Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Zmierzyłam mu temperature po kąpieli i było 39,1... A kąpiel była chłodniejsza... Na szczęście zjadł całą kolację, dostal IBUM i te plastry na czółko. Rączki są lodowate, ale cały jest rozpalony. Nie wiem nawet jak go na noc przykryć. Zawsze śpi w śpiworku takim dość cienkim, ale wydaje mi się, ze teraz będzie mu w nim za ciepło. Przykryłam mu nóżki tylko kocykiem. Najwyżej za chwilę pojdę zobaczyć co tam i go okryję bardziej...

• Mamusie
Aniu biedny Pawełek, niedawno też to przerabiałam, rób mu okłady chłodne... a na zbicie gorączki polecam pedicetamol w syropie.

Dziewczyny mam załamkę, jeszcze nie płaczę ale niewiele brakuje... na obchodzie lekarz stwierdził, że Małej coś chrczy w płucach 😞 miała już inhalację na noc, chyba pierwsze święta wielkanocne spędzi w szpitalu 😞
Myślicie, że jak się nie umyję to ktoś zauważy? i tak wyglądam jak zombi, sińce do brody pod oczami, blada jestem, od szpitalnej wody mi powyskakiwały na twarzy jakieś parchy 😞 ja już siły nie mam...
Maryś dopiero zasnęła, a Rafał nie poczekał żebym wzięła prysznic... plecy mnie napier***ją jak nie wiem co i ogólnie padaka 😞
Internet działa jakby chciał a nie mógł, co chwila mnie rozłącza 😞 nawet fb nie hasa 😞

• Mamusie
MaGda a masz jakiś fotel do spania?
(mi dali metalowe krzesło ale m pojechał do arkadii i mi kupił fotel ogrodowy, rozkładany z super grubym materacem więc był git!!!)
Choć pierwsza noc na siedzaco ;-(
Twój r mógłby cię zmienić choć na godzine..
Ja miałam szpital przez ulice to prysznic był w domu i tak 2-3 h chodziłam codziennie więc i przespalam trochę w dzien
Najlepiej jak spalam a była pora karmienia, Niki musiała pierwszy raz dostać butelkę (nie chciał mnie budzić) a mleko na wszelki sciagnelam bo chora to różnie jadła ;-))
Wszystkie mamy z sali pomagały (tylko ja cycem karmiłam, reszta butelkowe)
Śmiesznie było ale dali radę a ja sie umylam i przespalam ;-)

Szkoda ze Ty nie masz takiej możliwości..
Ucaluj Mary!!

• Mamusie
Iza ja też mam szpital przez ulicę... 🤢 ale Mała z nikim spokojnie nie zostanie... a co do R to się nie wypowiadam po prostu, on myśli że się stara, nie powiem rano mi termos z kawą przynosi i bułkę słodką i przychodzi na kąpanie Marysi... ale dla mnie to za mało... może za dużo wymagam...
a mam do dyspozycji łóżko osobne, więc spoko, tylko Mała nie śpi w nocy, budzi się tak o 1 i w dupie ma spanie... ciągle krzyczy albo płacze 😞 trzeba ją kołusać, bujać albo nosić 😮 gdzie ona raczej nie jest z tych noszonych dzieci, coś jej się powaliło ...

• Mamusie
JA dziś znowu rajd po sklepach zrobiłam z a tymi butami dla małego... w końcu przypadkiem zupełnie trafiłam na taki malutki sklepik, i kupiłam takie buty:

http://www.befado.pl/nasze-obuwie/obuwie-dla-chlopcow/poniemowlce/obuwie-dla-chopcw/poniemowlce/poniemowlece31-2923

tak szczerze, to normalnie jakbym nie miała takiego ciśnienia, to bym ich nie kupiła...

• Mamusie
Magda mi Niki włożyli do inkubatora a mi dali metalowe krzesło, innym matkom Zreszta tez.
Karmiłam piersią a jedzenia nie dostałam żadnego.
Byłam jedyna matka co cycem dawała.

Mój m ma silna więź z Niki, nawet bardzo więc nie ma sprawy u nas
Magda może po prostu mu o tym powiedz ze potrzebujesz sie wymyć i niech posiedzi z Nią 30 minut

• Mamusie
A w nocy mam to samo tylko akcja jest ok 2-3 nad ranem
Pisk krzyk potem na nogi i nie chce spać
U mnie to już tygodnie lecą takiego zachowania..
Gdyby nie ta ciąża to miałabym wiecej siły i cierpliwości
A tak to padam już w południe
Masakra
Nie mam już siły a brzuch jeszcze malutki...

• Mamusie
hej laski!

Madzia trzymaj się dzielnie, trzymam kciuki żebyście Wielkanoc w domku spędziły 😘 😘

Gosia co do tyh bucików, ja dwie pary kupiłam z tej firmy, zaraz Wam pokaże kjakie 🙂

1) http://allegro.pl/befado-trampki-chlopiece-r-20-i2209174598.html

2) http://allegro.pl/befado-buciki-chlopiece-r-20-oddychajaca-podeszwa-i2204152337.html