Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Ania cieszę się że zadziałało i trzymam kciuki by mała się przyzwyczaiła i pospała dłużej.. no u nas też nie za każdym razem idzie, ale zazwyczaj, młodzian jak już uśnie to na 3-4 h.

Teraz mam w domku 2 chorowitków córa - kaszel, katar , tatuś - katar rzeką płynie, do tego mam awitaminoze przez ten cholerny okres ostatnio i słabo mi wiecznie, nim stanę na nogi na witaminach też trochę minie, dzisiaj w nocy się modliłam, by młody dał spać i jak zasnął o 20:30 to obudził mnie o 6:30...kochane dzieciątko 🙂 choć moje duże kochanie budziło mnie wycierając nosa co mam wrażenie 15 minut ;/

Ja teraz myślę intensywnie o leżaczku bujaczku...to chyba jednak dobra inwestycja przy dzieciach z kłopotami jelitowymi, u nas niby lepiej ale jednak jeśli to ma pomóc jeszcze bardziej ...

Dobra zmykam , zajmę się domem .
U nas pogody nie ma ,miała być w ten weekend, a u nas ściana chmur i od rana popaduje ;/a zimnica straszna ;/

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam Kochane,

a ja znowu cieżki ranek. Mała zasneła na pół godz i koniec, potem trochę zabawy i znowu na pół godziny...potem już nic nie działało...płakała biedna...chciała spać a tu nic...nawet do wózka ją włożyłam...dopiero na rękach usnęła, teraz położyłam ją na łóźku i śpi...ciekawe jak długo...Boże! nie wiem co się dzieje...wcześniej spała po 2 h a teraz ???? Psychicznie wysiadam...sama w domu jak zwykle...nic nie mogę zrobić...tragedia...nie wiem co dalej będzie...

dodam, że jak zaśnie o 20:30 to śpi do 3 potem do 7...nocka spoko - dzień masakra...

• Mamusie
tak się o kupkę się martwiłam a tu aż dwie Natalka zrobiła i ta pierwsza po 3 dniach to była mega 🤪

my już po spacerku, moja Natalia w dzień też śpi raptem 30 min widac że śpiąca ale sama nie uśnie trzeba ja w leżaczku bujać , na dworze tez już tak twardo nie śpi wystarczy że stanę wózkiem i się budzi 🙂

tedit.......mam ta sama sytuacje!!!! mnie to przeraza bo widze mala biala plamke na dole na dziasle i nie jest to osad ani plesniawka....
moja mala tez na spacerze spi , a jak tylko stane na chwile to sie budzi, chociaz teraz ja troche oszukalam bo wrocilysmy ze spacerku i spi w domu w wozku juz ponad pol godziny!!!! 😁

• Mamusie
Wreszcie mam czyste okna 😆 i więcej słońca od razu 😎 a na dworze tez piękna pogoda 🤪

Lenka spała dzisiaj godzinkę potem na spacerze 30 minut i tak płakała ze do domu musiałyśmy wrócić 🤔

tedit26 moja w dzień też rożnie sypia ale zauważyłam ze jak ja brzuszek boli to nie chce spać albo po 15-30 minutach się budzi 🤢 A mam pytanko karmisz Lenkę jeszcze swoim mlekiem bo ja z piersi odciągam 20ml i zastanawiam się czy sobie nie odpuścić i zostać tylko przy sztucznym 🥴

• Mamusie
Edytko a może Lenka tak reaguje na Twoje emocje??? 😮 Nie mam pojęcia 🤨
Jeśli czujesz zmęczenie wal się na wyrko razem z córeczką. 🙂 Roboty nie przerobisz, nie zając, nie ucieknie! Spróbuj może położyć ją sobie na brzuch i głęboko oddychaj, masuj plecki... Albo połóż ją na sobie jak na foteliku i kołysz... Ja tak z Olkiem kombinuję i naprawdę pomaga. A jak nie mam już siły to po prostu daję mu się wymarudzić i tyle. Czasami pomaga jeżdżenie wózkiem przez próg... 🙂
Ale nie próbuj za wszelką cenę nadgonić roboty! Daj sobie na luuuz, bo nam padniesz 😉
Ja tam z od rana myślę o sobie, ogarniam siebie i Małego, odpoczywam z nim, a reszta- JAK ZNAJDĘ CZAS! Jak dla mnie to i mężulek kit z okien może jeść, a majty prać w rzece! Nie muszę być idealną gospodynią, aby być idealną matką! Bądź silna!

Emilciu mój Mały nie potrafi dźwignąć główki do siadania. Oczywiście nie sadzam Go,ale pediatra kontrolując ruchy niemowlaka, stwierdziła,że ma troszkę za słabe to napięcie mięśni 😮 Niestety,albo stety nasza Pani Doktor szczegółowo bada dzieci i stawia na profilaktykę.

• Mamusie
Witam mamusie z wieczorka!
Emiliaeem Ty to normalnie wymiatasz wszystkich Tymi swoimi hasłami 🙂 🙂 😁 popieram Twoja teorie ze nie musimy byc idealnymi gospodyniami.Dzis chciałam byc taka.I co nie udalo sie bo kurz dalej zalega na meblach..Normalnie Blanka dzis nic nie dała mi zrobic.Ale tak na co dzien jest super i wyobrazcie sobie ze juz nawet oglada bajeczki i smieje sie do nich 😁To tylko pewnie chodzi o kolory i ze cos tam sie rusza.A tak to w sumie niebawem tez juz chyba nie bede karmic piersia bo meczyc sie zaczynam w nocy,za czesto sie budzi i jestem najnormalniej niewyspana.Juz powoli ja przestawiam na butle.Tedit ja slyszałam o przypadku ze dziecko 3 miesieczne zaczeło zabkowac,szokkk 🤪Takze wszystko mozliwe.

• Mamusie
gosiaczek moja też wkłada piąstki do buzi...a teraz to już nawet tak się wycwaniła, że samego kciuka często sobie ssie.... Jak jej przytrzymuje rączke...to drugą pakuje do buzi...i tak w kółko... rączki nawet lepsze niż smoczek 😉 hehe

mi na szczęście dzisiaj z porządkami pomógł mąż 🙂 wrócił z pracy i zabrał się razem ze mną za sprzątanie... a dziadek troszke opiekował się wnusią 🙂

coś Asiula nam zamilkła... pewnie jej dwie małe łobuziarki spokoju nie dają 😜 hehe

Hej Kochane
No widzę,ze dziś dla Was wszystkich ciężki dzień, u nas to samo, Maks wyjątkowo marudnym po godzinie zabawy ani mu w głowie sen, ryk nieziemski, i tak od karmienia do karmienia ,fakt że nocka piękna, potem od 7:30 do 13:30,a potem to już piekło, teraz ledwo przysnął, nie wiem zupełnie o co mu chodzi, kompletnie nic Go nie uciszyło, nawet w ucho mi się wydzierał 🤢
Zupełnie jakby nawrót kolki 😞

Gosiaczek mój malec pcha łapki do budzi i cycka piąstki, czasem przytarga róg pieluchy i też ślini. Co do ząbkowania - ja słyszałam o 4 miesiącu najwcześniej ale osobiście nie znałam takiego przypadku, moja córa pierwszy ząbek miała w 7 miesiącu, i ogólnie poleciały 4 w odstępach kilku dni. Choć pamiętam że podejrzewałam ząbkowanie od 4 miecha bo się mocno śliniła, ale to taka norma 🙂

Dziś najwidoczniej był gorszy dzień dla młodego pokolenia i tyle, oby jutro było lepiej ;/
Dobrej nocki Mamuśki

• Mamusie
Nio dziewczyny widze kazd ma tu jakis kryzys

Ja mam kryzys prasowania bo wiem ze mnie nie ominie a mam tego polowe mniej niz pralam w ciazy masakra jakas po co ja tez rzeczy wywloklam ale dobrze bo zaoszczedzilam kase na jesienno-zimowe ciuchy ktore wiadomo sa drozsze od tych letnich

A ja dzis posprzatalm moja mama wziela sie za gore a ja dol bylam tez na godzinnym spacekru bo sie okazalo cieplo zrobilo az za cieplo i tylko godzine wysiedzialam

A dzis robie sobie wieczor z moja mama bo taty nie ma jupiiiiii hehe to baby gora

A ja zauwazylam ze moj ma tak delikatne dzisla nie wiem czy dzieci tak maja ze ja moge normlanie policzyc miejsca na zabki na gorze nic nie zauwazylam a na dole tak buzi nie chce mi otworzyc bo jezyczkiem zaslania ale na zabki maja czas nasze dzieciackzi ja chce uwolnic sie od kolki bo cos czuje ze powraca 😞dzis byly tylko 2 kupy 😞ostatnio jak bylam w szkole wfistka ma 14 miesieczna coreczke i jej dopiero 3 zabek wyszedl wiec nie ma reguly sasiadki coreczka ma prawie 8 miesiecy i jeszcze ani jednego a ida juz jej od 6 wiec sie meczy bidulka

Ok dobranoc mamuski :*

P.S moze Asiulka wyjechala na weekend oni to uwielbiaja wypady weekendowe

• Mamusie
tedit ja dziś z psiapsolkami byłam umówiona u mnie, i rano się tylko wykapać zdążyłam, doprowadzić do stanu używalności 😁 ,niby sprzątnęłam dwa dni temu, ale gary do zmywarki nie wstawione, bo czyste jeszcze nie wyjęte, nie odkurzane i loża nie posłane a pranie nie ściągnięte z suszarki, kolejne do rozwieszenia koszu
i mala oczywiście rano marudziła no a ja powiedziałam ze pieprze ,nie gonie , umówiłam się dla relaksu.? i niech widza ze mama na pełnym etacie a nie etatowa sprzątaczka . I taki bałaganik lekki był, ale dziewczyny trochę poniańczyły i pomogły, a syn poodkurzał po towarzyskim spotkaniu a w nagrodę poszedł spać DO kumpla

Jeżeli chodzi o piąstki , słuchajcie mnie w nocy nie budzi płacz córy tylko namiętnie ssana pieść, no chyba żeby mogla to cala by wsadziła do buziulka sobie
. I smok tez mi się wydaje ze dla tej piąstki , poszedł w odstawkę

czas kąpieli nadchodzi, minutnik działa perfekcyjnie , oczy jak pięciozłotówki 😁 😁 😁 😁

dziewczyny te piastki to chyba kazde dziecko hehehhe ,a zaczynamy od paluchow...... 😁 a tak cmoka jak ssie,ze to budzi !!! hehe
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/231/img4772v.jpg/][IMG]http://img231.imageshack.us/img231/162/img4772v.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Witam w tą piękną niedzielę 🤪

My zaraz na spacerek tylko Lenka się obudzi dam butle i heja 😜

MajaCh ale słodka ta twoja mała, no ładnie rączki wcina 🤪

tedit26 my używamy smoczka do butelki nr 1 i narazie nie zmieniam bo Lence dobrze się go ssie a poza tym je strasznie łapczywie 😮 a jeśli chodzi o karmienie moim mlekiem to też rezygnuje bo mam go jak na lekarstwo 🥴

• Mamusie
Witam 😁 😁

Wczoraj to chyba było coś w powietrzu ,że nasze dzieci takie marudne 😮 Moja Natalia zasnęła dopiero o 23 🤪 a teraz odsypia noc 🙃

Pogoda ładna więc wybieramy się na wieś do babci 🙂

MajaCh cudna twoja mała, moja też zaczyna ssać piąstki, a najbardziej jak leży na brzuszku 😁 zamiast podnosić główkę woli cmokać rączkę 🤪

My też używamy pampersa 3 🤪 dada jest troszkę większy od pampers 😉

Wczoraj zmierzyłam małą bo u mnie w przychodni nie mierzą 😠 i ma 64 cm i 5,400 kg 🤪
Miłej Niedzieli 😉 😘

emilia to ladnie mala wazy!!!! moja tez pewnie juz cos kolo tego, za tydzien idziemy to ja sprawdzimy 🙂
a Zuzia strasznie nie lubi na brzuszku lezec, chyba,ze zapatrzy sie na tv cholera, polubila Simpsonow bajke!!! ale wylaczam glos,zeby nie uczyla sie brzydkich tekstow do tego po ang. 😜
Ale lubi jak ja sadzam na kolanach oparta o mnie, glowke ladnie trzyma tylko musze asekurowac bo jej lata troszke na boki ,ale do przodu i do tylu juz nie.
Aleeeee wczoraj u mnie miala byc burza...no i czekalam ,czekalam,czekalam, az zagrzmialo raz porzadnie i po........ 😮
No ja musze sprobowac te 2ki smoczki bo ona juz nie wypija 90ml mleka bo jej sie nie chce ciagnac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a swoja droga od 1wszej w nocy gugala do scian,jestem dzis z lekka niedojebana 😉

my uzywamy pampkow 2ki jak narazie 3-6 kg, ale nie jestem pewna czy polski rozmiar odpowiada naszym rozmiarom, dziewczyny cos mi mowily ,ze inne sa troszke. Kiedys kupilam dry na noc i byly wieeeeelkie, a niby ta sama waga :/