Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

JUSTYNA napisał(a):
Karmicie w nocy? Ojej moja Maja już z pół roku zjada kolację po 19-tej i je dopiero śniadanie (koło 8-mej samo mleko a godzine później micha kaszy)
Widzę, że jestem w mniejszości z tym że nie dokarmiam w nocy. Lagoona Ty też dajesz jedzenie w nocy swojej małej?

Chcecie się pośmiać? http://www.facebook.com/photo.php?fbid=280206192037755&set=a.141489809242728.31630.100001451299998&type=1&theater

Ogólnie rzecz biorąc to nie karmię w nocy, bo ona nie śpi do 00-01 haha! także dostanie coś do tej godz zawsze i potem budzi się rano, a jak idzie spać po 23 to obudzi się na bank koło 4-6 rano. Przecież Laura się odchudza to nie będzie podjadać w nocy to byłby skandal 😁

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kolo177 napisał(a):
byłam u gina... mimo silnego krwawienia zbadał mnie i zrobił usg dopochwowe 🤪
przykleił mi plasterek z hormonem żeby zregenerować błonkę śluzową która jest pęknięta i dlatego cały czas krwawie i namawiał mnie że jeśli wyjaśni się już sprawa z wątrobą do końca to żebym sobie zamontowała wkładkę bo w moim przypadku tabletki całkowicie odpadają... jestem załamana bo nie chcę wkładki 😞

Ja bym wkładki sobie nie robiła, to już lepsze zastrzyki. A jak nie to zostańcie przy prezerwatywach moje zdanie jest takie, że jak ktoś ma mieć dziecko to i tak je będzie miał 🙃 znam wiele osób co się zabezpieczały na różne sposoby a i tak wpadły. No chyba, że ktoś stosuje 2 formy zabezpieczeń na raz 😁

kolo177 napisał(a):
O własnie i mi się przypomniało, za radą Blue usiadłam na podłodze a Dyśkę osadziłam na nocnik, dałam do zabawy łyżeczkę i stękałam i udawałam że cisnę kupę, Ona się śmiała i cisnęła razem ze mną i pierwszy raz zrobiła kupkę do nocnika 🙂 (ogólnie pierwszy raz cokolwiek do Niego zrobiła ;D), zostawiłam Ją bez pampersa i dałam trochę pić (pomyślałam że jak się napije to jak Ją posadzę na nocnik to zrobi siusiu) a ta w trakcie picia się zlała mi na kolanach hahaha 😜
już rzadko używam butelki żeby dać małej pić (tylko do mleka), coraz częściej Judytka pije przez rurkę albo normalnie ze zwykłego kubka 🙂

No to GRATULUJĘ!! Cieszę się, że pomogłam ( a raczej mój chłop 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁)

donia napisał(a):
hej
bylam dzis na rozmowie i znalazlam prace 🤪 przyjeli mnie od reki, zaczynam od 15 stycznia...mammia mia 🙃

a moja Gabi dzis po szczepieniu, wazy 10 kg 360 g i mierzy 76 cm

Fajnie, nic tylko życzyć udanej pracy !! Zazdroszczę!!
Grubiutka Twoja Gabi jest, Laura z 2tyg. temu albo dalej ważyła z 8,5kg znowu 😁 to już nie pytam ile będzie ważyć jak zacznie chodzić. A jak mierzyli wzrost? bo ja mam problemy z czubkiem głowy nie wiem odkąd zacząć, bo mierzę ją zawsze od tyłu a nie od przodu.

donia gratuluje pracy 🙂

pisalyscie ze macie problemy z dziecmi i szufladami. Maryla wymyslila inna zabawe. jak tylko wyjde z pokoju to zamyka drzwi i siada pod nimi tak ze ja nie moge wejsc a ona w tym czasie sie drze 😜

nusia27 napisał(a):
donia gratuluje pracy 🙂

pisalyscie ze macie problemy z dziecmi i szufladami. Maryla wymyslila inna zabawe. jak tylko wyjde z pokoju to zamyka drzwi i siada pod nimi tak ze ja nie moge wejsc a ona w tym czasie sie drze 😜

Laura też tak robi, dzisiaj przed kąpielą nie chciała mnie wpuścić co próbowałam otworzyć drzwi to ona się na nie rzucała 😁

nusia27 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kamila za 2 dni będzie wielki dzień 🤪

i jakie plany? 🙂

Robię urodziny tak jak Honoratka na 2 razy 🥴 teraz w sobotę tylko dla nas i dla Laury 🙂 a w przyszłą sob. albo niedz. robię urodziny dla wszystkich, bo niestety ciotce nie pasuje, a w większym gronie zawsze jest lepiej. Ponoć już kupiła prezent, mamuśka się wygadała co nieco jaki ubranko z Niemiec ahh Laura światowa będzie 🙃 mam nadzieję, że to jest jakiś normalny rozmiar a nie znowu 92 i więcej..

Wampir aktualnie leży w łóżku 🤪 mam nadzieję, że będzie spać do rana.. bo już z nią wytrzymać nie mogę 😉

Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):
Blue napisał(a):

i jakie plany? 🙂

Robię urodziny tak jak Honoratka na 2 razy 🥴 teraz w sobotę tylko dla nas i dla Laury 🙂 a w przyszłą sob. albo niedz. robię urodziny dla wszystkich, bo niestety ciotce nie pasuje, a w większym gronie zawsze jest lepiej. Ponoć już kupiła prezent, mamuśka się wygadała co nieco jaki ubranko z Niemiec ahh Laura światowa będzie 🙃 mam nadzieję, że to jest jakiś normalny rozmiar a nie znowu 92 i więcej..

Wampir aktualnie leży w łóżku 🤪 mam nadzieję, że będzie spać do rana.. bo już z nią wytrzymać nie mogę 😉

i znowu szykowanie 😁 se zrobilysmy dzieci z urodzinami zaraz po swietach 😜

nusia27 napisał(a):
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):
Blue napisał(a):

i jakie plany? 🙂

i znowu szykowanie 😁 se zrobilysmy dzieci z urodzinami zaraz po swietach 😜

Żebyś wiedziała 😉

• Mamusie
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
przykleił mi plasterek z hormonem żeby zregenerować błonkę śluzową która jest pęknięta i dlatego cały czas krwawie i namawiał mnie że jeśli wyjaśni się już sprawa z wątrobą do końca to żebym sobie zamontowała wkładkę bo w moim przypadku tabletki całkowicie odpadają... jestem załamana bo nie chcę wkładki 😞

Ja bym wkładki sobie nie robiła, to już lepsze zastrzyki. A jak nie to zostańcie przy prezerwatywach moje zdanie jest takie, że jak ktoś ma mieć dziecko to i tak je będzie miał 🙃 znam wiele osób co się zabezpieczały na różne sposoby a i tak wpadły. No chyba, że ktoś stosuje 2 formy zabezpieczeń na raz 😁

ja też jestem przeciwniczką spirali - ze względów etycznych ale tez dlatego, że nie chciałabym nosić w sobie niepotrzebnych ciał obcych jakoś tak odrzuca mnie na samą myśl
hormonów brać nie mogę więc pozostała nam stara sprawdzona gumka
dobrze że mój mąż jest na tyle mądry i odpowiedzialny że rozumie sytuacje i nigdy się nie buntował - wie że to jest jego zadanie 🙂
nawet ostatnio jak byłam z wynikami rezonansu u lekarki to powiedziałam mu że podpytam o tabletki czy będę mogła brać to mnie zrypał że nie po to tyle lat się leczę żeby teraz tabletki zacząć brać które mogą wszystko zepsuć 😜
lubię czuć że mój m. myśli o mnie a nie o sobie

• Mamusie
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):
Blue napisał(a):

i jakie plany? 🙂

hehe co do rozmarów to moja teściowa ma taki talent że kupuje ZAWSZE za duże lub za małe 😠 jakby nie mogła zapytać mnie o rozmiar gdy jest w sklepie
jak się Anastazja urodziła to kupiła jej 3-pak rajstop 98-104 a ostatnio przyniosła takie na 116 no kurde po co moja 8 letnia siostra nosi właśnie 122 wiec rajstopy zdążą się chyba rozpaść na kawałki zanim je założymy
bluzki i inne ciuszki tak samo
albo kupiła pajace na 74 gdy ja zakładam Anastazji 86 albo jak ją poprosiłam o bluzeczki na 80 to wzięła takie na 92 😠 no nie żebym była jakaś niewdzięczna ale to bez sensu
i co mam jej mówić " no dziękuję za pajace na 74 wystawie sobie na allegro to może się sprzedadzą" 🥴

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):

ja też jestem przeciwniczką spirali - ze względów etycznych ale tez dlatego, że nie chciałabym nosić w sobie niepotrzebnych ciał obcych jakoś tak odrzuca mnie na samą myśl
hormonów brać nie mogę więc pozostała nam stara sprawdzona gumka
dobrze że mój mąż jest na tyle mądry i odpowiedzialny że rozumie sytuacje i nigdy się nie buntował - wie że to jest jego zadanie 🙂
nawet ostatnio jak byłam z wynikami rezonansu u lekarki to powiedziałam mu że podpytam o tabletki czy będę mogła brać to mnie zrypał że nie po to tyle lat się leczę żeby teraz tabletki zacząć brać które mogą wszystko zepsuć 😜
lubię czuć że mój m. myśli o mnie a nie o sobie

ja też sobie nie wyobrażam nosić coś w środku... i pamiętam że jak ginekolog mojej mamy proponowała Jej wkładkę to Jej odradzałam....
Mnie ratują tylko tabletki albo plasterki albo coś takiego....
bo z gumkami nienawidzę 😞

• Mamusie
wow Blue to moja Maja dogoniła z wagą Twoją Laurę 🤪 a do tej pory była o jakieś 700g do przodu 😮
ja już nie mogę doczekać się soboty 😉 jutro zacznę przygotowywać żarełko 🙂
ja robię od razu imprezę dla wszystkich...rodziców, chrzestnych i znajomych...12 osób
tort już od 3 tygodni zamówiony, ale nawet nie wiem jak będzie wyglądał 😎 jednak u tych państwa zamawialiśmy na wesele, chrzciny i teraz więc na pewno pyszny...
wczoraj moja Maja zasnęła w samochodzie jak wracaliśmy o 20 od rodziców i tak już w ciuchach poszła spać i spała jak zabita...
Dona gratuluję roboty!!! a z kim małą zostawisz? ciekawe czy będzie tęsknić...

• Mamusie
fajnie że u Was wypadają urodzinki w sobotę....
u nas w czwartek ale i tak postanowiłam że świeczuszkę ma Dysia zdmuchnąć właśnie 12 a nie w sobotę 🙂 pewnie będzie tylko moja mama i babcia z nami ale to trudno 🙂 w sobotę przyjedzie pewnie Adama rodzina więc zostawimy kawałek tortu i tyle 🙂 dla mnie to bezsensowne przekładanie urodzin dziecka 🙂 bez sensu jak dziecko kończące roczek 12 ma dmuchać świeczkę 14 🤢
tak jak Adama siostra np robi zawsze córce urodziny w sobotę... Oliwka ma dopiero 2 latka więc 2 razy miała przesuwane urodziny, ale na pewno powtórzy się to częściej...
rozumiem jak dorosły przekłada na sobotę bo planuje imprezę z alkoholem... ale przecież to dzieci 😮 no i na pewno alkoholu nie będzie... ewentualnie szampan 🙂 chciałam Piccolo ae Judyta i tak nie będzie mogła takiego wypić jeszcze więc będzie zwykły 🙂 i na pewno szampan będzie tylko w czwartek hahaha

• Mamusie
Witam sie dona gratulacje pracy

ja tez karmie w nocy piersia co dwie godziny w dzien rowniez ....

Kasia a tobie gratuluje podjecia sie decyzji o 3 dziecku chyba za tempa jestem bo z 2 mi trudno....:Pzreszta mamy jeden pokoj a tez marzy mi sie corka 🙂

treaz zmykam na sniadanko....