Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Justa napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
Witam w Nowym Roku!
my spędzaliśmy Sylwestra u siebie ze znajomymi. Posiedzieliśmy do 3.30, oni też u nas spali...
Maja przebudziła się o 0.00 bo wystraszyły ją fajerwerki, i się rozglądała co tak błyska ale potem zasnęła i spała do 8.30. A dziś ponuro jak to w NR...i ja mam ogromnego doła, bo jutro idę do pracy...płakać mi się chce!!! Co prawda każdy dzień podobny do poprzedniego jednak wszystko ma swoje plusy i minusy 😞
Zazdroszczę tym co mogą jeszcze posiedzieć z dziećmi w domu...

Kamila ja po urlopie 10 dniowym jutro idę i też mi sie chce płakać 😞 😞
buziaki i oklaski 🙂

dzięki kochana 🙂
teraz też będę mieć tak jak Ty...każdy dzień wolnego wykorzystać na maxa...
mój mąż też narzeka że miał tydzień wolnego i co....kuniec!
byle do wiosny 🙂

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziewczyny dołączam do was tez jutro po wolnym wracam do pracy a tak mi się chce że szok... 😞
U nas sylwek spokojny. Leżeliśmy z Adamem i maraton filmowy sobie zrobiliśmy.

Muszę się pochwalić Adama kuzynka urodziła dzisiaj Córeczkę o 17 3340g i 55 cm przenoszona bo termin miała na 21grudnia ale wyjść w starym roku nie chciała 😜 😉

Hania napisał(a):
Dziewczyny dołączam do was tez jutro po wolnym wracam do pracy a tak mi się chce że szok... 😞

Muszę się pochwalić Adama kuzynka urodziła dzisiaj Córeczkę o 17 3340g i 55 cm przenoszona bo termin miała na 21grudnia ale wyjść w starym roku nie chciała 😜 😉

I bardzo dobrze po co końcowa miała być 😁

Justyna to może najpierw pójdę do dermatologa pryw. (bo na nfz to będę wieki czekać) 😠 w końcu on jest od leczenia skóry, a gdyby nie wiedział co to może być to ewent. alergolog, bo nie wiem czy mam go u siebie w mieście, a dermatolog znalazłam ponoć bardzo dobra 🙂 bo na moją pediatrę to nie liczę 😁 ma negatywne opinie na necie, zamierzam zmienić lekarza i jakoś nigdy mi to nie wychodzi z lenistwa.

• Mamusie
Majuśkę nie obudziły wystrzały fajerwerków 🙂 Obie z Natalą spały jak zabite

Ja też jutro do pracy. Oj jak miło wspominam ten błogi czas "lenistwa" t.j. siedzenia sobie z dziewczynkami w domu ale cóż takie życie.
Nasza opiekunka Agnieszka się pochorowała i mamy problem. Jak się nie wyleczy do wtorku to będziemy musieli z Adamem jakoś na wzajem łatać ten tydzień... Nawet nie mam pojęcia jak to zrobić

Idę spać. Dobranoc kochane!

• Mamusie
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):

I bardzo dobrze 😁 po co końcowa miała być 😁

Justyna a może najpierw iść do dermatologa? w końcu on jest od leczenia skóry, a gdyby nie wiedział co to może być to ewent. alergolog, bo nie wiem czy mam go u siebie w mieście, a dermatolog znalazłam ponoć bardzo dobra 🙂
Jeśli to chodzi o clotrimazolum gsk to jest właśnie maść, która po 1 razowym smarowaniu dała efekty wtedy gdy z pieluszkowym zapaleniem skóry nie mogłam sobie poradzić przez ponad tydzień. Smarowałam 1 raz dziennie przez 3 dni i jak ręką odjął.
Może dermatolog to dobry pomysł. Na pewno pomoże Ci wyleczyć a jak konieczny będzie alergolog to na pewno się o tym dowiesz

JUSTYNA napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):

I bardzo dobrze 😁 po co końcowa miała być 😁

Justyna a może najpierw iść do dermatologa? w końcu on jest od leczenia skóry, a gdyby nie wiedział co to może być to ewent. alergolog, bo nie wiem czy mam go u siebie w mieście, a dermatolog znalazłam ponoć bardzo dobra 🙂
Jeśli to chodzi o clotrimazolum gsk to jest właśnie maść, która po 1 razowym smarowaniu dała efekty wtedy gdy z pieluszkowym zapaleniem skóry nie mogłam sobie poradzić przez ponad tydzień. Smarowałam 1 raz dziennie przez 3 dni i jak ręką odjął

No właśnie chcę tą maść kupić, bo czytałam na necie, że lekarze często nie wiedzą co to są za plamki czy inne wykwity na pośladkach i w okolicach to ją dają, ona ma działanie antygrzybiczne to może to wyleczy.

Justynko wielkie dzięki 😘 zawsze potrafisz mi doradzić 😘 Tak czy siak będę musiała pewnie wydać te 60zł za wizytę u dermatologa i pewnie jeszcze jakieś leki zapisze, choć czytałam, że nie przepisuje drogich lekarstw jak już musi 🙂 nie ma co zawsze muszą się znaleźć jakieś wydatki inaczej za dobrze by było.

Apropo ubranka znowu podrożeją i ogólnie wszystko SUPER CO? 😁

Asia zazdroszczę, muszę pogodę u nas zobaczyć 😜 bo śniegu jeszcze ani razu u nas nie było. Ponoć w połowie stycznia ma coś być?

Laura 3 noc sama w pokoju przespała i nie było tak źle w nocy mnie wybudziła lekkim marudzeniem, ale odczekałam chwilę w łóżku dla sprawdzenia jak bardzo chce żebym przyszła no i pomarudziła z 2-3 razy i poszła spać to do niej nie poszłam. To już chyba z górki pójdzie z tym spaniem., no i o 23 poszła spać jaki sukces 😁

Kamila a jak Maja reagowała na samotne spanie w pokoju?

Hania napisał(a):
nusia27 napisał(a):
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):
blue gdzie zdjecie robione nowym aparatem 😜

No pracuję nad nim haha!

niech to bedzie twoje postanowienie noworoczne 😜

postanowieni a noworoczne nigdy nie są dotrzymywane

blue ma silna wole 😉

• Mamusie
hej mamusie 🙂
byłam rano zapisać marcela do lekarza i dupa nie przyjęli go, mają czysty kocioł w przychodniach przez te nowe ustawy co do tych recept i tylko kilka osób dziś przyjmują, jak się nie poprawi to jutro znowu pójdę 🥴
a jutro u mnie chodzi ksiądz po kolędzie 🤪

nusia27 napisał(a):
Hania napisał(a):
nusia27 napisał(a):
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):
blue gdzie zdjecie robione nowym aparatem 😜

No pracuję nad nim haha!

niech to bedzie twoje postanowienie noworoczne 😜

postanowieni a noworoczne nigdy nie są dotrzymywane

blue ma silna wole 😉

Nusiak Ty Ty Tyyy.. nie powiem co 😁

A wiecie, że Laura się próbuje sama myć? podpatrzyła mojego jak się myje kiedyś i teraz codziennie w wannie dłońmi sobie oklepuje klatkę i ręce sobie po całej długości próbuje myć, śmiesznie to wygląda 😁 filmik mam nagrany, ale wiadomo naga była to go nie wrzucę i jak zwykle za dużo mb ma 😞 to nawet na pocztę nie mogę wysłać nikomu.

• Mamusie
hej mamuski

wpadlam na chwile póki mój bąbel spi

nie zdazylam wszytskiego nadrobic, strasznie duzo tego......

my jak wyjechalismy na swieta do rodzicow to wrocilismy dopiero w sobote 31.12,
niunia dostala duzo prezentow, takze jest zadowolona, my ze swoich rowniez 🙂

w sylwestra siedzielismy we trójke w domu, mala poszla spac dopiero przed 23.00, a my zaraz po 24.00 , nie chcialo nam sie nigdzie w tym roku balowac

w czwartek mamy drugą szczepionke na pneumokoki

nie wiem czy poruszalyscie juz temat dnia babci i dziadka, ale napiszcie co kupujecie w imieniu swoich pociech

• Mamusie
Hejka 🙂
A ja zaniemogłam 😞 Urwałam się wcześniej z pracy bo mam 39 st gorączki, kaszel, katar i bolą mnie płuca. Umieram... 😞
Mam do Was 2 pytanka:
- kiedy ostatnia, 4 dawka szczepienia na pneumokoki? Po roku czy po skończeniu 1,5? Wiecie coś?
- jak wprowadzać "inne" mleko. Badanie wykazało, że Maja nie jest uczulona na krowie mleko. Alergolog będzie dopiero za tydzień. Dziś zastałam tylko pielęgniarkę. Powiedziała, że z takim wynikiem nie wystawi mi zaświadczenia na kontynuację bebilonu pepti. No i nie chce ale nikt mi nie powiedział jakie mleko dla niej najlepsze (czy pierwsze z brzegu)? Jak wprowadzać? W góle nic nie wiem a pepti już mi 2 puszki zostały więc muszę coś działać...

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Hejka 🙂
A ja zaniemogłam 😞 Urwałam się wcześniej z pracy bo mam 39 st gorączki, kaszel, katar i bolą mnie płuca. Umieram... 😞
Mam do Was 2 pytanka:
- kiedy ostatnia, 4 dawka szczepienia na pneumokoki? Po roku czy po skończeniu 1,5? Wiecie coś?
- jak wprowadzać "inne" mleko. Badanie wykazało, że Maja nie jest uczulona na krowie mleko. Alergolog będzie dopiero za tydzień. Dziś zastałam tylko pielęgniarkę. Powiedziała, że z takim wynikiem nie wystawi mi zaświadczenia na kontynuację bebilonu pepti. No i nie chce ale nikt mi nie powiedział jakie mleko dla niej najlepsze (czy pierwsze z brzegu)? Jak wprowadzać? W góle nic nie wiem a pepti już mi 2 puszki zostały więc muszę coś działać...

niestety nie pomogę 😞