Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
dziewczyny ja jestem padnięta nie mam siły na pisanie , ale czytam czytam 😉 Natalia dziś pobiła rekord niespania 3 x ok 20 min 🤢 I jeszcze nie spi ogląda tv 🙂

Miley witaj i zapraszamy do dyskusji, napisz coś o twoim baby jest starsze od naszych to chętnie się dowiemy co już potrafi co jada itp 😉 🙂

Tilli POWODZENIA

tedi daj znac czy kaszka smakowała 😉

Mcda super filmik 🙂

wercia Patryk cudny i słonik też 🙂

gosiaczek daj troszkę opalenizny 😉 kupiłam puder AA nr 3 😉 nie mam siły pisać dalej spać SPAĆ SPAĆ ..............

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Tedit Miałam próbkę tej kaszki.. i sama ją zjadłam bo mała pluła dalej niż widziała 😉
Ale oby Lence smakowało.

Tedit, Gosiaczek Emilia NIE dziękuję 🙂

A co do solarium to niestety nie dla mnie. Karnację mam śnieżno białą 😉 i mnóstwo piegów i pieprzyków, wszyscy się dziwią że mam czarne włosy i taką karnację rudzielca.
Po jakimkolwiek opalaniu przez kilka dni jestem czerwona a potem znika i znów jestem biała 😮

• Mamusie
witam wkoncu zajrzalam ale duzo pisac nie bede bo nie mam weny ani nastoroju dzis mnie dopadl taki okres ze chyba ostatnii taki bol mialam przy porodzie masakra na dodatek rano spedzilam w lazience pol godz zwykle tak zaczyna sie moj okres od spedzania w lazience wiekszje ilosci czasu niz zwykle

A tka nie moglam sie doczekac zebow ze wykrakalam tzn nie ma ich jeszcze ale maly chyba przechodzi to najbardzije z wszystkich tu obecnych dzieciaczkow slinotok ma masakryczny leci jak z zepsutego kranu na dodatek jest goraczka jest zmierzly niemilosiernie HELP mi ile to potrwa

Miley witam twoj szkrab starszy od naszych mozesz nam cos doradzic jak Kinia nam nie starczy to liczymy na ciebie 🙂

A ja was znow pokusze dzis upieklam "slaski piernik" tj. "ala murzynek" ale z dzemem i bakaliami nio i z przyprawa do piernika jakos ostatnio mam wene do pieczenia 🙂

McDa nio ale sie wykloca z nia ciekawe o co 🙂a wlasnie a propo gaworzenia mowia wasze dzieciaczki cos wiecej niz tylko "eeee" " gege" "brrr"

• Mamusie
Tilii witaj w klubie, mam identyczną karnację 🤪pełno piegów po kazdym opalaniu i czerwona jak burak a potem zejdzie skóra i znów w punkcie wyjścia, więc też nie chodzę na solarium.... 😠 tylko ja jestem ruda 🙂 za dziecka byłam bardzo a teraz to już mam brązowe włosy...

Darka moja mówi tylko tak jak na filmiku 🙂 czasem trochę inaczej ale nie mówi żadnych sylab....

• Mamusie
I ja na chwile

Miley
- witaj, my skrobiemy 😁
napisz cos o swojej córeczce, kiedy zaczęla siadac itp

Ja też włosy prawie czarne mam a blada jak drzwi od lodówki 😜
za to w ciązy mialam karnacje opalona az sie mnie pytali czy na solarium chodze, "opalenizna" znikła kilka dni po porodzie

darka - Nasz gada niewiele jeśli już, wiecej piszczy i sie smieje

apropo zebów to niezła "porcja" sie u Nas szykuje, przyjrzałam się teraz wieczorem i nie dosc ze gorne jedynki to juz i gorne dwojki sie szykuja do wyjscia 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
wercia moja ani nie siedzi no chyba że jest oparta a o wstawaniu nawet nie ma mowy, mały leniuszek 😉

Dziewczyny zamówiłam to ponczo 🤪 i jeszcze trzy czapeczki, szaliczek, opaski bo ten allegrowicz ma fajne niepowtarzalne rzeczy, wyszło mi aż 200zł ☺️ ☺️ ☺️już nie mogę się doczekać kiedy to wszystko przyjdzie, no i mam nadzieję że będzie ładne tak jak na zdjęciach 😜

Mąż wraca i może będzie tak miedzy 5 a 6 rano 😁 😁 😁

No zmykam lulu. Dobranoc 😘

• Mamusie
Wercia u nas tyzien po siadaniu maly sie tym znudzil i jak ma okazje to podeprze sie nogami obroci sie do mnie i sie chwyta i ja go wtedy podciagam ale on sam sie rwie jak mam go na kolanach i bawi sie tym oceanem to mig podeprze sie i sam wstanie ja tylko trzymam by ten ocean sie na niego nie zwalil bo to lekkie.Aaa i wow tyle zebow patryk do roczku bedzie mial komplet 12 🙂

nic pora spac bo nie wiem co mi noc przyniesie.

hej 🙂
Wercia!!! to zébow a zebow bedziecie miec hehehe, ja dzis od rana latam po aptekach szukam termometra bezrteciowego ale szklanego dooopa w koncu zamowilam na ebayu w aptekach wielkie oczy bo oni maja elektroniczne, niech se je wsadza sami ja mam dwa i im nie ufam! Zuzia miala dzis napad strachu hehe nie wiem jak to nazwac jakbyc spanikowala bala sie bo nie wiedziala co sie dzieje,a to wlasnie dziaselka jej dokuczaly i tak buczala chciala sie usmiechac a lezki same jej lecialy az mnie serducho bolalo 😞 ale na zewnatrz bylo ok wiec duzo spacerku dzis bylo a w domu juz pozniej ok 🙂 i juz do wieczora bylo ok, nie jadla jakos szczegolnie malo ale mniej niz zawsze. jakbym jej nie wcisnela to by sie nie dopomniala. pije sobie piwko sama, tata ma nocke w pracy ,maluszek spi 🙂maly relax 🙂
Gosiaczek ja tez po solarce czerwona bylam teraz jakos sie zmienilo 🙂 ja mam jasna cere taka porcelanowa naturalnie ale jak sie opalam to tak fajnie i dosc szybko 🙂
Witam i ja nowa mamusie 🙂 przygarniamy oczywiscie hehe jesli zdecydujesz z nami pisac ! 🙂

• Mamusie
hej 🙂 nocka nawet nawet 🙂 wyspałam się 😉

wercia Natalia siedzi , no jeszcze sie obala na boki , ale jak złapie równowagę to troszkę posiedzi, stać uwielbia 🙂 najbardziej przy zabawkach i łóżeczku 🙂

Gratuluję zębolków , my niestety cały czas mamy 2 😉 juz wyszły na maksa 🙂
Natalia nie gada nic a nic tylko aaaaaaaaaaa , krzyk i marudzenie

gosiaczek dzis sobota widzisz zleciało , teraz pewnie juz tulisz sie do mężusia 😉

• Mamusie
Witam

Nocka fatalna położyłam sie po 24 Lenka obudziła sie na mleczko o 2.30 mąż wrócił o 3 potem wstawałam o 4 i 5 dawać smoka aż w końcu Lenka wstała o 5.45 i gówno sobie pospałam może 2 godzinki a mąż wielce zmęczony wiec pomocy żadnej 😠

emilia tak przytuliłam się do niego jak wrócił ale rano to już wkurzyłam sie na niego, zmęczony wielce a ja to co niby wypoczęta, a kto mu kazał jechać, jeszcze mówi mi że chciałby się przespać w ciągu dnia (dodam ze on teraz śpi) no chyba sobie żarty robi ja po 10 wychodzę połazić po sklepach i wrócę dopiero koło 14 a on niech sobie radzi 😠

Miłego dnia 😉

• Mamusie
na pobudkę zamiast kawy mam Was
U nas noc jak każda inna przespana, mimo ze moje obawy co do małej nastawiły mnie na niespanie , bo niestety jest chora . wczoraj 40 stopni gorączki,a dziś do lekarza. Jakis wirus się panoszy,Adam od niedzieli chory, na tydzień zwolnienie .Dostał maszynę do inhalacji i wentyluje się przez nią, bez niej ciężko mu było oddychać. W poniedziałek mamy oddać sprzęt , ale czuje ze dla małej zostanie, bo kaszel i katar zaczynają ja męczyć, tez dzwoniłam do lekarki kazała robić inhalacje na razie z samej soli morskiej, a dziś zbada na wypisze leki dla małej. 100euro na ADAMA LEKI POSZŁO i dziś dla małej ciekawe ile , ale przynajmniej bez antybiotyków, które i tak by nic nie podziałały na wirusa. JESTEM CIEKAWA TYLKO jaki zwrot dostaniemy od tej sumy?

co do podkładu emilko ja polecam tobie revlon co prawda nie z najniższej półki ale jest bardzo wydajny, raz na rok go kupuje w wakacje i w Polsce, jeden jasny jeden ciemny, chociaż ciemny mam prawie cały ,Kupuje w Polsce bo cena o polowe mniejsza niż u nas. Prawie dzień w dzień się nim maluje, nakładam odrobinę na pędzelek i rozsmarowuje na twarzy, efekt - kryje jak matowi jak ze zdjęć, można zrobić profesjonalny makijaż, Z TUSZÓW DO RZĘS TO JAK DLA MNIE tylko Maybelline New York Define A Lash W takim zielonym opakowaniu, ŚLICZNIE I DŁUGO TRZYMA PODKRĘCONE RZĘSY
Jeszcze podkład z loreal jet tez dobry taki z pędzelkiem, fajnie kryje, i szybki w użyciu

linki
http://www.kremoteka.pl/product-pol-82305884-Podklad-nawilzajacy-trwaly.html
bez dozownika, do nakładania pędzelkiem , stosuje go codziennie

mascara http://www.thecosmetichouse.co.uk/Mascara/Define_A_Lash_Lengthening_and_Defining_Mascara_/

http://www.kremoteka.pl/product-pol-82324401--Podklad-rozswietlajacy-Photo-Ready-Make-up.html
stosuje na specjalne okazje, trochę ciemniejszy ton, stosuje z go tez mieszany z pierwszym podkładem, dopasowuje nim kolor

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=45457
malutka znowu z gorączką sie obudziła idę

hej hej ! 🙂
AnjaP widze,ze ten tusz tez ma silikonowa szczoteczke napewno jest fajny wogole mysle ,ze jakosc tuszu bardziej zalezy od samej szczoteczki niz konsystencji....
Zolzuchna dzis bryka piszczy spiewa przewala sie po podlodze szalona, teraz spi siobie, rano po butli wzielam ja do siebie do lozka i taka szczesliwa sie obudzila bo tata wrocil z nocki i przyszedl nas obudzic po 8mej i jak go zobaczyla to tak sie zaczela tulic do niego ,ze koniec ,mamy nie ma 🙂
ciaglepakuje paluchy do buzi, juz drugi sliniak wyjelam pierwszy caly mokry, po prostu jak kranik 🙂!!!
Dziewczyny znacie sposob,zeby ruszyc wode z organizmu? cos sie dzieje ..wiem,ze picie wlasnie wody pomaga a cos wiecej sprawdzonego?

MajaCh im mniej sodu tym lepiej, sól zminimalizować ..nie wiem co Ci jeszcze doradzić 🤔

A my nocka ładna,ale za to w dzień Maksik od wczoraj podsypia rano 1h a potem to już tak po 40 minutek ze 2 razy, dziś już to samo raz 40 minut przysnął, zjadł zupkę z cukini i znów zaczął oczka trzeć ,ziewać i marudzić, położyłam i od 20 minut cisza...zobaczymy dalej 🤨

Wercia Ty pytałaś o stanie? Maksika jak się sadzać próbuje to od razu nogi sztywne i staje, tak sobie stoi całym ciężarem ciałka ja tylko podtrzymuje, bo się kiwa i poleciałby zaraz, chyba, że mu sama nóżki rozstawie szerzej to tam postoi kilka sekund, a potem leci . Nie stawiam Go jednak, bo jeszcze sam nie siada, nie próbuje też się podciągać sam z siebie do siadu czy do stania także to jeszcze nie jego pora :]

• Mamusie
Witam

Patryk śpi

Ja smarkam od nowa, może to od łażenia do tej przychodni, tym razem poszlo mi na zatoki także niewesoło 😠
Planuje kupic sobie na Allegro lampe solux bo jednak cieplo mi pomaga, mam te zelowe kompresy to sobie daje ale trzeba sie z nimi bawic - w goracej wodzie moczyc itp

Gosiaczek
- gratuluje udanych zakupow, u Nas to ja kupuje ciuszki Małemu to wiem ile leci kasy, niby zawsze tanio i okazyjnie a tu 50, tu 100 sie uzbiera.. 😉
no ale ważne że mają co ubrac 🙂
ech te chłopy
mój robi "zakupy" od 11 juz, auto nie chce odpalic, musial kombinowac a zartowalam "cobys nie wrocil o 14" = wykrakalam 🙃 🙃 🥴 🤢 😮

anjaP
- zdrówka życzę dla Lili, wirusiska wredne, u Nas też kraża i co tylko jest to ja łapie

Kiniek
- no właśnie on siadac nie chce, tylko nozki prostuje i podciaga do stania i chce tak stac trzymany poki mu te jego patyczki nie osłabna 🙃

• Mamusie
Natalia podnosi się na rękach i nogach tak wysoko , dosłownie robi mostek i zgina nogi do raczkowania, nie mogę zbytnio na to patrzeć bo gdyby rączki jej się ugięły to buzia starta 🤪 , pamiętam jak mój syn był poturbowany zanim zaczął chodzić 😁

wercia ślicznie stoi , nasze dzieciaczki są dość silne szybko zaczną chodzić 😉 ja powstawiałam nowe zdjęcia na agu 🙂

kinga a co ty myślałaś ,że Maksio cały czas będzie tak długo w dzień spał, za dobrze byś miała 😜 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Witam wieczorkiem

OOOOOOOOOOOOOOOOO jaka CISZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hmmm ale miałam ciężki dzień po zakupach głowa mnie rozbolała ale to raczej ze zmęczenia i niewyspania 😠 dodam że zakupy udane wiec mniej kaski w portfelu 😮

Znajomi właśnie poszli, kupili małej takie ładne buciki z H&M, a jak byłam dzisiaj w H&M to je widziałam i zastanawiałam się czy Lence kupić i dobrze że nie kupiłam 😉

anjaP to zdrówka dla Lily no i w ogóle dla Was wszystkich bo jak wiadomo wirus lubi się przenosić 🤢

Kiniek kurcze jeszcze okaże się że Maksio pooddawał godziny snu naszym dzieciaczkom i dlatego mniej sypia 😮

wercia ach te minki Patryczka urocze 😁 no o zdrówka 😘

emilia zdjęcia śliczne a to z bułką zajefajne 😜

Potrzebuję weny, macie jakieś ciekawe pomysły kulinarne na walentynki ? myślałam o tarcie,albo ciasteczkach 🤔 znacie może sprawdzone, ciekawe przepisy ?

Co do spania Maksia,nie jest koszmarnie ale bywało lepiej, teraz na wieczór ładnie przysnął, bo od 17 do teraz, zaraz Go kąpiemy i do spania 🙂 znów 😉

Ten tydzień nie sprzyja mojemu "trzymaniu linii" ,a to tłusty czwartek, a to walentynki ehhh i co ja pocznę jak ja się oprzeć pączkom nie potrafie 😞