Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry...
Ja podAję wode i herbatkę hipp dawałam z koperka włoskiego,a teraz woda i od czasu do cZasu herbatka jabłko melisa z Bobowity...
Dziewczyny a powiedzcie czy Wasze dzieci spią w swoich pokojach czy przy Was?
A wracając do kaszek to ja rwacZej przestane podawac,owoce i warzywa wystarczą,poczytałam troszke i te kaszki jak już pisałyscie rozpychaja i tucza a Oskarowi jak widac samo mleko wystarcza skoro wazy tyle ile wazy.

• Mamusie
Witam mamuski.
Patrys super sobie spal tej nocki rowniez- ciagle spi a tatus znowu daje mu koncert chrapania 😉
Tylko, ze ja mialam jakas gorasza nocke 😞 obudzilam sie o 3.30 i nie moglam spac 😞 zasnelam o 5.30... i nie spie juz od 8 😞 dla mnie to szok bo ze mnie to duuuuuuuuuuuzy spioch 😉
Mam pytanko jak dlugo moze byc zamrozone sciagniete mleczko? Czytalam gdzies kiedys, ze 3 miesiace...
Kasia-Manki Patrys spi z nami w pokoiku ale w swoim lozeczku. A jak Oskarek?

• Mamusie
hejka mamuski o nie podawaniu mieszanek kaszkowych i zastepowanie normalnymi kaszami ikleikami dziewczyny pisza na forum wegedzieciak polecam bo na prawde mozna sie wiele nauczyc juz na poczatkowych stronach jest o kleiku z ryzu naturalnego
http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=214&postdays=0&postorder=asc&start=375
to jest link do ktorejs tam strony ale poczytajcie od poczatku bo warto zadne artykuly w necie nie maja praktycznych info a tu sa 🙂 ja mieszanki na pewno nie podam gluten wprowadze z kaszy mannej dodajac do zupki warzywnej no i jako pierwszy kleik ryzowy z ryzu naturalnego i nastepnie kaszka kukurydziana (sama ja czasami wcinam z rodzynkami 😉 )
u nas posklojnie chociaz noce mnie dobijaja no coz moze w koncu bedzie sypiac dluzej 🙂

• Mamusie
No to nie jestem sama 🙂 Mój Oskar też spi ze mną w pokoju,ale w swoim łóżezku i podobnie jak u Fijolka miedzy 3 a 5 zaczyna sie marudzenie wiec Mały ląduje u mnie w łóżku ☺️
Dziś mi zasnął o 9 i wstał po 12 🤪 🤪 🤪 🤪teraz znów spi 😮 🤪 😮 tylko jakoś mnie to nie cieszy bo zawsze jak ma taki senny dzien to przychodzi choroba...no i na 100% zdeydowalam ze nie podaje kaszek,moze pozniej ale nie teraz.

• Mamusie
Monaissa – debridat starałam się podawać 15min przed jedzeniem. Nie zawsze się udawało i czasami od razu dostawała cycka… Ale zawsze przed jedzeniem
Fijolek – no właśnie przez sen nam to robi i czasem przez to że trafia na koniec łóżeczka to się przebudza. Ale byłam bardzo zdziwiona, że przekręca się przez sen!
Joma – ja też chyba wcześniej zacznę z jedzonkiem. Na pewno po niedzieli jakoś muszę już zacząć z glutenem. I z kaszkami też jeszcze poczekam.
Ja też nie podawałam nigdy żadnej herbatki i też dopajam tylko wodą. Na razie tak zostanie 😉
Kasia-manki – my na razie w jednym pokoju ale po przeprowadzce Hania będzie miała swój pokoik i nie wiem jak to będzie

WIĘC!!! EGZAMINY DO PRZODU!!!
o 9.00 miałam egz pisemny, później2 kolokwia i ok 13.00 dowiedziałam się, że zaliczyłam pisemny i mogę być dopuszczona do egz ustnego. Dopiero przed 17.00 weszłam do komisji i się UDAŁO!!! Jeszcze tylko 1.10 jadę na jeden egz i mogę się bronić 🙂
Jak wróciłam przed 18.00 do domu, to szybko się z córcią przytuliłam, ściągnęłam mleko (bo myślałam, że mi cycki eksplodują) a później jeszcze trochę Hani dałam i musiałam jechać przed 19.00 na wesele. Całą noc śpiewałam i po 5.00 byłam w domu.
A Hania zasnęła o 20.00, przebudziła się o 23.30 na mleczko, zjadła ok 160ml! (i moja teściowa jej zabrała... 🤔 powiedziałam jej, że to było moje ściągnięte i mogła jeść tyle ile chciała, a ona myślała, że to za dużo dla niej... 🥴 ) i wstała dopiero o 5.00! 🙂 To jeszcze nie zdążyłam przyjechać jak Grzesiek dał jej 140ml ściągniętego mojego i ja jeszcze jej cycka dałam... tak się wtuliła... i??? spałyśmy do 11.00!!! 😁 🙂 🙂
O 15.30 jadę na poprawiny.
Ale powiem Wam, że mój Grzesiu tak sobie super radzi 🙂 i smsy mi wysyła... a to jak pięknie ją ululał, a to jaką świetną kupę Hania zrobiła, a to jak jej wszystkie kozy z nosa wyjął, a to jak ją nakarmił ładnie 🙂 🙂 Także bardzo dumna z mojej drużyny byłam! 🙂 🙂

Dziewczyny, jeszcze raz dziękuję za trzymanie kciuków!!!!!!! I za ciepłe myśli!!! 😘

Miłego dnia dla Was!!!

• Mamusie
Witajcie! ja dzis poprawilam sobie humor i troche sie na targu obkupilam 🙂
co do spania to narazie maly jest z nami warunki na cos innego nie pozwalaja,cala nocke przesypia w lozeczku ale kolo 7-8 zabieram go do siebie lubie tak czasem sie do tego malego cialka przytulic.
a potem jak bedzie remoncik zrobiony zagospodarujemy jakies miejsce dla Piotrusia za sciana ale mamy pokoje przechodnie wiec jakby co jestem na widoku 🙂
ide na obiadek trzymajcie sie aha Martyna gratulacje po raz drugi 😘 😘

• Mamusie
witajcie...
wpadłam na chwilkę bo padam dziś na twarz...
wkońcu przeprowadziliśmy się do łodzi...przeprowadzki to ciężka sprawa..:/
u nas cały czas marudzenie...niech te zęby już wyjdą..:/ bidulka takk strasznie się męczy...:/
Martyś Gratulacje... 🙂
ja jutro pędze na zakupy i mam nadzieje, że też się obkupię.. 🙂 i wkońcu mogę ściąć włosy.... 🙃
lecę spać bo czy mi się zamykają...
spokojnej nocki..:*