Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

dziewczyny mojej znajomej dzidzius kilkumiesieczny ma uczulenie juz 10 dni nic nie pomaga......ciagle sie drapie, mowi,ze wczoraj buzie az mial pokrwawiona..nie wiecie co to??? on tylko mleczko pije ....w UK sa hujowi lekarze,za przeproszeniem bo wszystko do jednego worka pakuja....

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
MajaCh - ciesz się że u Ciebie jest w miarę ok, nie masz Nam tu w Polsce czego zazdroscic

Rose - popieram, dorobic uczciwie to raka albo garba albo to i to 😞

emilia1
- hmmm no właśnie chciałąm sprawdzic co tam w promocji jest w Rossmanie 😉

Mojego nadal nie ma a mial "postarac sie wrocic wczesniej" 😠 😞 😠 😞 🥴

• Mamusie
MajaCh nasi znajomi siedzą w Norwegii i tam też urodziło się ich dzieciątko. Są bardzo zadowoleni, państwo rodzinom pomaga, a u nas nie dość,że rzucą marne 1000 zł becikowego, to jeszcze oskubią z ostatniego grosza 😮 🙂
Dzisiaj jedynie opłacalny jest handel fajami i spirytem, bo kary praktycznie żadne 🙂 A ,,bejcą" nówką można się rozbijać, bo dochody konkretne ☺️
A dzieci w Polsce najlepiej chować biedakom, bo pójdą do gminy i zawsze coś im dadzą,a Ty zęby na kołek, bo średnia przekracza o kilka złotych!
U nas w gminie biednym domy dają za free, paki UE tonami zwożą 😮 Gdyby mi taką pomoc oferowali też bym spoczęła na laurach i spłodziła z 8 dzieci! Tylko,że człowiek ma honor i wpojoną głupią mentalność ,,bo co ludzie powiedzą" 😠

Tak sobie myślę,że mało dzieci=rząd daje mało kasy... A gdybyśmy zaczęli się tak pierzyć jak skośnoocy??? 🤪 Metr kwadratowy na pięć osób= większa kasa od państwa... 🤨 To może być myśl... 😉

Olek dzisiaj odrobinę znośniejszy,ale piszczy jak opętany! 😮 Obecnie ucina sobie drzemkę... A ja czekam na gości... Najem się jak dziki osioł i jutro obudzę się z wyrzutami sumienia i zadem jak trolejbus 🤪 😉 A co mi tam... Jak się bawić, to się bawić!!!

Spokojnej soboty Kochane! 😘

• Mamusie
emiliaeem - udanego spotkania 🙂 najedz się porządnie bo szczuplutka jesteś 🙂

a miałam pisac że dzis coś mi odstrzeliło jak Patryk wył i myślę sobie a mam jeszcze jakieś "krople" pokarmu to mu dam cyca to może się uspokoi trochę i co?
nie dosc że za bardzo go do cyca nie ciągnęło to jak już załapał o co chodzi to mnie wziął i ugryzł
- zabolałoooo i dziękuję bardzo cyca schowałam 🙃 🙃 🙃 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🥴 🥴 🥴

Wercia hahahha 😁 dobreeee
Emilia Tobie rowniez milej sobotki 🙂 ty zadu nie bedziesz miala kochana chocbys nie wiem jak sie starala 😁 GLUPOLU!!!wcinaj na zdrowie,zeby tylko zoladek nie bolal po tym 😉

• Mamusie
Dzisiaj Pyrka dostała królika i…. zasnęła przy jedzeniu 😮 😮… Nie wiem czy takie nudne to było czy była taka zmęczona ? 😉

Ewa Może faktycznie masz rację Teraz to już sama nie wiem….

Kiniek Widzę że na wiele tematów mamy takie samo zdanie. Ja nie jestem jakoś bardzo ostrożna, ale to też moje 2 dziecko i się za bardzo nie rozczulam 😉
Dzisiaj Pyrka spróbowała skubańca. Smakował aż sobie mruczała 😉

Emilianem W każdej firmie znajdzie się ktoś wkurzający. A wiadomo najlepiej tam gdzie nas nie ma 😉

emilia1 Ja Sabinie daję chrupki kukurydziane. Nie krztusi się ale na wszelki wypadek nie zostawiam jej samej.

Rose U mnie tez nadgodziny bezpłatne co mnie doprowadza do szału. Nikogo nie obchodzi ze muszę dziecko z przedszkola odebrać.

MajaCh No włąśnie, Ale Jesteś odważna. Nie wiem czy zdecydowałabym się na wyjazd tak daleko. Ale coś za coś 😉
A jeśli małej nic nie jest od jedzonka to się nie przejmuj i dawaj to co uważasz.

Emilianem Ty jesteś laska i nie grozi ci wielki zad! I weź mnie nie wkurzaj bo chciałabym być takim trolejbusem 😉

Jutro jadę do szkoły więc nie naskrobcie dużo bo kiedy to nadrobię 😉

• Mamusie
Hej!
Dzisiaj byli u nas znajomi na kawie. Milo jak ich zobaczył to w ryk i tak przez dwie godziny. Jak byli daleko to nawet zaczął ich zaczepiać,jak oni chcieli podejść do niego to w ryk. Co za dziwak z mojego syna. Ciekawe po kim to ma?
Wczoraj upiekłam marchewkowca, i napchałam się ile wejdzie, pychotka (nadrabiam te cztery miesiące w ciąży bez słodyczy).

• Mamusie
MajaCh- wiem, że w Anglii żyje się dużo łatwiej, jednak nie wyobrażam sobie zostawić rodziny i przyjaciół. Może za stara już jestem na to. Wkurzam się często na prawo, rząd ale ciągle tu tkwię.

Tilii- też zastanawiałam się nad kilkoma miesiącami wychowawczego, ale miesiąc to wydaje mi się, że nie warto brać. Pracodawca na Twój pierwszy wniosek musi dać Ci wychowawczy, natomiast później to już jego dobra wola, może ale nie musi.

• Mamusie
Witam

Jej ledwo żyję nawet nie miałam chwili wolnej żeby do Was zajzreć. Mąż był w pracy wiec sama musiałam posprzątać mieszkanko 😠 dobrze że Lenka współpracowała.

Teraz śpi zasnęła jak wracaliśmy od znajomych którzy mieszkają 4 bloki dalej 😉 wiec dzisiaj bez kąpieli i bez kolacji ale myslę że tak koło 23 jej dam albo jak sie obudzi 🤢

Widzę że rozmawiałyście o tym gdzie lepiej się mieszka no w Polsce to zależy komu biednemu i uczciwemu na pewno nie. Ja też mam znajomych w Norwegii za urodzenie dziecka dostali 15tyś. wiec to sie nazywa becikowe 😜

Oj coś nie mam weny do pisania. Dobrej nocy życzę 😘

• Mamusie
Tilii- jeśli tak to pewnie bierz, dobra każda chwila spędzona z maleństwem. Ja nie wiem jak się ułoży w pracy po moim powrocie, a umowę mam do końca roku. Wolę wiec mieć możliwość w każdej chwili przejścia na wychowawczy. To znaczy na pewno szukać pracy, bo też nie mogę sobie w tej chwili pozwolić na siedzenie w domu bez pieniędzy.

• Mamusie
Tiliiii no właśnie ja tez planuje iść na kilka miesięcy tylko na wychowawczy (płatny 🙂)do 31 .08 mała będzie już miała skończony rok to łatwiej będzie ja komuś podrzucić 😉 teraz najgorszy okres bo jeszcze nie chodzą ba nawet dobrze nie siedzą i trzeba się namęczyć żeby zabawić 🙂

No właśnie ty też masz 2 dzieci to pisz jak będziesz wprowadzała nowości, ja dałam 2 raz chrupka po cyckała i zwróciła go na mnie 😜, ale za to surowe jabłko lubi 😉
ewa ja tez na stare lata nie mam odwagi wyprowadzać się za granice tylko to wkur.... , ze jesteśmy w Unii od stycznia tylko trabia o podwyżkach a nam chuj.. daja, a traktowanie matek z dziećmi to już przesada tak jak ęmiliaeem pisze dadzą 1,000 zl i co mamy z tym zrobić jak wózek więcej kosztuje i o czym tu gadać , jak dwoje rodziców pracuje i maja najniższą krajowa to juz na rodzinne sie nie załapią, najlepiej pozwalniać się i z mopsu korzystać nawet mieszkanie dadzą ...... no nic czekamy na lepsze czasy 😉

• Mamusie
Witam wieczorkiem 🙂

ewa
- uwielbiam ciasto marchewkowe, najczęściej piekę
apropo dziwnych zachowan dziecka to Nasz sie zaczyna wstydzic chyba juz, jak ostatnio przyszła jego chrzestna, która z miesiąc u Nas nie była to się "wstydził", chował głowę, zrobił usta w podkówkę i ryk, dopiero po jakimś czasie się przyzwyczaił

Gosiaczek - no 15 tyś to już by mi wystarczyło 😜

emilia1 - mój "wcześniej" wrócił czyli o 16 dziś i poszliśmy z wózkiem przez śniegi i lody do Rossmana, kupiłam te słoiczki z promocji 2+1 - szkoda że w sumie większośc zupek była, ale z mięsem i jedno danie - coś tam kurczak w warzywach i z owocami czy jakoś tak

A kupujecie może te słoiczki w Rossmanie z Babydream = czyli dla Rossmana robione?
Bo ja kupiłam - duże są za 2,99 w promocji
Dziś dałam jabłko z bananem - ale jest też w tym mąka ryżowa

• Mamusie
emilia1 -hehe dziękuję ale już niedługo ząbki króliczka znikną (tzn chodzi mi że takie 2) bo tak jak pisałam wychodzi 3-ci zębor na dole po prawej ale w takim miejscu że daleko jak na 2-kę i blisko jak na 3-kę = krzywe zęby po mnie pewnie będzie miał
kurde - karaoke 🙃 🥴
No a te 2+1 słoiki to wychodził 2,86 za duży słoiczek

heja ja tez dobranoc 🙂
Wercia u nas sloiczki duze sa tylko od 7go miesiaca 😞 ale poki co musialam przestac dawac Zuzi obiadki bo pluuuuje dalej niz widzi.I nie przekabace.!!!! tylko owoce wcina!!!a najbardziej na swiecie teraz kocha arbuza i mandarynki znaczy sok,bo jak sie przyssie to sie drzeee kiedy reke zabieram i trzyma mi ja z calej sily !!! ale cos za cos. Wody nie chce pic,herbatek tez,wiec tylko mlesio i owoce ssie .Jablka jeszcze nie dawalam, tylko sloiczkowe.
AAaaa nie wiecie jak to jest z jogurtami wlasnie?? moge dawac codziennie skoro nic jej nie jest takie mini jogurciki..

MajaCh z jogurcikiem jedyne przeciwwskazanie to chyba zawartość cukru 🙂

Emiliaeem kochana aleś mi przycukrowała aż buraka spaliłam ☺️ 😘

Lecę spać jutro wielki dzień wyruszamy do szpitala, a od 2giej w nocy Maks ma być na czczo ... będzie ostro 🤢