Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

sobolinek napisał(a):
Obejrzałam 🙂 Zuzka ma tyle poweru po nieprzespanej nocce co Ania 🙂 Silna dziewczyna i te MAMA super 🙂 U nas na okrągło woła TATA jak nie ma t w pobliżu, a mnie od święta zawoła. No i widzę że u Was też jest TIK TAK 😁 😁 Ja Ani sama śpiewam i puszczam na You Toubie teledysk Pana Tik Taka 🙂 i inne z PRLu niech się uczy tych fajnych bajek a nie tej papki co teraz leci.

Ja tez lubię te "nasze " piosenki,u nas na okrągło leci ZUZIA LALKA NIEDUŻA

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
zuzka napisał(a):
sobolinek napisał(a):
Obejrzałam 🙂 Zuzka ma tyle poweru po nieprzespanej nocce co Ania 🙂 Silna dziewczyna i te MAMA super 🙂 U nas na okrągło woła TATA jak nie ma t w pobliżu, a mnie od święta zawoła. No i widzę że u Was też jest TIK TAK 😁 😁 Ja Ani sama śpiewam i puszczam na You Toubie teledysk Pana Tik Taka 🙂 i inne z PRLu niech się uczy tych fajnych bajek a nie tej papki co teraz leci.

Ja tez lubię te "nasze " piosenki,u nas na okrągło leci ZUZIA LALKA NIEDUŻA

hehe no tak (mój T zna nieco inną jej wersję 🙂 )

sobolinek napisał(a):
Wiesz co ciężko mi to ocenić, wygląda jak zaczerwienione krostki i zrobiły się z tego policzki jak u ruska 🙂 Ale po bepantenie trochę schodzi, a i te policzki były gorące.

Może to przez to, że wczoraj już miała szorstkie policzki a myśmy wieczorem poszli jeszcze z nią na spacer i myślałam, że jest cieplej i jej niczym nie posmarowałam. Nie wiem.

ciekawe co to?troche jak skaza białkowa z opisu ,pogoda rzeczywiscie nie zaciekawa,A byl z mała po poludniu ,bo niby slonko swiecilo,ale wiatr lodowaty byl i przyszli strasznie zmarznieci,
Idizesz jutro do lekarza z Anią?
Kończe na razie bo synuś wrócił,muszę troszke mu czasu poświecić,bo on sie nie skarzy ,ale zaniedbałam go ostatnio ide poprzytulać "starego konia" 😉

• Mamusie
zuzka napisał(a):
sobolinek napisał(a):
Wiesz co ciężko mi to ocenić, wygląda jak zaczerwienione krostki i zrobiły się z tego policzki jak u ruska 🙂 Ale po bepantenie trochę schodzi, a i te policzki były gorące.

Może to przez to, że wczoraj już miała szorstkie policzki a myśmy wieczorem poszli jeszcze z nią na spacer i myślałam, że jest cieplej i jej niczym nie posmarowałam. Nie wiem.

ciekawe co to?troche jak skaza białkowa z opisu ,pogoda rzeczywiscie nie zaciekawa,A byl z mała po poludniu ,bo niby slonko swiecilo,ale wiatr lodowaty byl i przyszli strasznie zmarznieci,
Idizesz jutro do lekarza z Anią?
Kończe na razie bo synuś wrócił,muszę troszke mu czasu poświecić,bo on sie nie skarzy ,ale zaniedbałam go ostatnio ide poprzytulać "starego konia" 😉

Białka ani mleka nie dostaje, a ja jakoś szczególnie nie piłam dużo mleka...
Z lekarzem się wstrzymam do wtorku, jak zaczął lek działać to może samo zejdzie i się obędzie bez stresu, bo Anka nie zwyczajna do obcych bab w kitlu 🙂
Oj tak, przytul, porozmawiaj, to potrzebne, baardzo 🙂
Gdyby mnie nie było to pa 🙂

• Mamusie
Hej Dziewczny. Byliśmy dziś z Pawłem w Krakowie na Jarmarku Świątecznym. W tym roku okropne rozczarowanie. Połowa tego co zwykle, no i część straganów wogóle nie świąteczna. No ale 2 małe bombki kupione.
Samochód zostawiliśmy przy dworcu kolejowym na parkingu galerii krakowskiej. No i żeby się dostać do auta wracając z rynku musieliśmy przejść galerię. Wpadliśmy oczywiście do Smyka, bo tam była przecena kurtek zimowych do 50%. Znaleźliśmy super kurtkę, która pierwotnie kosztowała 99,99 zł. Na metce była przeceniona cena i było tam 30 zł. Przy kasie babka mówi, że mamy zapłacić 50 zł a Paweł na to, że przecież tam jest 30 zł. I babka nam musiała tak sprzedać. No i mamy super kurtkę za 30 zł. 🤪

• Mamusie
hej mamusie
troche poczytalam co tam u was, ale przyznam, ze polebkach...
Na poczatku to: Joasiu i jak znalazlas ten smoczek ??
Evek dobrze wiedziec o tym bialku z jajeczka ja to wogle myslalam, ze dopiero po roku mozna zaczac, zanczy tu w stannach tak radza, ale w Pl widze inaczej 🙂 Takze niedlugo tez sprobujemy.
Sobolinku przykro mi zpowodu odparzenia Ani naszczescie juz schodzi !! Oby zeszlo calkowicie i obeszlo sie bez lekarza...
Asiula wow brawo Ula juz tak ladnie korzysta z nocniczka 😁 ja Ale sadzam zawsze przed kapiela troche i troche po bo wtedy skacze bez pieluszki po lurzku i sie wyglupia i czesto popuscila wiec jej pokazuje, ze to do nocniczka, ale u nas jeszcze daleko do poprawnego korzystania z niego 😉
Malamyszko widze, ze tez dlugo gotujesz warzywa w zupce i ja tak robie bo wydaje mi sie, ze sa ciagle surowe, ale wiesz co to nie dobrze jest tak dlugo gotowac warzywa bo wtedy wszystkie witaminy sie ulatniaja z nich i tak wlasnie sie mattwie, ze Ala je zupki, a te warzywa takie rozgotowane i bezwartosciowe. Dlatego zalecaja najlepiej na parze probuje to zmienic, ale jakos zawsze latwiej wkroic i ugotowac 😜
Zuza jakie fajne zdjecie na avatarku heheh i jaki piesio juz duzy !! 😆 tak szybko urusl wogle jak sie sprawuje??
A my ciagle prezenty kupujemy- ale jeszcze nie mamy wszystkich. Do tego doszlo musimy kupic telefony bo nasze to juz trupy i glowimy sie co tu kupic... Pozatym Alusia to ma lekki skok rozwojowy- czesto za mna placze...
Wogle dziewczyny ile dajecie juz gestych posilkow ??? I jakie rozmiar pieluszek wasze szkrabki juz nosza???
Ja uciekam bo ALa mi sie juz budzi z drzemki 3majcie sie cieplo 😎

• Mamusie
co do czerwonych policzkow to u nas bylo tak kilka razy.
2 razy bylo jak dalam jej jogurt z gerbera ktory byl pelnoziarnisty i niby byl juz od suported sitter takze nie wiem chyba na jakies ziarna uczulenie i wczoraj jak dalam Ali pierwszy raz danonka to miala czerwone poliki i razem brode tez- takze podejzewam ze to od tego. I mysle, ze to nie skaza bialkowa bo wtedy wogle mleko z pieri tez bylo by probleme, a przeciez Ania od poczatku na cyciusiu...

Nanusia ,niekoniecznie jest tak ze dziecko musi miec skaze na mleko z piersi jesli Ty jesz nabiał,niektóre dzieci reaguja uczuleniem własniem na białko własnie podczas stałych pokarmów,u nas tak było i przy Michale i przyz Zuzi,Michałowi zreszta zostało do dzis nie ma skazy ,ale jak je za duzo nabiału to wyskakuja mu czerwone suche plamy i Zuza ma to samo jak na poczatku dałam jej danonka to tez tak miała,a ja zjadam ogromne ilosci nabiału i nic jej nie jest z mleczka cycuszkowego,Ja daje Zuzi rano o 8 piers,ale nie je za duzo bp w nocy je 2 x,potem ok.11 kaszka popita cycuszkiem o14,15 zupka lub obiadek(dzisiaj zjadła z nami 2 kluski śląskie) o 16 ,17 deserek(danonek lub banan lub jabłko)o 20 cycuś no i dzisiaj kupowałam worek bułek bo chleba nam brakło a ona siedziała w wózku na zakupy i sie darła ze chce te bułki to jej dałam cały worek ,myślałam ze chce sie pobawić a ona dorwała sie jakby cały dzien nic nie jadła ,zaczeła gryzc worek wiec wyjełam bułke i jej dałam i zaczeła jesc ,nigdy nie chciała a dzisiaj jadła komicznie to wyglądało jak ta wielka buła zakrywała jej pół głowy,a pies rośnie jak na drożdzach i jest bardzo grzeczny,zarzekałam sie ze psa do domu nie wpuszcze ,ale wymiękłam i czasami jak jestem sama z Zuza to Berta naprawde mi pomaga,bo siedzi przy Zuzi która ją uwielbia i cieszy sie strasznie jak może spedzic czas z psem ,a ja moge sobie zrobic sniadanie np.oczywiscie majac je obie na oku,bo niby Berta to bardzo lagodna rasa specjalna dla dzieci ale to zawsze pies,Zuza potrafi jej wyjąć jedzenie z pyska a ta nawet nie reaguje,albo wkłada jej swoje zabawki do pyska i sie bawia razem ,najlepsze było ostatnio,Zuza jak Ala uwielbia mkore chusteczki i okazało sie ze Berta tez wiec jakas dorwała i tarmosila w pysku ,Zuzia stwierdzila ze pies musi sie z nia podzielic i ..efekt byl taki ze jedna miała jeden koniec w buzi a druga drugi koniec w pysku ,wrzuce filmik to sama zobaczysz

jak znowu zcegos nie pomyliłam to prosze http://www.youtube.com/watch?v=IQ4V8KzwHVQ&feature=youtu.be
Wiem ze to nie jest dobre bo zarazki i tym podobne i tez byłam przeciwna zeby pies był z malym dzieckiem ,ale naprawde dziecko jest zupełnie inne przy psie ,a ta rasa idealna dla dzieci i bardzo szybko sie uczy ,i z nami pies bawi sie inaczej a z Zuzia inaczej-nie podrapie jej ,jest bardziej delikatna dla małej ,a jak juz uda sie jej wejsc do domu i zuzia siedzi na podłodze to podbiego do małej kładzie sie koło jej niej i grzecznie lezy i czeka az Zuzia zacznnie zabawe jesli nie to nawet jej nie zaczepia,sama jestem zdziwiona inteligencja psa,
Zmykam do lozka,trzymajcie kciuki bo dzisiaj postanowiłam spac w innym pokoju a A spi z Zuzia
Dobranoc

• Mamusie
hahah Zuza swietny filmik 😁 😁 😁
Ja uwazam, ze to dobry pomysl zeby pies wychowal sie z malym dzieckiem- Berta tez jest szczeniakiem i od malelego uczy sie jak obcowac z dzieckiem i to jest swietne. Beda razem dorastac. Ja gdybym miala mozliwosci to tez kupila bym psa- niestety mieszkamy w bloku gdzie nie mozna miec zierza. Nasza fretke ukrywamy od poczatku hehe
No i obejzalam kilka twoich filmikow 🙂 i powiem ci, ze Ala tak bardzo podobnie zachowuje sie jak Zuzia i te same dzewieki wydaje 😁 slodkie !!!
I dziekuje kochana jezeli chodzi o odpowiedz odnosnie zywienia. Ciekawa jestem wlasnie czy ja nie za mala karmie Ale, ale widze, ze ty podobnie jak ja. Ciekawe jak reszta mamus.
Milego dnia mamusie 🙂

• Mamusie
Cześć Kochane
zuzka filmik świetny, uśmiałam się i troszkę pozazdrościłam, bo przed "problemami" z nogą mieliśmy zamiar kupić labradora, ale później nie byłam w stanie sama chodzić a co dopiero jeszcze opiekować się psem. A te pieski lubią duuużo ruchu.
Ja wychowywałam się z psami i zdarzało się, że jadłam z psem z jednej miski i nic mi nie było. tylko kupę śmiechu 🙂 Więcej zarazków jest na kompie czy podłodze.

Muszę się pochwalić ANIA ZACZĘŁA DZIŚ RACZKOWAĆ 😁 😁 😁 😁 😁 w końcu

Noc mieliśmy super,Ania od 19 do 3,40 ładnie spała, później cyc i do 6,20 dalej spała. Już nic nie boli bo mogę ją tam dotknąć i pielęgnować.
A jeśli chodzi o policzki to raczej nie skaza, bo jak Ania jeszcze ładnie jadła to potrafiła zjeść cały jogurt naturalny i nic jej nie było. Poza tym zaczerwienienia miała zawsze jak próbowałam jej dać kupną kaszkę na mm.Wtedy w miejscach styku miała na buźce czerwone placki , ale tamto szybko schodziło. A to nie.

• Mamusie
Gratulacje dla Anusi !!!! Strasznie się cieszę, że juz raczkuje. Niedługo będziesz za Nią ganiała bo będzie chodziła.
Nanusia - my dajemy rano mleczko, ok 10 chlebek z wędlinką, danonka lub jajecznicę i herbatkę. O 13 zupka (dość gęsta), ok 15-16 owocek (słoiczkowy), czasem dajemy jeszcze ok 17.30 mleczko, no i o 19.30 kaszka na noc. Wydaje mi się, że dzięki temu, że dostaje owoce i deserki ma dużo witamin dostarczanych do organizmu.

• Mamusie
Hej 🙂

Oj,ostatnio to brak mi sił na tego małego złośnika :P Tptalnie mną zawładną-oczywiscie nie daje sie zwariowac,bo inaczej nie zrobilabym kompletnie nic
-wlasnie w tym momencie wyrzycil tacke z krzeselka do karmienia 😮
I ostatnio jest problem z nocnym usypianiem,sam nie ma mowy-nie zasnie,jesli nie zrobi tego podczas ostatniego karmienia.Lulac nie chce zbytnio ale i bez tego sie nie obedzie. ech....

Co do odparzen,Szymonek ma bardzo ale to bardzp delikatna skorke,co raz sie odparza,mimo czesto zmienianych pieluszek,stosowalam wiele kremow-bez skutku az w koncu,ze wzgledu na to ze dostalam te kosmetyki z J&J-trafilam na krem przeciw odparzeniom i powiem wam,ze jest rewelacyjny !!! Naprawde z odparzeniami mielismy duzy problem,teraz ?? Sa ale bardzo bardzo zadko.

zuzka
Swietny filmik
Ja jak najbardziej jestem za piesiem w domu,swietna sprawa dla dzieciaczka.A zarazki ?? gdzie ich nie ma ?? Dziecko,juz od malego przywyka do nich.My zamierzamy kupic psiaka ale nie teraz,jak pojdziemy na swoje.

Nanusia
-To ja napisze jak u nas wyglada menu 😜
-Rano mleczko-moje (6-7)
drugie sniadanie-chlebek z serkiem,szynka albo jajecznica badz twarozek z sera bialego i owocami.(9-10)
-obiadek,lekka zupka plus drugie danie,kiedy zupka jest gesta i tresciwa juz nie daje drugiego dania.Tez kiedys gotowalam na parze,teraz wrzucam na wode wydaje mi sie ze i tak duzo zostaje w wywarze 😉(14-15)
-deser po obiadku - to zazwyczaj jakas mala przekaska chrupek,jogurtowe puffsy 😉
-owoc,badz kisiel okolo (16-17)
-Godzina 20 mleczko moje okolo 170 ml z dwoma lyzkami kaszki

-

• Mamusie
A wlasnie mialam cos pisac na temat danonkow.Wczoraj po dlugiej przerwie dostal na drugie sniadanko i wiecie ze znowu mial zatwardzenie ??? Ciekawe czy to znieg okolicznosci czy faktycznie Danonek.
A pieluszki kupuje 4

Joanna
Jak zabkowanie? ?przebil sie juz ten zebalek na dobre ??

no i nasza Ania zaczęla raczkować BRAWO ,teraz Sobolinku to juz pojdzie jak z gorki, i nie bedzie czasu dla mamusiek 😁 😁Sobolinku teraz jest wRossmanie promocja na kalendarze A3 50% taniej,
Julik dzieki za linka ,nie wiedzialam ze takie radio istnieje 😉
Evek ,nie wiem czy dobrze pamietam,czy to Ty polecalas jakis dobry krem na rozstepy?

• Mamusie
100 LAT DLA NASZEGO KOCHANEGO SZYMONKA !!!!!!

Dziewczynki
Dziękujemy, choć Ania na razie rzadko porusza się jeszcze "po nowemu". Ale rano przeszła na kolankach do przodu kawałek, sama chyba nawet nie wiedziała co zrobiła 🙂
Dziś w ogóle nie spała, nie licząc dwóch 5 min drzemek w krowie w samochodzie. Jak ją położyłam to zasnęła w locie hehe.
Odparzenie pięknie schodzi i naprawdę polecam ten Tormentiol (ale on jest już na MEGA odparzenia z opuchlizną i bąblami). No i po kropelkach Fenistilu i smarowaniu bepanthenem buźka też praktycznie już wygojona. Tak więc udało nam się bez wizyty u lekarza 🙂

• Mamusie
zuzka jak Ci się podoba Kalendarz z Rossmanna? Prześlesz mi na maila kilka fotek? Może za rok skorzystam z tej promocji 🙂

nanusiu u nas karmienia przedstawiają się następująco:
- w nocy cycuś
- 6,30 cycuś
- 8,30 kaszka z owocami lub deserkiem i cycuś
- 10,30-11,00 cycuś
- 12,30-13.00 (lub jak Ania śpi to później) obiadek lub zupka i cycuś
- 14,30-15,00 cycuś
- 17,00 deserek i cycuś
- 18,30 cycuś i LULU 😉

sobolinek napisał(a):
zuzka jak Ci się podoba Kalendarz z Rossmanna? Prześlesz mi na maila kilka fotek? Może za rok skorzystam z tej promocji 🙂

nanusiu u nas karmienia przedstawiają się następująco:
- w nocy cycuś
- 6,30 cycuś
- 8,30 kaszka z owocami lub deserkiem i cycuś
- 10,30-11,00 cycuś
- 12,30-13.00 (lub jak Ania śpi to później) obiadek lub zupka i cycuś
- 14,30-15,00 cycuś
- 17,00 deserek i cycuś
- 18,30 cycuś i LULU 😉

Jasne ze CI prześlę ,jak tylko znajdę chwilę czasu 😉Z tego co widze to Ania je często,moja Zuza też by mogła cycka na okrągło jesc ,tylko ze wtedy nie chce nic innego ,dlatego teraz wprowadziłam dłuższe przerwy i je więcej i innych rzeczy też ,a dzisiaj w wannie jadłyśmy kaszkę ,bo kąpałyśmy się razem,a pod koniec to już wyglądało jak Kleopatra kąpiąca się w mleku z tą różnicą że u nas była kaszka 😜