Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ehh ale mam nadrabiania masakra zostało mi jeszcze około 50 stron a i tak nie wiem czy nagle net nie przestanie działać.. Tak czytam czytam i dużo się dzieje widzę, że sporo ząbków się pojawiło moje gratulacje my nadal czekamy na pierwszego kiełka 🙂 Dałam Darkowi jogurt po 6 miesiącu uwielbia je 😁

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
nie minął nawet dzień jak moja córcia przewraca się na brzuś
a już robi to bez przerwy
nawet dziś gdy spała to się obróciła i oczywiście obudziła się 🙃
dla mnie to coś nowego bo do tej pory jak ją kładłam na wieczór do łóżeczka to budziła się w nocy na jedzenie w tej samej pozycji
żadnych obrotów okręceń czy wierzgania nogami
teraz będzie trudniej 🙂

HONORATKA napisał(a):
dla mnie to coś nowego bo do tej pory jak ją kładłam na wieczór do łóżeczka to budziła się w nocy na jedzenie w tej samej pozycji
teraz będzie trudniej 🙂

Moja mnie w nocy budzi KILKA RAZY żeby ją przewrócić z powrotem na plecy 😠 i to codziennie ja już wysiadam psychicznie i ze zmęczenia.

anka111 napisał(a):
ehh ale mam nadrabiania masakra zostało mi jeszcze około 50 stron a i tak nie wiem czy nagle net nie przestanie działać.. Tak czytam czytam i dużo się dzieje widzę, że sporo ząbków się pojawiło moje gratulacje my nadal czekamy na pierwszego kiełka 🙂 Dałam Darkowi jogurt po 6 miesiącu uwielbia je 😁

A mi lekarka powiedziała, że to za wcześnie na dawanie jogurtów haha (a byłam u niej dzień przed skończeniem 6mieś. i zapytałam o nie 🙂 a ja dawałam też jak miała z 5,5mieś. ojej 🙂 i tak daję, bo za mało mleka pije. To ciekawe kiedy wg niej może już je jeść pewnie po 7mieś. 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
teraz będzie trudniej 🙂

Moja mnie w nocy budzi KILKA RAZY żeby ją przewrócić z powrotem na plecy 😠 i to codziennie ja już wysiadam psychicznie i ze zmęczenia.

ja i tak budzę się na karmienie średnio co 2 godziny a jak mi dojdą pobudki na przewroty to chyba oszaleje

HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
teraz będzie trudniej 🙂

ja i tak budzę się na karmienie średnio co 2 godziny a jak mi dojdą pobudki na przewroty to chyba oszaleje

To nie wiem co zrobisz, bo to jest strasznie denerwujące.

• Mamusie
czytam sobie właśnie schemat żywienia niemowląt karmionych piersią
6 miesiąc życia dziecka
Maluszek powinien zjadać:
* Mleko mamy na żądanie
* ok. 180 ml 😞zupki jarzynowej zagęszczonej kaszką glutenową lub bezglutenową (kaszka manna lub kleik ryżowy) z dodatkiem wysokogatunkowego masła lub oliwy z oliwek
* przecier owocowy (50 g)
* 150 ml 😞kaszki mleczno-ryżowej lub bez dodatku mleka modyfikowanego (wtedy należy ją przygotować na bazie mleka mamy)

ona nie zje mi więcej niż pół małego słoiczka deserku czy zupki 😞
a kaszki nie więcej niż 40ml 😞
za to cycka chce co chwilę
a ja czuję że nadszedł kryzys laktacyjny z 6 miesiąca
bo mleka mało, piersi puste a ona je co chwile szczególnie w nocy to widzę bo jak spała po 3-4 godziny pomiędzy karmieniami to teraz max 2 godzny

HONORATKA napisał(a):
czytam sobie właśnie schemat żywienia niemowląt karmionych piersią
6 miesiąc życia dziecka
Maluszek powinien zjadać:
* Mleko mamy na żądanie
* ok. 180 ml 😞zupki jarzynowej zagęszczonej kaszką glutenową lub bezglutenową (kaszka manna lub kleik ryżowy) z dodatkiem wysokogatunkowego masła lub oliwy z oliwek
* przecier owocowy (50 g)
* 150 ml 😞kaszki mleczno-ryżowej lub bez dodatku mleka modyfikowanego (wtedy należy ją przygotować na bazie mleka mamy)

ona nie zje mi więcej niż pół małego słoiczka deserku czy zupki 😞
a kaszki nie więcej niż 40ml 😞
za to cycka chce co chwilę
a ja czuję że nadszedł kryzys laktacyjny z 6 miesiąca
bo mleka mało, piersi puste a ona je co chwile szczególnie w nocy to widzę bo jak spała po 3-4 godziny pomiędzy karmieniami to teraz max 2 godzny

Honoratka nie stresuj się 🙂 moja pije mleko po 120-150ml i to po nocy nawet 🙂 ogólnie tylko tyle pije mleka, a kaszkę jak jest głodna to zje więcej maks 180ml. I je po 300-400ml mleka razem z kaszką 🙂 dlatego daję też pomocniczo jogurt lub deserek mleczny (100g) zje cały no i deserki i obiadki daję po 125g też zje cały, ale musi być głodna,. No i raz w życiu mi zjadła 250g (obiadek+deserek).

Może musisz robić większe odstępy między posiłkami?? bo ja zawsze czekam 4godziny.

• Mamusie
chyba napiszę na brzuszku do eksperta żywienia czy nie zaszkodzi dziecku gdy po prostu przez dzień nie dam jej wcale piersi aż butelki nie wypije
chyba umrę wtedy z cierpienia 🤨
i tak uważam że to nic nie da 🥴
ale już nie mam pomysłów jak ja zachęcić do butli a powrót do pracy zbliża sie wielkimi krokami 😞

Aha i co jeszcze może to nie kryzys, ale to, że ona potrzebuję już po prostu więcej do jedzenia 🙂 i nie chce jeść produktów stałych to się przerzuca na Twoje mleko, że go więcej pije 🙂 bo w końcu dzieciom po 6mieś. karmionych piersią się już podaje żarełko, bo samo mleko nie wystarcza.

HONORATKA napisał(a):
chyba napiszę na brzuszku do eksperta żywienia czy nie zaszkodzi dziecku gdy po prostu przez dzień nie dam jej wcale piersi aż butelki nie wypije
chyba umrę wtedy z cierpienia 🤨
i tak uważam że to nic nie da 🥴
ale już nie mam pomysłów jak ja zachęcić do butli a powrót do pracy zbliża sie wielkimi krokami 😞

Możesz spróbować 🙂 z głodu powinna wypić (taka nasza ludzka natura, że zjemy byle co tylko, żeby głód zaspokoić prędzej czy później) moja często urządza cyrki o mleko, ale jak nie zje ponad 5h czy 6 to w końcu z pokorą to mleko pije.

HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
Honoratka a próbowałaś dawać swoje mleko do butli?? czy modyfikowane?

mleko moje i sztuczne i soki i wode
wszystko

No to kurcze niefajnie,. za kim ona taka uparta? bo chyba tylko ona ma takie problemy z butlą co? : 😁

kasia bardzo sie ciesze ze koniec tej mordegi 🙂
seba ma juz zolozony holter narazie duzo sie nie czepia tego holtera boje sie nocy on lata po calym lozeczku wiec moze nie zerwie tych kabelkow.ale tu cicho tylko 7 stron mialam od rana 😞
dobra uciekam ppa

• Mamusie
Kasiu super że już masz to za sobą 🙂
Honorata nie martw się moja też zjada tylko pół słoiczka zupki + kasza to jakieś 80g
wieczorem zjada ok. 100ml kaszki + 1/3 słoiczka deserku do tego
oprócz tego moja też nie umie ssać butelki i też uczę ją 3 dzień, trochę jej wleci do gardła ale dużo wypływa bokiem 🤢 żałuję, że nie dawałam jej 1 raz dziennie butli od tego 3 m-ca no ale baaa 😞 bezsensu to jest że dziecko nie chce zaakceptować czegoś z czego łatwiej by się mu piło 🙃

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
Kasiu super że już masz to za sobą 🙂
Honorata nie martw się moja też zjada tylko pół słoiczka zupki + kasza to jakieś 80g
wieczorem zjada ok. 100ml kaszki + 1/3 słoiczka deserku do tego
oprócz tego moja też nie umie ssać butelki i też uczę ją 3 dzień, trochę jej wleci do gardła ale dużo wypływa bokiem 🤢 żałuję, że nie dawałam jej 1 raz dziennie butli od tego 3 m-ca no ale baaa 😞 bezsensu to jest że dziecko nie chce zaakceptować czegoś z czego łatwiej by się mu piło 🙃

wiesz ja mam wrażenie że z moich piersi to samo pod ciśnieniem leci i ona nawet ssać nie musi wiec z butli to ma gorzej dlatego jej dziurek więcej porobiłam
ja już walczę z butelką od miesiąca i poprawy nie ma
ale dziś się zawzięłam i po kąpieli chciałam ją mlekiem nakarmić
ona jak zawsze się buntowała i wpadłam na pomysł żeby ją w nosidełko wsadzić i w pionie karmić
no i szok po marudziła chwilkę i zaczęła ssać
z butelce było 60ml i wypiła wszystko 🤪 🤪 🤪
chciałam jej zrobić więcej jak już kończyła ale zasnęła i ona na śpiocha nie reaguje na jedzenie
ufffff kolejny krok do przodu

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Kasia super 😁 Honoratka mala sie w koncu przekona do butli 🙂 a probowalas z innej firmy?

mam 4 butle
Avent, TT, nuk i lovi
smoczki sylikonowe, lateksowe, kauczukowe o różnych kształtach i rozmiarach
ale najchętniej ssała tą nuk z płaskim smoczkiem
i te 60ml wypiła właśnie z nuka
wiec nie będę już zmieniać butli tylko właśnie z tej dawać 🙂