Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Lenka śpi od 20 a ja od 20 ćwiczyłam i teraz ledwo żyję 😜 gdzie moja kondycja się podziała 😮

rose twój Jasiek już raczkuje a moja dopiero dzisiaj pierwszy raz sama przekręciła się z plecków na brzuszek 😉 niestety nie widziałam bo jak wróciłam do pokoju to już była na brzuszku 🤔

co tu taka cisza 🤔

• Mamusie
Gosiaczek gratuluje obrotu na brzuszek 🙂 jak już raz się udało to teraz będzie coraz częściej a za chwilę co się obejrzysz to ona będzie fikać na brzuszek 🙂

AnjaP ja też nie mam Twojego hasła do agu

Teditz Lenka już się zabiera za raczkowanie?? a ona siedzi sama sztywno??

a ja nie mam aguagu.... 😮
ale za to tu Wam pokaze NAS 🙂 siameee kapielowa pora 😁 wlasciwie to tuz po wyjeciu z wanny 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/811/desktopsh.jpg/][IMG]http://img811.imageshack.us/img811/9665/desktopsh.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
powiem Wam że był moment że zdurniałam i zapytałam lekarza czy to normalne, ale powiedział że jedne dzieci po prostu lecą jak burza i Jasiek do nich należy, bo zastanawiałam się czy to w porządku że tak szybko raczkuje.
Tedit, to jest na więcej porcji, bo sporo tego będzie, dorzuć jeszcze orzechy nerkowca.
Majeczko teraz widać po kim Suzanka taka śliczna 😆 zabij mnie ale ja tych kilogramów nie widzę - buzia szczuplutka.

Tedit sliczna spacerowka jednak ja sie naczytalam ,ze te 3kolkowe to wywrotki....?
Dzieki dziewczyny.....buzia to nie wszystko 😜 ja jestem proporcjonalnie rozlozona po ciele hehehe najbardziej po ciazy pas i boczki ,uda....... i na plecach troche wiecej ..

• Mamusie
jakiś czas temu na mieście facet prowadził 3kołowca i koleżanka mówi,że to wywrotki i zaraz leżał wózek, ja bym nie chciała takiego.
MajaCh powiem Ci że ja to bym chciała trochę więcej tu i ówdzie, bo tyłka wcale nie mam, a to chyba niezbyt seksowne jest. muszę się wziąć za gimnastykę.

no myslalam,ze nie uda mi sie tego pliku zapisac ale jest 🙂 patrzcie ...czasem sama sie karmi,nawet cala butle wypije,a czasem rece rozlozone po bokach ma jak na krzyzu hehe tym razem udalo sie butle trzymac siamej 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=F_3J861dvxE

McDa dziękuję za życzonka 🙂

Rosa to Ci Jas zaraz biegać zacznie 🤪 🤪

Dareczko zgadza się ten sam ząbek 😉

MajaCh super wyglądacie!!

A do diet ja się nie nadaje za chiny , wchodzę do kuchni leżą batoniki musli dietetyczne i delicje...zgadnijcie po co sięgnę i mowy nie ma bym sobie słodkiego odmówiła albo fury ziemniaków bo uwielbiam ziemniaki ,choć równie bardzo uwielbiam sałatę i natkę ,takie spaczenie. U mnie działa tylko siłka i basen,ale znów nie mam z kim się poszwędać.. no nic zobaczymy co to z tego wyjdzie.
Tymczasem dobranoc 😉

• Mamusie
hej

Nocka względna tylko jak zasnęła to po ok 40 min obudziła się z krzykiem nie wiem czy coś się śniło czy ząbki 🤨 🥴 pobujałam ja chwilkę w leżaczku i przełożyłam do łóżeczka, o 24,30 mleczko o 4,30 herbatka i o 6,30 mleczko pobudka o 7,30 to rekord spania 🙂

gosiaczek ja robię herbatkę ta rozpuszczalna z hipp bo tylko taka pije 🙂 a w nocy to daje do wody kilka ziarenek tak do smaku bo jak wodę dawałam to i tak za 10 min mleko 😉

tedi śliczne wózki, tylko te 3 kołowce mi się nie podobają , przypominają mi wózek inwalidzki szczególnie te co maja jedno duże kolo na środku 🙂

rose te musli własnej roboty nie dość ,że zdrowsze to i taniej wychodzi 😉

maja śliczna z ciebie dziewczyna , a Zuzia jak zwykle urocza 🙂 Natalia tez sama trzyma butelkę 😉

kinga ja też uwielbiam ziemniaki i to na dodatek jak pływają w sosie 😜, ale ta dieta róży bardzo mi smakuje 😉 i mam już kilo mniej 🤪 a na siłownie tez bym pochodziła , ale tez nie mam z kim 😞

• Mamusie
Witam

U nas nocka ok Lenka obudziła się tylko o 4 na mleczko a potem obudziła się o 7 wiec do 8 mogłam poleżeć 😉

emilia moja też tylko z hippa pije a możesz mi napisać ile dajesz jej tej hertbatki i jaki smak?
Co do siłowni chodziłam miesiąc i jakoś szkoda czasu było mi na dojazdy no i pogoda zniechęcała potem te mrozy wiec ćwiczę w domu 😉

tedit jak dla mnie fajniejszy ten na 4 kółkach 🙂

a mnie migrena dopadła 😞

Czesc babeczki 🙂
Emilia1 !!!! ja sie zwaze rowno tydzien po rozpoczeciu ale juz widze zmiany!!! nie wiem czy to woda schodzi czy po prostu zaczynam chudnac 🙂 biodra jakby mniejsze, ramiona wyrazniejsze.... 🙂 no i lepiej sie czuje 🙂 naprawde jestem w szoku,ze mam takiego powera do tego i zarazilam meza 🙂 A co do musli to Rose ma racje przekonalam sie dzis, mam otreby roznego rodzaju i musli gotowe ze sliwkami granulowane, sprobowalam tylko kawalek i rzeczywiscie czuc ,ze jest przetworzone slodkie, sliwki takie nie sa....wiec zostawie dla méza 🙂 tylko owsianki nie moge dostac kurde .....kupilam cos ruskiego w sklepie international ale to chyba na krupnik taka kaszka......to nie jest owsianka prawda? hehehe
Dziewczyny ja tez uwielbiam ziemniory w kazdej formie, puree z cebulka i maslem 😁 frytasy swojej roboty itd no ale sila wyzsza sa inne smaczne potrawy jak bede bardzo bardzo chciala to sobie ugotuje na pol na parze ,a pozniej wrzuce do piekarnika ziemniora i bedzie ok 😉
a na silownie nie mam ochoty ani czasu....musialabym chyba opiekunke wynajac bo M.pracuje w baardzo roznych godzinach, a basen uwielbiam 🙂

Witajcie dziewczyny,
długo mnie nie było. Nie zaglądałam do was bo ostatnio dość nieprzyjemnie przechodzimy ząbkowanie i ogólnie jakoś nie miałam sił ani nastroju żeby się "udzielać" 🙂) ale postanowiłam dzisiaj coś naskrobać i opisać w skrócie co u nas.

Otóż Ani w zeszłym tygodniu, niemal jednocześnie, wyszły 2 dolne jedynki. Przechodziła to dość boleśnie, łącznie ze stanem podgorączkowym. Nie spała przy tym ani w dzień ani w nocy, 10 min spania i płacz,wiercenie, także byłam wykończona na maxa. Siedzi juz sama, ale o raczkowaniu nie ma mowy. Jeśli chodzi o "umiejętności " 🙂) to już kiedyś pisałm, że nauczyła się robić "kosi kosi łapci" i "papa" a ostatnio tańczy tzn giba się w przód i w tył jak zaczynamy spiewać, wtedy ona robi "tany tany 🙂) (a swoją droga co za słownictwa używam, prehistoria 🙂 🙂) aha no i fajnie warczy na mnie jak powiem , żeby postraszyła mamę, jakby naprawdę wiedziała o co chodzi. Ona widzi, że ja się wtedy chowam i boję wiec "warczy".

Jeśli chodzi o jedzenie to też trochę się zmieniło. W dalszym ciągu na cycu, ale rano dostaje butlę z bebilonem pepti (bo wciąż nie wiemy czy to skaza czy nie) i odrobiną kaszki. Wypija mało bo maxymalnie 130 ml, ale dobre i to. oczywiście obiadki i deserki, ale nie mogę powiedzieć, że lubi jeść.
Byliśmy z nią na pobraniu krwi i USG jamy brzusznej. ma torbiela na jajniku, podobno jest wystymulowana moimi hormonami. Za to horror przeżyłam na pobraniu krwi, nic nie leciało ona się darła i w końcu okazało się, że badanie nie wyszłobo zrobił si ę skrzep i trzeba powtórzyć, już się boję 😞(

przepraszam was że tyle piszę, mam nadzieję, że was nie zanudziłąm, postaram się w wolnej chwili poczytać, ale nie mam szans na nadrobienie, niestety.
pozdrwiam was serdecznie i zdrówka dla wszystkich.

Emilia 1 o jakiej diecie Róży mówisz?

A jeśli chodzi o otręby to od dawna jem i dodaje do wszystkiego co się da 🙂) zwłaszcza do jogurtów naturalnych, serków dobrze działa na przemianę materii i cholesterol 🙂)

aa wczoraj ugotowałm małej zupkę buraczkową z królikiem i warzywkami, baardzo jej smakowała

• Mamusie
MajaCh Zuza ładnie trzyma butelkę 😉 moja od dawna sama pije herbatki ale jak pije mleczko to ja jej butelkę trzymam bo ona czasem się bawi i nie chce żeby się pozalewała 😜

monia no to gratulujemy ząbków szkoda tylko że tak źle znosi ich wychodzenie 🤢 a popranie krwi to i ja źle wspominam Lence nie leciała krew z jeden rączki i tak długo jej w rączce dłubała a potem wzięła z drugiej rączki. Lenka tak się rozpłakała ze aż się trzęsła 😞 Buziaki dla twojej Ani 😘