Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
zuzka napisał(a):
Wiecie co ,ja dzisiaj skosztowałam ta kaszke od Zuzy co daje jej na noc,i wcale sie nie dziwie ze jej to nie bardz smakuje ,bo ja bym tego wcale nie jadła ,rosło mi to w buzi 🥴dzisiaj kupiłam z nestle na noc,a wczesniej dawałam z Bbobovity ,ale nigdy nie kosztowałam(co ze mnie za matka)

Ja skosztowałam mleko Bebiko i Hippa i mnie też bardziej smakuje hipp 🙂 Mamy ten sam gust 🙂
A tak na poważnie,to dziś zauważyłam, że Ani zmieniły się preferencje odnośnie gęstości kaszki manny. Kiedyś lubiła gęstą i właśnie wczoraj jej taką gęstą wieczorem dałam i mi zwróciła, a dziś spróbowałam rzadszą zrobić i zjadła wszystko i sama buzię otwierała. Więc powinna dziś ładnie pospać bo tam było mleczko hippa na dobranoc 🙂 (bardzo smaczne)

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a jak masz wątpliwości czy Ania jest podobna do chłopca czy dziewczynki ,to zobacz sobie wspólne zdjęcia naszych księżniczek,na moją Zuze nawet jak cała na rózowo to gadaja ze chłopczyk,do tego ostatnio zmieniła sie na buzi ,i słyszałam takie opinie ze jakaś taka śmieszna jet,ona wogole strasznie zaczepia ludzi w sklepie,ostatnio była ze mna na zakupach ,ja cos ogladałam ,a on mach komus ,,smieje sie ,cieszy strasznie ,pomyslałam ze zobaczyła kogos znajomego ,odwracam sie a tam jakis facet z kobieta na zakuoch był ,nudzil sie podobnie jak Zuzia i sobie machali

• Mamusie
zuzka napisał(a):
Sobolinku fajnie masz z tym parkiem ,ja to wszędzie daleko,ale tak sobie wybałam,z jednej strony fajnie bo cisza i spokoj ,a z drugiej wszedzie daleko,ale nie mozna miec wszystkiego 😉

No tak, z parkiem mam fajnie blisko, ale w weekend latem to nie da się tam wejść bo tyle ludzi. Mnie się marzy taka cisza i spokój jak Ty masz.I tego Ci trochę zazdroszczę.

• Mamusie
zuzka napisał(a):
a jak masz wątpliwości czy Ania jest podobna do chłopca czy dziewczynki ,to zobacz sobie wspólne zdjęcia naszych księżniczek,na moją Zuze nawet jak cała na rózowo to gadaja ze chłopczyk,do tego ostatnio zmieniła sie na buzi ,i słyszałam takie opinie ze jakaś taka śmieszna jet,ona wogole strasznie zaczepia ludzi w sklepie,ostatnio była ze mna na zakupach ,ja cos ogladałam ,a on mach komus ,,smieje sie ,cieszy strasznie ,pomyslałam ze zobaczyła kogos znajomego ,odwracam sie a tam jakis facet z kobieta na zakuoch był ,nudzil sie podobnie jak Zuzia i sobie machali

hehe to u nas jest identycznie. Ania zaczepia wszystkich i się do nich śmieje 🙂 Takie już są te nasze księżniczki zaczepialskie.

sobolinek napisał(a):
zuzka napisał(a):
Sobolinku fajnie masz z tym parkiem ,ja to wszędzie daleko,ale tak sobie wybałam,z jednej strony fajnie bo cisza i spokoj ,a z drugiej wszedzie daleko,ale nie mozna miec wszystkiego 😉

No tak, z parkiem mam fajnie blisko, ale w weekend latem to nie da się tam wejść bo tyle ludzi. Mnie się marzy taka cisza i spokój jak Ty masz.I tego Ci trochę zazdroszczę.

Faktycznie fajnie ale bez samochodu ,to ani rusz,a pamietam jak sie wprowadzilismy 6 lat temu w grudniu to nas tak zasypało ze nawet autem nie mozna bylo wyjechac do glownej drogi ,bo nieodsniezyli ,i ludzie sami wzieli lopaty i odsniezali 1km drogi

• Mamusie
zuzka napisał(a):
sobolinek napisał(a):
zuzka napisał(a):

Faktycznie fajnie ale bez samochodu ,to ani rusz,a pamietam jak sie wprowadzilismy 6 lat temu w grudniu to nas tak zasypało ze nawet autem nie mozna bylo wyjechac do glownej drogi ,bo nieodsniezyli ,i ludzie sami wzieli lopaty i odsniezali 1km drogi

wow, to prawie tak ja w górach 🙂 Tam też chciałabym mieszkać, ale miałabym ciężko z chodzeniem. No i u mnie jest właśnie problem zasadniczy, że nie nie jestem mobilna i tym samym samowystarczalna w każdej dziurze. Tu mam tramwaje , autobusy i wszędzie gdzie potrzebuję to dojadę. Ale i tak jak chcemy gdzieś dalej jechać to czekam na T, bo tak wygodniej 🙂

sobolinek napisał(a):
zuzka napisał(a):
a gdzie się podziewa Małamyszka?cos dawno jej nie było 😲?

malamyszka ma problem z kompem i miała go dać do naprawy.

Mój się ostatnio poprawił 🙃
Sobolinku ja zmykam pod prysznic,bo nie wiem kiedy Zuza sie obudzi ,ja juz straciłam nadzieje ze kiedys przespi noc,padam, dzisiaj była okropna,cały dzien krzyczała i płakała,jak pojechałam do tego Lidla to miałam wrazenie ze jakas straszna cisza nastała w aucie ,dlatego wlasnie lubie prowadzić samochod ,odstresowuje się jak siadam i poprostu jade,
DOBRANOC 🙂

sobolinek napisał(a):
Dzisiaj zaszalałam i kupiłam sobie 2 kremy dla "młodych mam" hehe Z Dax Cosmetiks Perfecta 40+ Odmładzanie.Ma świetne opinie, liczę na to hehe.

Faktycznie zaszalałaś z tym 40+ 🙃nie powinnaś 25+?

• Mamusie
zuzka napisał(a):
sobolinek napisał(a):
zuzka napisał(a):
a gdzie się podziewa Małamyszka?cos dawno jej nie było 😲?

malamyszka ma problem z kompem i miała go dać do naprawy.

Mój się ostatnio poprawił 🙃
Sobolinku ja zmykam pod prysznic,bo nie wiem kiedy Zuza sie obudzi ,ja juz straciłam nadzieje ze kiedys przespi noc,padam, dzisiaj była okropna,cały dzien krzyczała i płakała,jak pojechałam do tego Lidla to miałam wrazenie ze jakas straszna cisza nastała w aucie ,dlatego wlasnie lubie prowadzić samochod ,odstresowuje się jak siadam i poprostu jade,
DOBRANOC 🙂

TO dobrze, że się poprawił 🙂 Zmykaj Kochana i spokojnej nocki Ci życzę. Pa 😘

sobolinek napisał(a):
właśnie jem fantazję ze śliwkami PYCHAAAAAAAAAAAAAA

Fajnie ,a mnie burczy w brzuchu,mimo ze zjadłam całą tabliczkę MILKI nadziewanej ciasteczkami Oreo 🙃

• Mamusie
zuzka napisał(a):
sobolinek napisał(a):
Dzisiaj zaszalałam i kupiłam sobie 2 kremy dla "młodych mam" hehe Z Dax Cosmetiks Perfecta 40+ Odmładzanie.Ma świetne opinie, liczę na to hehe.

Faktycznie zaszalałaś z tym 40+ 🙃nie powinnaś 25+?

W tym jest czysty retinol 🙂 A poza tym te dla młodych są za lekkie a ja muszę się dobrze odżywić na buzi 🙂

• Mamusie
zuzka napisał(a):
sobolinek napisał(a):
właśnie jem fantazję ze śliwkami PYCHAAAAAAAAAAAAAA

Fajnie ,a mnie burczy w brzuchu,mimo ze zjadłam całą tabliczkę MILKI nadziewanej ciasteczkami Oreo 🙃

o kurczę, Ty to masz faktycznie super przemianę materii. Jak moja mama. Szczęściary jedne 😁

• Mamusie
zuzka napisał(a):
Sobolinku ,mam wrażenie czasami że oprocz nas i Joanny to nikogo tutaj nie ma 😉pewnie inne mamusie są zajęte,sama nie wiem czy jakbym pracowała to miłabym czas na mamusie

Uważam, że jak się pracuje to jest się jeszcze bardziej zorganizowanym i paradoksalnie ma się więcej czasu na pewne rzeczy 🙂 Przykładem jest choćby właśnie nasza Joasia 🙂 Tyra po 10-12 h a jak chce to i tak zajrzy do nas 🙂 Chcieć to móc.

• Mamusie
zuzka napisał(a):
słyszałyście o tym porwaniu dziecka z wózkiem w Sosnowcu?szok 😲jakoś wierzyć mi się aż nie chce 😮

zuzka ja jak T pojechał do pracy to włączyłam Zetkę o 7 i to była pierwsza wiadomość. Zmroziło mnie bo to w zasadzie miasto ościenne no i T tam pracuje. Ja zaczęłam wierzyć w takie rzeczy. Jak się opiekowałam M to kiedyś na spacerze (był w wózku spacerowym) taka kobieta próbowała mi wyrwać ten wózek z rąk, szarpała się i powiedziała z dzikim uśmiechem: Boisz się że Ci go ukradnę, co? Szybko uciekłam stamtąd. Byłam przerażona, bo to nie było moje dziecko a odpowiedzialność wtedy jest ogromna. Trochę to przeżyłam i od tego czasu uważam i nie ufam ślepo ludziom.

sobolinek napisał(a):
zuzka napisał(a):
słyszałyście o tym porwaniu dziecka z wózkiem w Sosnowcu?szok 😲jakoś wierzyć mi się aż nie chce 😮

zuzka ja jak T pojechał do pracy to włączyłam Zetkę o 7 i to była pierwsza wiadomość. Zmroziło mnie bo to w zasadzie miasto ościenne no i T tam pracuje. Ja zaczęłam wierzyć w takie rzeczy. Jak się opiekowałam M to kiedyś na spacerze (był w wózku spacerowym) taka kobieta próbowała mi wyrwać ten wózek z rąk, szarpała się i powiedziała z dzikim uśmiechem: Boisz się że Ci go ukradnę, co? Szybko uciekłam stamtąd. Byłam przerażona, bo to nie było moje dziecko a odpowiedzialność wtedy jest ogromna. Trochę to przeżyłam i od tego czasu uważam i nie ufam ślepo ludziom.

kurcze no to faktycznie trzeba się bać ,takie czasy,chcieliśmy zachodu to mamy,gdzie te czasy jak się wchodziło do sklepu ,a wózek z dzieckiem przed sklepem zostawiało,?ale jak dla mnie to coś za dużo nieścisłości związanych z tą sprawą,najpierw kobieta twierdziła ze ktoś ją napadł,potem ze straciła przytomność,nikt nic nie widział ,a pies nie znalazł tropu,a z drugiej strony to tylko wiadomości podawane przez media,a sama wiem jak to jest z dziennikarzami