Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Meldujemy się i my 🙂 🙂 🙂

przede wszystkim URODZINOWE ŻYCZONKA DLA ROCZNIAKÓW - OLIWKI I FILIPKA 😘 😘

szkoda, że wczoraj przegraliśmy... ale co fakt to fakt, że w drugiej połowie była powtórka z drugiej połowy w meczu z Grecją... tak jak to Iza wtedy napisała jakby im ktoś bateryjki powyciągał.. nadzieje były jak zawsze 🙂 no nic może na Mistrzostwach Świata lepiej nam pójdzie... o ile się zakwalifikujemy ofkors 🙂

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dziewczyny u nas też jest meksyk ze ściąganiem wszystkiego ze stolika kawowego, tak jak Gosia podsunęła go pod szafkę z tv... tak ja do jednej kanapy.. bo była masakra, biegał naokoło jak szalony. Miłosz potrafi nawet sięgnąć po coś ze stołu... ostatnio miałam naszykowane fotosy do włożenia do albumów i nie były aż tak blisko brzegu stołu.. nie wiem jak ale jakoś po nie sięgnął i wszystkie poleciały na podłogę, a jaki był pisk jak mu zabrałam 😁 Łukaszowi ostatnio iphona zgarnął ze stołu i co jeb na podłogę... efekt potłuczony ekran 🙂

dzien dobry Mamusie!

Dziekujemy pięknie za życzonka! Dołączamy się oczwiscie do życzeń dla Oliwci!! Sto lat!!! :*
jak ogladałam Filipa zdjecia sprzed roku to az sie popłakałam.. Ale czas leci, ale sie zmienia taka kruszynka!!

Gosia ale mnie ciary przeszły... Masakra! Ja Filipowi na parterze tylko w salonie (ma caly wylozony mata piankową) pozwalam chodzic. I tez ława pod szafkami rtv stoi 🙂 w pozostałych pomieszczeniah są plytki, a teraz wiadomo podlogowka nie dziala wiec nie puszczam go bo zimno strasznie od tych plytek jest. Za to na pietrze - hulaj dusza 😁 gdzie chce tam idzie.. Ja wogle mebli mam malo bo jeszcze nie pokupilismy do domu tyle co z bloku nam zostaly takze u mnie spoko, nawet nie ma zbytnio gdzie sie rozbijac 🙂

Filip zasnał, wiec i ja poszlam sapc, bo wszystko mi dzis z rak leci. Ale wpadl Filipa chrzestny z prezentem i tak dlugo wolal halo az musialam zejsc na dol i go uswiadomic ze spimy, bo sam sie nie domyslił :/ no i ja spalam cale 15 min. Na szczescie Filip sie nie obudzil. No i musialam okna pozamykac, bo syn Filipa chcerzsnego tak wyje na zwenatrz że masakra..

Za dwie godz mama przyjedzie, to wtedy sobie spokojnie posprzatam, bo bałagan mam w domu, że hej!
A teraz leze i odpoczywam,a co! 😁

• Mamusie
Sto lat dla Oliwki!!!

U nas dziś przedwstepny tort - na mecz przyleciał chrzestny Nikoli. Mieszka w Irl więc super ze akurat trafil ;-) Jutro za to mamy owi a po południu kawka z koleżankami (moimi i Niki;-)) i kulki ;-))
I zapomnialam o prezencie.. Troszkę sie poczułam jakby to moje urodziny miały być :-))
A ja przecież tez muszę kupić prezent ;-)
Od chrzestnej na 1-06 dostanie garnuszek na klocuszek a na urodziny kasę, od babci Misia przytulaska edukacyjnego z fp. Macie pomysl na fajny prezent od mamy?

U nas w cieniu 34stopnie
Zdychamy
Niki przespala urodzinowa mała imprezę ale z torem czekamy ;-)

• Mamusie
Malgorzatta napisał(a):
Ania ja tez mam taką ławę kawową, nawet obrusik, podkładka czy cokolwiek nie może na niej leżeć...podsunęliśmy ją pod szafkę pod tv, bo przecież biegał w koło niej jak oszalały...

Dokładnie takie samo rozwiązanie mamy- stół pod TV, bo była masakra, a poza tym dobierał się do TV i wszystkich sprzętów, a ława zasłoniła. Już wiemy, ze na nowym mieszkaniu zamontujemy go na ścianie...

• Mamusie
Paweł wypluskał się w baseniku, a potem padł zmęczony na hamaku, zasnął w kilkanaście sekund i przespał 1,5h...a ja leżałam z nim i czytalam sobie książkę popijając kawke (jedyną dzisiejszego dnia- mój detoks trwa!). Ale mi dobrze u rodziców...Echhh, nie chce się wracać do domu. A teraz słyszę, jak sie Paweł w pokoju obok zanosi śmiechem, bo dziadkowie go wzięli w obroty 😁

Co do prezentu na roczek to ja chciałam żeby było to coś ponadczasowego. Zabawki i takie tam to dostanie od dziadków, chrzestnych... Mnie chodziło po głowie coś takiego, co wzbudzi jakiś sentyment za X lat. No i wpadłam na to, że przeciez nie zrobiliśmy sesji Pawełkowi, a zbieramy się od pół roku. Zadzwoniłam do znajomego fotografa i już sie ustawiliśmy na sesję zdjeciową na roczek nad jeziorem 🙂

• Mamusie
ja rano na prawdziwkach-trzeba korzystac poki wysyp trwa,a cale popoludnie z Lenka nad woda 🙂

u nas tez nie ma prawa byc cokolwiek na stole...wszystko sciaga,a poza tym obrus po 1 dniu wygladal jak sciera,wiec odpuscilam.

co do prezentu-z sesja fajny pomysl,my chcemy tak inaczej:na pewno bedzie symboliczny tort,ale zadnych zabawek itp nie kupujemy,za to robimy jej morfologie i grupe krwi-wariacki pomysl prawda?

• Mamusie
andzia0304 napisał(a):

co do prezentu-z sesja fajny pomysl,my chcemy tak inaczej:na pewno bedzie symboliczny tort,ale zadnych zabawek itp nie kupujemy,za to robimy jej morfologie i grupe krwi-wariacki pomysl prawda?

Przede wszystkim - sensowny 🙂
Co do zabawek to nam się parę rzeczy przyda (np. rowerek), więc zamówienia poszły na rodzinkę. I nawet nie mam co wymyślać, bo przesadzę. Tak to może pomyślałabym jeszcze o złotym łańcuszku, ale dostał od chrzestnych na chrzest z literka "P", więc też już odpada. A sesja i tak była w planach, więc się przynajmniej zmotywujemy i będą fotki na roczek.

• Mamusie
Hejka,
super pomysł z tą sesją... Ja w zasadzie to na siłę szukam jakiejś fajnej zabawki ... i nic mi do głowy nie przychodzi... no niby myślałam o kulkach i baseniku do nich ale już sama nie wiem ...
no i chcę kupić KUFEREK NA PAMIĄTKI, drewniany, robiony decoupagem (sama mam w planach się nauczyć ale póki co muszę kupić ☺️ ), wrzucę tam wszystkie nasze "skarby", zapiski co kiedy Julcia zrobiła itp.

Gosia - aż mnie ciary po ciele przeszły z tym nożem ! MASAKRA !!!
Od 2 lipca idę do pracy i opiekę na Julią przejmuje tatuś na pół z babcią i już drżę na samą myśl o pozostawieniu ich na tyle godzin ... a tatuś jest roztrzepany na maxa ... muszę mu nawietlić sprawę ... pewnie będę wisieć na telefonie przez cały dzień ... aaaa .... boję się jak to będzie ...
aaaaa !!! 😞

Ale dupa z tym naszym meczem ... wystrzelali się w pierwszej połowie a potem już dupa blada ... ehh ...

• Mamusie
[color=red]Wszystkiego Najlepszego dla wszystkich roczniaków !!! [color=red][/color][/color]
Co do ściągania rzeczy ze stołu to nawet miałam Wam napisać jak to Maja złapała kubek z kawą ze stołu i rozlała po całym pokoju...raz dzięki Bogu, że nie na siebie a dwa , że kawa była zimna.
Trzeba mieć oczy dookoła głowy, już od tego odwykłam.
Mężuś robi super jajecznicę, już mi ślinka cieknie 🤪

• Mamusie
Doris25 napisał(a):
Mysza - to smacznego !!!!

macie może dziewuszki jakieś sprawdzone przepisy na przekąski / przystawki imprezowe ? Jeśli tak to PODRZUĆCIE PROSZĘ bo myślę już o imprezce urodzinowej 🤪

Podwajam prośbę ;-))

Poza tym ja zdycham. Brak mi tchu nawet jak siedzę/leże. Po prostu łapie zadyszka i juz... Nawet bez ruchu!!! Jutro m do pracy to nie wiem jak to będzie z Niki... Do tego twardnienie brzucha od rana. Bóle pleców. Normalnie sie wykoncze do końca...

• Mamusie
Doris25 napisał(a):
Mysza - to smacznego !!!!

macie może dziewuszki jakieś sprawdzone przepisy na przekąski / przystawki imprezowe ? Jeśli tak to PODRZUĆCIE PROSZĘ bo myślę już o imprezce urodzinowej 🤪

U nas obowiązkowe są jajeczka z pasta rybną. Jajka na twardo kroisz w poprzek na pół, wyciągasz żółtko. Makrelę "obrabiasz" i doprawiasz, dodajesz żółtko, wkładasz w jajeczka, posypujesz papryka i na wierzch kawalątek pietruszki. Pycha
A ostatnio miałam krakersy z Almette, łososiem i przystrojone pietruszką.
Czasami robię też ciasto francuskie ze szpinakiem- zawijane w kopertkę (podaję też czasem na słodko z białym serem).
Ostatnio na moich urodzinach pochłonęli mi od razu... paluchy serowe z Biedronki 🙂
Co do ciasta francuskiego to możesz też zrobić z paróweczką w środku.

• Mamusie
ja robię też jajka z pieczarkami, gotujesz jajka, przekrawasz, wyciągasz żółtko. Pieczarki mielisz, smażysz na małej ilości masła, wysmaża się mocno, usmażone, ostygnięte, mieszasz ze zmielonym żółtkiem, i drobnym szczypiorkiem, pieprz, sól i do jajek. Posypujesz też szczypiorkiem, świetne są.

• Mamusie
STO LAT DLA NIKUSI I JEJ MAMUSI !!!!
Jeśli chodzi o przystawki to u mnie też często jajka w różnej postaci najlepiej się sprawdzają, często też robię tacę z różnymi serami na wykałaczkach, krakersami i winogronem.
U Was też w nocy było tak gorąco? Nie mogłam spać...a dziś zapowiada się kolejny piękny dzień 🙂