Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ja wstałam niedawno, jakąś godzinkę temu a Szymek ciągle śpi. Dziś mam zaplanowany pracowity dzień bo jutro przyjeżdżają znajomi z córeczką i muszę zrobić zakupy i przygotować coś do jedzenia na dwa dni. No i jak zwykle powalczyć z kurczem a jest z czym bo nasz domek sąsiaduje z polem na którym były w wczoraj żniwa więc napyliło się nieźle.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hejka a mi wlasnie przywiozl dostawca moje zakupy i moge gotowac 😁 mła drzemie a ja dopiero sniadanko wcinam powiem wam ze moje dziecie o 19 juz spi na noc 😮 tak jakos godzinowo konczy popoludniowa drzemke ze nie moge jej dluzej trzymac bo robi sie marudna i juz po 18 zaczynamy kapiel i przy jedzeniu musze ja budzic bo zasypia i wczoraj o 19 juz spala o 20 na chwile sie przebudzila to dostala smoczka i z powrotem zasnela i przed polnoca juz bylo silne mlaskanie 🙂 musze sie w koncyu piwska napic skoro tyle spi 🙂

• Mamusie
A my byliśmy już na spacerku, pościerałam już kurze i ogólnie posprzątałam czeka nie jeszcze odkurzanie i mycie podłóg i tarasu. W międzyczasie robię pranie bo po 3 tygodniach ( 2 w szpitalu i 1 u dziadków) poza domem trochę się nazbierało. Zaraz zrobię listę zakupów i po południu lecę miedzy półki.

• Mamusie
monalissa napisał(a):
hejka a mi wlasnie przywiozl dostawca moje zakupy i moge gotowac 😁 mła drzemie a ja dopiero sniadanko wcinam powiem wam ze moje dziecie o 19 juz spi na noc 😮 tak jakos godzinowo konczy popoludniowa drzemke ze nie moge jej dluzej trzymac bo robi sie marudna i juz po 18 zaczynamy kapiel i przy jedzeniu musze ja budzic bo zasypia i wczoraj o 19 juz spala o 20 na chwile sie przebudzila to dostala smoczka i z powrotem zasnela i przed polnoca juz bylo silne mlaskanie 🙂 musze sie w koncyu piwska napic skoro tyle spi 🙂

my Hania kladziemy spac miedzy 18 a20. bardzo czesto jest tak ze o 19 juz spi. Wczoraj zasnela o 20. obudzila sie o 1:30. potem jeszcze z dwa razy w nocy ale dostala smoka i dalej poszla spac. kolejne karmienie o 5:00 i ostatnie juz o poranku, tj 8:00. dla mnie bomba. mam nadzieje ze uda nam sie wypracowac taki rytm.. 😉

Fijolek napisał(a):
monalissa napisał(a):

my Hania kladziemy spac miedzy 18 a20. bardzo czesto jest tak ze o 19 juz spi. Wczoraj zasnela o 20. obudzila sie o 1:30. potem jeszcze z dwa razy w nocy ale dostala smoka i dalej poszla spac. kolejne karmienie o 5:00 i ostatnie juz o poranku, tj 8:00. dla mnie bomba. mam nadzieje ze uda nam sie wypracowac taki rytm.. 😉

Fijolek u nas jest identycznie,w zależności czy zaśnie o 18 czy o 20 tak też śpi albo do 1.30 czasem do 3.30 😜co do pieluszek to roznie czasem raza czasem dwa razy....

• Mamusie
My też zmieniamy po każdym karmieniu (czyli obecnie 2 razy) - zresztą czy w dzień czy w nocy zawsze go przebieram po karmieniu, bo w dzień zawsze jest kupka po każdym karmieniu, a w nocy jak nie kupa to kleksiki hihihi 😉 No i nie chce przegrzewać mu klejnotów, bo mają mi kiedyś przynieść wnuki hehe 😉

• Mamusie
witajcie! my juz po wizycie u pediatry,szczepienie bedzie w piatek za tydzien tylko nie wiem jakie brac skojarzone czy normalne moze ktoras mi poradzi?
pozwolenie na rozszerzenie diety tez juz jest,najpierw zupka a po tygodniu zupki jak wszystko bedzie ok to tarte owocki, tzn.jabluszko i marchewka,kaszek narazie nie wprowadzamy bo mleko jest wystarczajaco syte, hehe ale mnie czeka zabawa,aha i faktycznie moj synu zaczyna zabkowac i to tak pelna para 🙂
co do zasypiania to my zasypiamy kolo 21 i budzimy sie ok.5-6 a potem ok.8-9 wiec zmieniam pieluszke 2-3 razy wiecej nie potrzeba tymbardziej ze jak mamy taka dluga przerwe w jedzeniu i piciu to ta pielucha az tak mokra nie jest.
Fijolku i jak karuzela?

• Mamusie
Hussi karuzelka robi fajne wrazenie na razie na nas 🙂 Hania szeroko otworzyla oczy i sie usmiechala. Mysle ze kilka dni jest potrzebnych zeby sie przyzwyczaila ze jej cos dynda nad glowa.
🤪
a co do szczepienia, my wzielismy skojarzone bo nie wyobrazalam sobie kilku dodatkowych ukluc. Szczepimy dodatkowo na pneumokoki wiec Hania dostaje dwa zastrzyki.

hussi31 napisał(a):
no to juz wiem co wybrac bez dwoch zdan skojarzone,niestety pneumokoki i rotawirusy juz chyba nie wejda w gre bo maluch jest za duzy mial odroczone szczepienia wiec juz na to za pozno tak mi sie wydaje...ale tu dzis spokoj i cisza,dlugi weekend a pogoda beznadziejna...

nie wiem jak pneumo ale rota do 6 miesiaca mozna....my czekamy az maly przestanie albo choc zmniejszy ulewania...dzis znowu zmiana mleczka tym razem na Humana SL trzymajcie kciuki!!

Błagam bo juz z tymi ulewami nie wyrobie tak mi jest żal mojego dziecka... 😞 😞 😞

Marinko foty suuuuper ale chcemy więcej 😜 😆 😆 😆

Podziwiam Twoja odwage chodzenia z maluszkiem po górach skałach i ogólnie po tak nierównym terenie...ja to bym miała schizę że się wywalę spadnę przewrócę itepe i tede....na serio 😮 🥴

Anonimosia napisał(a):
Kasidełko, zagęść pokarm Nutritonem - u nas pomaga i Tomek nie ulewa 🙂
Kosztuje ok. 22 zł w aptece.
My dodajemy mniej niż zalecają, bo tylko 2 miarki na 120 ml i też jest ok. Polecili nam go jeszcze w szpitalu.

Już daaaawno próbowałam niestety mały dostał po tym rozwolnienia i dalej ulewał a dodatkowo nie mógł beknąć .... 🤢 🤢 🤢

• Mamusie
Ale ciiisza!!! ło matkooo!!!
Ja po popołudniowej drzemce z Hanią (od 15.30 do 18.00) miałam maraton płaczu i marudzenia 😞 😞 Usnęła 15 min temu... Uff. Dostała czopka a mój kręgosłup woła o pomoc :/

A jutro jedziemy z Hanią i Grześkiem do ikei i Leroy Merlin 🙂 (do portu łódź) 🙂 może łódzkie majówki mają czas i ochotę na herbatkę w porcie? 🙂

DOBREJ NOCKI 😘