Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Mysza napisał(a):
Jejku dziewczyny robicie wszystko żeby w ciążę zajść a ja odwrotnie 😮 na samą myśl mi się panika włącza...
Któraś z Was pisała że ma założoną spiralkę, noszę się z tym zamiarem ( bo kończę to opakowanie tabsów i więcej nie biorę , bo mam wrażenie ze mam nerwa po nich ) tylko nie wiem co i jak z tą spiralą, na ile się ją zakłada i jak to działa ??? 😮

Mysza - ja pisalam ze mam spiralke, mam zalozona od konca listopada, czuje sie bardzo dobrze, miesiaczki mam regularnie tyle ze nie takie obfite, nie boli mnie tak brzuch, nie mam problemem z nastrojem itd. 🙂 w ogole tego nie czuc. Ja mam Mirene. 🙂

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
my dziś juz nawet na spacer nie wyszłyśmy
wieje okropnie i ten jej katar, nie do opanowania

wstałam z okropnym bólem głowy i nawet normalnej tabletki przeciwbólowej połknąć nie mogę..
aj aj aj

ja to się chyba podwiążę..

Ja jak bylam w Polsce to mala mi zlapala katar, lekarka mi polecila taki spray UNIMER PEDRIATRIC taki niebieski ze sloniem 🙂 bo po 3 dniach byl spokoj

• Mamusie
dzięki Kasiu, po porodzie chyba da się przeżyć 🙂

pytanie do Gosi
Gosiu, gdyby się okazało jutro u gin, że ciąża jest ok i drugi raz zostanę mamą to:
mogę normalnie iść na L4? (byłam w tej ciąży na L4, potem url. macierzyński, opieka i teraz url. wypoczynkowy) a może nic mi nie przysługuje?! jak to jest?
Może któraś z mam się zna na tym?!

W sumie to po zrobieniu testu dopiero widzę, że mam brzuszek..

• Mamusie
Mamuska27 napisał(a):
No to sprobujemy z ta kasza.... jeszcze nie podawalam, sama nie wiem jak to smakuje ☺️. Wyczytalam tylko ze do gotowanej wody dodac i 3 minutki mieszac, wiec chyba nie spieprze tego 🤢

Nie ma opcji, tylko mieszaj juz w trakcie wsypywania

• Mamusie
Ja dzis na kolacje planuje zrobic manne na wodzie, dodac troszke masła, starte jabłko, pogotować chwilke i dodac odrobine brazowego cukru lub miodu do smaku....ciekawa jestem czy to mu posmakuje...bo już trace opcje:/ Ostatecznie serek waniliowy z kasza manna lub bułką