Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

hehehe Emiliaeem Majka to piesio? 😁
Darka Zuzia nie siada sama ale tak tak oczy takie newidzace ,usmiech od ucha do ucha i sie na brzuch przewala, za chwile sie tuli przysypia i znow, i sobie cos mruczy, ale juz ma oczy takie niewidzace, krecik maly....musialabym to pokazac nie umiem dokladnie opisac bo ona nie placze wcale ale wlasnie taki zaciesz ma.

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dobry 😁 wieczór 😜

Moja księżniczka już śpi 🙂 To i ja się zaraz kładę 😜

emiliaem śliczny awatarek, a Oli jest BOSKI 🙂 🙂

tilii bo ja natalii przez 24 h powtarzałam,w nocy śpimy bo mamusia idzie do pracy i musi sie wyspać 😁 😁 😁

Czy wasze dzieciaczki klęczą ??? Natalia od jakiegoś czasu tak na klęcząco się bawi . Śmiesznie to wygląda jak jeszcze ręce złoży hehhee Mniej śmiesznie jak tak klęczy np przy ścianie bądź ławie 🤢 bo boje się że poleci do przodu i zapomni o rączkach 😲

Emiliaeem śliczny ten twój synio...mój właśnie śpi a ja co Chile sprawdzam gorączkę bo się boje ze znów tak skoczy ..nawet boje się zasnąć . O 22 ma dostać dozylnie antybiotyk No i chyba na zabicie temperatury...ostra infekcji gardła i do tego zęby poszły 4 góra i 4 dół tzn tak mówiła lekarka ale nie wiadomo kiedy wyjdą ciekawe ile zabawimy tu... Mam nadzieje ze nie bedą mu wymieniać wenflonu bo tego nie przeżyje już.

• Mamusie
Emilia tylko my mamy roczek w kościele zamówiony na 1 lipca, czyli paulinka będzie miała 11 m-cy... boje się że 80 będzie wisiało na niej, bo te rozmiary są różne.... hmm przemyśle to jeszcze....
i paulinka też klęczy już od jakiegoś czasu najczęściej w łóżeczku, wstawac nie umie to klęka 🙂 no i wszystkiego czego się chwyci...

Darka Paulinka w nocy na spaniu obraca się na brzuszek z głową do góry i zamkniętymi oczami i siada na spaniu... i wtedy ma oczka zamknięte i stęka, musze wtedy wstać i ją położyć bo sama nie wie o co chodzi 🤪

Megan trzymaj się!!! trzeba być dobrej myśli!!

Emiliaeem super ma Olek zdjęcia no i awatarek piękny! no ale jakby mogło być inaczej jak Wy na nim jesteście 🙂

• Mamusie
emiliaeem Oli naprawde boski slodki tylko do schrupania ale kompletne przeciwienstwo mojego zboja on sie niczego nie boi male kurczaczki chwyta za glowy, kaczuszki za ogon, psa zreszta takze mamy owczarka a on ja za ogon naszczescie Sara to lagodny rodzaj owczarka niemieckiego niby to mamisynek ale ludzi w hipermarkecie zaczepiac uwielbia szczegolnie jak stoimy w kasie w kolejce to on chwyta za torebki zlodziejaszek juz fachu szuka(ja mu dam)

Dzis maly padl szybko norma jesli nie pojdzie spac pozniej niz godz 16 wtedy po kapaniu butelka i w kimono zreszta dzis mial dzien przytulania sie do mamy i nawet na 1 min mu sie usnelo na raczkach ale jak go odlozylam to od razu zywy zboj

Czekam na Adriana jak wroci z pracy i spac bo ja juz spiaca jestem

Wy sobie tak kupujecie a ja hmm nie pamietma kiedy ostatnio kupilam cos dla siebie ale teraz mam zamiar kupic sobie jakies butki i bluze bo nie mam w czym chodzic a jeszcze spacery sa zimne

Megan trzymajcie sie tam z tymi welflonami to nigdy nie wiadomo ja juz mowilam bylam z malym 14 dni w szpitalu 1 ktory mu zalozyli wytrzymal najdluzej bo jakies 5 dni a potem to co 3 dni zmieniali a ze moj ma lapy jak "goryl" to zyl nie widac i albo zle wkula albo pekla tez to przezywalam

Mcda to szybko jak na 1 lipca ja jeszcze nie bylam u ksiedza ale mysle ze jak pojde w maju to jak najbardzije wytsraczy to tylko zamowienie mszy bez nauk a my mamy mala parafie wiec ksiadz bez problemu ustali date kiedy ja chce i pewnie tez bedzie to 1 lipca bo to najblizsza niedziela po 29 czerwca jak to szybko leci niesamowite

ok dziewuszki zycze przespanych nocek i DOBRANOC 😘

• Mamusie
hej 🙂

STO LAT DLA PAULINKI, DUŻO DUŻO ZDRÓWKA KOCHANA 😘 😘 😘

NOCKA ok spanie od 20-6,20 . O 24 się kręciła to dałam oszukane mleko 😉pogoda fatalna , a ja mam jechać do kumpeli na urodzinowa kawę 🙂

Ja jak wyprawiałam roczek synkowi to bez mszy 🤔 i jestem zdziwiona ,że teraz się wyprawia tak jak chrzciny 🤔 Chyba tez pójdę dać na msze 😉 zmykam bo mała marudzi 🙂

megan trzymaj sie dzielnie i zycze szybkiego powrotu do domciu , duzo zdrówka dla Marcelka 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Megan wiem co przeżywasz, Maksiowi żyły też pękały ,wkłuwały się ponad 20 minut a on płakał i płakał i płakał, myślałam że mi serce pęknie, powtarzaj sobie że to dla Jego dobra ,trochę pomoże. A wymiany pilnuj sama, niestety z założenia u niemowląt wymienia się co 3 doby, np u nas w szpitalu nie pilnują tego i potrafią dzieci miec stan zapalny ,albo np zrobiły wkłucie nie w żyłę a obok,po 2 dniach podawania leków okazało się, że wszystko szło pod skórę ,ręka spuchłą jak balon ... takie ekscesy odchodzą w szpitalach,najlepiej samemu być upierdliwcem i męczyć pielęgniarki 🤨 Zdrówka dla Was!

Sto lat dla Paulinki no i zdrówka ,na zapas 😉

Emiliaeem awatarek super! a jak dzieciątko takie niepewne do zwierzaków dla mnie to słodkie jest 😁 z czasem same zmacają i nabiora pewności 😉

No i pochwalę się od wczoraj mamy górną jedyneczkę !!! i wszystko jasne skąd Maksik ostatnio spokojniejszy 😁

Dolaczam do zyczen dla Paulinki, duzo usmieszku i zdrowka malenka 🙂!!
Megan az mi sie serce sciska jak pomysle o Twoim maluszku... jest dzielny, na cale szczescie nie bedzie tego pamietal...a Ty widzisz jestes sama sila dla siebie ,zeby byc dla niego.
A u nas dzwieki nosowe jeczenie ale takie w porzadku uczy sie nowosci i powiedziala mama , nosowo hehe ale sie usmialam.
Ide zaraz do zembologa na sprawdzenie ale bedzie trzeba nast wizyty zaklepac bo zab juz zrbiony daje o sobie znac..uprzedzal mnie dentysta ostatnio,ze tam sa nadal nerwy wiec moze byc i tak.... no nic .Milego deszczowego dnia!

• Mamusie
Dzień doberek , i u nas nocka standardowo od 9 do 8 , teraz znowu drzemka.Chwila dla mnie bo w domu jestem, właśnie wstawiłam ogłoszenie, szukam opiekunki, trauma, q...wa, aż mam łzy w oczach jeszcze. No to się zacznie jak będą dzwonić x panie.
Olii poznaje świat, może i lepiej że ma dystans , Lila odważna była do czasu gdy pies kichnął, Potem na sam widok psa zaczynała płakać , reakcja na kota była już z góry skazana na to same niepowodzenie , kontakt ze zwierzętami został chwilowo zawieszony, ale na dzień dziecka planujemy wyjazd do zoo safari

najlepsze życzenia spóźnione od cioci Ani i małej Lili dla Maksa ,Lenki , oraz dla naszej Paulinki,

ps szukacie fotelika http://www.ceneo.pl/;015599474-10.htm http://www.ceneo.pl/;015599474-10.htm skłaniam się ku temu widziałam go w sklepie, kilku znajomych go ma i są zadowoleni, mylałam jeszcze o cybex http://www.ceneo.pl/3034096 . juz cos kupowałyscie?

Megan trzymaj się!!! doczytałam co sie stało , bądź silna

MajaCh jak ja nie lubię zabologów 🙂

• Mamusie
Dzisiaj mam urlop. Jadę do Starostwa Powiatowego na rozmowę kwalifikacyjną 😮 Strasznie się boję bo to mój 1 raz 😜 ...

Całuski dla Paulinki

Megan Trzymaj się

Emilia Ja też nie miałam Mszy, bo Filip urodził się w święta i ksiądz powiedział że jak chcemy mamy przyjsć z nim do kościoła i sami się pomodlić. Teraz zrobię tak samo, 29.07 pójdziemy wszyscy do kościoła a „imprezę” zrobię w którąś sobotę 😉

Emiliaeem Ciesz się bo moja pyrka zjadła by wszystkie zwierzątka 😉 Niczego się nie boi, nawet dużych psów. 😮

• Mamusie
anja ja właśnie wczoraj zamówiłam ten czytałam opinie, przymierzałam do samochodu jest stabilny i Lenka w nim dobrze wygląda, no i można go pochylić do delikatnego leżenia taki sam ma tedit i jest zadowolona 😉
A i jeszcze jedno co do tych crash testów to wiecie że robią je z max. prędkością 60km/h a kto tak naprawdę jeździ? dobre foteliki to te co maja przynajmniej 3 gwiazdki i co ważne muszą dobrze pasować do siedzeń czyli muszą być stabilne, dobrze muszą być przypięte pasami tak samo jak dziecko do fotelika tak mówili w DDTVN 😉

a to ten fotelik bo zapomniałam dodać linka ☺️ 😜 http://www.mamaija.pl/index.php?DepartmentID=0&ProductID=3835&Model=38%20purple&x=1

• Mamusie
Witam,
nocka standard, pobudka o 1 i o 5 na cyca a poza tym od 3 co godzine na smoczek aż do 7 😞

Paulinka dziękuje za życzenia 🙂

co do fotelika to my si zastanawiamy nad MaxiCosi, kilka znajomych ma i jest bardzo zadowolona i mają 4 gwiazki, w weekend majowy jeden dzien pojedziemy pooglądać jak wyglądają i przymierzyć do samochodu, tylko my chcemy z Isofix i innych nie bierzemy pod uwagę.... 🙂

Tiliii trzymam kciuki za rozmowę!

• Mamusie
McDa my też chcieliśmy z izofixem ale mamy tak wyprofilowane siedzenia w samochodzie że strasznie odstawał i nie był stabilny i pamiętajcie bierz pod uwagę opinie internautów i znajomych a nie to co mówi sprzedawca bo on zawsze sprzedaje ten produkt z którego ma więcej kaski bo wiem coś o tym 😉

• Mamusie
gosia chodziłam po sklepach i nie widziałam u nas tych fotelików, ale sie popytam. W TYM BEBE CONFORT podobno ma 8 poziomów ułożenia fotelika w tym ta która podoba mi sie najbardziej to funkcja obracania, może byc bardzo przydatna , zwłaszcza że często jeździmy ja z Lilą autem, i męczy mnie już wkładanie i wyjmowanie małej z maxi cosi. A o tych crash testach tez różnie czytałam ostatnio to http://fotelik.info/pl/news/testy_fotelikow_abecadlo,89.html . jAK ufać?
Masz racje musimy zrobić przymiarkę / CIĘŻKI WYBÓR
Ps , maxi cosi pebble mam na sprzedanie , nie chce nikt kupić 😉

• Mamusie
anjaP na pewno coś znajdziesz 🙂 ja jak byłam w sklepie to np. był facet który chciał fotelik aby dziecko było tyłem do jazdy bo podobno bezpieczniej a ja nie wyobrażam sobie żeby dziecko siedziało tyłem do nas no ale ile osób tyle opinii gdyby nie to to byłby jeden fotelik i nie było by problemu z wyborem 😁

• Mamusie
no a weźmy teraz rodziców którzy przewożą dzieci bez fotelika masakra 😮 albo kupują jakieś marketowe hmmm no ale można różnie na to patrzeć może po prostu brak pieniędzy 🤢
no ale z drugiej strony jak maja na samochód i na paliwo to i o bezpieczeństwo dziecka powinno sie zadbać 😉

• Mamusie
Gosiaczek napisał(a):
no a weźmy teraz rodziców którzy przewożą dzieci bez fotelika masakra 😮 albo kupują jakieś marketowe hmmm no ale można różnie na to patrzeć może po prostu brak pieniędzy 🤢
no ale z drugiej strony jak maja na samochód i na paliwo to i o bezpieczeństwo dziecka powinno sie zadbać 😉

moim zdaniem na bezpieczeństwie zwłaszcza dzieci się nie oszczędza