Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

JUSTYNA napisał(a):
Hejka 🙂
A ja zaniemogłam 😞 Urwałam się wcześniej z pracy bo mam 39 st gorączki, kaszel, katar i bolą mnie płuca. Umieram... 😞
Mam do Was 2 pytanka:
- kiedy ostatnia, 4 dawka szczepienia na pneumokoki? Po roku czy po skończeniu 1,5? Wiecie coś?
- jak wprowadzać "inne" mleko. Badanie wykazało, że Maja nie jest uczulona na krowie mleko. Alergolog będzie dopiero za tydzień. Dziś zastałam tylko pielęgniarkę. Powiedziała, że z takim wynikiem nie wystawi mi zaświadczenia na kontynuację bebilonu pepti. No i nie chce ale nikt mi nie powiedział jakie mleko dla niej najlepsze (czy pierwsze z brzegu)? Jak wprowadzać? W góle nic nie wiem a pepti już mi 2 puszki zostały więc muszę coś działać...

Ja Ci mogę tylko na CHŁOPSKI ROZUM pomóc 😁 😎
W kalendarzu szczepień pneumo ostatnia dawka jest w 16-18mieś.
http://www.szczepienia.pl/KalendarzSzczepien.aspx

Co do Bebilona to wydaje mi się, że powinnaś robić tak jak się zmienia mleko lub przechodzi na kolejny nr tzn. zacząć np. od 4 łyżek pepti i 1 nowego mleka i tak robić np. 1 dzień i każdego dnia zwiększać dawkę o kolejną łyżkę to będzie chyba najspokojniejsza forma i rób to najlepiej przy ostatniej puszce a tą jedna zużyj normalnie, bo po co ma się zmarnować. Co do mleka to możesz przejść na zwykłego Bebilona, bo to jednak ta sama firma lub poszukaj podobnego składu z tańszym mlekiem. Ja aktualnie używam Bebiko (też Nutricii), ale w chwilach słabości już znowu chciałam przejść na Bebilona 🤨 gdyby było mleko smakowe od nich to na pewno bym dalej kupowała, a tak to kupuję Bebiko bananowe.

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):

Kamila a jak Maja reagowała na samotne spanie w pokoju?

Maja normalnie spała tak jakby nigdy mnie nie było w pokoju 🙃
wiadomo czasem do dziś się przebudzi z jakiegoś powodu, ale idę przytulam ją i jest ok 🙂
także już 4 miesiące jak śpi sama...
Justyna ja miałam pepti i lekarka kazała mi najpierw po 1 łyżce mieszać, potem 2 itd. i w końcu całkowicie przejść na normalne jeśli nie będzie objawów...
dziś 1 dzień w pracy, ale na szczęście byłam na badaniach okresowych więc tylko 4h mnie nie było...więc jutro pierwszy raz 6h...

• Mamusie
Asia napisał(a):
HONORATKA-jak zajrzysz to mam prośbe-znasz może jakieś ciekawe miejsca w górach szukam czegoś na ferie zimowe dla nas 🙂

http://www.apartamentywdolinie.pl/strona-glowna.html - tu byliśmy i uważamy że to najfajniejsze miejsce w jakim tylko byliśmy, właściciele cudni, wyrozumiali, można gotować samemu w wielkiej kuchni lub zamówić u nich, pokoje duże, ładne no same zalety
http://www.topazkarpacz.pl/ - tu było miło, w samym centrum, choć pecsjonat położony na ulicy mocno pod górkę w lato było oki ale nie wiem jak zimą się tam podchodzi, pokoje trochę ciasne ale wiesz nam to nie przeszkadzało - ważne było szerokie łóżko 😁
no i to w Karpaczu http://www.carmen.karpacz.pl/index.php?id_menu=1&ling=_pl
byliśmy tam tylko weekend ale wspominam miło

Laura poszła spać o 23 i niedawno się obudziła i nie chce wracać do łóżka 🤨 to ją dałam na podłogę i się bawi. To teraz pewnie z godzinę będę musiała siedzieć przed kompem zanim zdecyduje się pójść spać.
Moją obsesją stało się kupowanie co rusz innych kieszonek i poluje na otulacze 😁

KAsiu jak tam samopoczucie? 🤪

Honoratka dacie radę 🙂

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
http://www.carmen.karpacz.pl/index.php?id_menu=25&id_pakiety=8&ling=_pl
cudo 🙂 tylko z kim Dyśka? hahaha 😜 jakby miała ze 2 lata to bym zrobiła Adamowi taką niespodziankę 🙂 i Judytę u mamy zostawiła a tak... ehh

dlatego ja lubię hotel Marena w Międzywodziu bo mają animatorów i opiekunki do dzieci
ja raczej nie mogę liczyć na pomoc przy Anastazji dlatego już wiem że będę szukała hotelu z taką właśnie dodatkową usługą

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
kolo177 napisał(a):
http://www.carmen.karpacz.pl/index.php?id_menu=25&id_pakiety=8&ling=_pl
cudo 🙂 tylko z kim Dyśka? hahaha 😜 jakby miała ze 2 lata to bym zrobiła Adamowi taką niespodziankę 🙂 i Judytę u mamy zostawiła a tak... ehh

dlatego ja lubię hotel Marena w Międzywodziu bo mają animatorów i opiekunki do dzieci
ja raczej nie mogę liczyć na pomoc przy Anastazji dlatego już wiem że będę szukała hotelu z taką właśnie dodatkową usługą

no to faktycznie super 🙂
My Dyśki na jeden wieczór nie mogę u mamy zostawić bo nie chce iść spać przy mojej mamie i nic nie pomaga tylko mój widok a co dopiero na weekend hahaha

• Mamusie
anka111 napisał(a):
Hej mamusie :*
Darek szaleje mi od samego rana strasznie, a Robert mnie wkurza ;/ nie najlepiej zapowiada się ten dzień jak dla mnie. A na dodatek jakieś ciemne chmury widzę za oknem i mam tylko nadzieje, że nie będzie padać deszcz.

to wpadaj do nas na herbatkę 🙂

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
anka111 napisał(a):
Darek szaleje mi od samego rana strasznie, a Robert mnie wkurza ;/ nie najlepiej zapowiada się ten dzień jak dla mnie. A na dodatek jakieś ciemne chmury widzę za oknem i mam tylko nadzieje, że nie będzie padać deszcz.

Nie chce mi się na razie ruszać z chaty humor mam taki do dupy że masakra. A poza tym mam trochę sprzątania i trzeba zrobić jakiś obiad.

• Mamusie
anka111 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
anka111 napisał(a):

Nie chce mi się na razie ruszać z chaty humor mam taki do dupy że masakra. A poza tym mam trochę sprzątania i trzeba zrobić jakiś obiad.

ja dzisiaj robię naleśniki 😜 a sprzątania też mam od cholery 😠 i jakoś tak ogólnie do dupy się czuję... mam 16 dzień okres 😠 i to taki fest obfity ciągle... i do tego ból żołądka... ehh 😠 🥴

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
anka111 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
anka111 napisał(a):

ja dzisiaj robię naleśniki 😜 a sprzątania też mam od cholery 😠 i jakoś tak ogólnie do dupy się czuję... mam 16 dzień okres 😠 i to taki fest obfity ciągle... i do tego ból żołądka... ehh 😠 🥴

współczuje z tym okresem 😘 taki jakiś dziwny dzień dzisiaj jest 😞
a co ja zrobię na obiad to jeszcze nie wiem chyba zrobię tylko ziemniaczki i do tego udka z kurczaka i kapucha kiszona do tego ;p to jest szczyt dzisiejszych moich umiejętności xD

• Mamusie
anka111 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
anka111 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
anka111 napisał(a):

współczuje z tym okresem 😘 taki jakiś dziwny dzień dzisiaj jest 😞
a co ja zrobię na obiad to jeszcze nie wiem chyba zrobię tylko ziemniaczki i do tego udka z kurczaka i kapucha kiszona do tego ;p to jest szczyt dzisiejszych moich umiejętności xD

no to szybciej naleśniki hehe z serem i szynką ;D

• Mamusie
Hej
a ja w pracy 🙂 może i fajnie na początku, ale tęskni się, wszystko ma swoje plusy i minusy
fajnie jakby tak 3 dni chodzić do pracy a 4 być z dzieckiem 😉
no ale myślę że się przyzwyczaję i jakoś to będzie, a babcia nie będzie mnie irytować 😉
dziś pierwszy dzień zostaję na całe 6h więc też się okaże jak to wygląda...

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
Hej
a ja w pracy 🙂 może i fajnie na początku, ale tęskni się, wszystko ma swoje plusy i minusy
fajnie jakby tak 3 dni chodzić do pracy a 4 być z dzieckiem 😉
no ale myślę że się przyzwyczaję i jakoś to będzie, a babcia nie będzie mnie irytować 😉
dziś pierwszy dzień zostaję na całe 6h więc też się okaże jak to wygląda...

czas szybko leci, a jak się wraca do domu ma się tyle pozytywnej energii dla dziecka że hoho
przynajmniej ja tak mam
i czuję że gdy jestem w pracy i wracam do domu to aktywniej spędzam z ANastazją te 4 godziny wieczorem
niż miałabym siedzieć z nią cały dzień