Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ivi Gosia mi podpowiedziała kiedys jak znalezc swoje posty. wejdz na swoje zdjecie-ikonke przy jakims swoim poscie, kliknij ikonke forum przy tym zdjeciu i tam sa strony na dole a takze datami w rzedzie u góry posty, na kazdej stronie chyba jakos 4-5 postów wchodzisz na nie i mozna kliknac przejdz do watku, wtedy przy tylu stronach co jest tutaj mozesz łatwiej znalezc swoje posty jesli ich masz mało ale widze ze tysiaczek przekroczony to troche i tak zejdzie 😁

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
O Jezusie!
Jesteście genialne dziewczyny!
Odnalazłam miejsce o którym pisałaś Beti! Buziak dla Ciebie i w sumie dla Gosi od Nas obu, prawda? 😁

Ale nie ukrywajmy, każda ma troszkę do pousuwania 😁
Kurcze, to już ponad 3 lata Naszego życia 😲 szok!

Gosiu, wszystkiego zdrowego dla córci 🙂
Kurcze, ja też mam czasem dziwne uczucie kiedy mówię mój syn, czy moja córka 😁
I przyznam się, że jeszcze nigdy nie powiedziałam Alan ani Lena w stosunku do dzieci ☺️ dziwna jestem chyba? 🤔

Beti, po tym Nifuroksazydzie zdecydowana poprawa!
Lekarka mówiła mi, że już nie ma go w zleceniach w leczeniu zakażeń rota czy adeno czy innymi wirusami...
Ale Ona podaje jeśli się to wydłuża, i jak widać u Nas też pomogło!
A odmówić mlekoholikowi mleka to jak wyrwać zęba bezzębnemu, nie da się! 🤪
😁

• Mamusie
ojej...ja juz myslałam ze juz po a tu sie sprawa jeszcze nie zaczeła? ale was wciagnał i jeszcze nerwy zszargane.
dobrze ze juz lepiej z kupkami!musi sie to skonczyc wreszcie!
wreszcie młody zjadł ogórka i nie wypluł!!!truskawki tez zjada i czeresnie!jakis postep wreszcie 🙂

• Mamusie
Wiecie?
Alanek je wszystko....mięso, wędliny, kiełbasę cienką z wody, z patelni, kanapki, zupy, ziemniaki, kotlety, żurek to wcinał tak, że robił mniam mniam na brzuszku po każdej łyżce, je marchewki, seler, ogórki kiszone i świeże, cebulę [!], czereśmie, arbuza, truskawki, banany, jabłka, jagody, truskawki, borówki amerykańskie, rzodkiewki, brokuły, kalafiora i co sobie tylko wymyślicie to je....
A Lenka nawet nie je 1/4 tego 😞
Ja aż nie mogę uwierzyć jak dziecko może tk jeść, kiedy Lenka zupełnie nie ma pokus....

Np dziś Alanek zjadł gulasz z ryżem, po chwili pół kromki z masłem, 250g czereśni, drugą połówkę kanapki, ciastka Literki, wypił 200ml wody i chodzi za mna i woła....mijam mijamm mijammm pokazując na kuchnię 🙂 hahahahahaha
A Lenka od 11 nie zjadła nic, a wcześniej 3 lubisie, gdzie Alanek zjadł dwie kromki, 4lubisie i 3butelki MM po 180ml 😘

• Mamusie
A ja się czuję jak więzień kuchni, bo ciągle tylko robię coś do jedzenia a później kilka kup i tak w kółko....
Plus ciągłe moje darcie..."Alanek nie bij Lenki" [wczoraj ją skopał, walnął pięścią i wypłacił 3liście], "nie wchodź tu, nie właź tam, zejdź, nie ruszaj, zostaw..." On jest WSZĘDZIE! 🤪 🤢

• Mamusie
Buhahahahaha pisząc nalałam Lence do bidonu soku z Bobo Fruta, bo chciała pić....dała Alankowi bidon żeby jej przyniósł...no to ma, Alanek wyżłopał wszystko robiąc po ostatnim łyku ...mijammmm mijammm.... Poklepując si po brzuszku, który wygląda jak w 9miesiącu ciąży ! Hahahahaha

• Mamusie
spoko. Ivi. no takie mega intym to priwat.
ja mam nadzieje że w przedszkolu sie nasze dzieci rozkreca sie z jedzeniem i Lenka dorówna chociaz w połowie Alankowi! ja tez widziałam ale dziewczynke co tak wcinała jak Alanek normalnie pozazdroscic, ale fakt w kuchni ktos musi stac minimum 12 godzin non stop 😁

• Mamusie
A my wczoraj byłyśmy na bioderkach, wszystko ok! A dziś byłam na pierwszej wizycie u pediatry z rana, i moja mała waży już prawie 5 kg! przybrała w miesiąc więcej niż Borys, gdzie jego dokarmiałam przecież mm!

jeszcze co... przez to że Olga w ciaży była tak długo bardzo nisko, głowę miała wciśniętą w kanał, nawet na cesarce lekarz miał problem z wyciągnięciem... to układa częściej główkę w jedną stronę i rączkę... przez to ułożenie właśnie... Już położna mi na to zwróciła uwagę. od wizyty położnej wg jej zaleceń przekładam ją raz na jedną stronę raz na drugą... teraz mam trzymać tylko na jednej, no i zobaczymy czy to pomoże...

• Mamusie
młody dzis usnał w dzien. normalnie 4y raz w sumie od wrzesnia, w tym chyba 3 razy w wozku było wiec nie było fajnie bo po drodze.a dzis w domu 🙂 szał 🙂
mysle o zastosowaniu systemu nagród, stosował ktos? czy nasze 3latki sie nadaja? tego troche sie obawiam czy młody zrozumie. ale sprobuje.najwyzej sie nei uda i bedzie na pozniej. myslałąm kupic jakas tablice magnetyczna z magnesami z buzkami czy jakies magnesy same i np za mycie zabkow ładne, za posprzatanie zabawek, czy za grzeczne uczynki dawac magnes, a potem jakas nagrode za zebranie ilus tam. i tak musze mu puzzle nowe kupic bo 24 el to juz dla niego pikus wiec najpierw pierwsza nagroda byłaby duza na zachete te puzzle i za mało uczynków, a potem to rozne nagrody: czekoladki, jakies naklejki, jak bedzie starszy i bardziej to rozumiał to jakies wyjscia kino teatr itp..na razie na allegro sa drogie te tablice i takie sobie, połaze po sklepach, moze bedzie cos fajnego.

• Mamusie
Beti z tą tablicą to widziałam patent w super niani czy jak tam ten program z zawadzką się nazywa, dobry pomysł, u tej rodziny gdzie to zastosowała to się sprawdziło, ale dziecko miało tam 5 lat z tego co pamiętam. Ja nie mam ściany na taką tablicę nawet... a lodówkę zabudowałam i żadne magnes się nie trzyma... na przyszłość - w życiu zabudowanej lodówki!

• Mamusie
Beti na tych bioderkach babka powiedziała że wszystko ok - w ogóle dostałam taki opis że aż dziś pediatra go sobie kserowała hehe bo mówi że pierwszy raz taki widziała - tzn mega dokładny. Pediatra też mówiła że następna wizyta jest zbędna. Z Bo też miałam jedną.

Bardziej sie martwię o to ułożenie główki... coś dziś już pediatra mówiła że jeśli będzie problem, to ona będzie mogła coś pokombinować z refundowaniem szczepień, ale co to nawet nie wiem, bo to na koniec wizyty jakiś szum się zrobił z ubezpieczeniem - M zapomniał zgłosić małą, hehe i coś tam musiałam wypełniać - i mamy pogadać za 2 tyg na kontroli... co mogę mieć zrefundowane jak chcę szczepić tymi bezpłatnymi?

• Mamusie
Jeszcze jaki cud! Bo zjadł dziś truskawki! chyba przez ten mój poprzedni post, heheh i stwierdził ze dobre!

Miałam pytać, dajecie mleko krowie dzieciakom??? już nie pamiętam... Bo miał jakieś uczulenie, no i się lekarka kazała wstrzymać do 3 r ż, no i kupiliśmy ostatnio płatki i mleko i Bo wciąga aż miło... oby tylko nie dostał znowu wysypki jak poprzednio przy próbie...
no i chciałam jeszcze zapytać, które to mleko nie trzeba zagotowywać i wystarczy tylko podgrzać by podać? JA nie jem mleka więc wybaczcie mi takie głupie pytanie...