Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja narazie nie mierze 🙃 Po porodzie zgubilam 14 kg,ale jeszcze sporo do zgubienia 🤪 Ale maz mnie taka kocha i zawsze powtarza,ze ciaza trwala 9 mcy ( u mnie 8 i 1 tydzien),to na schudniecie potrzebuje tyle samo!Ja jestem cierpliwa,tylko jak za pare mcy schudne,to z kolei na przyszle lato znowu przytyje,bo planujemy druga dzidzie 😉

• Mamusie
kasidelko88 napisał(a):
Ok pytanie horror ale co tam pytałam o to w ciąży to zapytam tez i po 😜 😜 😜
Ile macie cm w talli 🤪 ??
Ja mam 91 😞 😞w ciąży wiem że doszłam do 112 dalej nie mierzyłam a przed ciążą jakieś 75...
Koszmar 😞 😞 😞!!!!Nie mam obwisłej skóry ani rozstępów ale mam większy obwót i już tłuszcz mi zalega 😁 😁 😁
A jak to u was wygląda???

ja sie nie mierze. mieszcze sie w jeansy sprzed ciazy wiec zle nie jest. Zostalo mi do zgubienia 5kg z 20, wiec tragedii nie ma. 🙃

justina1975 napisał(a):
Dzieki Kasidelko 88...zapytam sie lekarza w piatek,czy jeden z tych problemow nas dotyczy.Bili spadl po wyjsciu ze szpitala do 12 punktow,i lekarze mowili,ze jest ok,i to bylo 2 mce temu.

My przy wypisie mieliśmy 11 po 2 tyg od narodzin mieliśmy bilirubinke na poziomie 8,2 ,a powinno byc jak dzidzia juz nie ma zółtaczki w ogóle około3 .

• Mamusie
kasidelko88 napisał(a):
justina1975 napisał(a):
Dzieki Kasidelko 88...zapytam sie lekarza w piatek,czy jeden z tych problemow nas dotyczy.Bili spadl po wyjsciu ze szpitala do 12 punktow,i lekarze mowili,ze jest ok,i to bylo 2 mce temu.

My przy wypisie mieliśmy 11 po 2 tyg od narodzin mieliśmy bilirubinke na poziomie 8,2 ,a powinno byc jak dzidzia juz nie ma zółtaczki w ogóle około3 .

wg. norm jest chyba do 1,3 ale lekarz mi mówiła że jak będzie 3 to już ok

Jamargaretka napisał(a):
ale na wadze jest 4 kilo mniej niz przed ciążą wiec myślę, że w pasie jest stan sprzed ciąży ale ciut mniej

hmm ja na wagę weszłam w szpitalu i miałam 8kg mniej niż na ostatniej wizycie u lekarza ale teraz wagi nie mam i sie ciesze bo i tak bym na nia nie weszla bo w wiekszosc spodni nie wchodze wiec po chole.. psuć sobie humor 😠 😠

• Mamusie
Witam dziewuszki. U nas nocka fatalna. Mały budził się co godzinę a 2 godz zajmowało uśpienie go. Chyba malca brzuszek bolał bo zazwyczaj noce są spokojne. Teraz też niby śpi, ale jak zając na miedzy, na rękach śpi a jak się go położę do łóżeczka to 20min i zaczyna kwękać.
Ja zeszłam już ok 14kg z wagi którą miałam w ciąży. Jak dla mnie to trochę za szybko bo minęły zaledwie 4tygodnie. Moja mama zaczyna się o mnie martwić, bo jestem blada jak ściana i ostatnio słabo się czuję. Chyba trzeba wybrać się na badania. Moja morfologia już w szpitalu nie była najlepsza, a teraz chyba będzie jeszcze słabsza...
Spróbuję się zdrzemnąć. Pozdrawiam i miłego dnia

Joasia1988 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
14 mniej niz przed ciaza??!!!!????

W ciąży przytyłam 17kg a 14kg już straciłam

Ja w ciąży przytyłam ZALEDWIE 23kg 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Witajcie! u nas nocka w miare, okazalo sie ze maluch potrzebowal ciepla bo jak go opatulilismy to zasnal,potem od 5 do 7 stekal na kupke az w koncu ja wycisnal teraz nakarmiony spi a zaraz jedziemy na dworek troszku a co 🙂
Kasidelko nie przejmuj sie ja tez mam problem ze spodniami i kg, w ciazy przytylam 16kg, 8 zgubilam w zawrotnym tempie i teraz drugie 8 we mnie siedzi i mam dola ogolnie no ale coz moze jakos mi sie uda to zgubic.
Odezwe sie pozniej trzymajcie sie buziaki dla was i babelkow 🙂

• Mamusie
Witajcie!
Ja już po spacerku 🙂 🙂 🙂 Teraz maluchy śpią , ja mam chwilę. Już wysprzątałam na weekend ale nas i tak nie będzie w domku. Jutro na 7 teście przyjeżdżają, jemy u nas śniadanie i lecimy na mazury na działeczkę 🙂 🙂 Może uda mi się dzieci zostawić na parę godzin , to pożeglujemy z mężem 🙂 🙂

jeju ja mam 6 kg do zrzucenia i mam doła przez to , no ale dobrze będzie, będzie dobrze! 🙃

Muszę nastawić ziemniaczki do piekarnika na obiad 🙂
Józek dziś płakał , to Anielka szybko pobiegła do niego i mówi : JÓZEK NIE PŁACZ, ANIELKA CIĘ KOCHA! (oczywiście nie tak wyraźnie) Ale mi się miło zrobiło 🙂:P ☺️ ☺️

• Mamusie
pewnie tak - ale ile przyjemności byś się pozbawiła 🙂 ja ciągle tylko wącham 🙂))) mufinki czekoladowe robilam dla męża i nawet nie spróbowałam. na dzień taty będę mu robila blok czekoladowy z nerkowcem i tez się obejde smakiem

spaghetti tylko wąchalam.....

coś za coś Marinko. a ja kocham jeść...... 😞