Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
MadziaW napisał(a):
Justa napisał(a):
MadziaW napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
promyczek1981 napisał(a):
Ja dzisiaj Tosiulce kupiłam 4+ z papmersa(pieluchy 🙂) Mam jeszcze kilka 4 ale jakoś wydaje mi się, że zaczynają uwierać tego mojego potworka 😉

Ja mam 4 pampersa i 4 Dada i powiem wam, że pampers jest mniejszy 😞 i czekam tylko na to aż go do końca zużyję i Dadę dalej będę używać.

Ja teraz na zmianę huggisy 4 i pampersy 4. Ale dady sa zdecydowanie lepsze od huggisów i już więcej ich nie kupię. Są twarde i się jakoś tak zbijają w kulki

Jusia, w jakich sklepach sa dada dostepne i w jakich mniej wiecej cenach? Bedziemy sie za jakis czas do Polski wybierac i rodzice juz zaczynaja wypytywac co i jak, i w ogole. Moglabym im doradzic.
p.s. Fajne nowa fotka, taka sloneczna i radosna 🙂

Madziu w biedronce po niecałe 27 zł i są naprawdę fajne, prawie jak pampki

Swietnie Jusia, dzieki. Powiem moim, ze jakies 30 zeta na paczke i zeby w biedronie poszukali. A w Lidlu cos ciekawego robia? Ale luz-blues zawsze jeszcze Tesco zostaje, ale lepiej popytac niz przeplacac. Zwlaszcza na pieluchac 🙂

w lidlu są czasami promocje na pampki duże paki ale na razie cisza, a wszędzie teraz huggisy na promocjach

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
piekne dzidziony 🙂 Anastazja ma wlosow tyle, ze moglaby wszystkie nasze maluchy obdarowac 🙂 Antoske kocham normalnie. A chlopaki przystojniaki 😁

wazylismy dzis mala i wazy rowne 9kg, czyli nie wrzuca juz na dupke w takim tempie jak wczesniej

No nie, nie. Spowalniaja strasznie. Ja myslalam, ze moj bedzie mial z jakies 18kg a ma 15.
Jak tam po urlopie Nusia? 🙂

• Mamusie
Justa napisał(a):
MadziaW napisał(a):
Justa napisał(a):
MadziaW napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
promyczek1981 napisał(a):
Ja dzisiaj Tosiulce kupiłam 4+ z papmersa(pieluchy 🙂) Mam jeszcze kilka 4 ale jakoś wydaje mi się, że zaczynają uwierać tego mojego potworka 😉

Ja mam 4 pampersa i 4 Dada i powiem wam, że pampers jest mniejszy 😞 i czekam tylko na to aż go do końca zużyję i Dadę dalej będę używać.

Ja teraz na zmianę huggisy 4 i pampersy 4. Ale dady sa zdecydowanie lepsze od huggisów i już więcej ich nie kupię. Są twarde i się jakoś tak zbijają w kulki

Jusia, w jakich sklepach sa dada dostepne i w jakich mniej wiecej cenach? Bedziemy sie za jakis czas do Polski wybierac i rodzice juz zaczynaja wypytywac co i jak, i w ogole. Moglabym im doradzic.
p.s. Fajne nowa fotka, taka sloneczna i radosna 🙂

Madziu w biedronce po niecałe 27 zł i są naprawdę fajne, prawie jak pampki

Swietnie Jusia, dzieki. Powiem moim, ze jakies 30 zeta na paczke i zeby w biedronie poszukali. A w Lidlu cos ciekawego robia? Ale luz-blues zawsze jeszcze Tesco zostaje, ale lepiej popytac niz przeplacac. Zwlaszcza na pieluchac 🙂

w lidlu są czasami promocje na pampki duże paki ale na razie cisza, a wszędzie teraz huggisy na promocjach

Te tez ujda, ale jesli dady sa dobre i tansze to nie widze sensu w kupowaniu drozszych 🙂

• Mamusie
MadziaW napisał(a):
nusia27 napisał(a):
piekne dzidziony 🙂 Anastazja ma wlosow tyle, ze moglaby wszystkie nasze maluchy obdarowac 🙂 Antoske kocham normalnie. A chlopaki przystojniaki 😁

wazylismy dzis mala i wazy rowne 9kg, czyli nie wrzuca juz na dupke w takim tempie jak wczesniej

No nie, nie. Spowalniaja strasznie. Ja myslalam, ze moj bedzie mial z jakies 18kg a ma 15.
Jak tam po urlopie Nusia? 🙂

już po?

moj wielkolud z dzisiaj 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/638/dsc0705gg.jpg/][IMG]http://img638.imageshack.us/img638/2021/dsc0705gg.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Blue napisał(a):
9kg mówisz Nusiak 🙃 no to chyba nie kupujesz już na promocjach schaboszczaków, dlatego tak nie tyje 😲

przestali robic schabowe u nas 😜 sprawdzilam na siatce centylowej i jest dalej poza skala 🙃

• Mamusie
Od jakiegoś czasu żeby uśpić Antulkę trzeba mieć mega cierpliwość. Nie zaśnie bez gimnastyki. Ehhh... Przez tą Jej fascynację ruchem dziś zasnęła dopiero po 22 😮 Padam na pysk... A jutro do pracy 😞
https://picasaweb.google.com/lh/photo/CZnOfkitmaUYJktGNkm6wovWvALE7zGiEEbV1H8Yeg0?feat=directlink
Do przeczytania kochane moje 🙂

• Mamusie
moja też zasnęła po 22 co jej się zdarza bardzo bardzo rzadko
ale w porównaniu do poprzednich nocy nie budziła się co 1,5 h tylko raz o 3 i później o 5
teraz śpi a ja muszę projekt który w weekend miałam robić skończyć
mój mąż to jakby nie rozumiał że to moja praca
jak chcę w domu w weekend popracować nad projektem wtedy gdy on jest i może zająć się Anastazją to ma takie wyrzuty jakbym była pracoholiczką
od piątku gdy tylko chciałam zacząć projektować to jęczał przytul się do nas pobaw się z nami nie siedźmy w domu, jedźmy na działkę
normalnie jak dziecko które nie rozumie że mama pracuje

i przyszło mi wstawać o 5 rano i projektować bo w ciągu dnia z Anastazją jest ciężko 🥴

hej laski wlasnie was nadobilam tylko 40 stron nie bylam na swietowaniu niestety 😞
seba mi zlapal gype żoladkowa nie chce biedeczek nic jesc ale lekki przebieg ma naszczescie bo tylko ma biegunke i goraczke dobrze ze nie wymiotuje 😞
W sobote umylam basen i milismy sie w niedziele kapac a tu od poludnia padalo i nici z kapieli.wczoraj rodzice moi kupili kacperkowi mniejszy basen z piłka i kolem za 20 zl w biedronce 😮 i dzisiaj super pogoda bedziemy sie kapac napewno 🙂
Tescowie wczoraj u nas byli i facet ma do sprzedania za 5 000zl dwa żrebaczki ale razem musza byc bo inaczej powiedzial ze nie sprzeda i tescio powiedzial ze nam da kase na nie 😁 tylko musimy ogrodzic do konca podworko i zrobic w budynku gospodarczym miejsce na nie i moze za 2 tygodnie bedziemy mieli koniki na podwórku 😁
Blue mowilas ze maly teraz nie da mi spokoju jak sie juz nauczyl przewracac z plecków na brzuch a tu nie w dzien moze troche narzeka ze nie moze sie przewrocic z powrotem i mu pomagam ale w nocy nie ma z nim poblemu spi jak zabity 🙂
dobra spadam sprzatac w domku pranie nastawiac bo duzo mam i bedziemy sie kapac w basenie caly dzien a pozniej na wielkie zakupy comiesieczne 🙂

Joasiu moja też na początku sama się przewracała tylko 1-3 razy dziennie, a teraz przewrót zajmuje jej 2sekundy to ma jebla na tym pkt. i znowu słyszę jak gryzie sobie palce w innym pokoju ehh! Dzisiaj znowu kilka razy wstawałam ją przewrócić, ja kurwicy z tym dostanę jestem niewyspana łeb mi zaczyna pękać próbowałam ją uczyć żeby się przewracała z powrotem na plecy, ale gdzie tam nic nie kuma, a jak przypadkiem się przewróciła to i tak nigdy nie próbowała znowu 😠 😠 😠

HONORATKA napisał(a):
nusia27 napisał(a):
jak to jest z tym becikowym, ile wizyt trzeba miec?

co najmniej 3
z czego pierwsza przez 12 tygodniem ciąży

Zmieniły się przepisy i wystarczy tylko 1 wizyta w całej ciąży potwierdzona 🙂 jak składałam papierek na becikowe to dałam podpis z wizyty z bodajże 20 któregoś tygodnia albo 30 🙂