Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
Cześć Julik
Ty przyszłaś a ja będę szła spać bo jestem wykończona tą dzisiejszą marudą, a nie wiem jaka mnie jeszcze noc czeka. Niestety nie mogę się zamknąć jak Zuzka w innym pokoju, bo T nie słyszy w nocy Ani a nawet gdyby usłyszał, to nie ma cyca (pełnego mleka) 😞 😞 A szkoda 😁

oj ja też już się boję bo mi się niedawno obudziła z wielkim płaczem, pół godziny pooglądała Tomka i przyjaciół i zasnęła, ale nie wiem co będzie w nocy bo ewidentnie pcha rączki do buźki. Więc dobranoc kochana i oby ta nocka była spokojna 🙂 dobrej nocki Sobolinku

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
Alwo doskonale wiem co masz na myśli pisząc o tej chwili TYLKO dla siebie, bez małego (nwet w innym pokoju) My mamy mamy instynkt i jak słyszymy płacz naszego malucha to nawet jeśli on jest z tatą to i tak przybiegniemy ... i tyle z naszego WOLNEGO czasu. Ja mam to samo i jedyne wyjście to wypchnąć Anię z T do parku tititkiem (autem) ale wtedy sprzątam na całego i myję podłogi. I tyle mojego odpoczywania 😁

no dokładnie o to chodzi ja to już mówie robota głupiego sie trzyma 😜 🤪 😜

• Mamusie
zuzka napisał(a):
Alwo napisałam ze jak nie powiesz ze wychodzisz i nie wyjdziesz to nie odpoczniesz ,ja tak zrobiłam dzisiejszej nocy ,tzn nie wyszłam ale powiedziałam ze ide spac do Michała,jego wygoniłam do taty zamknełam drzwi i wyspałam sie jak nigdy ,nie wstałam ani razu ,tylko ze..A wstał tylko raz a do tego Zuza spała do 8.30? 😲nie wiem o co chodzi ,ale ona ogólnie jest inna przy tatusiu,tylko nie tak jak pisze Julikczy Sobolinek że jest bardziej marudna ,u mnie jest odwrotnie przy tatusiu jest o wiele grzeczniejsza
ok uciekam ,bo kupiłam dzisiaj nowy żel do masarzu ,trzeba go wyprobowac ☺️
spokojnej nocki

no z kąt ja to znam u Nas też jak noc czuwania przy dziecku ma tatuś(w weekendy) to Gabryś śpi jak zabity ba mało tego nawet zapomina o posiłku ok 5-6 🤪 jednym słowem matkę chce wykończyć 😜 nawet jak jest zabawa w ciągu dnia to się ładnie bawi a ze mną to latam zanim wszędzie jakby owsiki miał 😉

• Mamusie
zuzka ale Ty to potrafisz humor poprawić goły tata a i zakupy (pasta do samochodu)
ja jak na goło latam to mały do mnie podchodzi i mi sutkami kręci (od razu powiem że boli) nie wiem stacji radiowej szuka czy co 🤪
co do gadulstwa Zuzi to zazdroszczę mój to gada nie powiem ale raczej po swojemu wiec na składanie zdań to pewnie jeszcze poczekam oj poczekam

• Mamusie
sobolinek jeśli chodzi o pakowanie to ciężko jest coś doradzić z doświadczenia wiem że ile się nie weżnie to i tak za dużo tak jak zuzka pisze im większy samochód tym jakoś miejsca do pakowania mało my teraz busem jechaliśmy ale jakby był Tir to pewnie też bym załadowała 😜
zawsze sobie powtarzam że następnym razem mniej zabrać bo i tak się w jednym chodzi a jak dochodzi do pakowania to ładuje ile tylko się da 😉 bo przecież miejsce jest i nie dźwigam tego tylko samochód wiezie 🤪 teraz jak na wsi byłam to np. zdarzyło mi się że niby za mało krótkich rękawków ,bodziaków mam bo cały czas pięknie było a i mały chlapał się wodą i trzeba było przebrać bo mokry więc gorsze długie bodziaki pościnałam rękawki na krótkie i było ok 😉
no i u mnie koniecznie zawsze jest termometr coś na gorączkę plastry woda utleniona bo ma być pod ręka a reszta jakby co to do apteki (tym bardziej że zęby idą )
używałam tez dużo mokrych chusteczek albo tych płynów do dezynfekcji bez wody bo to wiadomo bawi się a za chwilę coś chce jeść
zabawek nie brałam (tylko jedną ulubioną-samochodzik) bo i tak bawi się wszystkim ale nie zabawkami kijki patyczki kamienie szyszki zielskiem dosłownie wszystkim 😁
coś od deszczu lub po jak to wszystko jeszcze mokre(tutaj np. takie kombinezony są) coś ciepłego i przede wszystkim pogodę obejrzeć tą na kilka dni i błogo odpoczywać 😘

• Mamusie
Cześć mamusie
Julik u nas nocka też ok, chyba 2 pobudki i spanie prawie do 6, czyli standard hehe.
Teraz po spacerku na nóżkach z kolegą, a w zasadzie z 2 kolegami (bo drugi ma 8 miesięcy) z osiedla też ładnie śpi. Sama zasnęła po obiadku.
A ja zabieram się za obiad dla nas. Dziś będzie tortilla 🙂

• Mamusie
Alwo dziękuję Ci bardzo za wskazówki odnośnie pakowania, niektóre rzeczy mi podsunęłaś.Np wodę utlenioną, ja mam masę lekarstw od teściowej ale Ania w zasadzie wcale nie choruje więc wszystko leży i czeka aż się przeterminuje, ale wody nie mam. Jak sie czasami gdzieś obetrze to zwykłą wodą z mydłem obmywam i już. Co do mycia rączek to nie przesadzam i często Anka je na dworze rączkami z piasku i nigdy nie chorowała z tego powodu. Chyba gorzej jak dziecko jest wyjałowione i byle zarazki czy bakterie powodują infekcje. Widzę czasami takie matki na placu zabaw co tylko wycierają rączki i buźki ale uważam że to przesada. Ale to jest moje zdanie. Plastry też kiedyś kupiłam i niedługo chyba będą potrzebne, bo Ani kolana już są całe w bliznach i strupach 🙂
hehe Alwo Ania też szuka tej stacji radiowej, może to jakaś specjalna dla dzieci ? hehe
A jeśli chodzi o śledzenie pogody to ciężko się nastawić bo jedziemy na 2 tygodnie i nie da się przewidzieć jaka będzie, dlatego muszę zabrać wszystko.

• Mamusie
julik napisał(a):
hej Mamusie
hej Alwo sto latek dla Gabrysia 🙂troszkę spóźnione ale gdzieś mi to wczoraj umknęło 🙃
Sobolinku jak u Ciebie nocka? u nas super tylko jedna pobudka i wstała roześmiana o 9.15 🙂

ok mi tez się zdarza ☺️

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
Cześć mamusie
Julik u nas nocka też ok, chyba 2 pobudki i spanie prawie do 6, czyli standard hehe.
Teraz po spacerku na nóżkach z kolegą, a w zasadzie z 2 kolegami (bo drugi ma 8 miesięcy) z osiedla też ładnie śpi. Sama zasnęła po obiadku.

o na taki obiadek to i ja sie piszę 🙂

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
Alwo dziękuję Ci bardzo za wskazówki odnośnie pakowania, niektóre rzeczy mi podsunęłaś.Np wodę utlenioną, ja mam masę lekarstw od teściowej ale Ania w zasadzie wcale nie choruje więc wszystko leży i czeka aż się przeterminuje, ale wody nie mam. Jak sie czasami gdzieś obetrze to zwykłą wodą z mydłem obmywam i już. Co do mycia rączek to nie przesadzam i często Anka je na dworze rączkami z piasku i nigdy nie chorowała z tego powodu. Chyba gorzej jak dziecko jest wyjałowione i byle zarazki czy bakterie powodują infekcje. Widzę czasami takie matki na placu zabaw co tylko wycierają rączki i buźki ale uważam że to przesada. Ale to jest moje zdanie. Plastry też kiedyś kupiłam i niedługo chyba będą potrzebne, bo Ani kolana już są całe w bliznach i strupach 🙂
hehe Alwo Ania też szuka tej stacji radiowej, może to jakaś specjalna dla dzieci ? hehe
A jeśli chodzi o śledzenie pogody to ciężko się nastawić bo jedziemy na 2 tygodnie i nie da się przewidzieć jaka będzie, dlatego muszę zabrać wszystko.

co do rączek i ich czystości to jestem tego samego zdania tylko że mój to wiesz ręce w błocie a jeść chce albo z kolei np. po bananie myje bo się później wszystko do nich lepi

• Mamusie
alwo napisał(a):
sobolinek napisał(a):
Cześć mamusie

To zapraszam do Katowic 🙂

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
alwo napisał(a):
sobolinek napisał(a):
Cześć mamusie

To zapraszam do Katowic 🙂

oki już jadę normalnie ślinotok mam u Nas dzisiaj pulpety 😉

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
julik napisał(a):
no to super
tortilla powiadasz? jak ja ostatnio robiłam to wyszła mi maca a nie tortilla więc już chyba będę kupować gotowe 😜

Kochana ale ja robię z gotowych placków ! Nie bawię się w pieczenie czegoś co jak kiedyś Asiula pisała nie zawsze wychodzi.

haha no tak 😎 to był też mój ostatni raz, chociaż maca też była ssmaczna do sałatki z kurczaczkiem i sosikiem ale wyszło mi 8 wielkich placków fakt że koszt tego był 2zł ale roboty mnóstwo a i tak wszystkiego nie zjedliśmy i większość wyrzuciłam 🤨

o Alwo to jest pomysł ! muszę pomyśleć o cieście naleśnikowym 🙂
idę i ja po zakupy cosik na obiadek

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
Aaaa od rana walczę z muszkami owocówkami. WRRRRRRRRRRRRRR
Ubiłam ich już chyba z 50 i jeszcz kilka mi lata i mnie wkurzają. Wszystko przez te arbuzy oo T. Wczoraj było kilka a dziś rano to myślałam że się rozpłaczę.

muszki to też mam bo ogórki kisze i cały czas na tackę sok mi wycieka 😠
a arbuza to w lodówce trzymam bo właśnie muszki i wydaje mi się że dłużej poleży