Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witajcie 🙂
A moja Majka zasmarkana nie wiadomo skąd 😠 A do nosa dotknąć się nie da ani żadnym psikaczem, ani fridą a ni nawet chusteczką by wytrzeć 😮

Blue napisał(a):
Które dziecko z waszych maluchów ma udawany kaszelek? moja to przy każdej czynności ściemnia i jeszcze jak nikt nie chce do niej przyjść to kaszelek idzie w ruch, jak przychodzę to jeszcze go akcentuje i od razu w śmiech, on jest taki inny taki śmieszny. Na początku się bałam, że ma astmę czy coś, ale to trwa już tyle miesięcy, że wyjść z podziwu nie mogę. Ona kaszle tylko jak chce zwrócić na siebie uwagę lub nie chce jedzenia już. Czy ja mam normalne dziecko? same głupoty się jej trzymają 😠 i w domu zaznaczam mam wilgotno, więc to nie od suchego powietrza.
Siostra Laury t.j moja Majka udaje kaszel już kilka miesięcy. Za pierwszym razem myślałam, że to prawidziwy 😮A jak usłyszy, że ktoś kaszlnie to też od razu powtarza. Natala tak bawi się z nią nawet parę minut potrafi naśladować 😉
Ściemniary 🙂

nie wiem ile ma wzrostu bo po polrocznym badaniu mamy dopiero w grudniu na roczek,,,,,,,,ale ubieram jej boody na 74-80cm i sa one juz na styk ... ubranka nawet juz wieksze zakladam........

zdjecia jakies kiedys wloze,,,, 2 kompy nam poszly w pin du i zostalismy przy moim najslabszym wiec nawet go zdjeciami nie laduje...moze za tydzien-2 cos nowego sobie kupie, to bede z fotami szalec 🙂

JUSTYNA napisał(a):
Witajcie 🙂
A moja Majka zasmarkana nie wiadomo skąd 😠 A do nosa dotknąć się nie da ani żadnym psikaczem, ani fridą a ni nawet chusteczką by wytrzeć 😮

Blue napisał(a):
Które dziecko z waszych maluchów ma udawany kaszelek? moja to przy każdej czynności ściemnia i jeszcze jak nikt nie chce do niej przyjść to kaszelek idzie w ruch, jak przychodzę to jeszcze go akcentuje i od razu w śmiech, on jest taki inny taki śmieszny. Na początku się bałam, że ma astmę czy coś, ale to trwa już tyle miesięcy, że wyjść z podziwu nie mogę. Ona kaszle tylko jak chce zwrócić na siebie uwagę lub nie chce jedzenia już. Czy ja mam normalne dziecko? same głupoty się jej trzymają 😠 i w domu zaznaczam mam wilgotno, więc to nie od suchego powietrza.
Siostra Laury t.j moja Majka udaje kaszel już kilka miesięcy. Za pierwszym razem myślałam, że to prawidziwy 😮A jak usłyszy, że ktoś kaszlnie to też od razu powtarza. Natala tak bawi się z nią nawet parę minut potrafi naśladować 😉
Ściemniary 🙂

Weź oddaj mi moje dziecko 🤪 kurcze na początku ciąży lekarka postraszyła mnie ciążą bliźniaczą to pewnie miała rację 😠 no ładnie!

Izabela napisał(a):
moja nie kaszle , moja to charczy i taki odglos wydaje czasem jak by byla z zespolu Ramstein,,,, jakas metalowa ,albo rockowa z niej rosnie

Hehehe moja też ma gardłowe odchyły aż oczy mruży jak to robi 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Witajcie 🙂

Blue napisał(a):
Ściemniary 🙂

Weź oddaj mi moje dziecko 🤪 kurcze na początku ciąży lekarka postraszyła mnie ciążą bliźniaczą to pewnie miała rację 😠 no ładnie!
Ty się kochana zaprawiaj w boju bo wiesz co Cię czeka przy następnej ciąży?! Wiesz co! 🙃 Teraz masz tylko tak łatwiej bo ja jedną ogarniam a Ty masz drugą 😜

jak wygldaja noce u waszych malenstw?

moja spala do tej pory od 23 w lozeczku,a o 1-2 w nocy szla do mnie do cyca ..... ale meczarnia to dla mnie ! i od 3 nocy z nia walcze i przestawiam na lozeczko........... myslalam ze bedzie gorzej..na szczescie obywa sie bez dramatycznych placzow i prezen.... tylko dzis budzila mi sie co godzine,,,ale to chyba wina zabkow, bo wkladala mi palce do swojej buziulki
tak normalnie to klada ja teraz o 21godz,,,budzi sie o 23,30 , o 2 i o 5-6 , a pozniej wio do wyra do mamy 🙂

JUSTYNA napisał(a):
Majka zjada połowę kolacji po kąpniu czyli po 20-tej. Reszta idzie już na śpiocha jak my kładziemy się spać. I wstaje 6:00-7:00 😠

ile jej Ml. robisz ? .... Bo moja trabi na kolacyjke, czyli przed pierwszym spaniem 160 nawet do 210ml ... nie wiem czy jej nie przekarmiam

a i spi w dzien ????????

• Mamusie
Izabela napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Majka zjada połowę kolacji po kąpniu czyli po 20-tej. Reszta idzie już na śpiocha jak my kładziemy się spać. I wstaje 6:00-7:00 😠

ile jej Ml. robisz ? .... Bo moja trabi na kolacyjke, czyli przed pierwszym spaniem 160 nawet do 210ml ... nie wiem czy jej nie przekarmiam

a i spi w dzien ????????
W dzień śpi 2 rary (koło 9-10 tak nawet do dwóch godzin potrafi) i poźniej o 15-tej mniej więcej. A na kolacje dostaje 210 ml mleka z 2 łyżeczkami kaszki ale nawet na dwie tury zjada co najwyżej 180 ml

Izabela napisał(a):
jaaa ! ,,,spojrzalam na zdjecie Laurusi-ale ma dlugie nozki Laska mala jedna,skubana !

To efekt zdjęcia 🙂 ale to przez to też jest szczupła to nogi się wydają dłuższe. Czasami wygląda jak chudy śledź na zdjęciach, że wstyd pokazać tylko łeb duży, bo prawie 45cm 🙂

JUSTYNA napisał(a):
Izabela napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

a i spi w dzien ????????
W dzień śpi 2 rary (koło 9-10 tak nawet do dwóch godzin potrafi) i poźniej o 15-tej mniej więcej. A na kolacje dostaje 210 ml mleka z 2 łyżeczkami kaszki ale nawet na dwie tury zjada co najwyżej 180 ml

To moja je tak 😁

rano 100-150, popołudniu 100-150, wieczorem 100-150 😁 a kaszki nie lubi, je tylko na siłę 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
Izabela napisał(a):
jaaa ! ,,,spojrzalam na zdjecie Laurusi-ale ma dlugie nozki Laska mala jedna,skubana !

To efekt zdjęcia 🙂 ale to przez to też jest szczupła to nogi się wydają dłuższe. Czasami wygląda jak chudy śledź na zdjęciach, że wstyd pokazać tylko łeb duży, bo prawie 45cm 🙂
w ogóle nie widac u niej duzej glowki a przez to, ze jest szczupla i wysoka to wyglada na starsza

moja spi 2 razy dziennie po 40min, jak w zegarku,,,,,,,,,, nie wiem czemu tak sie wybudza w nocy,,,, na wieczor zawsze staram sie ja wymordowac,,,,a ta i tak pobudki robi
ale to moze kazde dziecko inaczej,,, juz nie wiem sama

JUSTYNA napisał(a):
Blue napisał(a):
Izabela napisał(a):

w ogóle nie widac u niej duzej glowki a przez to, ze jest szczupla i wysoka to wyglada na starsza

Justyna poważnie czasami wychodzą takie zdjęcia, że wygląda jakby ktoś jej całe ciało podmienił oprócz głowy 😆

Izabela napisał(a):
moja spi 2 razy dziennie po 40min, jak w zegarku,,,,,,,,,, nie wiem czemu tak sie wybudza w nocy,,,, na wieczor zawsze staram sie ja wymordowac,,,,a ta i tak pobudki robi

Bo jest głodna 🙂 a próbowałaś jej dawać zamiast mleka w nocy wodę?

JUSTYNA napisał(a):
moja przez cały dzień je tak: 180 ml mleka z 2 łyż. kaszki, po południu 180 ml mleka z kaszą na gęsto i na kolację 180 ml mleka z 2 łyż. kaszy

No to i tak sporo, sama jej gotujesz czy słoiki dajesz? bo moja wcina 190 słoik i jeszcze jej mało 😁 to wczorasj dostała całe skrzydełko dodatkowo i jeszcze się śliniła. A jak jadła to mięso to miała ślinotok - wodospad dosłownie 😁

JUSTYNA napisał(a):
moja przez cały dzień je tak: 180 ml mleka z 2 łyż. kaszki, po południu 180 ml mleka z kaszą na gęsto i na kolację 180 ml mleka z 2 łyż. kaszy

to moja
7-8godz. mleko z cyca
10-11godz. 120ml kaszki jogurtowj
14-15godz. obiadek (sama jej zawsze gotuje) jakies 120gram
18 godz. deserek (tez jakies 180 gram)
21godz . 180ml do 210ml kaszki na gesto 🙂
no i w nocy 4-6 razy cyc
i miedzy posilkami w ciagu dnia 2-3 cyc

• Mamusie
Izabela napisał(a):
pewnie, że każde ma swoje odchyły. Moja ostatnio wędruje po łożeczku całą noc. Spać przez nią nie mogę bo słyszę każdy jej ruch a ona przez całą noc tak się wierci, że głowę ma dosłownie wszędzie i w każdej pozycji (na boku, na brzuchu, na plecach, na siedząco nawet bo zaśnie nim się położy...). Marnie zatem spi bo jakby spała jak kamień to by się tak nie wierciła 😮

Blue napisał(a):
Izabela napisał(a):

Bo jest głodna 🙂 a próbowałaś jej dawać zamiast mleka w nocy wodę? [/quo

Blue to niemozliwe hehehee

Izabela napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

to moja
7-8godz. mleko z cyca
no i w nocy 4-6 razy cyc

Izuś wg poradników to w tych mieś. co są nasze dzieci powinny dostawać obiadu czy zupki 200g, a deserki owocowe lub soki tylko 150 🙂 za dużo deserków dostaje zdecydowanie. Zamień to na mleko z kaszką jak musisz 🙂 lub samo mleko.

A co to ta kaszka jogurtowa?

• Mamusie
Izabela napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

to moja
7-8godz. mleko z cyca
no i w nocy 4-6 razy cyc
4-6 razy w nocy cyc? Łomatko skąd Ty masz zdrowie by potem w dzień funkcjonować. Moja je 3 razy to mleko z kaszą, w południe ze 200 ml obiadu (sama gotuję) i pomiędzy posiłkami coś tam (głównie owoce)