Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ja daje mu tak:
7-8 mleko wypija 150ml
11-12 kaszke mleczną malinową
14-15 zupke jarzynową od jutra z mięskiem
17-18 deserek z kaszką lub bez
20-21 mleko i wypija 180ml
no i potem budzi się w nocy ok1-2 i chce mleko ale wypija100ml

to tak myśle że o 20-21 dam mu kaszki na mleku 150ml zamiast mleka samego???
Co myślicie???

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
monia29 napisał(a):
Agatka o co chodzi z tym rumiankiem???Bo nie doczytałam???

Doris pisała, że jej mama doradziła, że rumianek ma działanie przeciwzapalne, stosuje się go również w stanach zapalnych jamy ustnej... Doris radziła żeby nasączyć patyczek do uszu, albo wacik rumiankiem i posmarować dziąsła, podobno u Julci dało jakiś efekt 🙂

• Mamusie
monia29 napisał(a):
czyli te w żółtym opakowaniu???Ja mam w domu bananową może zrobię tak jak ty dajesz i zobaczę efekt 😮

dokładnie te, jak będziesz rozrabiać, możesz dać troszkę więcej, tylko pamiętaj, że efekt jak będzie gęste mleko jest po chwili, także nie daj za dużo, żeby beton nie był 🙂

• Mamusie
Monia a moj nadal sie budzi w nocy i to od 1-3 razy a jak zęby to czesciej.mi lekarka nic takiego nie mówiłą że dziecko w tym wieku ma juz całą noc przesypiac.a drzemkami w dzien powinnas sie tylko cieszyc. ja tam sie ciesze bo jak jest na spacerku to w sumie potrafi 3-3,5 godziny ciagiem spac łacznie z tym co w domu po spacerku i pół godziny do godziny rano.dziwną macie lekarkę, dziecko to nie książka.jesli Szymonek tak potrzebuje to potrzebuje.
NEquitia gratulacje sciagania szelek. tylko 2 tygodnie i MArysia w dzien bedzie wolna od nich.nocki to i tak spi, wiec dacie rade z kolejnymi tygodniami. wazne ze nie trzeba nic wiecej robic ze szelki pomogły.
Doris moj ma tak samo z obrotami, ale na wieczor 🙂 ale on na brzuszku lubi lezec tylko ze lezy źle i musze mu te rączki sciskac i tak latam ciągle. poza tym obrót w jedną stronę jest jeszcze wg mnie do poprawy bo odgiecie głowki jest ale nozki swietnie pracują no i druga strona tez super.a dzis juz sam zaczął chwytac swoje stópki na leżaco!!!cały dzien nożki miał w górze wysoko. nawet w kąpieli chwytał swoje stópki 🙂 no i sie przewalał na boki czasami z tymi nózkami hahaha więc krok duuuzo do przodu mamy za sobą 🙂
u nas ze smiechem to trzeba sie baaardzo naskakac. trzy razy dopiero sie tak prawdziwie zasmiał, takto to są piski i takie niby smiechy 🙂 a piszczy jak dziewczynka 🙂
Oliwka w książkach super!!!taka oczytana 🙂
Czerwcówka gratulacje wyprowadzki babci, troche spokoju bedzie.
Marlena u mnie czasem tez mały pcha paluchy jak wypusci cyca na chwile to chce złapac wszystko naraz ale tylko wtedy gdy jest mniej głodny.
a mnie dzis piers boli. naciskam niby nie czuje zastoju nie wiem moze przewiało i podwyzszona temperatura ciała 😞 głowa mnie boli pozniej zmierze sobie jeszcze raz..

• Mamusie
Maryś śpi już godzinkę niecałą, ale się wierci. Ja wyszorowana 🙂 R poszedł do sklepu po wafelki z wedla są przepyszne!! a bardzo chcę je zjeść 🤪 hihi ogólnie dzień miły 🙂 oby więcej takich 😉 no i zrobiłam już jedną ramkę taką potrójną z odciskami rączki i nóżki, cholernie trudno się te odciski robi w glinie... dobrze, że jeszcze tylko jedna została 🙂

• Mamusie
Nie wiem czy nowości, ale raz Rafał je kupił i są przepyszne, takie malutkie śmietankowe... 🙂 Beti ja też TV nie oglądam więc o tych pizzerinkach też się dowiedziałam z forum hehe i się zastanawiałam co to 🤪

A Maryś to jakby mogła to by jeszcze ze dwie ręce do buziuli wpakowała na tym zdjęciu 🙂 to z tamtego miesiąca fotka 🙂