Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
emiliaeem no właśnie nie wiem co się stało z moją motywacją 🤢

Dzisiaj siostra przychodzi do mnie i idziemy na spacerek 🙂 a teraz sprzatam żeby weekend mieć leniwy 😁 Lenka właśnie zasnęła wiec lecę kuchnie ogarnąć 😉

MajaCh my się doczekałyśmy ładnej pogody to i ty się doczekasz 😜

• Mamusie
ale ciepełko 😎 😎 😎 ja o 12,30 wróciłam ze spaceru .Natalia teraz śpi jak wstanie to pewnie znów pójdziemy na spacerek 😉 U mnie w domu temp bez zmian 22,6 stopni , a na dworze 26 stopni 😉 Mój ból migrenowy nadal trwa 😞

megan ucałuj Marcelka dobrze ,że już jest ok 🙂 Wstrętna jest ta 3 dniówka 😲 oby mojej niuni nie dopadła 🙂

McDa no to super ,że nocka lepsza i że usypianie wróciło do normy 😉 🙂

wercia śliczne te 1 szorty 🙂

Maju masz troszkę słoneczka 😎 😎 😎 😎 😎 😎

• Mamusie
No i mam poweekendowane 😞 - moj mi zadzwonil ze laskawie moglibysmy jechac jutro - a tymczasem nic nie jest spakowane bo bardziej nastawial mnie i Mamę na niedziele

a w poniedzialek, srode i piatek do firmy - i znowu pracowac za darmo
ja go normalnie piernicze niech siedzi se sam ani nie przyjezdza na te dni
sytuacja ta nie jest z reszta nowa, myslalam tylko ze jak bedzie dziecko to jak co roku nie trzeba bedzie sie prosic o kazdy wolny dzien, zwlaszcza o wolne dni w dlugie weekendy

zaraz napiszecie zeby go w dupe kopnac...
dostanie chyba predzej czy pozniej kopa.....................
-

megan - byleby do niedzieli...

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Lenka właśnie zasnęła a ja musiałam zajrzeć do Was 🙂 Mąż już wrócił 🙃

My od 14 do 18 na dworku byłyśmy aż teraz padam ze zmęczenia a pogoda rewelacja normalnie lato mamy 🤪

emilia dzięki za oklaski 🙂 a jak głowa mam nadzieję że już lepiej no i jak twój grafik?

megan oby do niedzieli trzymajcie się 😘

wercia to kopnij go w to dupsko to może się opamięta 🤢

no właśnie dziewczyny wiemy że nie macie pewnie czasu ale jakbyście zajrzały od czasu do czasu tak jak darka było by super 😉

kurcze jakby Lenka była starsza tobyśmy sobie do Bałtowa na cały dzień pojechali a tak to nie ma sensu bo nic nie będzie pamiętała siedzę i myślę gdzie by tu wyskoczyć 😉

• Mamusie
Witam
Emilia1 jestem jestem 🙂 czasem poczytuje, ale tylko wpadam na chwilę takż e wybaczcie 🙂)
Ja dzisiaj miałam urwanie głowy "kinder bal" córki (6 lat 🙂)................w domu. Głowa mi pęka, 6 wrzeszczących, skaczących po kanapie dzieciaków. cieszę się, że już jest po 🙂) uwierzcie mi, dały mi popalić a mała tylko niezmiernie zdziwiona patrzyła na tę bandę 🙂) potem jak już dzieciaki poszły to przyszła babcia z dziadkiem ciocie i kuzyni 🙂) niezły dzień

przepraszam, ale nie daje rady, chyba zaraz pójdęspać
pozdrawiam

• Mamusie
Kasia321 wpadaj chociażby tylko się przywitać 😉 no to urwanie głowy dzisiaj miałaś 😜 ja tez to przechodziłam 😁 😁

megan żeby ci szybko czas minął i buziaczki dla Marcelka 😘 😘

gosiaczek ten ból głowy to tez stres przed pracą 😞 teraz nie boli ale byłam w aptece po solpadeine i zapas w domku już mam 😉 A grafik super cały czas na 6- 14 🙂 Ciągiem pracuję 4 dni i wolne 😉 mam aż 3 niedziele wolne i wekeend w dzień matki 😉

wercia ty tu możesz mam sie wyżalić, a i tak zadecydujesz sama czy mu kopa w dupsko dasz czy nie. Mój mąż ma od jutra 9 dni wolnego 🙂 Także jestem spokojna i mogę iść 2 maja do pracy 😉 Wiem że z teściową tez będzie ok , ale jednak będę spokojniejsza w ten pierwszy dzień pracy 🙂

McDa i ja mam taka nadzieję ,że któraś to przeczyta i zajrzy do nas kasia 321 juz napisala 😉

Natalia po rannym spacerze była taka zmęczona ,że jak wróciłyśmy to zasnęła cos przed 15 i spała około 2 godz. Na spacer drugi raz nie poszłyśmy bo jeszcze spała a ja na 17 ta szlam na drzwi otwarte do gimnazjum z synem 😉 Na noc wypiła na 2 razy 210 mleka i od 20,30 spi 😉 i na koniec jeszcze raz dałam wam oklaski a co tam 😜

• Mamusie
Witam

Nocka ok woda o 2 i mleczko o 6 wstała o 7 😉 ale ja obudziłam się z bólem głowy wiec wzięłam proszka i czekam aż przejdzie 😉

McDa i jak nocka?

A ja mieszkanko mam posprzątane wiec dzisiaj odpoczywamy, co prawda nastawiłam ręczniki bo śliczna pogoda 🙂 a no i po spacerówkę jedziemy i kupuję parasolkę siostra ma i mówi ze się przydaję 😜

a tu moje kochanie jeszcze w piżamce ale ładnie robi papa 😁
http://youtu.be/LGVj7azByzE

Miłego dnia 😘 😘 😘

• Mamusie
witam,

Gosiaczek dziękuje, nocka znów jeszcze lepsza 🙂 pierwsza pobudka o 2.30 na smoczka potem dopiero 4.40 na jedzonko i o 6 bo chciała iść do nas, z nami spała do 8 🙂
A Lenka przesłodka, jak ładnie robi papa, Paulinka macha całą rączką a Lenka ładnie dłonią robi 🙂 ten muszę nagrać Paulinke i jak robi "kosi kosi", a teraz uczymy ją dawać rękę na "cześć", coraz częściej jej udaje i jaka potem jest szczęśliwa 🙂

a my się zastanawiamy nad dwoma fotelikami:
Chicco XPace Isofix http://allegro.pl/fotelik-chicco-xpace-isofix-9-18kg-gratis-wys-0zl-i2277528488.html
albo Concord http://allegro.pl/concord-absorber-xt-pepper-najnowszy-model-isofix-i2289239728.html
i nie umiemy się zdecydować, oba polecali bardzo a np Maxi Cosi mówili że nie bardzo, że głowka w nim lata choć jest dużo droższy bo z isofixem prawie 1400 kosztuje...

słyszała któraś o tych fotelikach? Chicco słyszałam ale np ten Concord to pierwszy raz a podobno to jest dobra firma która się specjalizuje w fotelikach....

Hej Kochane
uf co za dzień ,pobudka o 5 bo córę musiałam wyszykować a tata odwieźć na wyjazd do babci , mamy chatę dla siebie xD Maksik wstał przez to juz o 7, o 8smej zjadł i zaczął marudzić do ok 9 , my dwa zombie kompletne, usnął i śpi jeszcze uff, jakoś odespaliśmy ranek .

Gosiaczek jaka ona dama jest!!! super robi "papa" 🙃 🙃 🙃 kojarzy mi się z czymś a'la "możesz już odejść"

Dziś mega dzień, na razie nie ma jeszcze 27 stopni jak wczoraj ale jest pełne słońce i 22, do czwartku ma być znów po 27, a potem nagle 11-13 na całą Polskę, więc się cieszcie słońcem póki jest!!!

Gosiaczek hehehe swietnie robi papa, Zuzia robi podobnie ale w swoja strone 🤪
McDa tak mowili o maxi cosi? a ja na niego poluje!!! a concorda slyszalam zle opinie z kolei..ale kazdy ma swoje zdanie trzeba dziecko posadzic ,przypasowac, np. Britaxy wysoko stoja i cenowa i rankingach,a sa twarde, nieprzyjemny material itd. Podobno Nania jest ok.
Ale jest tak jak ktoras pisala wczesniej, fotelik fotelikiem ,a umiejetnosc jazdy swoja droga..
Kinia ale Ci fajnie 🙂 zazdroszcze troche,ze mozesz komus zostawic malego. Z drugiej strony nie wiem jakbym rozstania przezywala sama 😜 ale i na to przyjdzie czas...
a pogoda...u nas 7 stopni, w nocy ma padac znoe ostro i 5 stopni, teraz tylko "popaduje"...
a nocka u nas hmmm pobudka o 4 na bubu, a i nowy zabek na widoku, ogolnie Zuzia ZGRZYTA zebami!! bo ten u gory jeden ja drazni,bo juz korona na wierzchu czyli ja swedzi pewnie, a drugi gorny sie pojawil i katarek w nocy troszke miala. Ehhh znow ..

• Mamusie
Rose dzięki, chyba jednak kupimy ten Chicco, opinie są dobre w internecie

MajaCh Concord jest właśnie twardy, styropianu dużo, dlatego między innymi wybierzemy chicco... a co do Maxi Cosi to mówił że te normalne są dobre ale z isofixem nie poleca bo nie mają zagłówka i faktycznie jak był obok chicco to już z samego wyglądu chicco wydaje się dużo bezpieczniejszy... główka jest chroniona...

Emilia ja też właśnie zwiałam z upału 🙂

mała zasnęła i jak się obudzi to pojedziemy po ten fotelik a potem wielkie wiosenne GRILLOWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! mniam już się nie mogę doczekać 🙂

McDa ale z Isofixem od raz to chyba sa tylko te 0-13 ? ja chce Maxi Cosi Tobi, albo Priori, roznia sie tylko tym,ze Priory ma 3 poziomy ustawiania oparcia,a Tobi ma 5 ale jest hmmm ladniejszy 😜 zobaczymy jak nie znajde takiego to kupie Nania. Chicco u nas nie ma , poki co ja uzywamGraco ale on jesy 0-13kg wlasnie,ale zdaje mi sie naprawde niewygodny na dluzsza podroz...i ma isofix.

• Mamusie
witam wieczorkiem 🙂 🙂

gosiaczek bosko pokazuje Lenka papa jak dama 😉 😉

Natalii najlepiej wychodzi kosi kosi , i dawanie buzi 😘 a papa to kręci ręką na wszystkie strony pokazuje jednocześnie takie dobre hehhee klepie się bo brzuchu i klaska no i wymach jak papa zrobi może z raz 😜 😉 😁

McDa ciesze się ,ze tez masz nocki coraz lepsze 🙂