Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
A Niki tylko na boczki na razie
Pare razy na brzuch ale jest za leniwa..
Na rehabilitacji z lekka pomocą i w jedna i w druga stronę ale sama to by już siedziała
Tak od razu
Od wczoraj nawet w hustawce rwie sie do przodu a przy karmieniu masakra!!

Co do zupki z mieskiem to je o polowe mniej :-(
W ogóle przy zębach nie ma apetytu i temp wczoraj wieczorem 37,9 a dziś rano 37,6 ale na razie tylko ja poje nic wiecej
No i te trójki już są zupełnie wypukle, normalny ząb tylko nie zszedł poniżej dziasla i jeden i drugi

Basiu trzymaj sie i napisz wiecej na wekendzie!! A przerwy na karmienie nie wykorzystujesz?!?!

Ta kampania była okropna, dziecko i tasak brrr
Ale Amerykanie to taki naród, jak ktoś tam mieszkał to wie

Dziś bez spaceru wiec pewnie z dłuższego snu nici...

Babcia w poniedziałek sie wyprowadza!!!!!

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jejku, Marysia bez spaceru nie chciała zasnąć... powinna koło 11 zasnąć a padła dopiero teraz... słonko wyszło, może jednak z nią się przejdę na króciutko... jakieś pół godzinki, ale to jak wstanie i zje zupkę 🙂 dzisiaj full wypas, zupka marchewkowo-ziemniaczkowo-selerowo-pietruszkowa z kaszą manną (gluten) i masełkiem 🙂 pyszna mi wyszła no i gotowałam ją ekspresowo, bo starłam warzywa na grubym oczku i zalałam wrzątkiem, dosłownie 3 minutki warzywka były miękkie, później dosypałam kaszy, jak się ugotowała to dałam masełko, więc może z blendowaniem zajęło mi to 20 minutek 🙂 aaaaa! Marysia uwielbia odgłos blendera 😮 hehe

Marlena nie mogę się doczekać kiedy będę mogła Małą tak wziąć żeby nóżkami dotykała podłoża... póki co mam całkowity zakaz pionizowania jakiegokolwiek, w ogóle nie mogę jej w pionie trzymać, podnosić, nic... a ona się tak bardzo do siadania wyrywa 😞 no nic... jakoś pewnie to przeboleję... ciekawe tylko ile to będzie trwało... rehabilitantka mówi, że dopóki nie wyprostujemy kręgosłupa, nie może Mała się nauczyć siadać... i mamy ją tak pilnować żeby się nie nauczyła... łatwo jej mówić...

A! no i byłam na kontroli w poniedzialek u ortopedy to powiedział, że za 5 tygodni powinno być już po szelkach 🙂 teraz jeszcze 2 tygodnie noszenia całodziennego, później 2 tygodnie odstawiania, czyli zakładanie na noc i co 2 noc 🙂 🤪

• Mamusie
U nas zimno i deszcz pada, wiec nici ze spaceru. Ja dzis mam takiego lenia ze w ogole nie mam zamiaru nic robic. Adrian wlasnie sobie spi, ale nie chcial w lozeczku, tylko na sofie kolo mamusi 😮.
Nequitia Doczekasz sie jeszcze 😉... tyle juz z Marysienka przeszlyscie ze teraz na pewno dacie rade. Bedziemy z Adrianem trzymac kciuki zeby szelki poszly w niepamiec 🙂.

A wiecie co jeszcze bawi prawie kazde dziecko? Poruszanie brwiami. Adrian az piszczy 🙂

• Mamusie
Doris25 napisał(a):

aaa, JESZCZE PYTANKO :
czy WASZE maluszki też tak uwielbiają przewracać się z plecków na brzuszek ? Moja hobbystycznie tylko, że baba jedna leniewa obkręci się a potem chwilę leży na brzuchu i się drze, sama się z brzuszka a plecki z powrotem nie przekręci tylko się właśnie drze i ja ją muszę obkręcić a wtedy ona znowu FIK na brzuch i tak w koło macieju ... więc cały czas muszę stać obok maty 😮

u nas identyczna sytuacja... chwila na brzuchu i zaraz mu się nie podoba i darcie na maxa, nie rozumiem, bo wcześniej potrafił się przewrócić z brzuszka na plecy (kilka razy mu się udało ok 3 miesiąca), jak go przewrócę, on znowu sekunda i jest na brzuchu... chyba podoba się dzieciaczkom sam fakt przekręcania...

• Mamusie
Marlena u nas to samo, jak trzymam go nad podłogą, ten nóżkami już chce stawać 🙂

w ogóle to kupiliśmy mu jumper 🙂 skacze na tym jak szalony, ale śmiechu mam z niego 🙂

u nas pogoda cudowna, więc dopiję herbatkę z soczkiem malinowym i idziemy ajci 🙂

aaaa i po świętach lecimy do Polandi (wczoraj kupiliśmy bilety), ciekawe jak mały zniesie lot samolotem, w razie w koleżanka przywiozła mi te czopki uspokajające VIBURCOL... ehh na samą myśl, nie chce mi się, ale jak już będę w Polsce... ahhh tyle odwiedzin... no i wizyt lekarskich 🙂

• Mamusie
ale cudna jest Oliwka! Taka roześmiana! 🙂
My już dzisiaj po odwiedzinach sąsiadki i po spacerze. Słońce świeci jak szalone, ale mróz jest jak diabli, ręce mi skostniały po godzinie. Kupiłam Pawełkowi "Poczytaj mi mamo"- pamietacie jeszcze te bajeczki? Teraz Nasza Księgarnia wznowiła w formie kilka bajeczek w jednej księdze. Bardzo ładnie wydane z tymi samymi obrazkami co w oryginalnych wersjach, ja pamiętam jak mi mama czytała te baje! To będzie prezent od rodziców na Mikołaja 🙂
Pawełek dzisiaj posmakował pierwszy raz gruszki. Smakowało.
U nas tez zabawa z pieluszką w akuku to najlepszy sposób na wywołanie śmiechu u Pawełka- no, poza łaskotkami.

• Mamusie
Dziękujemy za miłe słowa.
Mamuśka moja robi to samo. Tylko że ona nie dość, że ma sama w sobie uszy jak radary po tatusiu to jeszcze je sobie rozciąga. 😁
Nasz smerf ma też ulubioną piosenkę, pamiętacie kołysankę dla Dorotki jest na youtube. Ja zamiast Dorotka śpiewam Oliwka, a ona się cieszy.
A tu moje dziecko czyta książki :-)
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/851/obraz496.jpg/][IMG]http://img851.imageshack.us/img851/9708/obraz496.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Mam pytanie do dziewczyn, które karmią w sposób mieszany- z przewaga cyca. Jakie witaminy dajecie dzieciom? Tzn. chodzi mi o D3, bo ja mam osobno D3 i jeszcze cebion multi, a przecież w mleku modyfikowanym też jest wit.D3- nie za dużo tego??? Jeszcze czasem kaszka na modyfikowanym... Jakie witaminy i ile dajecie swoim dzieciom?