Padam na twarz...Oskar dzis strasznie marudzi...chyba te plesniawki mu dokuczaja 😞na brzegu jezyczka juz mu zeszlo,gorzej z tylu bo nie moge mu tam wysmarowac...
Martynko już nie dlugo bedziecie na swoim i nikt Ci nie bedzie wchodzil bez pukania itp.Ja mam tak samo ale u mnie to jest mama albo siostra a to nie jest krepujace jak mi wejdzie gdy karmie czy cos...jak maz jest w domu to zawsze pukaja...
Co do kg to ja mam duzy brzuch,wisi mi taka galareta ale mieszcze sie w spodnie bez roblemu i te ktore przed ciaza byly dla mnie ZACIASNE wchodza mi bez problemu i sa duzo za luzne...i kto mnie zobaczy to mowi ze chudne w oczach...tez musze zrobic badania sobie bo po porodzie mialam duza niedokrwistosc i bralam leki,a leki sie skonczyly a niema czasu do lekrza isc...
Dziewczyny..nie jestescie same 🙂 Ja schudlam od porodu 15 kg...ale jeszcze musze z 13 kg zrzucic 🤪 Teraz na Weekendy chyba bede Jogging uprawiac chociaz z godzinke,a maz zostanie z malym 😉 Bardzo szybko wraca sie do formy uprawiajac Nordic Walking,ten rodzaj sportu jest lagodny dla kosci 🙂
zamówiłam : http://allegro.pl/wygodna-chusta-tkana-azimi-duzo-kolorow-poradnik-i1661659836.html w paseczki kremowo-zielone.
Co do kg to u mnie odwrotnie.... przed ciążą ważyłam jakieś 62kg... zanim się dowiedziałam, że jestem byłam na dukanie i schudłam do 58kg a na końcu ciąży ważyłam ok 65kg.
Teraz już mam 52kg, czyli mniej niż przed ciążą... skóra i kości.. :/ i szkoda mi, bo miałam taki fajny tyłeczek a teraz płasko 😁🙂
Hania dzisiaj niespokojna... je 2min. i płacz, 1min i płacz.... co jakiś czas zje po 8 min ale jest niezaciekawie... chyba coś zjadłam... bo ma na twarzy krosteczki no i taka niespokojna... ale nie wiem co to mogło być. Może lody jogurtowo-truskawkowe (a w tej lodziarni smak truskawkowy jest jak prawdziwe truskawki i nawet drobinki pestek truskawkowych tam są) więc może to... 🤔
Teraz Hanusia usnęła... 🙂 Fijolek nie wiedziałam, że tak się może zdarzyć... 🤔 dzięki, za info...
Martynka Czaro...chetnie podrzuce Tobie pare moich kilogramkow 😁 ..ja mam narazie tyleczek jak ogromooooooomniasty arbuz! Do mojej normalnej wagi jeszcze daleko 😲 Moze faktycznie od truskawei dostala Twoja malutka krostek?
Mój Mariuszek ma właśnie na brodzie taką krostkę - białą, więc to pewnie trądzik/hormony - ja czytałam, żeby nic z tym nie robić - po prostu przemywać wodą. Rumianek podobno często jeszcze nasila.
Ja właśnie walczę z opryszczką u siebie na wardze...mam nadzieje, że nie zaraziłam Maluszka...
Martynka Czaro.....moj Kevinek ma na czole jakies krostki od urodzenia i na glowce(pod wloskami) polozna ostatnio mi mowila,ze to samo zejdzie,i polecila mi krem LA FETA.My idziemy do lekarza dziececego i wtedy kaze recepte na to tez wypisac.
mezus za 15 min bedzie! dzisiaj na kolacje zupka ogorkowa na udkach z kurczaczka.Narazie koncze.Zycze Wam i waszym malenstwom spokojnego,bezkolkowego wieczorku.
Pa 😘😘😘
Justina1975 - smacznego! 🙂😘 Jamargaretka dziękuję za wiązania do chust 😉😘 Fijolek dzięki, że mi tak szczerze napisałaś, że jesteś trochę po stronie mojej teściowej.
Bo wiecie co? Wszystko sobie przemyślałam... przecież oni nie chcą źle... to jest ich upragniona wnusia i cieszą się nią razem z nami. Przez to, że ja mam taki charakterek jaki mam ("zosia samosia", nie chcę żadnych rad...) to ciężko u mnie z przyjmowaniem pomocy (a szczególnie od osób, które troszkę mnie irytują... tym, że nie pukają itd.). Ale pomyślałam sobie, że jeżeli czegoś nie mogę zmienić, to lepiej to zaakceptować w jakimś stopniu i stworzyć wokół siebie dobrą atmosferę a nie użalanie się i denerwowanie.
Więc dzisiaj zrobiłam pierwszy krok. Z uśmiechem (naprawdę szczerym!) rozmawiałam z teściową, "bawiłyśmy się" razem z Hanią, później dałam jej Małą na spacerek do drugiego pokoju 😉 i najważniejsze! Teściu jeszcze nie brał Hani na ręce bo się boi - więc sama z siebie zaproponowałam mu, że dam mu w Hanię w beciku 🙂 I wziął ją - powiem Wam, że uśmiech na jego twarzy - bezcenne 🙂 Już nie raz (jak byłam w ciąży) próbowałam się pozytywnie do nich nastawiać ale jak mnie wkurzyli to zmieniałam znowu front 😜 Mam nadzieję, że teraz dłużej wytrzymam dla naszego wspólnego dobra! 🙂🙂 Ale ja jestem głupia, że tak się Wam rozpisuję na takie tematy, ale nie mam komu o tym powiedzieć....
A w ogóle to czuję, że ta chusta to będzie super zakup, bo dziś Hania spała na brzuchu moim 2 godziny.... taka przytulona słodko 🙂🙂 więc już się paczki nie mogę doczekać 😉
Buziaki Dziewczyny dla Was i dla Waszych dzieciaczków 🙂
O kurcze!!! Zapomniałam Wam przekazać info od Jolajcik!!!
JOLAJCIK Przekaż dziewczynom jak możesz, że u nas lepiej, Szymek dziś już zacznie jeść lecznicze mleko z butli i jak będzie ok to pozwolą mi karmić piersią. Mogę już brać go na rączki ale to jeszcze trochę skomplikowane bo ma podłączone 2 kroplówki i EKG i aparat do monitorowania tlenu we krwi. Jest bez porównania lepiej :-)
Mój Mariuszek ma właśnie na brodzie taką krostkę - białą, więc to pewnie trądzik/hormony - ja czytałam, żeby nic z tym nie robić - po prostu przemywać wodą. Rumianek podobno często jeszcze nasila.
Ja właśnie walczę z opryszczką u siebie na wardze...mam nadzieje, że nie zaraziłam Maluszka...
No właśnie o rumianku też czytałam, że może nasilać... ale czytałam też, że krochmalem można przemywać... Nie wiem czy nie spróbować. Ale jeżeli to samo przejdzie to może nie ryzykować? 🤔
Dziewczyny!!! Przeczytałam na forum kwietnióweczek2011 (tak z ciekawości weszłam na brzuszka je podczytać), że mają problemy dzieciaczki z kręgosłupkiem jak nosi się je w pozycji pionowej... ŻE NIE POWINNO SIĘ DZIECKA NOSIĆ W POZYCJI PIONOWEJ.
Szczerze mówiąc, to ja tylko w ten sposób noszę Hanię 🤔 bardzo rzadko inaczej...
Nie wiedziałam, że to może mieć zły wpływ...
A Wy jak nosicie dzieci??
Świadomie wybrałam prywatne i uważam, że takie jest lepsze. Moje dziecko przeszło w tym roku do szkoły i widzę jak wyglądają placówki państwowe. Tutaj zawsze brakuje środków, nigdy nic się nie da, a na każde rozwiązanie znajdzie się problem. W przedszkolu takich problemów nie mieliśmy. Dziecko było zaopiekowane pod każdym względem i rozwijało swoje pasje. Czy tak jest w każdym prywatnym, pewnie nie, bo dla niektórych to czysty biznes i z przedszkola potrafią zrobić kołchoz. Z własnego doświadczenia polecam szczerze pójść i zobaczyć - jak są wyposażone sale, czy jest plac zabaw, jak duże są grupy, jakie zajęcia są w standardzie a nie dodatkowo płatne - bo spotkałam się z tym, że logopedia niby jest, a potem się okazuje, że dodatkowo płatna. Podobnie języki, psycholog, zajęcia sportowe itd.
Jeśli ktoś tu zajrzy z okolic Włoch, to Have Fun na Wirażowej warto wziąć pod uwagę.
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Rekomendowane odpowiedzi
ewelka_17_m
justina1975_m
Kasia-Manki_m
Martynko już nie dlugo bedziecie na swoim i nikt Ci nie bedzie wchodzil bez pukania itp.Ja mam tak samo ale u mnie to jest mama albo siostra a to nie jest krepujace jak mi wejdzie gdy karmie czy cos...jak maz jest w domu to zawsze pukaja...
Co do kg to ja mam duzy brzuch,wisi mi taka galareta ale mieszcze sie w spodnie bez roblemu i te ktore przed ciaza byly dla mnie ZACIASNE wchodza mi bez problemu i sa duzo za luzne...i kto mnie zobaczy to mowi ze chudne w oczach...tez musze zrobic badania sobie bo po porodzie mialam duza niedokrwistosc i bralam leki,a leki sie skonczyly a niema czasu do lekrza isc...
justina1975_m
justina1975_m
martyna_czaro_m
Co do kg to u mnie odwrotnie.... przed ciążą ważyłam jakieś 62kg... zanim się dowiedziałam, że jestem byłam na dukanie i schudłam do 58kg a na końcu ciąży ważyłam ok 65kg.
Teraz już mam 52kg, czyli mniej niż przed ciążą... skóra i kości.. :/ i szkoda mi, bo miałam taki fajny tyłeczek a teraz płasko 😁 🙂
Hania dzisiaj niespokojna... je 2min. i płacz, 1min i płacz.... co jakiś czas zje po 8 min ale jest niezaciekawie... chyba coś zjadłam... bo ma na twarzy krosteczki no i taka niespokojna... ale nie wiem co to mogło być. Może lody jogurtowo-truskawkowe (a w tej lodziarni smak truskawkowy jest jak prawdziwe truskawki i nawet drobinki pestek truskawkowych tam są) więc może to... 🤔
Teraz Hanusia usnęła... 🙂
Fijolek nie wiedziałam, że tak się może zdarzyć... 🤔 dzięki, za info...
justina1975_m
Moze faktycznie od truskawei dostala Twoja malutka krostek?
martyna_czaro_m
justina1975_m
martyna_czaro_m
Dzięki! 🙂 Jak przyjdzie, to powiem, czy fajna 🙂 🙂 mam nadzieję, że to dobry zakup 🙂
martyna_czaro_m
Jamargaretka_m
joma_m
bea29_m
Moje corki maja 17 i 15 lat 🙂 🙂 🙂 🙂
Jamargaretka_m
na 6 lipca mamy usg - jeżeli coś by jednak wyszło nie tak to będą do ans dzwonić a jak nie to druga kontrola bioderek w połowie wrzesnia
strasznie dzis gorąco u nas
a jutro dzien tatusia. a mój mężuś już dziś świetuje 🙂
justina1975_m
justina1975_m
justina1975_m
Pa 😘 😘 😘
martyna_czaro_m
Jamargaretka dziękuję za wiązania do chust 😉 😘
Fijolek dzięki, że mi tak szczerze napisałaś, że jesteś trochę po stronie mojej teściowej.
Bo wiecie co? Wszystko sobie przemyślałam... przecież oni nie chcą źle... to jest ich upragniona wnusia i cieszą się nią razem z nami. Przez to, że ja mam taki charakterek jaki mam ("zosia samosia", nie chcę żadnych rad...) to ciężko u mnie z przyjmowaniem pomocy (a szczególnie od osób, które troszkę mnie irytują... tym, że nie pukają itd.). Ale pomyślałam sobie, że jeżeli czegoś nie mogę zmienić, to lepiej to zaakceptować w jakimś stopniu i stworzyć wokół siebie dobrą atmosferę a nie użalanie się i denerwowanie.
Więc dzisiaj zrobiłam pierwszy krok. Z uśmiechem (naprawdę szczerym!) rozmawiałam z teściową, "bawiłyśmy się" razem z Hanią, później dałam jej Małą na spacerek do drugiego pokoju 😉 i najważniejsze! Teściu jeszcze nie brał Hani na ręce bo się boi - więc sama z siebie zaproponowałam mu, że dam mu w Hanię w beciku 🙂 I wziął ją - powiem Wam, że uśmiech na jego twarzy - bezcenne 🙂
Już nie raz (jak byłam w ciąży) próbowałam się pozytywnie do nich nastawiać ale jak mnie wkurzyli to zmieniałam znowu front 😜 Mam nadzieję, że teraz dłużej wytrzymam dla naszego wspólnego dobra! 🙂 🙂 Ale ja jestem głupia, że tak się Wam rozpisuję na takie tematy, ale nie mam komu o tym powiedzieć....
A w ogóle to czuję, że ta chusta to będzie super zakup, bo dziś Hania spała na brzuchu moim 2 godziny.... taka przytulona słodko 🙂 🙂 więc już się paczki nie mogę doczekać 😉
Buziaki Dziewczyny dla Was i dla Waszych dzieciaczków 🙂
martyna_czaro_m
JOLAJCIK
Przekaż dziewczynom jak możesz, że u nas lepiej, Szymek dziś już zacznie jeść lecznicze mleko z butli i jak będzie ok to pozwolą mi karmić piersią. Mogę już brać go na rączki ale to jeszcze trochę skomplikowane bo ma podłączone 2 kroplówki i EKG i aparat do monitorowania tlenu we krwi. Jest bez porównania lepiej :-)
martyna_czaro_m
No właśnie o rumianku też czytałam, że może nasilać... ale czytałam też, że krochmalem można przemywać... Nie wiem czy nie spróbować. Ale jeżeli to samo przejdzie to może nie ryzykować? 🤔
martyna_czaro_m
Jadłyście może ogórki konserwowe lub kiszone?
martyna_czaro_m
Szczerze mówiąc, to ja tylko w ten sposób noszę Hanię 🤔 bardzo rzadko inaczej...
Nie wiedziałam, że to może mieć zły wpływ...
A Wy jak nosicie dzieci??