Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Blue napisał(a):
Izabela napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
moja przez cały dzień je tak: 180 ml mleka z 2 łyż. kaszki, po południu 180 ml mleka z kaszą na gęsto i na kolację 180 ml mleka z 2 łyż. kaszy

to moja
7-8godz. mleko z cyca
10-11godz. 120ml kaszki jogurtowj
14-15godz. obiadek (sama jej zawsze gotuje) jakies 120gram
18 godz. deserek (tez jakies 180 gram)
21godz . 180ml do 210ml kaszki na gesto 🙂
no i w nocy 4-6 razy cyc
i miedzy posilkami w ciagu dnia 2-3 cyc

Izuś wg poradników to w tych mieś. co są nasze dzieci powinny dostawać obiadu czy zupki 200g, a deserki owocowe lub soki tylko 150 🙂 za dużo deserków dostaje zdecydowanie. Zamień to na mleko z kaszką jak musisz 🙂 lub samo mleko.

ja napisalam srednio , tak przypuszczalnie , bo sama jej robie , i tak na oko pojemnosciowo mierze...... na pewno nie dostaje mniej ........a kasze na noc czy kaszke jogurcikowa jej napradw geste robie ze czasem ma problem doic,ale doi ...........jak juz czegos nie chce , to tez w nia nie wmuszam,,,ale rzadko sie zdarza zeby cos z jedzonka odpuscila
juz ona glodna nie chodzi 🙂 .... dojada chrupkami, wafelkami .......a obiad ma zawsze na miesku

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kiedyś gdzieś czytałam, że takie smyki jak się budzą w nocy na jedzenie tzn, że w dzień się nie najadają wystarczająco. Jak moja nie wiadomo czemu zaczełą się budzić ze 2 miesiące temu koło 4-tej by dostać mleka i dalej szła spać zagęściłam jej mleko kaszką o 1 łyżeczkę, zwiększyłam obiadek (zawsze zjadała wszystko ale dorzuciłam i też zjada), dodałam pomiędzy jakieś owocki po odrobinie i śpi w nocy bez jedzenia

Izabela napisał(a):
Blue napisał(a):
Izabela napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
moja przez cały dzień je tak: 180 ml mleka z 2 łyż. kaszki, po południu 180 ml mleka z kaszą na gęsto i na kolację 180 ml mleka z 2 łyż. kaszy

to moja
7-8godz. mleko z cyca
10-11godz. 120ml kaszki jogurtowj
14-15godz. obiadek (sama jej zawsze gotuje) jakies 120gram
18 godz. deserek (tez jakies 180 gram)
21godz . 180ml do 210ml kaszki na gesto 🙂
no i w nocy 4-6 razy cyc
i miedzy posilkami w ciagu dnia 2-3 cyc

Izuś wg poradników to w tych mieś. co są nasze dzieci powinny dostawać obiadu czy zupki 200g, a deserki owocowe lub soki tylko 150 🙂 za dużo deserków dostaje zdecydowanie. Zamień to na mleko z kaszką jak musisz 🙂 lub samo mleko.

ja napisalam srednio , tak przypuszczalnie , bo sama jej robie , i tak na oko pojemnosciowo mierze...... na pewno nie dostaje mniej ........a kasze na noc czy kaszke jogurcikowa jej napradw geste robie ze czasem ma problem doic,ale doi ...........jak juz czegos nie chce , to tez w nia nie wmuszam,,,ale rzadko sie zdarza zeby cos z jedzonka odpuscila

No to przyglądaj się temu, bo lepiej żeby dostała trochę więcej obiadu niż za mało, bo to główny posiłek 🙂 no i mięso musi w nim być.

JUSTYNA napisał(a):
Kiedyś gdzieś czytałam, że takie smyki jak się budzą w nocy na jedzenie tzn, że w dzień się nie najadają wystarczająco. Jak moja nie wiadomo czemu zaczełą się budzić ze 2 miesiące temu koło 4-tej by dostać mleka i dalej szła spać zagęściłam jej mleko kaszką o 1 łyżeczkę, zwiększyłam obiadek (zawsze zjadała wszystko ale dorzuciłam i też zjada), dodałam pomiędzy jakieś owocki po odrobinie i śpi w nocy bez jedzenia

pewnie i tak,,,tylko moja Klara jest dzieckiem cyckowym,,,,,,,,, i ona chyba budzi sie do bliskosci cyca,,,bo czasem to troszke popije tylko i usypia przy piersi

JUSTYNA napisał(a):

No właśnie, bo obiad to główne danie, organizm się go domaga, jak zrobiłam mojej 1 dniową przerwę od obiadu to następnego dnia żarła go jak dzika, jakby głodowała.

• Mamusie
Izabela napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

pewnie i tak,,,tylko moja Klara jest dzieckiem cyckowym,,,,,,,,, i ona chyba budzi sie do bliskosci cyca,,,bo czasem to troszke popije tylko i usypia przy piersi
no tak ale nie meczy Cie to za bardzo?

JUSTYNA napisał(a):
Izabela napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

meczy 🙂 ,,,dlatego mam z nia juz od 3 nocy wojne o lozeczko 🙂 i chyba idzie ok ,ale nad ranem miekne i ja biore do siebie.... Ale dzis postanowilam, ze nawet nad ranem jej nie bede juz brala.... dopiero rano, po jej prawdziwym obudzeniu.
tylko dzis w sumie dala nam popalic,,na zmiane z mezem co godzine wstawalismy do niej ,ale to chyba wina zabkow tak jej dzis dokuczaly, ze wszystko brala do buzi co popadlo,,nawet kolderke

Izabela napisał(a):
Lagoona,,,a jaki w tej chwili ma Laura kolor oczu ???
bo moja w okol zrenicy brazowy.... na swietle dziennym taki ciemno zielono-szary .,..a jak ciemno jest to w ogole ciemno szare

Na obrzeżach ciemnoniebieski - granatowy, w środku taki jasny niebieski jakby zielony z szarym. Ja mam oczy niebiesko-zielone to może po mnie będzie mieć? dziwny kolor oczu się jej robi nito niebieski nito zielony. Brązowego koloru na razie nie ma wcale. NoTy chyba nie myślisz, że one będą miały brązowe oczy ? 🤪

Izabela napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Izabela napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

meczy 🙂 ,,,dlatego mam z nia juz od 3 nocy wojne o lozeczko 🙂 i chyba idzie ok ,ale nad ranem miekne i ja biore do siebie.... Ale dzis postanowilam, ze nawet nad ranem jej nie bede juz brala.... dopiero rano, po jej prawdziwym obudzeniu.
tylko dzis w sumie dala nam popalic,,na zmiane z mezem co godzine wstawalismy do niej ,ale to chyba wina zabkow tak jej dzis dokuczaly, ze wszystko brala do buzi co popadlo,,nawet kolderke

A ona używa smoczka?

Lagoona,,,,,,, nie , nigdy nie uzywala smoka,,,wolala mojego suta 😁D

a co do oczu, to kurcze ,sama jestem ciekawa jakie to bedzie jajko-niespodzianka ...... ja tez mam ciemno-zielone oczy ,a Boss moj typowo piwne, wiec piwne nie bedzie chyba miec, bo juz ma takie jakies jakby za ciemne... trzeba czekac

• Mamusie
Izabela napisał(a):
hej hej :* jak tam MILOSZEK ?

Rośnie w siłę, ząbka ma jednego 🙂jak się porządnie złapie to potrafi się podnieść, ale nie raczkuje jeszcze, na razie pełza 😉 z mówieniem tez jeszcze za bardzo nic wyraźnego. Za to śmieje się prawie przez cały dzień 😉

• Mamusie
Blue napisał(a):
Izabela napisał(a):
rany! musze zapisac...moja Klarcia wlasnie z jednej strony stolu (podpierajac sie ) przeszla na druga STRONE !!!

No to gratuluję!!

Super 🙂 jaka dzielna dziewczyna. Szybko jej idzie 🙂 To jak będzie miała 9 miesięcy to już pewnie będzie chodziła 😉

czas pokaze,,,ale jest silna,,jest 🙂
dobra laseczki , ja zmyka..bede pojawiala sie teraz czesciej.... juz chyba nie bedzie wakacyjnych wyjazdow, popsutych kompow,odwiedzin i takich tam
Buziam i do jutra....... ciao ,cioa 😘

Justa napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
Już w domu Bartek dzisiaj przeżywał rozstanie z Nianią jak go zabrałam zaczął zanosić się płaczem i mi wyrywać się.

🤪
O to w drugą stronę czyli jest zadowolony z opieki 🙂

Raczej tak wkóncu znał ją wcześniej poza tym Kasik to najlepsza przyjaciółka Adama. Więc mały ma coś ku niej tak jak jego tatuś 🙂

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
Justa napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
Już w domu Bartek dzisiaj przeżywał rozstanie z Nianią jak go zabrałam zaczął zanosić się płaczem i mi wyrywać się.

🤪
O to w drugą stronę czyli jest zadowolony z opieki 🙂

Raczej tak wkóncu znał ją wcześniej poza tym Kasik to najlepsza przyjaciółka Adama. Więc mały ma coś ku niej tak jak jego tatuś 🙂

Powiem ci, że to tylko sie cieszyć jak dziecko zadowolone 😉
Nutka zazdrosci?czy stosunki przyjacielskie macie?