Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hejo,
co za durna pogoda, dawno ku...wa nie padało, 18 stopni

Co do słuchania to powiem że u mnie ostatnio się poprawiło, ale mogę tylko słuchać płyt bądź muzy z neta, jak włączam radio Tyna mi je wyłącza albo staje obok i ryczy jakby Ją ze skóry obdzierali- wyłączę radio jest cisza, nie wiem o co chodzi.
Lubię niektóre piosenki Michała Bajora, jak słucham tej http://www.youtube.com/watch?v=q9PBE7RmXQs za każdym razem mam ciary na rękach, tylko najlepiej się jaj słucha w ciszy wsłuchując w słowa i do samego końca.

Myszka uśmiałam się słuchając Bożenki 🙂 ludzie to mają pomysły na teksty

Dziś mam swój mały Dzień Dziecka.
Waga pokazała wyczekaną 7-kę z przodu a na 9 par za małych spodni we wszystkie wchodzę 🙂 Co prawda nad 4 parami muszę popracować (aby leżały jakbym chciała) ale cd diety, przeproszę się z Ewką i może w te lato jeszcze w nich pośmigam. A miałam kupować letnie spodnie bo nie miałam w czym chodzić 🙂 (standardowy tekst większości kobiet)
Aaaaa i Tyna chyba odchudza się z Mamusią. Jak ją ważyłam 11-05 ważyła 15,3kg wczoraj 14,7kg i wiecie co robi. Biega z pokoju do kuchni w tę i z powrotem z 5min codziennie 🤪

• Mamusie
Hej Dziewczyny!

Oczywiście kibicuję Wam w utracie każdego cm i kg!

wiecie co, mój M dzwoni do mnie i rozmawia jak gdyby nigdy nic sie nie stało, jakbyśmy się nie pokłócili wcale! ten to ma tupet. Siedzi w Bieszczadach, jego siostra kupiła sobie działkę tam, wszystko jest z wyjątkiem wody i toalety, no i m. in. o to sie pokłóciliśmy, wiecie mnie nie jarają takie wyjazdy, łazienkę muszę mieć i koniec, jakakolwiek by nie była ale z wodą i wc... dzis M mi przyznał rację, że jest to problemem, i że ciężko by było z Borysem... no i po co ta kłótnia była, przecież ja zawsze wszystko najlepiej wiem 😜

• Mamusie
Beti powiem Ci że z tymi dzieciakami i ćpaniem to są teraz 3 światy... one się potrafią naćpać acodinem czy tusipectem nawet... masakra, cały czas mamy tcyh gówniarzy w sądzie.. a jak Wy to zauważyłyście, nakryłyście ją, widziałyście jak coś wciąga czy pali, czy jak? bo nie rozumiem?
ale masz racje, przeważnie problemy mają dzieci, którym rodzice nie poświęcają czasu bo robią kariery...

• Mamusie
Hej!
Dorota nie wiem co sie dzieje u mnie waga stoi.. Owsiankowy tydz nic nie dał..
Powoli sie załamuje..

Gosiu my zawsze wszystko lepiej wiemy ;-)
My na dzien dziecka robimy dzieciakom plac zabaw tylko przez pogodę jeszcze nic nie ma!!! Dziś dostały paczkę od mojej sis: kubus puchatek duży, klapouxhy, zestaw do malowania z bajka, miara wzrostu, najlejkami, maska itp
Dla mnie magnez z Maroca do kolekcji;-)

Mam dwójkę dodatkowych dzieci więc i tak kasa pójdzie..

• Mamusie
Mary dziś już zaczęła dzień dziecka... moi rodzice i babcia przysłali kasę, kupiliśmy jej znikopis porządny (w końcu), książkę z kolorami i Zoo J. Brzechwy z twardymi stronami, 2 małe zestawy lego duplo, wczoraj dostała od ciociobabci (zupełnie nie spokrewnionej mamy naszych przyjaciół) większy zestaw klocków, no i jeszcze kalosze ale na styk były więc R ma je wymienić bo właśnie do pracy pojechał... jutro mamy zapowiedzianych chrzestnych i znajomych 🙂 jejku a już niebawem urodziny 😉

a co do ćpania to samo życie... ech... jeśli ktoś umie obserwować to od razu wyłapie, albo jeśli ktoś zna nawet teoretyczne objawy "zejścia"...
Gosia masz rację, wszystkim da się odurzyć... dlatego coraz częściej można spotkać "niby" niegroźne leki na receptę jak np. acodin... niby zwykły lek na kaszel... już się nie będę rozpisywała o skutkach przedawkowania takich specyfików... mój temat jakby nie było...

Iza zazdroszczę placu zabaw, ja też bym już dawno zrobiła, ale niestety nie możemy mieć nawet piaskownicy bo "się trawa zniszczy" 😮 a jest tutaj dosyć spory ogród 😞 ech szkoda, że nie mój...

• Mamusie
Iza nie wiem co mam Ci napisać. Trochę mi głupio bo nakręciłam Cię na tę owsiankową a ona nic nie dała 🤨
U mnie też waga długi czas stała, ruszyła wczoraj.
Choć może to też zasługa chromu, kupiłam go sobie bo ostatnio wciągałam słodycze w takiej ilości że sama byłam przerażona. Głupia nie skojarzyłam faktów (odkąd odstawiłam anty jakoś przestałam ogarniać czas @ ) no i wczoraj się przywitał dziś wlazł w buciorach. Może zasługa chromu bo przy odchudzaniu można go brać, może @- nie wiem.

Na Dzień Dziecka Tyna chciała huśtawkę taką do domu.
U nas plac zabaw marny, a jak popada nie ma opcji żeby tam iść, no chyba że w gumiakach z kocem pod tyłek.

Hej 🙂

Dorota z tą owsianką to jest tak że u mnie też dzialala tylko ja nawet nie wiedziałam...
Jak urodziłam i karmiłam Filipa to on miał kolki od mojego jedzenia, no i ja jadlam prawie samą owsianke - mama mi gotowala bo wtedy jeszcze z nią mieszkalam. No i ja zrzucialam wtedy wszystkie kg z ciąży...

Dopiero jak się wyprowadziłam do siebie to jadlam raz dziennie owsianke ale zwykle wcale. No i kilka kg przybralam. Później zaczęłam jeść słodycze jak odstawilam Filipa, praca jedzenie w biegu no i 15 na plusie 😞

Teraż kilka kg u dietetyka zrzucilam. A od kiedy cwicze 2 kg. Od 4 dni jem 2 czasami 3 razy owsianke i kg mniej znow 🙂
Także u mnie owsianką działa 🙂

• Mamusie
Beti ta huśtawka z ikei jest świetna, to jest na tyle mocne że ja sama w tym się huśtałam! tez sie nad nią zastanawiam, tylko nie wiem czy u nas w taki zwykły sufit można sie wkręcić z tym hakiem? tam gdzie ja sie huśtałam, była belka pod sufitem drewniana i do tego to było przyczepione.

• Mamusie
Nequitia napisał(a):

a co do ćpania to samo życie... ech... jeśli ktoś umie obserwować to od razu wyłapie, albo jeśli ktoś zna nawet teoretyczne objawy "zejścia"...
Gosia masz rację, wszystkim da się odurzyć... dlatego coraz częściej można spotkać "niby" niegroźne leki na receptę jak np. acodin... niby zwykły lek na kaszel... już się nie będę rozpisywała o skutkach przedawkowania takich specyfików... mój temat jakby nie było...

??

• Mamusie
zamiast owsianki polecam musli z jogurtem naturalnym, też działa! ja czasem kupuję jakieś zwykłe musli, kupuję na wagę jakieś owoce, papaja suszona, ananas, figa, jakieś ziarna, co tam kto lubi, robię swoją mieszkankę, uzależniłam sie od tego, codziennie muszę zjeść. (no i łatwiej przygotować, wsypuję do jogurtu, nic nie trzeba gotować)

Hej 🙂

ja ruszam na skalpel 🙂

Będę jeść kilka razy dziennie owsiankę - tak ze 3 myślę.
I ja nie gotuję, wkurza mnie to gotowanie strasznie. Kupiłam tą błyskawiczną - podgrzewam mleko w mikrofali na gorące, wsypuje i po 2-3 minutach jem 🙂 ja dosypuję rodzynki i plasterki jabłka. Wczoraj dałam kiwi (normalne nie żadne suszone) i mało nie zwymiotowałam.... 🤪

• Mamusie
Podziwiam was z ta owsianka... Ja bym nie przelknela ani lyzeczki...

Gosia, moj temat bo jestem magistrem reso... Na praktykach mialam kilku delikwentow używających roznych, dziwnych rzeczy... Nawet prawie caly rozdzial w pracy mgr i licencjackiej mialam o środkach odurzających...

Wszystkiego NAJ, NAJ, NAJ dla naszych CZERWCOWYCH DZIECIACZKOW!! dużo zdrowia!!!

po skalpelu... nie miałam siły podnieść rąk do góry żeby włosy umyć 🙂
ale już jest ok 🙂

wcinam owsiankę 🙂
Madzia to jest tak że mi owsianka smakuje. Ja w ogóle lubię mleko i przetwory mleczne. Ale np nie wzięłabym do ust krabów i innych takich :P

Och dziś dzień dziecka 🙂

ZDRÓWKA I DUŻO SZCZĘŚCIA I MIŁOŚCI DLA DZIECIACZKÓW!!!!!! :*:*

my na dzień dziecka zakupiliśmy Filipowi piaskownicę drewnianą. Niby była pomalowana, ale wczoraj M poprawiał a dziś i tak pada więc nici z piaskownicy 😞 w ogóle pogoda nie do świętowania 😞

• Mamusie
Hejo,
ja do tej pory wcinałam owsiankę Nesvity chyba, taką do zalewania wodą.
Muszę spr sposobu Basi z ekspresowymi płatkami, niby je odradzają ale jak patrzę mają mniej kalorii niż zwykłe. Dziś na zakupy więc mleko i płatki do koszyka 🙂
M mnie wyklnie bo znów wydałam kupę kasy na pierdoły (pierdoły dla niego) kupiłam woski o których pisała Ivi, już się nie mogę doczekać aż przyjdą,
Ja Ewkę dziś tylko oglądam, DD TVN 🙂 działać zaczynam od poniedziałku.
Dziś Martyna dała w nocy popalić i spałam 4,5h więc jak wstałam nic mi się nie chciało.

No i z okazji Dnia Dziecka, Dzieciaczkom tym małym i tym troszkę wyrośniętym spełnienia marzeń i dużo radości 😘

Dorotka ja te z nestvity do pracy czasami brałam 🙂 ale czuć w nich chemię a te błyskawiczne z dodatkiem jakimś twoim (u mnie rodzynki i jabłko kupione gotowe tylko dosypuje) super smakują 🙂