Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Część Laseczki

Ja od rana walczę z migreną nic tylko wymioty i ból głowy teraz już trochę lepiej, ale ledwo żyję 🥴

emiliaeem buziole dla syneczka 😘 i mam nadzieję ze już lepiej się czujesz 🙂

emilia też mi sie wydaję że Natalka spać nie może bo je za dużo przed snem i brzuszek ją boli bo jelita wolniej trawią i musisz coś z tym zrobić bo to wygląda tak jakby jej się coś poprzestawiało zamiast w ciągu dnia tyle jeść to ona wcina wieczorem. Powiem Ci tak jak ja zjem za dużo i za późno to też spa nie mogę i brzuch mi ciąży a co dopiero takie dziecko 😉
Moja w cigu dnia je po 120ml i przed snem też jej tyle daję bo u niej to be różnicy czy dam 120 czy 150 i tak budzi się miedzy 4-5 na butle 🤢

Dzisiaj usypianie też koszmarne ile ona musi się nawiercić i napłakać a wieczorne usypianie też jest tragiczne 😞

McDa87 ja jak wprowadzam coś nowego to daję max 6 łyżeczek i obserwuję czy się coś dzieje a potem po pół słoiczka dziennie choć widzę że ma ochotę na więcej ale nie będę przesadzała żeby brzuszek jej nie rozbolał a po godzinie daje mleczko 😜

emilia moja też tak miała że wypychała języczkiem smoczek od butelki ale to tylko dlatego ze ona się bawiła a potem jadła dalej, ja łapałam ją za rączkę to tez pomagało 😉 😉

buziole dla Olka :-* dzisiaj jego świeto...moj Marcel mial podobnie z dziąsłami tylko ze o krzyczal straszie wieczorami i dalam mu 3 razy czopek verbicol chyba tak sie azywalo bo ekarka polecila też no i wy :-) bardzo pomogło...ie warto męczyc dziecka po 2 dnich sie uspokoiło i teraz widze nabrzmiałe dwa dolne punkciki o i potok z ust...emiliaeem ja jestem na etapie obolałych sutów bo gryzie mnie. jesli chodzi o żele do dziąseł mój wymiotowal po nich dlatego te czopki dawalam.

emilia1 napisał(a):
megan85 tak pracuje w kauflandzie 🙂

a jakim staowisku..ja robilam jako scaning i hauskontrolle no i kasa tez czasami :-D

klawiatura mi sie zacina...bylas juz za czasów pana BĄKA? w-bla chyba byl im nie pamietam

• Mamusie
tylko co zrobić jak będzie płakała 😞 nie dać jeść 🤔 a te krzyki w nocy to może faktycznie ból dziąseł, dziś mąż kupi żel to na noc jej posmaruję i zobaczymy 😉 bo naprawdę dziś cały czas ręka w buzi i jak to mówi mój syn ślinotok 😁

megan85 ja pracuje na kasie 😉 a ty już nie pracujesz ? bo ja dzis byłam odebrać talony i paczkę 😉

Emilia i megan wiecie ,że jakbyśmy urodziły ja 3 a wy 2 dni później to należałoby nam się 4 tyg dodatkowego urlopu a nie 2 tyg, bo mi się kończy 29 grudnia a jak by się skończyły te 2 tyg w styczniu 2012 to jeszcze 2 tyg by się nam należały 😉 No , ale ja mam po macierzyńskim 46 dni urlopu wypoczynkowego aż do 6 marca 🤪 i później wychowawczy 🙂

• Mamusie
Emilia to jest straszne z tym dodatkowym macierzyńskim, ja tak czekałam aż mała się urodzi a teraz żałuje że 5 dni dłużej w brzuchu nie posiedziała hehe 🙂 ale trudno, 2 tygodnie więcej wychowawczego 😞

a Gosiaczek bo bym zapomniała, byłam dziś u lekarza i pokazałam te morfologię małej, mam jej dawać 2,5ml żelaza.... mówił, że powinno to potem się już nie robić....

• Mamusie
Witajcie Mamusie!
jak zwykle mam zaległości w czytaniu . Jak zwykle podejrzewam ze nie dam rady tego nadrobić. Przeczytałam ostatnie 10 stron i widzę ze wiele z was tez na zakrętach nie wyrabia, U nas ostatnio choróbsko zagościło i położyła młodego do wyrka na trzy dni, było nieciekawie bo to była angina , mały snuł się jak cień , rzygał tam gdzie popadnie , nic nie jadł i goryczka prawie 40 stopni, oczywiście dostał antybiotyk , tylko zapodanie go jemu graniczyło z cudem ohhh.. pardą nadal graniczy z cudem, bo jeszcze 3 dni. DO TEGO do szkoły od poniedziałku dopiero poszedł DO szkoły, i miał pecha bo w tym czasie kiedy on chorowal nowy materiał przerabiali i musimy teraz nadrabiać zaległości, od 16 do 22 siedzimy nad lekcjami z przerwą na kąpanie malej i kolacje.

A w piątek mam idę do pracy plus sobota, niedziela jak się nie wyrobie a nawet podejrzewam ze poniedziałek . Projekt na okno- wielkie okno , szkło ponad 6 metrów długości na 6 szerokości, będę robiła kobiecie mega wielkie zasłony ,elektrycznie zaciągane.
4 dni bez malej i już mi się po nocach śni ze za nią tęsknie, zona męża brata z mala zostanie ale sobie tego nie wyobrażam , już se robię wyrzuty ze ja zostawiam ,a w głowie piszą mi się same czarne scenariusze.

KINEK dzięki za linki gier, muszę zamówić w polskiej księgarni o ile nie znajdę tych gier w tutejszych sklepach

A propos mojej córeczki Lileczki 😉 przeciwieństwo syna , anioł po prostu, ale jakaś równowaga w rodzinie musi być 😉 Z synem to nie jedno załamanie nerwowe mnie dopadło ,pewnie jeszcze nie jedno przede mną. Wiec mam cicha nadzieje ze "mala" będzie nadal grzeczna.
Córcia jest tez już szczęśliwym posiadaczem jednego zęba, nauczyła tez się już obracać z plecków na brzuszek , czasem ręka jej się zaplącze i z nią walczy nie umie sobie wykombinować jak zabrać , buzia jej sie nie zamyka jak nie pluje to krzyczy, jak nie krzyczy to gada, pocieszna taka .Już się nie mogę doczekać jak zacznie po swojemu pierwsze słowa wymyślać 🙂
Teraz śpi już ze dwie i pol godziny, ale młody dziś o 12 zajęcia skończył i zajęcia z teatru mu odwołali , głośno było w domu , nie dal się malej wyspać , dopiero o 15h jak do lekcji z nim usiadłam - padła.

o wilku mowa , krzyk lece

• Mamusie
i wstała , wypiła mleczko, rozłożyłam jej park, dałam Emanuela- to taki Lilkowy ulubiony Monsier Papillon , po polsku- pan motyl.

WKLEJAM film, moja gaduła, pochwale się bo pierwszy raz udało mi sie nagrać dyskretniej telefonem bo camera jest zbyt duza i zbyt interesująca i wywołuje spore zdziwienie
http://www.youtube.com/watch?v=5y-ejeQ5gtk

• Mamusie
anjaP to gratulujemy pierwszego ząbka 🙂 i postępów 😜

dziś przyszły nam puzzle piankowe i powiem że są ładne oraz inne rzeczy np coś takiego fajne ale strasznie głośne 😮 http://allegro.pl/show_item.php?item=1954033372

a i zamierzam kupić taki exspress coś dla leniwców 😜

http://allegro.pl/ekspres-do-kawy-bosch-tassimo-tas-4011-srebrny-a-i1952065570.html

• Mamusie
Witam

Ja próbuję jakoś to wszystko zorganizowac - dziecko, dom i firmę - masakra jakaś.

Rozbójnik darł się dzisiaj zanim zasnął jak szalony...
Właśnie zauważyłam że Rozbójnikowi wychodzi dolna lewa Jedynka = ZĘBOR

Na szybciutko - kogo pominęłam przepraszam

Emilia, darka, emiliaeem, megan 85 - zdrówka i wszystkiego naj dla Dzieciaczków [color=blue][/color]

Gosiaczek - dzielna Lenka, ja wiem co to pobieranie krwi bo Rozbójnikowi jak sie urodzil to pobierali codziennie jak mial zoltaczke i to z dloni aż miał kilka m-cy dziurki - takie blizny po tych pobieraniach
plus wenflony na stopkach.
Dobrze że z bioderkami ok, my idziemy 8 grudnia

monia321
- wichura Was dopadla widzę, ale już pewnie spokój

monia66... -dobrze ze juz zdrowa jestes

emilia1
- ja daję jak na razie tylko ze słoików, niestety ja "miastowa" = bez dostępu do eko warzyw i mięsa niestety więc zostaje same "chemiczne"żarcie

McDa87
- nasz smok do kaszki wygląda tak:
http://allegro.pl/smoczek-silikonowy-tommee-tippee-2szt-kaszka-i1907869831.html

Kiniek
- masz szczęście z tym spaniem, nasz Rozbójnik ma straszliwe problemy, już tego "usypiacza" włączam i nic, mąż wczoraj jak Rozbójnik marudził to
przyszedł, posłuchał tego "usypiacza" i stwierdził że jego by to drażniło, po czym wziął Małego z łóżeczka i poszli razem na tv, a ja że zmęczona byłam i szczerze to mnie się bardziej chciało spac po tym "usypiaczu" niż Rozbójnikowi to spasowałam
Oczywiście dużo zdrówka dla Ciebie

tedit
- 3-maj się, głowa do góry, będzie dobrze, ja też łapię ost. dołki i już sama nie wiem czego chcę, z jednej str, bym chciała miec święty spokój a z drugiej str. pogadac i spotkac się z psiapsiółami...

asiula
- super że zaglądasz na forum, podziwiam że znajdujesz czas, oj skąd ja znam samopoczucie przed okresem, a te moje nieszczęsne 40 - dniowe cykle
czuję się jak tykająca bomba zegarowa, wszystkie problemy wychodzą wtedy na wierch, gotowa jestem wyjsc na balkon i wyc!!!!
Ja też pilnuję wyrka naszego

Dziewczyny a o jakiej porze dnia Wy dajecie dzieciaczkom kaszki? Ja chcę wprowadzic jako kolejne jedzonko.

Mój na dzień dzisiejszy jadł już - 1.marchewkę 2. marchewkę z ziemniakami 3. jabłka 4. jabłka z bananem
Następny krok to zupka jarzynowa ( march., ziemniak, piatrucha) i kaszka bezglutenowa oczywiscie - byc moze z bananem.
No i soczki marchewkowy i jabłuszkowy

Ja dostałam próbke z HIPP -a ale mleka NAN2 - i to 2 saszetki i Bebilon 2 - taka teczuszkę.
Bebilon to jeszcze mu dam ale z NAN-em nie chę kombinowac wiec do opylenia bedzie

Któraś z Was ma tego konika morskiego grajacego - czy on fajny jest? To chyba konik - mam nadzieję że nie pomyliłam

AnjaP ależ ona jest słodka xD to jak malutka Mai 😁 takie gadułki nasze forumowe 🙃

Ja nadal przeziębiona, szybko się męczę, a więc jestem mniej wydajna, także Maks więcej płacze bo mama się mniej stara 🤢

Ja z kaszkami uważam, by zatwardzeń nie było,kukurydzianą sypię około 2 razy dziennie, różnie raz rano raz w ciągu dnia, no i po deserku jabłkowym, czy tam gruszkowym dosypuję ryżową do mleka, by znów sraczki nie było - wiecie balans zachowuje 😁

A my w Mikołajki idziemy do docentki po kolejny termin operacji ... 🤨 mam mega stresa tym wszystkim ehhh ;/ choć ta druga łatwiejsza od pierwszej bo już wiem co i jak, oby to był tylko tydzień w szpitalu, żeby tylko obyło się bez komplikacji

• Mamusie
Kiniek myślimy pozytywnie i wszystko będzie dobrze 🙂 no z kuruj się zdrówka życzę 😘

wercia no i poemacik napisałaś 😉 Moja jak do tej pory jadła marchewkę, banana i jabłko ale po jabłku brzuszek bolał wiec odstawiam spróbuje za 2 tygodnie. Kupiłam też banan z morelą i marchewkę z ziemniakami zamierzam jutro jej dać. Mam pytanko jak daję jej marchewkę o 13 to mogę dać np. banana o 16 a i kaszki to wprowadza się po 5 miesiącu czy coś mi się pomyliło?

• Mamusie
A mnie coraz bardziej rozkłada... 🤨 Potwornie się czuję,a na domiar złego męża do pracy wezwali na 20! I jutro ma na 8 rano 😠
I coś czuję ciągnięcie w dole brzucha 🥴 Tak jakby na okres...
W czasie karmienia piersią można dostać miesiączki??? 😮 Bo jeśli to pierwsze zwiastuny zbliżającej się małpy, zdechnę! Dosłownie! 😞

A w głowie tak mi się kręci jakbym kilo trawy wyjarała 🤢 Przez cały dzień zjadłam kostkę twarogu i duży jogurt, chce mi się pawiora puścić 😞

AnjaP no to gratulujemy zębuszka 🙃

Kinia z racji mikołajek wszystko powinno być ok, czego z całego serca Wam życzę 😘 Zobaczysz! A jeśli nie- osobiście wyrwę Świętemu jaja 🤪 I zrobię grzechotkę dla Maksia 😉

Edytko help me!!!

• Mamusie
Ja juz wpadlam powiedziec DOBRANOC maly spi dzis zasnol juz przy butli bo nie bylo drzemki o 17 wiec byl zmeczony

Jutro czeka mnie ciezki dzien trzymajcie kciuki bo jak H... nie bedzie na rozprawie to mu flaki powyrywam a ja bede wsciekla przez caly dzien a juz sie umowilam na kawe i ciastko z M po rozprawie

Wercia gratulujemy zabka!!!
Anja pocieszna Lila jutro puszcze ten filmik Zuzi moze do niej poguga 😁
Zdrówka dla OLKA i MARCELKA !!!! Duzie chlopaki juz sa 🙂
Coraz rzadziej mam czas zagladac hmmm zagladac zagladam ale nie wyrabiam jak to ktoras napisala na zakretach heheh, faktycznie sie rozpisujecie nie ma co 🙂
U nas ok, mala nie zabkuje jeszcze, dzis ssala mojego palca i tak zagryzla hehe, dobrze,ze juz nie karmie bo mi sie slabo zrobilo jak pomyslalam co by bylo hehehehe
I tak dzien sie powoli konczy, czekam na meza,wroci o 22giej z pracy, piwko czeka 🙂 Zuzia spi i pospi napewno bo wciagla 180 ml kleiku , pranie sie pierze, jeszcze ja sie musze "wyprac" 🙂 Jak to sie dzieje? Niby caly dzien sie nic nie robi specjalnego ,a tak czas szybko leci? A dzieci potrzebuja coooraz wiecej uwagi, Zuzia teraz dziala jak zegarek. Glowa lezy ,a ona mostek i nogami wedruje dookola i dupke podrzuca do gory 😁 tak sie przemieszcza do rzeczy ,ktora chce zlapac czy chociaz dotknac 😁
Zycze Wam spokojnej nocy zdrowka dla tych,ktorzy go potrzebuja i bezbolesnego zabkowania dla maluchow !