Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Pytam bo ja karmię Wiktorka piersią i mam sporo pokarmu mimo to od jakiegoś tygodnia musimy dawać mu również sztuczne mleko .
Raz nawet było tak że karmiłam go piersia z godz albo dłużej potem zjadł 120ml sztucznego mleka i nadal był głodny więc odciągnełam jeszcze 120ml mojego mleka i to wciągną i zasną czyli łącznie z 250 wypił 😲 😲 🤪 🤪 😲 😲
Taki z niego żarłok 😁 😁 😁
Ale z wagi 2820 skoczyliśmy do 5kg 🤪

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
jamargaretka dzieki za bonuska,ty mnie pochwalilas ze ci dotrzymuje towarzystwa a mi w tym momencie siec uciekla ...eh dziewczyny wsadzilam malemu pol czopka glicerynowego,ryzyk fizyk a noz mu ulzy...

Moniczka - napisz koniecznie czy pomoglo

Oj kochana do tej pory nic 😞 same baki...ale juz wykapany,najedzony i w koncu spi twardo od prawie godzinki...

• Mamusie
to chyba Piotrusie cos w sobie maja u mnie tez na 3 gora 4 dni starcza a jest problem bo puszka ma tylko 450g a lekarze nie chca wypisywac duzo sztuk na recepte i tak musze cisnac co tydzien do lekarza grrr....Synus wykapany nakarmiony tata usypia zatem i ja mowie dobranoc. buzka

• Mamusie
Hej
Ja jestem mile zaskoczona zadchowaniem mojego synka 😁Tak się bałam wczorajszego wieczoru i nocki a Oskarek pomarudził troszku po kąpieli,oczywiście prawie cały czs przy cycu,ale około 21 zasnął i wstawał co 3 godzinki na jedzenie,jadl i zasypiał,nawet jak go przewijałam to go nie ruszało...teraz też spi mój Skrbek a wcześniej leżał spokojnie a ja w tym czasie posprzątałam i wywiesiłam pranie...
Oby tak dalej....
Fijolku zdjęcie cudne...
Hussi,Gosiu ja już też nie mogę doczekać kiedy moj Mały zacznie sobie gaworzyć,poki co coraz czesciej zaczyna sie usmiechac....a ten jego usmiech...bezcenny 🙂

• Mamusie
Hej dziewcznkii! No i po weekenie... szkoda 😞 Tak mi dobrze bylo!

Ech wybieram sie do urzedu po pesel malego... No i dobrze , w koncu.

W czwartek mamy szczepienie... maluszek bedzie plakal. Nie szczepie na zadne rotawirusy i pneumokoki. Moj maz sie nie zgadza. Anielka tez bedzie plakac niestety bo dostanie 2 dawke przeciw kleszczykom.

A no i do kosmetyczki ide i do fryzjera 🙂 🙂 🙂 dziś. Moj slicznie przespal. Zjadłam wczoraj orzechowca i nic. A tam przeciez i orzechy i miod i czekolada, czyli sama mieszanka alergiczna 🙂

Milego dnia

• Mamusie
Witajcie !!! 🙂
Nocka super! Wczoraj ładnie przemyłam Małą, nakarmiłam i ukołysałam do snu... cierpliwie czekałam aż zamknie oczka i ładnie zaśnie 🙂
Manki - gratulacje! 🙂 super sobie poradziliście z Oskarkiem 😉
Fijolek - prześliczne zdjęcie!!!
Jamargaretka - Majeczka przesłodka! 🙂 🙂
Marinka - ale super z tym ciachem 🙂 Ja wczoraj sernika na zimno zjadłam i galaretkę z niego ale truskawki zostawiłam (tylko w knedlach wczoraj truskawki zjadłam i było ok 🙂 )
Teraz Kukuś Mój śpi 🙂 🙂
MIŁEGO DNIA MAMUŚKI 😘

Aneczka, gdzie Ty jesteś? zaglądasz tu trochę? 😘

• Mamusie
Witam. W sobotę byliśmy u pediatry, dostaliśmy kropelki i brzuszek już malca nie boli, wypróżnia się bez problemu. W przeciągu 2tyg przybrał na wadze 350g. Jak nas wypisywali ze szpitala było 2850g, a teraz jest 3200g 🙂
Co do ortopedy, to my idziemy 21czerwca.
Pozdrawiam dziewczynki

• Mamusie
Marinka - i tak powinno być, że mama może jeść prawie wszystko 🙂 ja ciągle nie mam odwagi ale przymierzam sie do truskawek. ze słodyczy to piekłam ciasto kokosowe i ciastka owsiane i wszystko było ok - tyle, że u ans problem z kupami. idę dziś do apteki - może mi coś doradzą.

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
Marinka - i tak powinno być, że mama może jeść prawie wszystko 🙂 ja ciągle nie mam odwagi ale przymierzam sie do truskawek. ze słodyczy to piekłam ciasto kokosowe i ciastka owsiane i wszystko było ok - tyle, że u ans problem z kupami. idę dziś do apteki - może mi coś doradzą.

ja staram sie jesc wszystko ale w rozsadnych ilosciach. wczoraj probowalam mlodej kapusty i dzis sa czesciej kupki. na szczescie nie ma zadnej wysypki. truskawki tez juz zaliczone i jest super!

• Mamusie
hejka a my bylismy dzis na pobraniu krwi i własnie czekam na wyniki 🙂 a my spacerujemy bardzo róznie ale misiek jutro wyjezdza i zostajemy same 😞 wiec pewnie poukladam juz wszystko godzinowo a dzisiaj pieknie ja tata przewijał i mało brakowało a zostałby przez córcie obesrany 🙃 no ale pranie musiałam nastawić 😁