Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dziękuję wam za dobre słowa.

My już jesteśmy w szpitalu. Szymek smacznie śpi a ja zbieram się w garść. Mam dziś gorszy dzień i muszę sobie trochę popłakać, może mi to ulży.

Mieliśmy jechać za tydzień do męża rodziców, przedstawić im wnuka a tu chyba znowu się nie uda 😞 Smutno mi bo 29.07 nasi bardzo bliscy przyjaciele biorą ślub i nas na nim najprawdopodobniej nie będzie.

Anonimosia jeżeli chodzi o tą moja chustę to ona jest za gorąca na dwór w upalne dni ale do domu myślę, że by się sprawdziła,

Fiolek zazdroszczę ci, że masz skąd wziąć takie prawdziwe mleko i ser. To moje smaki dzieciństwa.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Gosia spokojnie ja zaczynam powoli wierzyc ze ten 3 miesiac cos w sobie ma,powoli wszystko sie normuje i uspakaja a dzidzia coraz fajniejsza,sprytniejsza 🙂 bedzie ok!
dziewuszki a pytanie z innej beczki czy decydujecie sie na rodzenstwo dla swoich pociech? bo ja nie wiem czy jeszcze sie odwaze po tych wszystkich przejsciach...

• Mamusie
Jamargaretka wytrwalosci kochana...nie przejmuj sie niczyim gadaniem,wiem ze to wkurza ale najlepiej to olac,mnie ciagle sasiadka poucza ktora ma 1,5 roczna corke,taka madra jakby wszystkie rozumy pozjadala a do zwyklej kolki potrafila pogotowie wezwac...
Jolu trzymajcie sie
Fijolku Hania czysty Tatuś
Hussi ja w bolach mowilam Ze nie chce wiecej dzieci i prosze Boga zeby Oskarek byl caly i zdrowy,teraz nie ukrywam ze mysle o corci w przyszlosci ale niewiem jak to bedzie bo czasem jak Maly da popalic albo widze jak cierpi z powodu kolki lub innego to mi sie odechciewa.

A moj synek spi w kolysce a ja zamiast klsc sie spac to siedze i patrze...eh...postanowilam odzwyczaic go od spania ze mna ale wychodzi na to ze to ze mna jest problem a nie z nim bo Oskarek od jakiegos czasu ladnie spi,a ja nie moge...niespokojna jestem i w ogole.Jestem spokojna kiedy mam go przy sobie...ale przeciez dziecko musi nauczyc sie spac samo bo pozniej bedzie proble...oj zawsze cos

• Mamusie
hejka my wczoraj zaliczylismy szczepienie i wazenie i moja dzida w dwa tyg przybrała 600g i wazy 5kg i mierzy 58 cm 🙂 ładny kluseczek mi rośnie
no i chyba unormowały je sie pory snu i zaczyna rozmawiac ze mna a smieje sie jak szalona dzisiaj ja ja usypialam juz mnie tak bolaly plecy ze musiałam ja odłozyc do łozeczka a ona skrzeczy wiec mowie do niej czy ty nie rozumiesz ze mnie plecy bolą ??? a ona sie usmiecha i przewraca glowa z boku na bok 🤪 jakby mowila NIE 🤪

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
a nam od kilku tygodni Majka drze sie co wieczór wrrrr - myślałam że już sie skończyły te trudne wieczory

i to brzmi jakby po prostu mocno marudziła. kolkowe krzyki były inne

kilka dni temu wyczailam ze takie marudzenie i placz jest oznaka zmeczenia i checi snu wiec jak tylko mala po nakarmieniu i chwili gadania i przewijania zaczyna sie krzywic od razu wiem o co chodzi i faktycznie zupełnie inne dziecko mam od tamtej pory 🙂
w ciagu dnia porafi sama zasnac ale wieczorem po natłoku emocji z całego dnia nie potrafi sama usnac wiec albo sie wierci i marudzi albo ja usypiam 🙂

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
a nam od kilku tygodni Majka drze sie co wieczór wrrrr - myślałam że już sie skończyły te trudne wieczory

i to brzmi jakby po prostu mocno marudziła. kolkowe krzyki były inne

a moze sygnalizuje Ci ze ma nie wiem mokro, ze chce spac, jesc ze jej goraco??
Moja Hania jak chce spac lub jesc to zaczyna w juz znany mi sposob "marudzic". ale musialam ja wybadac o co chodzi. czasem balam sie ze sie kolki zaczynaja bo ja dosc odwaznie eksperymentuje (dzis poszla fasolka gotowana). I musze powiedziec, ze teraz szybko udaje mi sie wyczuc kiedy potrzebuje jesc i spac i latwiej sie nam dogadac 🙂

• Mamusie
Hussi my na bank bedziemy probowac zaraz na poczatku roku. Bez wzgledu jak bardzo Hania da popalic 🙂 Marzymy o trojce. Juz dwa Aniolki mamy no i teraz nasza Hanna. Wierze ze jeszcze jedno Bog nam da.. a moze jak sie uda to i trzecia Pociecha bedzie.. 🤪

• Mamusie
jolajcik napisał(a):
Dziękuję wam za dobre słowa.

My już jesteśmy w szpitalu. Szymek smacznie śpi a ja zbieram się w garść. Mam dziś gorszy dzień i muszę sobie trochę popłakać, może mi to ulży.

Mieliśmy jechać za tydzień do męża rodziców, przedstawić im wnuka a tu chyba znowu się nie uda 😞 Smutno mi bo 29.07 nasi bardzo bliscy przyjaciele biorą ślub i nas na nim najprawdopodobniej nie będzie.

Anonimosia jeżeli chodzi o tą moja chustę to ona jest za gorąca na dwór w upalne dni ale do domu myślę, że by się sprawdziła,

Fiolek zazdroszczę ci, że masz skąd wziąć takie prawdziwe mleko i ser. To moje smaki dzieciństwa.
Jolka trzymaj sie:0

• Mamusie
ja chcialam napisac że Majka od kilku dni marudzi a napisałam że od kilku tygodni 🙂 pomyłka moja 🙂

nam Majka daje popalić ale na pewno będziemy chcieli dla niej rodzeństwo. i to najlepiej zajść w ciążę już w przyszłym roku

tak to sobie wykombinowałam - na trochę wrócę do pracy, ciąża a w połowie ciąży jak się uda to znów na zwolnienie. i dzięki temu Majka będzie miała mamę w domu

• Mamusie
Dzień dobry - dzień lepszy

Wyspałam się, Szymek chyba wyczuł, że mama potrzebuje odsapki i spał grzecznie. Nabrałam dystansu i dziś mam lepsze nastawienie, przed chwilą skończył się obchód lekarski i może się uda jednak wyjechać z Szymkiem do dziadków za tydzień 😁

Ja tak jak i wy już nauczyłam się trochę rozróżniać płacz naszego księciunia.Choć muszę wam powiedzieć, że mam bardzo grzeczne dziecko, prawie w ogóle nie płacze, nie marudzi, zasypia sam, umie się sam pobawić. Szczerze to nie wiem jakbym zniosła pobyty w szpitalach gdyby on płakał.
Ech, brakuje mi możliwości wyjścia z nim na spacer, pobycia z nim całą naszą trójką i pocieszenia się tym, że tworzymy rodzinę...ale pocieszam się, że może limit pecha już wyczerpaliśmy i teraz będzie już tylko dobrze.

• Mamusie
u nas dzis pogoda smutasna.. Hania wczesnie wstala, ale po 30 minutach jesc i zasnela na 2,5h.. 🙃
mialam chwilke dla siebie wiec buszowalam w sieci.
Teraz juz jestesmy po wycieczce w Suwalkach i odpoczywamy. Czekam cierpliwie jak moj Bąbelek znowu zapragnie pojsc spac.
no i dzis towarzyszy mi ta piosenka.. http://www.youtube.com/watch?v=csSefjNCXn0

• Mamusie
Hej
U Nas szaro,buro i ponuro i w ogole dzien do bani,Oskarek tez marudny i zmeczona jestem tym wszystkim.
Nocka fajna,Oskar przespal sam cala noc w kolysce,budzil sie na jedzonko,zjadl i spal dalej...po 6 wzielam go do siebie bo juz nie chcial spac tylko na guganie i smiechy mu sie zebralo,ale po godzince gaworzenia zasnal i pospalismy do 8:30.
Dziewczyny karmiace sztucznym,jak w nocy karmicie bobaski?wyjmujecie z lozeczka i na siedzaco czy poprostu maluszek lezy w lozeczku i podajecie butle?

• Mamusie
Witajcie Kochane! dzieki za odpowiedz co do rodzenstwa dla waszych pociech,ja narazie nie mysle o drugim maluszku, musze wszystko sobie poukladac, w pracy, w domu bo sie remontujemy no i finansowo ,no i Piotrus musi byc w pelni zdrowy i w pelni sil, a pozatym z tego co wiem to z zajsciem w ciaze po cc trzeba czekac minimum rok,wiec kto wie moze na przyszle wakacje...
a co do karmienia to ja od urodzenia karmie Piotrunia troche tak troche tak,nawet w szpitalu go karmili na lezaco swiadkiem bylam,pozatym teraz sa takie butelki ktore nie spowoduja zadlawienia pozatym nie zostawiam dziecka ktore je tak calkiem samego...
Jolu ciesze sie ze u was juz lepiej choc wciaz trzymamy kciuki 🙂
to co narazie tyle buziaki

• Mamusie
hejka my walczymy z zasnieciem niby spi w dzien ładnie w przerwach gada i wogole a wieczorem ni cholery nie moze zasnac zasypia i zaraz sie budzi i placze bo spac nie moze a chce przy cycku tylko glowe przylozy i zassie i spi a odloze do łozeczka i oczy otwarte po 10 minutach, ehhh cos musze pokombinowac i poprzestawiac jej plan dnia
ja wymyslilam ze koro normalnych lodow nie moge to sorbety bede wcinac 🙂