Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
CZESC dziewczyny
u nas dzis piekna pogoda wiec siedzimy od 9 rano w ogrodzie i troszke poplewiłam nawet w przerwie karmiac Stasia 🙂a ze przerw duzo to i duzo jeszcze pracy w ogrodzie 😉
moje córki dzis odbieraja swiadectwa wiec wieczorem wybieramy sie na uroczysta kolacje ciezko pracowały cały rok .Jutro juz wyjezdzaja na pierwszy wypoczynek do Warszawy czyt.bieganie po sklepach i kawiarenkach z kolezankami ale kurcze przeciez to uroki młodosci
Wakacje czas zaaczac 😎

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marinka napisał(a):

coś za coś Marinko. a ja kocham jeść...... 😞

Ja teeeeeeż kocham jeść za miesiąc mamy chrzicy a ja wyglądam jak... hmmm wieloryb?? 😮 😮 🤢

Oj widze że nie tylko ja kocham gotowac i smakowac 😜mi jeszcze dwa kilo z przed ciazy zostało do zrzucenia ale co tam damy rade dziewczyny 🙂

• Mamusie
Padam na twarz...Oskar dzis strasznie marudzi...chyba te plesniawki mu dokuczaja 😞na brzegu jezyczka juz mu zeszlo,gorzej z tylu bo nie moge mu tam wysmarowac...
Martynko już nie dlugo bedziecie na swoim i nikt Ci nie bedzie wchodzil bez pukania itp.Ja mam tak samo ale u mnie to jest mama albo siostra a to nie jest krepujace jak mi wejdzie gdy karmie czy cos...jak maz jest w domu to zawsze pukaja...

Co do kg to ja mam duzy brzuch,wisi mi taka galareta ale mieszcze sie w spodnie bez roblemu i te ktore przed ciaza byly dla mnie ZACIASNE wchodza mi bez problemu i sa duzo za luzne...i kto mnie zobaczy to mowi ze chudne w oczach...tez musze zrobic badania sobie bo po porodzie mialam duza niedokrwistosc i bralam leki,a leki sie skonczyly a niema czasu do lekrza isc...

• Mamusie
Dziewczyny..nie jestescie same 🙂 Ja schudlam od porodu 15 kg...ale jeszcze musze z 13 kg zrzucic 🤪 Teraz na Weekendy chyba bede Jogging uprawiac chociaz z godzinke,a maz zostanie z malym 😉 Bardzo szybko wraca sie do formy uprawiajac Nordic Walking,ten rodzaj sportu jest lagodny dla kosci 🙂

• Mamusie
zamówiłam : http://allegro.pl/wygodna-chusta-tkana-azimi-duzo-kolorow-poradnik-i1661659836.html w paseczki kremowo-zielone.

Co do kg to u mnie odwrotnie.... przed ciążą ważyłam jakieś 62kg... zanim się dowiedziałam, że jestem byłam na dukanie i schudłam do 58kg a na końcu ciąży ważyłam ok 65kg.
Teraz już mam 52kg, czyli mniej niż przed ciążą... skóra i kości.. :/ i szkoda mi, bo miałam taki fajny tyłeczek a teraz płasko 😁 🙂

Hania dzisiaj niespokojna... je 2min. i płacz, 1min i płacz.... co jakiś czas zje po 8 min ale jest niezaciekawie... chyba coś zjadłam... bo ma na twarzy krosteczki no i taka niespokojna... ale nie wiem co to mogło być. Może lody jogurtowo-truskawkowe (a w tej lodziarni smak truskawkowy jest jak prawdziwe truskawki i nawet drobinki pestek truskawkowych tam są) więc może to... 🤔

Teraz Hanusia usnęła... 🙂

Fijolek
nie wiedziałam, że tak się może zdarzyć... 🤔 dzięki, za info...

• Mamusie
Mój Mariuszek ma właśnie na brodzie taką krostkę - białą, więc to pewnie trądzik/hormony - ja czytałam, żeby nic z tym nie robić - po prostu przemywać wodą. Rumianek podobno często jeszcze nasila.

Ja właśnie walczę z opryszczką u siebie na wardze...mam nadzieje, że nie zaraziłam Maluszka...

• Mamusie
u ortopedy ok. powiedziała że bioderka nie są jesczze całkiem stabilne ale w tym wieku to jest prawidłowe.

na 6 lipca mamy usg - jeżeli coś by jednak wyszło nie tak to będą do ans dzwonić a jak nie to druga kontrola bioderek w połowie wrzesnia

strasznie dzis gorąco u nas

a jutro dzien tatusia. a mój mężuś już dziś świetuje 🙂

• Mamusie
Justina1975 - smacznego! 🙂 😘

Jamargaretka
dziękuję za wiązania do chust 😉 😘

Fijolek
dzięki, że mi tak szczerze napisałaś, że jesteś trochę po stronie mojej teściowej.
Bo wiecie co? Wszystko sobie przemyślałam... przecież oni nie chcą źle... to jest ich upragniona wnusia i cieszą się nią razem z nami. Przez to, że ja mam taki charakterek jaki mam ("zosia samosia", nie chcę żadnych rad...) to ciężko u mnie z przyjmowaniem pomocy (a szczególnie od osób, które troszkę mnie irytują... tym, że nie pukają itd.). Ale pomyślałam sobie, że jeżeli czegoś nie mogę zmienić, to lepiej to zaakceptować w jakimś stopniu i stworzyć wokół siebie dobrą atmosferę a nie użalanie się i denerwowanie.
Więc dzisiaj zrobiłam pierwszy krok. Z uśmiechem (naprawdę szczerym!) rozmawiałam z teściową, "bawiłyśmy się" razem z Hanią, później dałam jej Małą na spacerek do drugiego pokoju 😉 i najważniejsze! Teściu jeszcze nie brał Hani na ręce bo się boi - więc sama z siebie zaproponowałam mu, że dam mu w Hanię w beciku 🙂 I wziął ją - powiem Wam, że uśmiech na jego twarzy - bezcenne 🙂
Już nie raz (jak byłam w ciąży) próbowałam się pozytywnie do nich nastawiać ale jak mnie wkurzyli to zmieniałam znowu front 😜 Mam nadzieję, że teraz dłużej wytrzymam dla naszego wspólnego dobra! 🙂 🙂 Ale ja jestem głupia, że tak się Wam rozpisuję na takie tematy, ale nie mam komu o tym powiedzieć....

A w ogóle to czuję, że ta chusta to będzie super zakup, bo dziś Hania spała na brzuchu moim 2 godziny.... taka przytulona słodko 🙂 🙂 więc już się paczki nie mogę doczekać 😉

Buziaki Dziewczyny dla Was i dla Waszych dzieciaczków 🙂

• Mamusie
O kurcze!!! Zapomniałam Wam przekazać info od Jolajcik!!!

JOLAJCIK

Przekaż dziewczynom jak możesz, że u nas lepiej, Szymek dziś już zacznie jeść lecznicze mleko z butli i jak będzie ok to pozwolą mi karmić piersią. Mogę już brać go na rączki ale to jeszcze trochę skomplikowane bo ma podłączone 2 kroplówki i EKG i aparat do monitorowania tlenu we krwi. Jest bez porównania lepiej :-)

• Mamusie
joma napisał(a):
Mój Mariuszek ma właśnie na brodzie taką krostkę - białą, więc to pewnie trądzik/hormony - ja czytałam, żeby nic z tym nie robić - po prostu przemywać wodą. Rumianek podobno często jeszcze nasila.

Ja właśnie walczę z opryszczką u siebie na wardze...mam nadzieje, że nie zaraziłam Maluszka...

No właśnie o rumianku też czytałam, że może nasilać... ale czytałam też, że krochmalem można przemywać... Nie wiem czy nie spróbować. Ale jeżeli to samo przejdzie to może nie ryzykować? 🤔

• Mamusie
Dziewczyny!!! Przeczytałam na forum kwietnióweczek2011 (tak z ciekawości weszłam na brzuszka je podczytać), że mają problemy dzieciaczki z kręgosłupkiem jak nosi się je w pozycji pionowej... ŻE NIE POWINNO SIĘ DZIECKA NOSIĆ W POZYCJI PIONOWEJ.
Szczerze mówiąc, to ja tylko w ten sposób noszę Hanię 🤔 bardzo rzadko inaczej...
Nie wiedziałam, że to może mieć zły wpływ...
A Wy jak nosicie dzieci??