Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja nie kupuje bo mój mały nadostawał tego od groma po kuzynie wszystko nówki wiec nie muszę wydawać niepotrzebnie kasy.
A rozmiarowo to mam właśnie 80 86 i 92 wiec mam pewność że w któreś wejdzie 🙂

Rzeczywiście bardzo ładne 🙂 kurcze bo ja już sama nie wiem 🙂 na pewno trzeba będzie coś kupić większego i jeśli przeciętnie dziecko ma ok. 80cm mając rok to chyba lepiej kupić 86? bo ma przechodzić w tym całą zimę raczej.. a sama 80 to chyba będzie na styk, no chyba, że będzie "większą" 80 🙂

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
Ja nie kupuje bo mój mały nadostawał tego od groma po kuzynie wszystko nówki wiec nie muszę wydawać niepotrzebnie kasy.

fajnie się masz 🙂
my w grudniu jeszcze przed porodem oglądaliśmy duże kombinezony w h&m i Darek mówił, żeby kupić bo była wielka promocja a ja mu na to, że chyba oszalał 😉 😜 no i teraz żałuję

Justa napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):

fajnie się masz 🙂
my w grudniu jeszcze przed porodem oglądaliśmy duże kombinezony w h&m i Darek mówił, żeby kupić bo była wielka promocja a ja mu na to, że chyba oszalał 😉 😜 no i teraz żałuję

U mnie jest rodzinna tradycja że jeśli ma pojawić się nowe dziecie w bliższej rodzinie to oddaje się mu ciuszki z swojego dziecka. Podobnie jest ze strony męża. Tak wiec zaopatrzyłam się w ubranka i te mowsze markowe i te zwykłe tak ze do teraz praktycznie nic nie kupowała

z tego co wiem to teraz w H7m i reserved kids ma być w listopadzie wielka przecenka dziecięcych rzeczy zimowych wiec wtedy można się .zaopatrzyć 🙂 sama mam zamiar tam zaglądnąć na większe zakupy 🙂

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
Justa napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):

fajnie się masz 🙂

U mnie jest rodzinna tradycja że jeśli ma pojawić się nowe dziecie w bliższej rodzinie to oddaje się mu ciuszki z swojego dziecka. Podobnie jest ze strony męża. Tak wiec zaopatrzyłam się w ubranka i te mowsze markowe i te zwykłe tak ze do teraz praktycznie nic nie kupowała

z tego co wiem to teraz w H7m i reserved kids ma być w listopadzie wielka przecenka dziecięcych rzeczy zimowych wiec wtedy można się .zaopatrzyć 🙂 sama mam zamiar tam zaglądnąć na większe zakupy 🙂

Uuuuuuu to na pewno tam zajrzę 🙂

Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Ja lubię szary to wiesz 😆

Te szare to bym sama kupiła 😉

Paszoł won, bo ja się chyba skuszę 🙂 tylko na wymiary czekam 😜

Hmm u mnie nie ma małych dzieci oprócz szwagierki co ma 3letniego synka 🙂 to tylko po niej dostałam neutralne ciuchy i po jej znajomej co ma córkę. A tak to wszyscy są bezdzietni jeśli chodzi o "młodych".

No i szwagier się teraz spodziewa pierwszego dziecka termin na październik 😁 ale oni są już wiecie w jakim wieku on z 39l? żona po 30 chyba z 34? 35? 🙂 oj to będą mieli sajgon życie odwrócone do góry nogami 😜

Kurcze ten kombinezon ma od ramienia do kroku tylko 47cm.. jak ja body kupuję na 45 a rampersa mam na 50 😮 lipa jednym słowem,. a jest taki śliczny 😞 normalnie mam na niego chęci!! A może wszystkie takie są?? albo jak dziecko je ubierze to też inaczej jest? co myślisz Youmit??

Youmit a może potem już tylko nogi rosną a nie tułów?? gdyby tak było to by chyba starczyło 🙂 bo moja ma krótkie pytki względem całego ciała.

Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):
ja tez kupie kombinezon - przynajmniej pewnosc, ze po nerach nie bedzie wialo 😁

Chyba szynki 😁

odpimpaj sie od mojego schabiku 😁

nusia27 napisał(a):
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):

Chyba szynki 😁

Ty się tam uspokój 😁 upolowałaś już jakieś gołębie jutro na obiad dla swojej KRUSZYNKI? 🤪

Czy ja się dowiem co z tą długością?? 🙂 ile powinien mieć kombinezon na 9-14mieś.?? mając na uwadze też ubranie pod nim ? czy od teraz już tylko nogi będą rosnąć?

Też tak macie, że wasze dzieci się was na rękach nie trzymają?? moja jak się ją weźmie to ma ręce opuszczone jakaś dziwna się zrobiła 😜 czyżby tak nam ufała 😁 za nic w świecie się mnie nie złapie leniwiec jeden. Chyba, że chce ją odłożyć to wtedy łapie za włosy.

Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):

Chyba szynki 😁

Ty się tam uspokój 😁 upolowałaś już jakieś gołębie jutro na obiad dla swojej KRUSZYNKI? 🤪

ja juz jej zdjecie Laruchy pokazalam i ona ja znajdzie i zje jej matke 🤪

nusia27 napisał(a):
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):

Chyba szynki 😁

ja juz jej zdjecie Laruchy pokazalam i ona ja znajdzie i zje jej matke 🤪

Buhahaha ale śmieszne 🤪 no tak Laura się nie nadaje same kości 😁 a mi to jeszcze zostało z 7kg do zrzucenia to będzie miała co pożreć 😁 oh Nusiak Nusiak Ty lepiej leć do garów, bo nie wiem czy dożyjesz do jutra. Swoją drogą ja się nie dziwię czemu Twojego męża ciągle nie było biedak chodził na polowania od świtu do nocy, żeby żarłoka wyżywić i po co ta ściema z Bebilonem od urodzenia, że jej dajesz haha! A tutaj zające, kuropatwy z lasu 😁 😁 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kurcze ten kombinezon ma od ramienia do kroku tylko 47cm.. jak ja body kupuję na 45 a rampersa mam na 50 😮 lipa jednym słowem,. a jest taki śliczny 😞 normalnie mam na niego chęci!! A może wszystkie takie są?? albo jak dziecko je ubierze to też inaczej jest? co myślisz Youmit??

Youmit a może potem już tylko nogi rosną a nie tułów?? gdyby tak było to by chyba starczyło 🙂 bo moja ma krótkie pytki względem całego ciała.

No niby już nam teraz tak dzieciaki nie będą rosły. A ja nigdy nie mierzyłam body i rampków na cm, muszę pomierzyć.
Blue ale ten 86 na pewno będzie dobry, jak nie za duży.
Ja się boję, że te 86 będą za wielkie i Miłosz się utopi, a 80 znowu za mała

Justa napisał(a):
Blue napisał(a):

No niby już nam teraz tak dzieciaki nie będą rosły. A ja nigdy nie mierzyłam body i rampków na cm, muszę pomierzyć.
Blue ale ten 86 na pewno będzie dobry, jak nie za duży.

Na ręce i nogi na pewno będzie za duży, ale na tułów nie.. wzięłam body pierwsze z brzegu co ma to mierzy 44cm w zapięciu. No to nie wiem już sama 😞 no na pewno nie będą rosnąć tylko chodzi mi o to czy jej się nogi wydłużą czy znowu tułów 🙂 bo wiesz musi być miejsce na pampersa i potem na spodnie a potem kombinezon i się obawiam, że będzie za mało.