Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja to zawsze znajde sobie powod do zmartwien!! Od rana martwiłam sie ta wysypka a teraz tym ze zasnela o 18:30 i cały czas spi. Nigdy sie to nie zdarzało, tylko raz ale zaraz była chora i znow sie boje ze sie rozchoruje!!! 😞
Sciagam mleko i ide spac bo w nocy moze byc wesolo! Jutro nadrobie buziaki!!

EdytaS napisał(a):
Ja to zawsze znajde sobie powod do zmartwien!! Od rana martwiłam sie ta wysypka a teraz tym ze zasnela o 18:30 i cały czas spi. Nigdy sie to nie zdarzało, tylko raz ale zaraz była chora i znow sie boje ze sie rozchoruje!!! 😞
Sciagam mleko i ide spac bo w nocy moze byc wesolo! Jutro nadrobie buziaki!!

Moja też ma czasem takie dni, że potrzebuje sobie pospać. Ale mam tak samo i tak samo sobie wkręcam 😁

• Mamusie
Kochana to że nie piszę że mnie szlag nie trafia nie znaczy że nie trafia 😉Tylko staram się skupiać na każdym kolejnym dniu na tym co mam zrobić a czego nie zrobię 😉Nie myślę o tym że go niema bo wtedy mi jeszcze gorzej... 😞Przy Olusiu mam co robić a dołożyć do tego inne zajęcia...to dzień zlatuje nie wiadomo kiedy...i wieczorem padam i szybko zasypiam 🙂Co nie znaczy że nie jest mi ciężko i czasem muszę sobie nawet popłakać 😞

no Alan dziś zasnął o 19.00 i jeszcze się nie obudził co dla mnie jest dziwne, dzisiaj bez kąpieli.. ale my i tak zazwyczaj co dwa dni go kąpiemy, a tAK to tylko go obmywam.. tylko, że jak zasnął o 19.00 to byłam pewna, że się obudzi o jakiejś 20.00, bo zawsze tak bywało...a tu śpi i nie zapowiada się na pobudkę.. pewnie jak A. przyjdzie i się położymy to się obudzi.. na amciu.. i tak mi się po nocach budzi na jedzenie i nie wiem co mam zrobić, żeby przestał 😞

• Mamusie
Przepraszam za gapiostwo. Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatów!!!
Gerda, ważę obecnie 66 kg, a startowałam z wagą 70 kg. Z mojej diety wyeliminowałam potrawy smażone, tłuste, wszelkiego rodzaju kluski i pierogi no i oczywiście fast foody i słodycze. Jem natomiast chleb pełnoziarnisty, masło, owoce,ser żółty, twaróg, wszystkie warzywa. Piję soki, kawę bez cukru i dużo wody. Staram się jeść 5 posiłków dziennie. Ostatni posiłek jem na 2-3 godziny przed snem. Generalnie staram się nie dopuścić do bycia głodną w ciągu dnia. Czasem jak mi się chce, to coś sobie gotuję i wtedy moje menu jest bardziej urozmaicone. Jak mam lenia to posiłkuję się daniami mrożonymi typu warzywa na patelnię.
A co do eliminowania posiłku mlecznego, to zamierzam to zrobić na przełomie 6 i 7 miesiąca. Będę to robić stopniowo, zmniejszając ilość mleka podawanego o 11 i zwiększając ilość obiadku ok. 12. Póki co Grzesio je 4 posiłki mleczne ( w tym dwa z dodatkiem kaszki ryżowej) oraz pół słoiczka owoców i pół słoiczka obiadków lub zupek.

oj to ja krzyczę czasem 😜 a on zazwyczaj zlewa moje krzyki, chyba że go wkurzę maksymalnie to też zaczyna krzyczeć, ale to tak jak piszę...już naprawdę strasznie muszę go zdenerwować.. z tym, że on mnie tym swoim spokojem denerwuje i jeszcze bardziej krzyczę.. a on do mnie tylko : "acha, ok, dobra, nie, tak, nie wiem" ... no i to mnie wyprowadza już totalnie z równowagi.

a ja nie umiem określić ile mój Alan zjada, ale chciałabym raz zamiast cysia dawać obiadek. z tym, że on zje pół słoiczka tego małego i daje mu cyśka do popicia, bo sokiem nie popije, bo nie chwyci się butelki, a niekapka zaczął gryźć i się nim bawić zamiast z niego pić.

tuska8 napisał(a):
oj to ja krzyczę czasem 😜 a on zazwyczaj zlewa moje krzyki, chyba że go wkurzę maksymalnie to też zaczyna krzyczeć, ale to tak jak piszę...już naprawdę strasznie muszę go zdenerwować.. z tym, że on mnie tym swoim spokojem denerwuje i jeszcze bardziej krzyczę.. a on do mnie tylko : "acha, ok, dobra, nie, tak, nie wiem" ... no i to mnie wyprowadza już totalnie z równowagi.

Mam to samo, więc całkowicie rozumiem 😁

• Mamusie
Oktawia daję kaszkę do mleka i nie jest gęste, to za mała ilość aby zgęstniało. Babcia dzwoniła Pawliś mył się w misce i miał straszną radochę, mama mówi, że odkąd u nich jest to ani razu nie kwęknął nawet. Po kąpieli zjadł pół butelki i poszedł spać w babci łóżku ;-) Teraz jestem spokojniejsza i właśnie o żłobek też ;-) Uciekam spać bo mam jutro ciężki dzień ,a z wtorku na środę też się nie wyśpię ;-(Nie będzie mnie te dwa dni, więc ściskam Was mocno i do napisania ;-*

• Mamusie
a ja zabieram się za prasowanie bo zamiast prasować to nadrabiałam co napisałyście.
Oktawia ja podziwiam Ciebie również w życiu nie wytrzymałabym tak długo bez męża,ale któraś z nas też ma tak samo. Jesteście bardzo dzielne.
Niunia trzymaj się!Pod Poznań może masz ochotę odwiedzić koleżankę i poznać Agatkę?
Oktawia dałaś mi do myślenia.Nie wiem czy ja nie przekarmiam Agatki.Bo słoiczka z owocem a zjada połowę to co najwyżej traktuję jako przedłużenie przerwy między karmieniami.DZIsiaj po kąpieli pół godziny męczyliśmy się by zaczęła jeść,wyginała się w łuk i strasznie płakała.MOże to przez to że 1h wcześniej pół słoiczka gruszki zjadła.
Ciężkie jest to mieszanie posiłków i jeszcze piersi z których nie wiem ile zje.ECH..

• Mamusie
widzę że dużo do czytania miałam ale prawie wszystko przeczytałam:P
A6W jest podobno bardzo dobra bo znajomy robił i naprawdę widać dużą różnice miedzy ćwiczeniem a nie ćwiczeniem ...
Jedna beż męża druga bez dziecka ja bym już dawno oszalała nie wyobrażam sobie dnia bez z którego z moich menów chodź moja mama mi mówi ze przydał by mi się odpoczynek bo marnie wyglądam ale ja nie chce się rozstawać z moimi aniołkami ...
Dobra idę dalej lulać do łózka wszystkim dobrej nocki życzę.. 🙂:*