Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
marinka napisał(a):
Hejo!
Byliśmy z małym na szczepieniu i ogólnie wszystko super. A mój chłopa ma 5100 🤪 🤪 😮 😮 gr. ale jest zdrowy. Idę z nim teraz prywatnie do ortopedy 🙂
A ja dziś mam opóźnienie... obiad dopiero się robi. Dziś się pakujemy i jedziemy don lublina na weselicho . Po drodze zostawiamy Anielkę u babci. oooooooooooj już tańczę 🤪 😁 😁 😁 😁

my dzis idziemy na usg bioderek-tez prywatnie bo terminy w Lodzi z NFZ sa jakies masakryczne.. 🙃
a w poniedzialek szczepienia + wazenie i mierzenie. ciekawa jestem ile ten moj "Klocuszek" wazy..? 😉

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
marinka napisał(a):
Hejo!
Byliśmy z małym na szczepieniu i ogólnie wszystko super. A mój chłopa ma 5100 🤪 🤪 😮 😮 gr. ale jest zdrowy. Idę z nim teraz prywatnie do ortopedy 🙂
A ja dziś mam opóźnienie... obiad dopiero się robi. Dziś się pakujemy i jedziemy don lublina na weselicho . Po drodze zostawiamy Anielkę u babci. oooooooooooj już tańczę 🤪 😁 😁 😁 😁

my dzis idziemy na usg bioderek-tez prywatnie bo terminy w Lodzi z NFZ sa jakies masakryczne.. 🙃
a w poniedzialek szczepienia + wazenie i mierzenie. ciekawa jestem ile ten moj "Klocuszek" wazy..? 😉

fijolku my sie wazymy na domowej wadze i wychodzi jak w przychodni. bylo 100 gr roznicy

• Mamusie
hej
My po wizycie u pediatry,Oskarek wazy 4800 i Pani stwierdzila ze za duzo przybral.
Pojechalismy bo przed snem wczoraj podczas jedzenia zwymiotowal,potek okolo 4 nad ranem tez podczas jedzenia a potem po 9 rano krotko po jedzeniu...Pediatra stwierdzila ze wszystko jest ok.mam nie dawac mu sztucznego mlek i wody czy herbatek... a jA mam stan zapalny od odparzenia i to pod pacha...
Co do pologu to u mnie trwa...w srodku mam jeszcze szwy i plamienia sa,czasem caly dzien i noc nic a potem znow sie pojawia jakas wydzielina takze mezus musi jeszcze poczekac.

• Mamusie
Kasiu ja powiem szczerze ze ja się cieszę każdym gramem 🙂 mnie powiedziała dr ze norma jest między 600 a 1000 na pierwszy miesiąc ale że tak naprawdę te normy są nic nie warte i żeby się cieszyć, bo urodziła się mała wiec dobrze ze rośnie.

a przecież niektóre dzieci rodzą sie z wagą 4 czy 5 kilo a moja taka wagę ma dopiero po 1,5 miesiąca 🙂

jak bylismy na warsztatach chustowych to dzieci w jej wieku były i tak wieksze i grubsze

• Mamusie
wspolczuje tym co do pracy wracaja bo my mamy taka sytuacje ze ja nie usze pracowac bo marcin niezle zarabia ja do konca roku mam macierzynski a zapewne niedlugo zaczniemy dostawac dodatki na mala 🙂
co do ten tegest po pologu to ja niby oge bo juz nawet po okresie jestem, ale sie krepuje bo mam straszne rozstepy, flak zamiast brzucha i jakos nie czuje popedu 😮

hey,

mam pytanie która z Was miała juz okres.... 🤢
u mnie juz prawie dwa miesiace od porodu i nic....
mam juz recepte na tab.anty ale nie mam kiedy zacząć ich braż bo nie mam okresu 😮

Kasia-Manki napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
kasia - maja z 2760 przybrała na 4500 - powiedzili nam ze powyzej normy ale zeby sie z tego cieszyc bo nadrabia kilogramy

No a NAsz z 3630 na 4800 czyli Majeczka więcej...niema się czym martwic co?

Pewnie że nie ma 🙂bo dzieci są różne...
Nasz z 2820 na 5050 😁 😁

marinka napisał(a):
Hejo!

tak jolajcik ja już powróciłam 🙂

jej a maluszek jedzie z Wami na wesele... 😲??

• Mamusie
gosiaa21 napisał(a):
wspolczuje tym co do pracy wracaja bo my mamy taka sytuacje ze ja nie usze pracowac bo marcin niezle zarabia ja do konca roku mam macierzynski a zapewne niedlugo zaczniemy dostawac dodatki na mala 🙂
co do ten tegest po pologu to ja niby oge bo juz nawet po okresie jestem, ale sie krepuje bo mam straszne rozstepy, flak zamiast brzucha i jakos nie czuje popedu 😮

jak to po okresie?? mialas miesiaczke juz??

• Mamusie
kasidelko88 napisał(a):
hey,

mam juz recepte na tab.anty ale nie mam kiedy zacząć ich braż bo nie mam okresu 😮

ja biore tabletki i nie czekalam na okres.
a czy Ty karmisz piersia?

• Mamusie
my dzis bylismy na usg bioderek i nie do konca jest tak jak bym chciala, ale lekarz powiedzial ze ponad 95% dzieci ma nie do konca wyksztalcone te bioderka i mamy sie nie martwic. musimy codziennie cwiczyc przy zmianie pieluszek i za dwa miesiace kontrola. no nic. bywa. 🤔

• Mamusie
Totalnie zrypana..... 😞 😞
Hania płaczliwa dzisiaj strasznie... 😞
No i musiałam jechać z nią na szpital po południu, bo to ropiejące oczko dzisiaj było fatalne... zielona ropa cały czas wyciekała z oczka, zachodziło nią całe oko... :/ jak przetarłam solą fiz. to znowu wracało... Okazało się, że ma zapalenie spojówki i musiałam kupić kropelki. Mam nadzieję, że pomogą...
Do tego mój mąż pojechał na imprezę firmową, ja jakąś chandrę mam... :/ i nie mogłam Haneczki uspokoić.... 😞 wszystko do du!
Teraz śpi ale ile pośpi - nie wiem... 😞 taka niespokojna dzisiaj bardzo...
Dobrej nocy dla Was (i dla siebie...)

• Mamusie
Czesc mamuśki 🙂My na bioderkach bylismy 26maja jak mała miala 5dni.byłam w szoku ze tak szybko bo kolezanka rodzila 2miesiace przede mna a wizyte ma dopiero 7lipca,ja musze malej miedzy nozki klasc pieluszke tetrowa bo ba niedojzale do konca bioderko ale jak pisala FIJOLEKto normalne u wiekszosci dzieci.pozdrawiam i zycze milego dnia mimo brzydkiej pogody. 😘

Fijolek napisał(a):
kasidelko88 napisał(a):
hey,

ja biore tabletki i nie czekalam na okres.
a czy Ty karmisz piersia?

Tak karmie już prawie 2 miesiące 🙂
Ale jak to ,bierzesz bez okresu przecież 1 tab należy przyjąć w 1 dniu miesiaczki 😮 😮
Żebyś sobie krzywdy z hormonami nie porobiła jeszcze Ci wąsy wyrosną 🙃 🤢

• Mamusie
Cześć Dziewczynki. Wreszcie udało mi się zarejestrować na nowym forum przy moim internecie badziewnym. Ale cały czas Was podczytywałam. Muszę się Wam przyznać że u nas nie jest najłatwiej. Tosia ma bóle brzuszka codziennie rano około 5/6 i aż krzyczy w niebogłosy. Dajemy jej od wczoraj kropelki bobotic (esputicon nie działał) i Debridat i LacidoBaby Zobaczymy na razie nie jest lepiej i pomaga tylko suszarka. Poza tym jest fajnie choć zmęczenie daje się we znaki i niekiedy brak sił potęguje wnerw Ale staram się nie wkurzać bo przecież ona niczemu nie jest winna. A dziś pierwszy raz zauważyliśmy że podczas płaczu poleciała Tosi łezka. Ciekawe czy to możliwe?
Miłego dnia 🙂

• Mamusie
ewelka_17 napisał(a):
Czesc mamuśki 🙂My na bioderkach bylismy 26maja jak mała miala 5dni.byłam w szoku ze tak szybko bo kolezanka rodzila 2miesiace przede mna a wizyte ma dopiero 7lipca,ja musze malej miedzy nozki klasc pieluszke tetrowa bo ba niedojzale do konca bioderko ale jak pisala FIJOLEKto normalne u wiekszosci dzieci.pozdrawiam i zycze milego dnia mimo brzydkiej pogody. 😘

u nas mowili ze dzidzia musi miec 6 tygodni

• Mamusie
A moj syn w nocy jadl i zasypial a teraz zaczal sobie robic dwu godzinna przerwe w spaniu a zanim ja dobrze zasne to znow wstaje do jedzenia ...eh...
Macierzynstwo ciezka sprawa...
Ja w pierwszym tygodniu lipca mam dowiadywac sie o szczepienie wiec moze dostaniemy skierowanie na bioderka...Oskar daje mi dzis popalic i postanowil nie spac....ale dzis tak pieknie sie do mnie usmiechnal 🤪