Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Marinko fajnie ze juz lepiej waszym zdrowkiem oby wszystko od was pouciekalo 🙂 a co do historii dziecka i wyrodnej matki to o zgrozo! odpowiadam na pytanka: mamy smoczek nuk od 3-6msc ale uzywamy go naprawde sporadycznie moze raz na tydzien, piore w loveli plynie bez zmiekczaczy a prasuje tylko czasem, nawilzam skore Piotrusia bo jest cos w rodzaju atopowcem pisze w rodzaju bo to nie do konca to, uzywamy kosmetykow Oilatum.
Bambosz Zosienka cudowna ehh juz pisalam cudowna synowa mi rosnie 🙂
Fijolku my przestalismy chwilowo dawac kaszke ale faktycznie moja tez wychodzila cos na konsystencje mleka,fakt robilam mniej niz z przepisu no ale bez jaj to ile tego musi byc zeby bylo geste???
nadrobilam was,zrobilam dzis pierwszy chlebek z maszynki mniammmm!!! a teraz lece bo moj synu faktycznie podobnie do waszych jakis takis absorbujacy dzisiaj. buzka do pozniej!

• Mamusie
Witam!
Długo nie pisałam , ale podczytywałam 🙂 Moja Wikusia dostała katarek i czasami pokaszluje, mam nadziej że jej przejdzie bo niedługo mamy szczepienie...
Fijolku ja kupiłam kleik ryżowy Bobovita, dodaje sie go do sztucznego mleka i robi sie z tego taka papka, mojej córci smakuje 🙂 na 150 ml daje 4-5 łyżeczek kleiku , trzeba powoli sypać i mieszać.
Moja Wikcia to leniuch, 4,5 misiąca na karku a ona dalej nie chce przekręcic sie z brzucha na plecki ani z plecków na brzuch.

Nie mogłam sie zalogować - hasła zapomniałam 🙃 oj matka ogarnij się 😉

• Mamusie
Beti ja tez podalam Bobovity kaszke, ale moze za szybko wsypywalam.. kurcze no i ja robie na wodzie nie na mleku. Zrobilam 50ml wody i ok 25g kaszki.
Marinka mimo ze Hania miala problemy z polykaniem to otwierala dzielnie pysia na widok lyzeczki.Wiec sadze ze jej smakowala - wanilia. Potem niestety musialam dokarmic swoim mlekiem bo pol bylo na sliniaku 🤪 🙃
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/18/dsc00459q.jpg/][IMG]http://img18.imageshack.us/img18/1594/dsc00459q.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Fijołku kaszki Bobovity tez mam, kup sobie kleik ryżowy http://www.bobovita.pl/nasze_produkty/produkty_wg_kategorii/kaszki/KASZKA/39?gclid=CO_bhbOUrKsCFQK-zAodIBKd5w&check_cookie=1
dosypuje sie go do mleka sztucznego i od razu gęstnieje. Kaszki mlecznej, mleczno ryzowej czy jakiejś owocowej jeszcze nie podawałam. Sporo tego w sklepach aż nie wiadomo "o co chodzi". 😮 Co drugi dzień natomiast podaje marchewke, która kiedys sama robiłam (blenderowałam) i zamroziłam. Wiki smakuje , kupki są co 2 dzień a niegdys były co 6 dni. Wiadomo inny pokarm juz nie jest tak przyswajany jak mleko matki. A zdjęcie super, tez mam takie podobne 🙂

• Mamusie
Beti córeczka przesliczna

A ja dzisiaj włożyłam Zosi smoczek Disney'a z Tygryskiem, którego dostaliśmy w prezencie ślubnym i mała zassała, nawet jej sie podobało 🤪spróbuje jej go wcisnac w nocy jak sie przebudzi moze sie oduczy nocnych pobudek, bo herbatka na noc dziala zeby ja oszukac ale nie zawsze, sprobujemy smoczek 🤨ogólnie to sie boje zeby sie nie przyzwyczaila 🥴ale przeciez niektore z Was uzywaja smoka i właśnie mam pytanie, czy skoro czasem używacie smoczka np Jola, to mały sie go domaga czesciej??

• Mamusie
U nas Szymek nie manifestuje, że chce smoka. Używam go tylko wtedy jak widzę, że Szymek zaczyna ssać kciuka jako alternatywę. Jak będę na zakupach to zamierzam kupić mu takie gryzaki z wodą jako zamiennik smoczka. Podejrzewam, że to dziąsła go swędzą i dlatego rączki wędrują do buzi, może te gryzaki wyeliminują to.

• Mamusie
jolajcik napisał(a):
U nas Szymek nie manifestuje, że chce smoka. Używam go tylko wtedy jak widzę, że Szymek zaczyna ssać kciuka jako alternatywę. Jak będę na zakupach to zamierzam kupić mu takie gryzaki z wodą jako zamiennik smoczka. Podejrzewam, że to dziąsła go swędzą i dlatego rączki wędrują do buzi, może te gryzaki wyeliminują to.

No właśnie u mnie jest ta sama sytuacja ale gryzaka takiego z woda nie umie jeszcze sobie wlozyc do buzi 🤔i mamy taka grzechotke z gryzakiem i to ładuje do buziola i jest zadowolona 🙂