Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ja chodzę późno spać(koło 00:00-00:30) bo mała późno zasypia (22:00-22:30), człowiek chce mieć chwilę dla siebie. Dzisiaj w dzień spała w domu1h10min (przy jedzeniu zasnęła, bo tak to nie ma mowy by spała) i raz 20min i raz40 min ale to w w wózku. Sama sobą zajmie się z 15 min, więc Niunia na Twoim miejscu to z moją Agatką unikałabym spotkania bo bałabym się, że Pawełkowi różki wyrosną.

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Marta nie bój żaby ,) nic sie nie rozreguluje, Fasol jeździ gdzieś bez przerwy i jest ok. W niedziele u Dziadkow na spanie wsadzilam go do obcego odizolowanego pokoju i myslalam ze nie ma mowy nie zasnie ze wzgl na nowe miejsce zapachy itp a tu miła niespodzianka 10 min i kima 😉

• Mamusie
Czesc Wam! Mialam wczoraj okropny dzien... Pomijajac dentyste i sprzatanie to chodzilam caly dzien na szpilkach. U dentysty mam za pol roku byc, bo zebole zdrowe, sprzatnac nie zdarzylam i musze dzisiaj, bo moja babcia wyladowala w szpitalu z odwodnienua i wycienczenia, a ze ma 91 lat to bylo bardzo zle. Na szczescie w szpitalu po kroplowcw probowala cos mowic nawer, bo wczesnuej to zero kontaktu. Mam nadzieje, ze wzmicnia ja ram i wyjdzie do domu. Potem wieczorem mialam puec ciasto i w trakcie mikser sie rozpieprzyl, a ze byla 22 to tez dzis mysze zrobic. Nie wiem czy to emocje czy co,ale od 6 juz nie spie, a poszlam spac po polnocy... Za to Antek od 21.30 do teraz spi i nawet mu nie w glowie pobudki. Dzieki temu scuagnalam 300 ml mleka i jeszcze mam pelne cycki, ale to juz trzymam na smiadanko.
Fajnie Niunia z Marta, ze sie spotkacie. Ja dzies czekam na Monisie. Mam 700 ml mleka naszykowane, zebysmy migly sie napuic, a w zamrazalce jeszcze 200. Tylko nue wiem w co to zapakowac jak gdzies pojdziemy? Podgrzac i w termos do butelek? To oprocz miksera mysze jeszcze po termis isc... Rany ale sie ciesze!!! Nawet kota wykapalam i pazury obcielam, zeby tez odswietny byl :P

Misia cieszę się razem z Tobą. Wyjmij mleko do temp. pokojowej, bo takie może dziecko pić. I wtedy normalnie gdzieś wrzuć, bo ciepło jest. Albo lepiej wyjmij z lodówki jak będziesz wychodziła i ono sobie dojdzie do czasu podania go Antosiowi 🙂. Swoją drogą duuużo mleczka masz w cyckach 🙂. Ja to jak ściągałam to około 100-120 ml.

• Mamusie
Już wiem co zrobię :P trochę podgrzeję i wsadzę w termos taki swój i tyle 🙂 a tyle mleka to po karmi, bo wczoraj specjalnie wypiłam. Ale wiecie co? Działa tylko to zwykłe! Bo w niedzielę wypiłam 1 malinowe i 1 kawowe i mleka więcej nie było, a po tym klasycznym to mleka pełna rzeka 😁
Idę Antosiowi ciuszki szykować na randkę :PPP

Dziewczyny wy zwariowalyscie 🙂 Niunia sama sie przekonasz na wlasne oczy.
Misia koniecznie porob duzo zdjec i dzisiaj fajnieby bylo je zobaczyc.
A Majka spi jeszcze, ja pierwsza wstalam, bo goraco juz jest.

• Mamusie
Misia ale.Ci fajnie. Koniecznie,jak będziesz w stanie 😉 to wstaw dziś zdjęcia.
Amy dziś noc mieliśmy tragiczną. Chyba najgorszą od dłuższego czasu. Nie wiem co się dzieje z tym moim dzieckiem, ale dziś obudził się w nocy o 4 i nie spał 2 godziny 🤪 Widziałam, że jest senny ale dupa,płakał, jęczał a spać nie mógł.Dopiero o 6 zasnął na godzinkę. Teraz znowu śpi. Nie wiem co się z nim dzieje, bo wcześniej noce były już całkiem fajne, a od jakiegoś czasu jest coraz gorzej i gorzej. Poczytałam parę porad w książkach i na razie to, co obstawiam, to głód. Muszę mu zwiększyć porcje w ciągu dnia. To znaczy robię i bede mu robić te 180 ml, tylko teraz on nie zawsze je zjada. Tak zasysa ten smoczek i pomyślałam właśnie o zmianie przepływu smoczka na większy. Teraz używamy 2 ale przy nastepnym karmienu wypróbuję 3, bo mam wrażenie, że bardzo się męczy przy jedzeniu i dlatego czasem nie dojada. Zobaczymy czy to w ogóle coś da i czy to faktycznie z głodu tak zaczął się budzić. Druga opcja to za dużo godzin snu w ciągu dnia. W sumie przesypia ok 4 godzin, więc jeśli jedzenie nie pomoże,to spróbuje skrócić te drzemki.Kurcze, a może coś spieprzyłam przy wprowadzaniu tych pokarmów stałych? Już sama nie wiem o co chodzi. Ech, jestem dziś bardzo zmęczona. Idziemy dziś na cały dzień do mojej mamy. Cieszę się, bo nie muszę robić obiadu, bo R. zje właśnie tam. Buziaki!

• Mamusie
Misia wariatko ;-) Ale Ja w czwartek tak będę pucować chatę na przyjazd Marty ;-) Życzę Wam udanej pogody i wspaniałego spotkania. Marta, w sobotę do gdzieś 17 też możemy iść na spacer, a o której w niedzielę musicie wracać. Może pójdziecie z Nami na basen dla maluchów na 13.15 do 13.45? 25 zł kosztuje?

• Mamusie
Ale macie fajnie az Wam zazdroszcze!!
U Nas noc rewelacyjna!! Budze sie bo mala zaczela kwilic patrze na zegarek a tu 5:20 normalniew szoku bylam bo zawsze gdzies kolo 2-3 byla pobudka a potem wlasnie o 5 a dzis ominelismy tą o 3, nie chce zapeszac ale mogloby tak zostac!!
Od rana siedze i czekam na wiesci od kolezanki, wspolczuje jej nie wyobrazam sobie isc do szpitala i zostawic 4 miesieczne dziecko w domu, nawet jesli to kwestia 2-3 dni.
Mala spi wiec ide sie szykowac bo jak wstanie to musze isc na zakupy bo maz na obiad poprosil o placki z jablkami a nie mam jablek!!
Zatem pa!! No i niecierpilwie czekam na fotki Misi i Monisi!!! No i maluszkow rzecz jasna!!

A ja nie wiem co sie dzieje z Maja...od wczoraj bardzo marudna jest..Teraz plakala tak strasznie, ze nie wiedzialam co robic. zasnela mi na rekach i jak tylko dotknela lozeczka to znowu ryk..ale poglaskalam po glowce i zasypia..

• Mamusie
Cześć dziewczyny 🙂 🙂
Misia, super, że się spotkasz z Monisią i Julką !!! 🙂 🙂 🙂
Wszystkiego najlepszego dla Alanka!!!! Swoją drogą, czemu Tuśka się nie odzywa??
Moja Mała dzisiaj mnie zaskoczyła... normalnie zawsze biorę ją do nas do łóżka ok 5h00 rano, bo inaczej bym musiała smoka podawać non-stop... I aż się przestraszyłam jak się obudziłam i była 7h30!!! To ja od razu do jej pokoju, a ona się wierci i rozkopuje 🙂 🙂 🙂 🙂 Wzięłam ją nakarmić i dalej spać 🙂 🙂
Zaraz znowu będzie miała drzemkę 🙂 🙂
Mi karmi na laktacje nie pomaga... żadne...
U mnie niebo niebiesiutkie, ma być ładna pogoda 🙂 🙂 Mam już plan dnia i postaram się go wykonać :P:P Chcę dziś zrobić obiad ok 13h00 żeby wieczorem nie wracać szybko do domu robić, bo A. wraca... A że robię pierś z kurczaka z warzywami to może postać 🙂 🙂

Pytanie do mam karmiacych...czy wam tez tak pryszcze wyskakuja? Nie wiem czy to cos ma wspolengo z karmieniem, czy przez burze hormonow przez tarczyce, ale normalnie wygladam strasznie.
Tuska sto lat dla Alana.

• Mamusie
co do pryszczy to mi też i to właściwie od porodu myśłę że to hormony, myślę że powoli też okres dostanę bo czytałam że owulacja jest wstrzymana gdy przerwy w karmieniu nie są większe niż 6h i nie krótsze niż w sumie100min na dobę.

• Mamusie
cześć Dziewczyny!!!
Wszystkiego najlepszego dla Alanka 🙂)
Co do pryszczy to też borykam się z tym problemem, podobno do pół roku po porodzie powinno się wszystko unormować, razem z wypadającymi włosami.
Zazdroszczę Marta tego Sopotu no i spotkania.
Kurczę nie mam jakoś humoru, dziś idziemy do pediatry prywatnie oczywiście, a jutro to USG główki, jestem zła, że pediatra w przychodni nie zauważyła, że mu ciemiączko tak szybko zarasta, bo przecież nie stało się to w ciągu jednego dnia.

• Mamusie
Samantka Olek raczej spotykał się z ludzmi...może jak dziecko ma dużo wrażeń to na koniec dnia ze zmęczenia tak reaguje...i rzeczywiście pewnie musi do tego się przezwyczaić...ja współczuję jak Wam tak częściej dzieci szaleją i płaczą bo wczoraj to aż się ze mnie lało tak się zgrzałam i prawie się popłakałam jak Olek dał mi koncert 😞Chyba był głodny bo przed spacerem nie chciał zjeść więc poszedł bez jedzenia i sporo mąż z nim pospacerował a jak wrócili to mąż wyszedł z psem i na niego czekałam bo mieliśmy Olka kąpać...kąpiel przebiegła bez problemów bo to uwielbia ale jak go wyjełam i zaczęło się wycieranie i smarowanie oliwką to zaczął tak krzyczeć że nie mogłam go uspokoić.Początkowo myślałam że szczepie go paszka ale wzięłam go takiego golaska na ręce i też ciężko było go uspokoić więc spróbowałam dać mu butle i od razu cisza a jak się najadł to już był wesoły i mogłam dokończyć rutuał 🙂Hehe tak go wzięłam na ręce i całe spodnie i bluzka wysmarowane oliwką 😁A z bluzki się nie sprało bo są zacieki...Wszystkiego najlepszego dla Nikusi!!!-przepraszam że spóżnione życzenia i nie wiem też czy kogoś przez ostatnie dni nie ominęłam... ☺️Również wszystkiego najlepszego dla Alanka!!!Marta Ty nie bądz taka skromna 😜-jesteś najładniejsza z marcóweczek 🙂-trzeba dziękować i się cieszyć a nie zaprzeczać 🙂
Majeczka też śliczna dziewczynka... 🙂A ja pryszczy nie mam ale strasznie wypadają mi włosy 😞A jak umyje to są całe kłęby 😞Podobno tak się zdarza po ciąży...-ma tak któraś z Was?A u Ciebie Niusia jak z głową? 😁 😁 😉-chodzi mi o tą skóre głowy z którą miałaś problemy.No zazdroszczę tego spotkania...wogóle Ty się już z połową brzuszka spotkałaś-niesprawiedliwe bo też bym chętnie którąś z Was poznała 😞-ale w przyszłym roku jedziemy nad morze 🙂Muszę na chwilę uciec...eh zajrzę póżniej...a tymczasem życzę miłego dnia!A szalona Misiu pozdrów Monie 🙂