Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Kasia napisał(a):
a u Patryka już idą jedynki na górze 🙂

Weźcie się nie chwalcie buahah, bo nasze dzieci są bezzębne i będą miały po 1 zębie mając rok 😁 a wasze kurcze po 7 😁

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
promyczek1981 napisał(a):
A u nas wciąż echo... Zębów brak i oznak ząbkowania też 😉

Wesa gratki 🤪

Ty no ja miałam zęby jak miałam pół roku, a mój to nie wiem i się śmieje z niego, że miał zęby pierwsze jak skończył 2 latka 😁 bo trzeba też patrzeć po rodzicach.

U nas ja miałam późno 🙂 Mówią, że niby lepiej jak sie później wybiją, bo są bardziej zmineralizowane 😮 Karol miał 8 m-cy jak Mu pierwszy ząb wylazł, wiec też nie szybko a zębiska ma słabe straszennie 🤢 Np. kilka dni temu odłamała Mu się 1/3 piątki 😮
Kuba ma mega słabe zęby 😞 Wczoraj wrócił z pracy z zębem w ręku 😮 Złamała Mu się dwójka 😮 Wygląda cudownie 🤪 🤪 🤪

Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):

Laura stoi sobie przy bramce od pokoju i kombinuje jak wyjść 😁 kurcze jak te dzieci szybko rosną 🙂 niedawno była noworodkiem
a zaraz będą chodziły i dmuchały swoją pierwszą świeczkę na torcie 🙂

No chciałabym zobaczyć jej pierwsze kroki 🙂 ciekawe kiedy to nastąpi zapewne blisko roku albo po nim.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):

Laura stoi sobie przy bramce od pokoju i kombinuje jak wyjść 😁 kurcze jak te dzieci szybko rosną 🙂 niedawno była noworodkiem

No chciałabym zobaczyć jej pierwsze kroki 🙂 ciekawe kiedy to nastąpi zapewne blisko roku albo po nim.
mój Marcel miał 10,5 a ciekawe jak Patryk 🙂

Blue napisał(a):
A u nas wciąż echo... Zębów brak i oznak ząbkowania też 😉

Wesa gratki 🤪

Ty no ja miałam zęby jak miałam pół roku, a mój to nie wiem i się śmieje z niego, że miał zęby pierwsze jak skończył 2 latka 😁 bo trzeba też patrzeć po rodzicach.

U nas ja miałam późno 🙂 Mówią, że niby lepiej jak sie później wybiją, bo są bardziej zmineralizowane 😮 Karol miał 8 m-cy jak Mu pierwszy ząb wylazł, wiec też nie szybko a zębiska ma słabe straszennie 🤢 Np. kilka dni temu odłamała Mu się 1/3 piątki 😮
Kuba ma mega słabe zęby 😞 Wczoraj wrócił z pracy z zębem w ręku 😮 Złamała Mu się dwójka 😮 Wygląda cudownie 🤪 🤪 🤪

Mój już 2 razy robił zęba jednego i ciągle mu wypadał 😠 no i mu mówiłam, że zamiast wydać np. 1-2tyś. na cholernego zęba, który organizm może odrzucić to niech zrobi sobie protezę to on nie i koniec i łazi bez zęba 😁 ale na szczęście go nie widać tak bardzo.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):

Ani się obejrzysz a będzie łazikować 🙂

• Mamusie
Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):

mój Marcel miał 10,5 a ciekawe jak Patryk 🙂

Lolino skończył 11 m-cy w niedzielę a poniedziałek łaził po całym pokoju 😉 Ale nie pamiętam od kiedy chodził tak po kilka kroczków ☺️ Pamiętamy tylko jak na czworaka szedł do bramki, wstawał przy niej i szedł kilka kroczków do pokoju. Zawsze w tym samym momencie upadał hehehe Ćwiczył się trochę zanim poszedł tak, że już nie można Go było niczym zatrzymać 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
Promyczek ja mam nadzieję, że mojej wyjdą kły do 10-11mieś. bo inaczej będę panikować 😁 bo do roku to jest jeszcze normalne, ale później to już trzeba z kimś konsultować.

No ja też mam nadzieję, że Tosik w końcu mnie czymś skubnie hehehe Gdzieś mi się ostatnio o uszy obiło, że jak za długo nie idą zęby to trzeba nacinać dziąsełka? Ale w sumie nie wiem już teraz czy to naprawdę gdzieś słyszałam, czy tylko sobie wkręciłam 🤪

Blue napisał(a):
Promyczek ja mam nadzieję, że mojej wyjdą kły do 10-11mieś. bo inaczej będę panikować 😁 bo do roku to jest jeszcze normalne, ale później to już trzeba z kimś konsultować.

No ja też mam nadzieję, że Tosik w końcu mnie czymś skubnie hehehe Gdzieś mi się ostatnio o uszy obiło, że jak za długo nie idą zęby to trzeba nacinać dziąsełka? Ale w sumie nie wiem już teraz czy to naprawdę gdzieś słyszałam, czy tylko sobie wkręciłam 🤪

Ja tam nie wiem, ale się boję, że ona wcale nie ma zawiązków zębowych o tym też czytałam 😁 i co kurde proteza od małego? 😮 buziaki dla Tosiaka 😘

• Mamusie
buzki dla Toski 😉

dziewczyny nie straszcie tymi ząbkami bo ja jestem straszna panikara i zaraz bede panikowac. U mojej tez nic jeszcze nie ma, ale na pewno niedlkugo wyjdą - tak sobie powtarzam juz od kilku dobrych tygodni 🙂

Kasiu fajniutkie te twoje krasnale w awatarku 🙂

a co do zębów to ja mam jeszcze mleczaka - trójke, a pod nim zatrzymany ząb i mam mega problem, bo zaczyna mi sie łamac ten mleczny a na operacje nie pójde za nic

Dona to jesteś taka jak ja 🙂 i też sobie powtarzam, że niedługo wyjdą, bo się zalewa śliną i to bardzo mocno, że ma bluzki pomoczone, a jak idzie to leci taki tłusty pas śliny od buzi do podłogi, wcześniej tak mocno nie miała. No tyle, że mi już cierpliwości braknie 😜

• Mamusie
u mojej też nic nie widać z zębami, ślini się jak buldog, trudno to nawet wytrzeć hehe
ale u mojej widać zęby z przodu, tam gdzie są korzenie więc chyba kiedyś się przebiją u góry
mój miał 10 mcy jak mu wyszły więc Maja pewnie też tak
Kasia, jakbyś bliźniaki miała hehe, super! 🤪

• Mamusie
hej 😉a my byliśmy dzisiaj na zakupach po CH 🙂kupiłam w HM te getry i legginsy czarne do białych skarpecior 🤪a wgóle fajne jesiienne kolekcje są już w sklepach 😉ale Sonia tak dała popalić że marzyliśmy żeby wrócić do domu i żeby poszła spać 😠ja już nie wiem czemu ona taka rozdarta no cholera ciągle płacze a za 5 min sie śmieje jak gdyby nigdy nic 😠a są momenty że aż sie histerycznie zanosi 😞normalnie je śpi a jak nie śpi to cały czas marudzi 😠 po dzisiejszym to już sie boje jutrzejszego dnia 😞