Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
HONORATKA-dziękuje za linki 😘myąlałam o Karpaczu albo Szklarskiej bo to jest od nas ok 100km.i wszystko tak jest i górki i śnieg 😉 to nie bede sie chyba tłukła daleko z Sonią bo szkoda czasu i nerwów(z nią w samochodzie to porażka:unsure 🙂a tak zmiana klimatu sie przyda a daleko w góry to i tak sie z dziećmi raczej nie wybierzemy.
Chociaż zobaczy Sonia śnieg bo u nas Wiosna w pełni 12st.i słońce 🤪uciekamy na dwór 😘

Blue napisał(a):
Kasia Ty wiesz czego Ci życzę 🙂 tak samo sobie przy 2 dziecku hihi.. :P

Kurcze, ale mnie niespodzianka z rana spotkała 😠 jak już przebrałam Laurę i dałam na podłogę zobaczyłam czarne wielkie obrzydlistwo wywalone do góry nogami fuuuuuuuuuuuuuj! WIELKI OBRZYDLIWY CZARNY PAJĄK!! akurat musiał zdechnąć obok zabawek 😠 mnie to tak obrzydza nawet sobie nie wyobrażacie..

moze Laura go zalatwila 😁

• Mamusie
a ja siedzę w tej robocie, nie mam jeszcze żadnych programów zainstalowanych i nudzę się jak złe 😠 jeszcze tylko godzina...Normalnie męża poprosiłam żeby wysłał mi coś swojego to mu pomogę bo pierdolnika dostanę...
ja też chcę wystawić ubranka Mai...Honorata jak Ci schodzą i jakie ceny dajesz?

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
anka111 napisał(a):
Ale mi się nic dzisiaj nie chce 😞

oj nie tylko tobie ja miałam się od 9 uczyć a w przerwie umyć okna bo mi dzieciaki po sylwestrze całe zapaćkały a siedzę przed kompem i wystawiam ubranka na allegro 🤢

co do ubranek to ja też miałam powystawiać już nawet jeden worek z ubrankami przyniosłam sobie ale jakoś zabrać się za to nie mogę

• Mamusie
Witam mamuśki.
U nas chorobowo mały miał 4dni temperature dochodziła nawet do 38.9 i nic nie pomagało ciągal si za uszko i paluszki do niego wkładał byliśmy dzisiaj rano u lekarza a tam zapalenie ucha wiec do laryngologa szybkie badanie i antybiotyk odrazu.
A ja to mam szcżęście jak nie wiem co normalnie, Adam został z małym w domu a ja do pracy i przy wejściu do biura się poślizgnełam na malutkiej kałuży i noga trzasneła. Byliśmy u lekarza zdjęcie RTG i wynik taki że kostka skręcona więc chcieli mnie w gips pakowac na 5tygodni nie zgodziłam się i poszliśmy prywatnie wizyta 40zł ale całe szczęście obejdzie się bez gipsu tylko stabilizator na kostkęi żel. A do tego wszystkiego zwolnienie z pracy na 3 tygodnie 😞

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
a ja siedzę w tej robocie, nie mam jeszcze żadnych programów zainstalowanych i nudzę się jak złe 😠 jeszcze tylko godzina...Normalnie męża poprosiłam żeby wysłał mi coś swojego to mu pomogę bo pierdolnika dostanę...
ja też chcę wystawić ubranka Mai...Honorata jak Ci schodzą i jakie ceny dajesz?

wiecie kiedyś te rozmiary 56 czy 62 wystawiałam w zestawach np 50 rzeczy za ok 200zł
czyli zyskiwałam jakieś 4zł na sztuce
później przy 68 spróbowałam wystawiać osobno no i przeżyłam szok
wystawiałam bodziaki i takie drobne ciuszki za 2,90 a jakieś lepsze dresiki sukieneczi bluzy za 9,90 na licytację to mi ceny za bodziaki do 15zł podskakiwały a za dresy itp nawet do 40
zyskuję na ubrankach ok 500zł 🤪 na każdej rozmiarówce

JUSTYNA napisał(a):
Hejka 🙂
Dzięki za porady w sparawie zmiany mleka :* Przy ostatniej puszcze pepti zacznę wprowadzać "normalne"

Dziewczyny jak radzicie sobie z szafkami i szufladami. Mój badziewiak nauczył się otwierać i wywala wszystko (ciuchy, gary...)? 😠

Ja mam kupione blokady na szuflady, bo ona je otwiera i wyrzuca wszystko od kilku dobrych miesięcy z dniem jak zaczęła raczkować 😠 i na drzwi też mam, bo sobie otwiera jak nie są dobrze przytrzaśnięte i bezczelnie zamyka jak się stoi przed drzwiami ostatnio mama ze mną rozmawiała i stała przed wejściem do pokoju i Laura się bawiła po czym podeszła do drzwi i zamknęła je przed nosem mamy 🙃 0 kultury!

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Hejka 🙂
Dzięki za porady w sparawie zmiany mleka :* Przy ostatniej puszcze pepti zacznę wprowadzać "normalne"

Dziewczyny jak radzicie sobie z szafkami i szufladami. Mój badziewiak nauczył się otwierać i wywala wszystko (ciuchy, gary...)? 😠

radzę sobie tak, że pozwalam jej wyrzucać do woli
zrobi to max 5 razy i przenosi sie na inną szafkę a ta jej już nie interesuje
w końcu zostały tylko 3 które są zabezpieczone gumkami bo są tam przedmioty których wyrzucać nie powinna

• Mamusie
Majka dopiero niedawno zaiteresowała się szafkami i szufladami ale qrcze nie wiem jak je zabezpieczyć. Bardziej niż tego, że z nich wyciąga (na jej poziomie już dawno nie ma tego co mogłoby jej krzywdę zrobić!) boję się tego, że przytnie sobie paluszki allbo rączki. To samo z drzwiami bo jak tylko otwarte to je zamyka 😠

JUSTYNA napisał(a):
Majka dopiero niedawno zaiteresowała się szafkami i szufladami ale qrcze nie wiem jak je zabezpieczyć. Bardziej niż tego, że z nich wyciąga (na jej poziomie już dawno nie ma tego co mogłoby jej krzywdę zrobić!) boję się tego, że przytnie sobie paluszki allbo rączki. To samo z drzwiami bo jak tylko otwarte to je zamyka 😠

No właśnie to jest najgorsze 😞

• Mamusie
Blue napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

U nas nawet blokady na szafki się nie sprawdzaja Bartek już rozpracował jak je zdjąć.
Przytrzaśnięte palce przez szufladę lub drzwiczki to nie nowość u nas nic na niego nie działa ostatnio swadzil paluchy w szufldę i ją zamknął paluszki mu spuchły napewno bolało jak cholipka ale dalej lezie.

Hania napisał(a):
Blue napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

U nas nawet blokady na szafki się nie sprawdzaja Bartek już rozpracował jak je zdjąć.
Przytrzaśnięte palce przez szufladę lub drzwiczki to nie nowość u nas nic na niego nie działa ostatnio swadzil paluchy w szufldę i ją zamknął paluszki mu spuchły napewno bolało jak cholipka ale dalej lezie.

To musisz kupić nowe-lepsze, bo takie przytrzaśnięcie porządne może złamać mu paluszki, a to raczej nie byłoby fajne.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Blue napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

To musisz kupić nowe-lepsze, bo takie przytrzaśnięcie porządne może złamać mu paluszki, a to raczej nie byłoby fajne.

Wiem własnie jestem na etapie poszukiwania czegoś lepszego

• Mamusie
witam
Anastazja już w żłobku a ja zabieram się za naukę

dziewczyny czy któraś z was wstaje jeszcze w nocy na regularne karmienie malucha
bo ja gdy Anastazja ma spokojniejszą noc to jak nakarmię ją ok 19 to wstaje o 3 a później o 6
a jak gorszy to czasami nawet całą noc co 2 godziny - już się do tego przyzwyczaiłam ale martwię się że coś może być nie tak, a najbardziej to myślę o próchnicy 🤢

• Mamusie
Ja mam dzisiaj wizytę u gina i strasznie się stresuję... 😠
Dysia odkąd się obudziła to leży w łóżeczku i odpoczywa hahaha chyba się spaniem zmęczyła 🙂 a ja postanowiłam dawać Jej rano butelkę a dopiero później kaszkę bo zauważyłam że nie zjada mi całej kszy więc i mleka dostaje za mało bo tylko wlaśnie zawsze rano była kasza (150mleka) i wieczorem 210 samego mleczka. Zobaczymy jak to się sprawdzi i czy będzie chciała pić rano 🙂
wczoraj dostała kaszę mannę błyskawiczną (taką normalną) na wodzie z owocami i miodem 🙂 bardzo Jej smakowała 🙂

• Mamusie
ja nie karmię małej w nocy, trochę myślę że takie karmienie to błąd bo dziecko się przyzwyczaja i potem każda pobudka to jedzonko...może zamiast mleka dawaj jej wodę...no nie wiem...
u mnie po pracy całkiem spokojnie, wiecie że moje dziecko nawet za mną nie tęskniło...jak weszłam do domu tylko popatrzyła, troszkę na rączki i spadaj matka 😉 aż mi przykro było hehe a jak dziś wychodziłam to nawet papa mi nie zrobiła 🙃 z jednej strony to dobrze bo nie wisi mi na nodze ale z drugiej to żal mi tyłek ściska 😉