Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Najlepszego dla Bartusia 🙂
Marylka mówi 🙂 zazdroszczę Mamuśka 🙂 mój jeszcze mama i baba nie potrafi 😞 jego pierwsze słowo to będzie NIE 😉
A Tosiaczek już prawie zasuwa 🙂

Ty się matka nie martw 🙂 dziewczynki się szybciej rozwijają i nie oczekuj, że zacznie szybko mówić 🙂 u chłopców to normalna sprawa, że mówią po roku, 2 czy 3latach 🙂 Mojego siostry synek nie mówił NIC jak miał 2latka 🙂 i lekarz powiedział, że to normalne u chłopców, a teraz ma 3 i też ledwo co mówi mama czy tata, zdań nie składa tylko jakieś pojedyncze słowa i to bardzo mało. Tyle, że on jest wcześniakiem z 32tyg. ale jest całkowicie zdrowy.

Tu się muszę zgodzić 🙂
Karol zaczął gadać jak miał 2,5 roku. Już się zaczynałam zastanawiać czy aby wszystko jest z Nim ok 😉 Za to teraz nawija za dziesięciu 🤪 Czasami mam ochotę Mu paszczuchnę zakleić 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
promyczek1981 napisał(a):
Ostatnio podnosi się na rączkach i podkurcza nóżki tak jakby chciała ruszyć z kopyta tylko na razie nie ma pojęcia co i jak 🤪 i Jedyne co Jej wychodzi to takie dyganie w przód i tył 🤪

Obejrzałam ze swoim Tosię 🙂 ale ona papuśna i ta dupka taka grubiutka 😁 🙃 Laura do Tosiaka to kruszynka, no, ale sama mówiłaś, że wagą wychodzi poza siatkę 🙂 3 razy powtórzyłam sobie jej rzyga haha 🙂 moja identycznie hafta jak szaleje na brzuchu albo więcej, a niekiedy potrafi normalnie zwymiotować, że chlusta i leci jej też przez nos wtedy to mam wewnętrzną panikę, że się zadławi rzygami 😞

Blue jak ja dobrze wiem o czym piszesz... Tosia też tak ma. Wcześniej Jej się tak często nie zdarzało ale od kiedy nie może przestać się ruszać to właściwie wymiotuje milion razy w ciągu dnia 😮
A Tosiula to faktycznie 'spora' babeczka 🤪 We wtorek mamy szczepienie i mam nadzieję, że dowiem się ile waży(straaaasznie jestem ciekawa, bo ostatnio raz ważona była jak miała 3 m-ce 😮 )

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
ale Tosia jest silna
a ja włączyłam kompa żeby się wam pochwalić że moje maleństwo wypiło dziś
CAŁĄ BUTLĘ MLEKA MODYFIKOWANEGO 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Brawa dla Anastazji !!!
A mama tak się martwiła 😉
Cieszę się Honoratko razem z Wami 😘

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
nusia27 napisał(a):
honoratka wszystkie ci mowilysmy, ze w koncu sie nauczy 🙂

no trochę to trwało traciliśmy już nadzieje ale na całe szczęście znaleźliśmy na nią sposób
je tak jak pisałam w nosidełku noszona w pionie 😮

Hehehe Dzieci potrafią urozmaicać nam życie 🤪
Tosiula ostatnio nie zje obiadku jak między każdą z kolejnych łyżeczek nie poliże kwiatuszka, który jest na blacie krzesełka do karmienia 😮

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
nusia27 napisał(a):
honoratka wszystkie ci mowilysmy, ze w koncu sie nauczy 🙂

no trochę to trwało traciliśmy już nadzieje ale na całe szczęście znaleźliśmy na nią sposób
je tak jak pisałam w nosidełku noszona w pionie 😮

Hehehe Dzieci potrafią urozmaicać nam życie 🤪
Tosiula ostatnio nie zje obiadku jak między każdą z kolejnych łyżeczek nie poliże kwiatuszka, który jest na blacie krzesełka do karmienia 😮

hahaha chciałabym to zobaczyć 😁 😁 😁

• Mamusie
hej
niestety nie nadrobilam was, ostatnio jakos brak mi czasu zeby tu zagladac, prawie cale dnie na spacerku, potem jakis obiad , kąpanie , karmienie, usypianie i caly dzien z głowy
a jak Gabrysia jest marudna to juz w ogole...ale postaram sie zaglac czesciej
milej nocki 🙂

Promyczek no ja Ci zazdroszczę no 🤪 taka rezolutna dziewucha Ci się trafiła 😜 moja leniwa na całego, nie interesują ją tak zabawki, żeby wokół nich skakać, na podłodze to jedyne co to potrafi się obrócić o 360 stopni a tak to nic nie umie 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
Promyczek no ja Ci zazdroszczę no 🤪 taka rezolutna dziewucha Ci się trafiła 😜 moja leniwa na całego, nie interesują ją tak zabawki, żeby wokół nich skakać, na podłodze to jedyne co to potrafi się obrócić o 360 stopni a tak to nic nie umie 😁

🙂 Daria daj Laurze jeszcze chwilkę i też będziesz podziwiać takie akrobacje. Każda niunia jest inna. Dziś nie pełza a jutro może zrobić mamusi niespodziankę 😉
Tośka nasłuchała się jaki to z Niej pączek i teraz robi wszystko żeby spalić nadprogramowe kg 😁 😁 😁

Albo będę czekać do 10mieś. aż zacznie chodzić 🙂 tak samo ominęła okres bawienia się stopami i brania do buzi, ale z tym się już pogodziłam 🤪

Właśnie nakarmiłam nieprzytomną do granic panienkę.. wypiła na śpiąco 150ml bez otwierania oczu nic nie kontaktowała i tak samo ją przebrałam gdzie zawsze, ale to ZAWSZE się budziła przy najmniejszym dotknięciu, a teraz wzięłam ją na ręce i w szoku.. spała pionowo przy odbijaniu położyłam ją do łóżka i zaczęłam rozbierać a ona nic, tylko zmieniała pozycje, zmieniłam pampersa, przetarłam zimną mokrą chusteczką a ona nic 😮 zero kontaktu, no to ubrałam jej spodenki do spania takie piżamowe przykryłam kołdrą i śpi dalej. Dobre sobie 🙃

• Mamusie
Blue napisał(a):
Albo będę czekać do 10mieś. aż zacznie chodzić 🙂 tak samo ominęła okres bawienia się stopami i brania do buzi, ale z tym się już pogodziłam 🤪

Właśnie nakarmiłam nieprzytomną do granic panienkę.. wypiła na śpiąco 150ml bez otwierania oczu nic nie kontaktowała i tak samo ją przebrałam gdzie zawsze, ale to ZAWSZE się budziła przy najmniejszym dotknięciu, a teraz wzięłam ją na ręce i w szoku.. spała pionowo przy odbijaniu położyłam ją do łóżka i zaczęłam rozbierać a ona nic, tylko zmieniała pozycje, zmieniłam pampersa, przetarłam zimną mokrą chusteczką a ona nic 😮 zero kontaktu, no to ubrałam jej spodenki do spania takie piżamowe przykryłam kołdrą i śpi dalej. Dobre sobie 🙃

Z Antulką taki numer by nie przeszedł. Ona śpi czujnie jak zając pod miedzą 🤪 Dlatego też zaczynam poważnie rozważać czy przypadkiem nie przenieść Jej do innej sypialni... U nas tv i my zawsze mamy do pogadania przed snem hehehe Najgorsze jest to, że jeszcze Jej nie przeniosłam a już wiem, że będzie mi brakować tych wielkich ślepek wpatrujących się we mnie nad ranem 🤔 To będzie trudniejsze niż się tego spodziewałam...

Blue napisał(a):

Z Antulką taki numer by nie przeszedł. Ona śpi czujnie jak zając pod miedzą 🤪 Dlatego też zaczynam poważnie rozważać czy przypadkiem nie przenieść Jej do innej sypialni... U nas tv i my zawsze mamy do pogadania przed snem hehehe Najgorsze jest to, że jeszcze Jej nie przeniosłam a już wiem, że będzie mi brakować tych wielkich ślepek wpatrujących się we mnie nad ranem 🤔 To będzie trudniejsze niż się tego spodziewałam...

Taa ja się z tego pokoju co ona śpi wyniosę, więc powinno być ok 🙂 nie zmieni otoczenia to histerii nie będzie. Tyle, że za kilka mieś. bo na razie się boję. Moja też zawsze z rana robi hałas żebym tylko wstała a ona leży na brzuchu i mnie obserwuje a jak na nią spojrzę i się uśmiechnę to też się śmieje i niekiedy piszczy 🙂 dziubas jeden.

• Mamusie
Anastazja jak się obudzi to leży nieruchomo i wgapia się w nas z łóżeczka
a wystarczy że któreś z nas się właśnie uśmiechnie czy coś powie głośno to zaczyna się wycie o pomoc i wyjęcie z łóżeczka

myślałam że jak wieczorem wypiła te 120ml to dłużej pośpi w nocy bez przerwy
a tu dupa już o północy wołała o jedzenie 😮

hej wczoraj nie mialam czasu zajrzec do was 😞
maly zaszczepiony 🙂troche plakal ale szybko zapomnial 🙂warzy 7750 a wazyl 4 lipca 7370 to przez 9 dni przytył prawie 400gram to sporo pani doktor mowila głowka 42,5 a klatka piersiowa 43cm ciemiaczka 1x1,5 a wzrost 69
wczoraj kacper kapal sie z nami w basenie troche tak sie cieszyl jak nie wiem 🙂
musze sie wziac za jakies sprzatanie w domu bo ja jak nie w iescie to na dworze a wieczorem mi sie juz nie chce wiec uciekam bede zagladac do was 🙂
I chce wam sie pochwalic jak malego poloze spac kolo 21-22 to spi do 9 nie wstaje juz o 6 na mleko 🙂

toska switnie sie kreci i podnosi 😁 moja maryla jeszcze nie umie sie pzewracac, leniuch jeden 😜 jedziemy dziisaj do mojej mamy i mysle, ze tam sie troche rozwinie, bo moja mama nie jest zwolenniczka noszenia na rekach i w ogole jest sadystka 😜 (jest dyrektorka zlobka i od razu uczy wszystkie dzieci samodzielnosci, juz wczoraj widzialam jak malej pic dawala "trzymaj sama butelke, mloda jestes to mozesz trzymac, bo my starzy to juz sily nie mamay 🤪

nusia27 napisał(a):
toska switnie sie kreci i podnosi 😁 moja maryla jeszcze nie umie sie pzewracac, leniuch jeden 😜 jedziemy dziisaj do mojej mamy i mysle, ze tam sie troche rozwinie, bo moja mama nie jest zwolenniczka noszenia na rekach i w ogole jest sadystka 😜 (jest dyrektorka zlobka i od razu uczy wszystkie dzieci samodzielnosci, juz wczoraj widzialam jak malej pic dawala "trzymaj sama butelke, mloda jestes to mozesz trzymac, bo my starzy to juz sily nie mamay 🤪

Buahhaha 🙂 to ja też jestem sadystką, bo nie noszę małej na rękach 🙂

Asiu no to super ma wymiary, oby tak dalej. !! 🙂 😘

A moja jak zwykle z rana się zwaliła i wtedy mnie męczy żebym ją przebrała, ubzdurała sobie ranne kupczakowanie od kilku tygodni przed jedzeniem, a na śniadanie zjadła prawie 200ml kaszki 🤪

• Mamusie
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):

Buahhaha 🙂 to ja też jestem sadystką, bo nie noszę małej na rękach 🙂

ja noszę rzadziej niż wcześniej ale i tak mąż zwraca mi uwagę że za często
a co ja poradzę jak ja ją kocham przytulać do brzuszka i mieć tak blisko siebie 🙃