Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja jeszcze 2 raz nie szczepiłam... miałam teraz w czwartek, no ale jedziemy do kardiologa...
A z tym kąpaniem to widzę że się zmienia u wszystkich... my kąpaliśmy Małą o 21 najpierw... później o 20:30... później o 20... a teraz o 19, albo trochę później ale o 20 jest w łóżku przeważnie...
Byłam na spacerku z R ale wieje masakra jakaś 😮
A o kremie do buzi to ja w ogóle zapomniałam 🤢
Aha zauważyłam że Marysi łuszczy się skóra bardzo... na całym ciele... najpierw zaczęła na rączkach i tam gdzie ma te szelki... pomyslałam, że się obciera... ale dzisiaj już na brzuszku i plecach tak samo się łuszczyć zaczeła... posmarowałam ją zamiast oliwki po kąpaniu maścią cholestrolową zobaczę czy poschodz...

• Mamusie
U Nas wazenie mierzenie badanie słuchanie na pleckach tez, ciemiaczko, generalnie cały przegląd plus obszerna rozmowa. Nie dajemy się zbyc po badaniu!
A zazwyczaj wszystko co proponuje już sprawdzalismy i zawsze musi glowkowac co by nam przepisać hehe
Dziś dostaliśmy receptę na bebilon pepti
Ja to zawsze stoję nad lekarzem i pilnuje ;-) no i podpowiadam co jeszcze :-)
Pewnie nienawidzi takich nawiedzonych matek no i poinformowanych tak jak ja ;-)

Nie wyobrażam sobie nie przebadania Nikoli od góry do dołu!!

• Mamusie
My zaczynaliśmy od kąpieli o 20, ale przenieśliśmy na 20:30 i tak zostało. Dla mnie to optymalna pora, ppilnuję, żeby tak ułożyć drzemki dzienne, żeby od ok.19 już nie drzemał, więc na spanie jest umordowany i przesypia nockę. Jakoś nie umiem sobie wyobrazić wcześniejszej kąpieli...przynajmniej na razie.
Co do badań to u nas jest najpierw mierzenie i ważenie u pielęgniarek, wypisują wszystko w książeczce, a potem u lekarza badanie brzuszka, na pleckach, na brzuszku, osłuchiwanie i odpowiadanie na zazwyczaj sporo moich pytań.
Ja dzisiaj pierwszy raz wyszłam z Pawełkiem na spacer po zmroku, bo o 18.Ciemno już było, ale miałam ochotę na spacer. I powiem Wam, że dzidziuś padł bardzo szybko- miałam wrażenie, że dlatego, że było tak ciemno, świeże powietrze, a jemu ciepełko pod kołderką...

• Mamusie
beti82 napisał(a):
Czerwcówka moj Filipek ma niby 67 cm i waży 6300 wiec jest mniejszy. ale pediatra ta privat obliczała wg jakiegos wzoru co do wagi od urodzenia jakies dodawanie odejmowanie i ze nie ma niedoboru a nawet powyzej ma tego minimum.

Filipek jest 2 tyg młodszy to pewnie tak będzie ważył jak dobije do wieku Nikolki
Troszkę się zaczęłam zastanawiać bo piszą dziewczyny ze ich pociechy już ponad 7 kg a nawet 8 kg a my 6,5...
Ale uspokoilas mnie, nasze niutaski maja po prostu problemy brzuszkowe i pewnie to z tego wynika.
38,1 temp
Opłakala się, dostała czopka i pciumka
A mamusia popija!!!!! Desperadosa... Ale miałam chcice!! Lecz butelka jest... Za duża 😉

• Mamusie
Malgorzatta napisał(a):
Dziewczyny, czy Wasze dzieci dają się Wam smarować kremem do buzi? U mnie jest taki szał z tym kremem że szok!

Mój Milo robił cyrki... ale znalazłam sposób 😜 teraz nie wcieram kremu, tylko opuszkami palców delikatnie wklepuje (tak jak sobie krem)... tak mu się podoba, że aż się chichra 🙂