Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hallo! Gosia, my jesteśmy naprawdę z niej zadowoleni, choc pamiętam, że płaciliśmy za nią na pewno mniej niż ta cena z allegro.. ale może znajdziesz jakąś tańszą ofertę, bo ja skopiowałam pierwsze lepsze.
Jesteśmy już po spacerku i po kłótni z babcią Marcina. Było to nieuniknione i w końcu musiało się stać. Nie moge zrozumieć sama, jak mogłam się pokłócić z 72letnią kobietą, ale to była masakra. Właściwie to się nie pokłóciłam, tylko zwróciłam jej uwagę, a ta jak na mnie ryknęła! Dobrze, że wyszła, bo dostałam takich nerwów, że nie wiem, co bym powiedziała, jakby dalej stała przede mną! Za to wyżaliłam się mężowi przez telefon i na szczęście on mnie rozumie. No i wyżaliłam się mojej mamie i skończyło się na tym, że chyba dostaniemy dofinansowanie do nowego mieszkania szybciej niz przewidywaliśmy... Kuźwa, nie dość, że zostawiłam rodziców z wielkim domem 50km stąd i zgodziłam się kupić tutaj niewielkie mieszkanie zaraz koło babci Marcina (w domyśle, że potem będziemy mogli jej pomagać albo ona nam przy dziecku), to teraz musze znosić wszystko i non stop tłumaczyć dlaczego robię tak, a nie inaczej... Masakra jakaś!

• Mamusie
Ania szczerze Ci współczuję, starsi ludzie bywają na prawdę upierdliwi... Trzymaj się i stawiaj zawsze na swoim 🙂

dzięki Ivona 🙂 ja ostatnio dałam 1,5 miarki... dziś na noc spróbuję podać dwie 🙂

a moje dziecko śpi, już całe mieszkanie wysprzątałam, a on dalej chrapie 🙂 pogoda szara, bura, wieje i pada... masakra jakaś... no i więc jesteśmy udupieni w domu 😞

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
Hehe Sniu to ja mam podobnie
Mnie do szału z kolei doprowadza 85 letnia babka..
Z tym iż my dzielimy z nią piętro...
Wrrr tez zastanawiam się skąd tyle jadu w tych ludziach

My mamy mieszkania na jednym piętrze, drzwi w drzwi... Achhh..już tyle razy się żaliłam Wam, że aż mi głupio... No cóż..
Wiecie co, po tym jak zmieniliśmy przedwczoraj mm na Bebiko, Pawełek zrobił juz 3 kupki 🤪 chyba po prostu NAN mu nie podszedł... No i dzisiaj jakby trochę spokojniejszy przy cycu... własciwie to zasypia po 10 min 😮 a normalnie targał ok. 20 min i tylko się męczyliśmy. Moze to zalegała kupa i brzuszek bolał.. już sama nie wiem. Najważniejsze, że jest lepiej.
Pawełek chce się zapluć jak widzi jak jem jabłko. Dostał pocyckać troszkę i teraz patrzy tymi swoimi oczetami wielkimi, a mi żal. I tylko powtarzam: "jeszcze tylko 2,5tygodnia" 🙂

• Mamusie
Jejku, moje dziecko nigdy nie zasnęło na macie 🙂 Ale ja w ogóle dochodzę do wniosku, że my mamy beznadziejną ta matę. Jakaś taka mało rozrywkowa jest. No, ale teraz to już się nie opłaca kupować nowej, więc przeżyję jakoś...
Agata, a co do podnoszenia Twojego Milo to ja jestem pod wieeeelkim wrażeniem, bo to bardzo wcześnie opanował tą sztukę! No i jak świetnie to wygląda! Naprawdę super!

• Mamusie
Ania on jest strasznie silny, wydaje mi się że szybko będzie siedzieć. Jak go noszę na rękach, trzymam go pleckami do mnie... to on w ogóle się nie opiera tak trzyma dobrze główkę i plecki... normalnie szok... a jak Łukasz mnie wołał żebym szybko przyszła coś zobaczyć to byłam w szoku jak zobaczyłam mojego synka w takiej pozycji... 🙂

• Mamusie
nika1306 napisał(a):
czerwcowka napisał(a):
Mamy które dają jabłko czy dodajecie do niego cukru? Scieracie na tarce?!?
My dziś chcemy podać...

ja daje Nathanowi ale nie słodze 😞 kupuje takie bardzo słodkie czasem robie mu mix jablko + banan . i super mu smakuje 🙂 😜

Nika a jak laczysz te owoce? Miksyjesz? Blendujesz?

• Mamusie
Zapalenia oskrzeli nie ma... troszeczkę katarku pozostało, ale raz dziennie czyszczenie fridą i po sprawie... co do bioderka to ortopeda podciągnął szelki jeszcze bardziej... ledwo się Marysia mieści w gondoli 🥴 ma stópki tak jakby przyczepione piętkami do pupy... wcześniej mogliśmy ją sadzać normalnie tak półleżąco teraz nie ma opcji takiej 😞 no ale na usg są tendencje do poprawy... za 2 tygodnie kolejna kontrola... Mała śpi w końcu chwila spokoju...

• Mamusie
Magda, mam nadzieję, że Marysia szybko pozbędzie się tych szelek.

czytam na necie o wypadaniu włosów:

Nagle 3-4 miesiące po porodzie włosy u znacznej części młodych mam zaczynają wypadać garściami i nie ma w tym stwierdzeniu żadnej przesady – w krótkim czasie kobieta może stracić nawet połowę swoich włosów. W okresie tym wiele świeżo upieczonych matek wpada w zupełnie niepotrzebną panikę. Otóż należy sobie uświadomić, że właśnie w tym momencie, poziom estrogenów spadł do normy sprzed ciąży i zaczęły wypadać te włosy, które zachowały się w okresie ciąży.

tu jest cały artykuł: http://www.lysienie-wypadanie-wlosow.ilekarze.pl/n/WypadanieWlosowPoCiazy_2009-08-25.html

uff pocieszyło mnie to trochę 🙂

Spokojnej nocy! 🙂

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
nika1306 napisał(a):
czerwcowka napisał(a):
Mamy które dają jabłko czy dodajecie do niego cukru? Scieracie na tarce?!?
My dziś chcemy podać...

ja daje Nathanowi ale nie słodze 😞 kupuje takie bardzo słodkie czasem robie mu mix jablko + banan . i super mu smakuje 🙂 😜

Nika a jak laczysz te owoce? Miksyjesz? Blendujesz?

ja wszystko blenduje 🙂 ostatnio mu dałam do banana gruszke taka mega słodka, jejku jakie to dobre było mniam 🙂
buziaki dla Nikolki 4 miechy 🙂