Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ale się rozpisałyście 🙃

My praktycznie caluśki dzień poza domem 🙂 Olkowi przebija się prawa górna jedynka 🙂 Ale nie brzęczy za ostro w ciągu dnia 🙂 ☺️

My mamy fotelik Chicco i póki co się sprawdza... A co do bezpieczeństwa, to nie cena fotelika a noga z gazu o wiele bardziej by się sprawdziła 🤔 Co z tego,że dziecko jedzie w foteliku za 1000 zł, skoro ojciec ciśnie w pedał ze 110 km/h 😮 Przy takim uderzeniu i konia by z podków wyrwało...
Niejednokrotnie słyszałam o takich przypadkach, niestety... Dlatego nie kasa powinna decydować a zdrowy rozsądek, tylko weź zmień mentalność Polaka 😮 🙂

Ja też Wam zazdroszczę tych zagranicznych wczasów ☺️ Przy budowie to człowiek może ruszyć jedynie na Ukrainę 😉 I za zeta wyhaczyć all inclusive 😁

Mój Olek padł dziś o 19,więc wczesna pobudka mnie czeka ☺️ Dobranoc Kobietki! 😘

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam,
mleczko z kleikiem nic nie pomogło, noc identyczna, czyli 4 godz spania a potem co godz wstawanie;( kiedy to się zmieni 😞 padła po 22 z okropnym krzykiem i spała do 2, jedzonko a potem co godz smoczek i noszenie bo płakała w nocy, o 5 zabrałam ją do nas, o 6 jedzenie, 7 pobudka ale drzemała trochę do 8... kurcze czemu ona tak mało śpi, ja poszłam razem z nią spać i byłam nieprzytomna rano a ona ma tyle energii... 🙂

Wercia też ją mam zapisaną 🙂

Emiliaeem i jak długo Olcio spał?

• Mamusie
Witam Kochane Mamusie i dzieciaczki!

My jesteśmy u mamy, super spędzamy czas. na kompie nie siedzę bo szkoda czasu. Pogoda dopisuje. Dziś ma być 25 stopni. Majówka też się ponoć zapowiada także jest szansa, że spędzimy ją miło i bez deszczu 🙂
Mam nawet strój 🤪

Lenka buszuje po metrażach (tu jest 90 m2) potem pada jak mała kawka. Staje już i wszędzie chce wejść, zanim się obejrze a będze chodzić.

Buziaki i miłego dnia 😘

• Mamusie
hej 🙂

U mnie nocka cała przespana 🙂 Zasnęła o 21 i spala do 7 🤪 Na psiku o 5 dałam mleczko i pospała pierwszy raz do 7 😉

McDa ja miałam takie nocki jak ty jeszcze tydz temu 😉 także musisz czekać u mnie to przyszło z dnia na dzień . Zawsze piła na noc 120-150 mleka i sie budziła o 24 i 4. Teraz wypija na noc 200-240 😉 i spi do rana 😉

tilii ładne te czapeczki ja myślę jednak o jakieś bandamce z daszkiem lub kapelusiku 😉

wczoraj lalo i zimno , a dzis sloneczko od rana zaraz wychodzimy na spacer musze iść na solarium 😉

• Mamusie
I ja witam 🙂

Nocka ok 1.30 i 4 woda a o 6 mleczko i spała do 8 z tym że ja i tak nie wyspana bo mąż wstawał o 4 bo jechał na szolenie i wraca wieczorem w piątek 🙂

U mnie pogoda też ma być ładna ale na spacerek idę koło 14 bo czekam na kuriera ma przywieść fotelik 😉 Pranie już sie suszy na balkonie 😉

emiliaeem no właśnie wczoraj o tym pisałam że oni te testy robią przy prędkości 60km/h a kto tak jeździ? wiec choćby fotelik miał 5 gwiazdek to przy prędkości 100km/h czy źle przypięty bądź dziecko za luźno przypięte do niego jest g...no wart 🥴 więc jak słyszę a to nie kupiliście Recaro czy innej znanej marki to mnie szlak trafia ja wzięłam to co uważam za dobre dla mojego dziecka 🙂

McDa oj no powiem Ci że może rzeczywiście Paulince się odmieni tak jak emilia pisze ja nigdy nie miałam takie go problemu z usypianiem małej zwłaszcza wieczorkiem a i ząbki przechodzi w miarę łagodnie 😉 moja tez wcześniej piła wieczorkiem tylko 120 potem zaczęła 150 a teraz wieczorkiem wypija 180ml 🙂

tedit to wypoczywaj 😘

emilia ja szukam na allegro jakiejś czapeczki dla Lenki to jak coś znajdę to podrzucę linka 🙂

Może którejś się coś spodoba:
http://allegro.pl/kocham-czapki-chustka-na-gumce-z-daszkiem-46-50-i2300350037.html
http://allegro.pl/kocham-czapki-wiosenna-czapka-pilotka-piekna-50-53-i2304197962.html
http://allegro.pl/kocham-czapki-chusta-bandamka-45-54-promocja-i2278792583.html
http://allegro.pl/wiosna-lato-czapka-chustka-46-48-i2293798908.html

oj McDa teraz ciężko nauczyć, bo ona juz czego się miała naumieć z zasypianiem to się naumiała, ale próbuj do bólu, a z tym płaczem, jak dziecko zaczyna chodzić, wrażeń i emocji a także potrzeby stania jest tak dużo i jest to tak silne, że często dziecko staje na nóżki w łóżeczku i płacze...ze zmęczenia, bo nie umie się położyć, to naturalne i bardzo częste, trzeba układać dziecko czasem po kilkanaście razy, myślę,że to się zdarzy co najmniej raz każdej z nas 🙂
Wytrwałości z Twoim małym terminatorem 🤪 widzisz ja mam odwrotnie mój to taki leniwiec,że on jak walnie na bok poleży, pogada , powierci się i wrzask, nie spróbuje wstać ,czy się podciągnąć on będzie piłował aż matka w końcu pójdzie i weźmie i on tak wygodnie caaaałe dnie ,a czasem przewala się co 5 minut(specjalnie bo on ma frajde z takiej zabawy) ... 🤢

U nas nocka standardem 21:30 - 7:30 , zjadł posiedział do całej 10 i poszedł spać ....maruda mała 🙃

• Mamusie
Ja Lence na lato kupiłam w cubusie:
http://cubus.com/pl/Dzieci/Dzieci/Baby-50-86/Accessories/7115050/
a w h&M http://allegro.pl/hm-chustka-czapeczka-azur-roz-62-86-okazja-i2254460258.html tylko że białą 😉 i taki biały kapelusik http://allegro.pl/hm-kapelusz-czapka-azur-biala-74-okazja-i2304000143.html
i ta http://allegro.pl/kocham-czapki-czapeczka-kapelusz-uroczy-46-50-i2288996176.html wiec chyba już powinnam przestać szukać 😜

• Mamusie
Kiniek to mnie pocieszyłaś 🙂 ja mam tylko nadzieję że jej odmieni, bo już ładnie zasypiała jak si ę obok niej połozyłam, to do 5 minut spała, a teraz... wrrr 😠

a żeby było wesoło, to wyszykowałam siebie i małą bo miałyśmy iść na dłuugo spacer, do tatusia do pracy 🙂 i przed wyjściem dałam jej jeść i zasnęła przy cycku... to odłożyłam ją do łóżeczka i pewnie za pół godz się obudzi to pójdziemy 🙂

Hej u mnie dis jakas niespokojna noc byla,Zuzia sie krecila i CIAGLE kopala kolderke! Czy Wasze dzieci tez prowadza wojne z koldra? ona walczy non stop, ciagle ja pod nogami chce miec i wogole to budze sie w nocy i ja przykrywam kilka razy. Byla pobudka o 3ciej na butle, a ja sie naogladalam Amittivile horroru i tam tez po 3ciej duchy itd. a sama spalam w domu bo maz mial nocke to takie mialam schizy heheh, sama na wlasne zyczenie 😁
Anja mam nadzieje,ze opiekunka bedzie z sercem bo tyle sie slyszy......ale nie chce Cie straszyc napewno znajdziesz kogos odpowiedzialnego 🙂
Zuzia ma drzemke ,a pozniej moze nagram jak ladnie na nozkach stoi i przebiera nimi jak nalezy az mnie to zaskoczylo 🙂 oczywiscie ja ja trzymam ale troche jeszcze rownowagi i sily i bedzie smigac 🙂 a mama mowila ,ze zadne z jej dzieci nie raczkowalo tylko od raz na nogi...wiec moze to tak jest 🙂

• Mamusie
Witam

Ostatnie pranie przed dlugim weekendem sie pierze, od dzisiaj probuje sie jako tako spakowac, planujemy wyjechac w sobote lub niedziele

Jak moj bedzie pracowal to zostane z moja Mum i Zbojem na wsi - czyli standardowe długie weekendy odkad został wspolnikiem, myslalam ze troche sie to zmieni przy dziecku ale nadal najwazniejsza jest praca w firmie i to za dramoche a potem ja wysluchuje od innych ze przeciez pracuje to pieniadze pewnie sa - cale wory 😠

Rozobojnik zasypia ok 22 i budzi sie o 6 prawie codzien 🤪 🤪 🤪

Pogoda piekna ale wysle dzis Mum na spacer z Malym bo ja chce moje kaktusy wydepilowac (czyli nogi 😜) bo zapowiadaja ze ma byc cieplo to nie chce ludzi straszyc 😜

Ładne te czapki, ale dla chlopcow to niestety za duzego wyboru ni ma

McDa - wytrwalosci życze

Kiniek - masz racje, nasz Zboj dzielnie cwiczy podnoszenie sie i stanie w lozeczku i z tych emocji nie umie zasnac

Gosiaczek - co do fotelika, no wlasnie kazdy kupuje jaki chce a nie "pod dyktando"

• Mamusie
fotelik już przyszedł ale zapomniałam że jeszcze jeden kurier ma mi mate termoizolacyjna przywieźć dla Lenki 😜 hmm ale na spacer i tak idę po 14 akurat Lence dam kaszkę i wyjdziemy 🙂 u nas ciepło ale wieje że mało głowy nie urwie dobrze że to ciepły wiatr 🙂

wercia kurcze jak tak piszesz o tej pracy męża to współczuję Ci kurcze ja bym tak nie mogła mój tam może i czasem przesadza i wiem że pewnie będzie odbierał telefony od klientów i odpisywał na maile no ale przynajmniej będzie z nami a z drugiej strony w przeciwieństwie do twojego męża on ma z tego kaskę żeby jak to mówi żona miała co wydawać ☺️ 😜 i wiem ze wybrał by wyjazd z nami niż pracę, więc trzymaj się kochana mam nadzieję ze twój zmieni nastawieni 🤢

no i mata też przyszła 🙂

• Mamusie
a ja padam po prawie 3 godzinnym spacerze 🙂 nogi jak z waty przez te górki, masakra, czemu ja nie mieszkam na równym terenie 😞 zachciało mi sie przyjść do męża, a miałam tak fajnie 🙂

mała zasnęła z płaczem oczywiście ale trochę lepiej niż wczoraj, zobaczymy na jak długo, jak się obudzi to jedziemy do mojej mamy się poopalać 🙂 bo u nas upał! mała w samej bawełnianej bluzeczce była spacerku, na początku miała sweterek ale szybko jej ściągnęłam bo ja byłam w krótkim rękawku i się rozpływałam.... tylko to też pewnie przez ruch... no i opasce była bez czapeczki 🙂 troche wieje jak u Gosiaczka ale wiatr też ciepły 🙂

MajaCh Paulinka każdą noc walczy z kołderką 🙂

ale zazdroszcze McDa moze te upaly i do nas dotra niedlugo 🙂 dzis co chwile pada......jedyne co to w ogrodku bylysmy sie dotlenic i zaraz sie schowalysmy bo chmura naszla i deszcz....

• Mamusie
Kaktusy wydepilowane 😁 😁 😁
Teraz pranie ide wyciagnac i gary pomyc
U mnie na dworze 23 stopnie w cieniu. w mieszkaniu już ponad 25, okna pootwierane

Zalecono nam kupic takie oto skarpetki - i tutaj znowu famfary dla Babci bo kupila
http://allegro.pl/k-sterntaler-skarpetki-abs-21-22-bez-frotki-lato-i2283359269.html

McDa - fajnie sie masz z górkami, u Nas za to dziury w chodnikach wiec takie sztuczne gorki i pagorki rozne
ale za to jakie powietrze jest w górach - super,
a tutaj tylko ludź na ludziu 🙃

• Mamusie
witam .Jak tak piszecie o tych boskich 25 stopniach w słońcu , krew mnie zalewa , zwłaszcza jak przez okno spojrzę, wieje, leje i grzmi. Jak było pięknie u nas to ja do polski w te zimno pojechałam jak w Polsce zaczynało się robić ciepło , ja z powrotem do Bxl.
MajuCH czy coś słyszałaś o znacznym ociepleniu, bo jak u Ciebie to i u mnie się ociepli, wiec zdradź mi co wiesz?. NO i mnie już nie wystraszysz co do opiekunki , bo ja w ogromnym strachu już jestem , tyle tych opowieści dziwnych słyszałam.

A ta moja mała piszczka 15 minut spała, teraz zadowalano obija głowę o łóżeczko, boże ile ona ma siniaków , kolana sine od raczkowania, głowa sina, broda też, a najlepsze jest to że sie walnie bubububu postęka i dalej swoje robi. Wszystko z półek ściąga, szafki już otwiera, do Ikei po zabezpieczenia jutro jedziemy, w pralce musiałam blokadę zrobić , bo jej się przyciski spodobały. Nie oganiam jej , wczoraj ktoś drzwi nie zamknął do łazienki a ta ręce do toalety wsadziła.
A NAJFAJNIEJSZE JEST TO ZE wczoraj ja nauczyłam robić pa pa. Tez nagram tą moja artystkę

Wercia , ja nie wiem ale mój mąż na wakacjach wyjmuje kartę sim, wkłada inna i ma wszystkich g...w d.... Współczuje, NIE WIEM CZY TWÓJ MAZ umie odmawiać, bo może potrzebny tu jakiś kurs asertywności. No chyba ze to prawdziwy pracoholik , tu potrzebny by mu było jakieś udział w terapi AP 😉

idziemy i robimy PA PA

• Mamusie
Olek padł,więc zaglądam 😜

McDa jak padł o 19 tak przez sen o 23 dostał 100 ml mleka ( bo kolacji nie zjadł o 21 ☺️ )i kimał do 4 rano, potem woda i wstał na dobre o 6 🙂 Nie martw się Kochana, moja Mama walczyła z najmłodszą siostrą o sen i się udało 🙂 Po dwóch latach w końcu sama zasypiała 😁 😉
A może Paulinka cycusia więcej potrzebuje ☺️ Mój Olek jeszcze teraz do cyca się przytula przed snem 🙂 Pociumla trochę ,,flaczka", wyciszy się i pada jak mucha 🙂

Wercia
ja swojego chłopa bym za jaja powiesiła u sufitu jakby takie interesy prowadził! Ani kasy ani pomocy, więc co??? Wegetacja bez obowiązków na garnuszku żony??? 😮 Nie daj się Kobieto, bo nerwowo nie wytrzymasz ☺️
Twoje kaktusy wygolone,a u mnie już sierścią zarosły 😁

AnjaP Twoja Lilcia nauczyła się ,,papa",a mój Olek pokazuje ,,siema" jak Hitler 😁 Poza tym bardzo spodobało się Jemu kierowanie ściśniętej piąchy do mojej twarzy 🥴
A tak poza tym czy Wasze dzieciaczki ponad wszystko uwielbiają metki? Mojego Antymona nie interesują za bardzo zabawki,a jak dorwie metkę w ubranku- może ją ćmulać pół dnia 😮
No i z nowości- sam zjada biszkopta 🙂 Wcześniej tylko chrupki szły 🙂

Zmykam na kolację, bo wielkimi krokami zbliża się 18.oo 🤪

• Mamusie
kur........................... cze otworzyłam drugie forum ,żeby o każdej coś napisać już kończyłam otworzyłam linka od werci i mi wszedł na to forum co pisałam 😠 😠 😠 😠

teraz tak na szybko 😉Natalia śpi a ja pije sobie winko 😉

gosiaczek zamówię tą czapeczkę z pierwszego linka tą ostatnia 😉

anjaP jak tak piszesz o lili to jakbym moja natalie widziała, tez jej wszędzie pełno i tam gdzie nie wolno 😉

Maja hahhaa ale miałaś dopływ adrenaliny 😜 Natalia tez walczy z kołdra najchętniej to by spała bez i w poprzek łózka 😉 ja ja tak zostawiam bo jak przykryje i położę na poduszkę to i tak sie odkopie i w poprzek położy 🙂

napisze tez o naszych nowościach 🙂 Natalia jak sie powie daj buzi to sie nachyla i otwiera buźkę 😉 Robi papa , ale myli jej sie z kosi kosi 😉 i ja pól dnia za nią wołam gdzie idziesz , a ona krzyczy gdzie dzie 🤪 ale to słodkie juz nie woła baba tata tylko gdzie , dzie hehehhee

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Lenka już śpi 🙂

My też dzisiaj tak jak McDa 3 godzinki na spacerku z tym że ja właśnie mam teren równy no ale przydały by się pagórki dla polepszenia kondycji 🙂 U nas ciepło ale nie tak jak u Ciebie McDa ale pewnie jutro tak będzie 😁 No i dzisiaj pierwszy raz była na huśtawce i tak grzecznie siedziała i patrzyła się na dziecko obok i tak przez 15min aż myślałam że uśnie a ona po tych 15 min dostała jakiegoś powera i zaczęła podskakiwać dupką ale śmiesznie to wyglądało 🙃

wercia82
ja też mam kaktusy i muszę się dzisiaj ich pozbyć 😜

anjaP no to niezła agentka z Lily a jak nagrasz jak robi papa to nam pokarz, moja też od trzech dni robi papa a jak tylko chcę to nagrać to ani myśli no ale może w końcu się uda 😉

emiliaeem mojej już przeszedł szał na metki ale za to jak tylko dostanie sie do podłogi to ją liże 😮 aż musiałam kupić jej matę taką dużą 200 x150 no ale jak zacznie raczkować to i tak nic z tego no chyba ze przejdzie jej froterowanie podłogi językiem 😁

emilia fajnie że link sie przydał 🙂 a ja moją przykrywam kocykiem hmmm kołderkę to chyba już wyciągnę na jesień 😉

• Mamusie
Pyrka dzisiaj w nocy szalała od 12 do 1. Nie wiem co ją napadło, pić nie, mleka nie, spać nie. Tylko co chwile wstawała i wyła, nawet smarowanie dziąseł nic nie dało… Zasnęła potem ze zmęczenia, a rano standardowo 6.00 🤪
Dzieci się zachciało teraz wory pod oczami 😉

McDa Pyrka ostatnio wypija 220 ml a i tak o 1 pobudka… Więc nie martw się że mało pije. To chyba nie o to chodzi. Po prostu muszą nam dać popalić te małe małpy 😉 Ja miałam z 1 za dobrze a ty będziesz miała z 2 😉

Gosiaczek Rzeczywiście trochę zaszalałaś 😉
Ja takich chustek i czapeczek mam mnóstwo po starszych kuzynkach i po Filipie więc teraz szukam tylko czapki z daszkiem 😉

MajaCh Sabinka też ciągle skopuje kołderkę. Co ją przykryję to po chwili odkryta 😮

Wercia Tak to już jest że INNI zawsze wiedzą lepiej i wyliczają co kto ma, zamiast skupić się na sobie.

McDa U nas też piękna pogoda, aż się chce wyjść z domu, Sabinka dzisiaj wygląda jak Rumcjas tak się opaliła 🙂

Anja Teraz dzieci się szybko uczą, Sabinka przybija pione i pokazuje jaka jest duża, ale robi to tak śmiesznie że wszyscy pękają ze śmiechu 😁

Emiliaeem Ja już od dawna przy wyborze pluszaków kieruję się wielkością metki 😉 Im większa tym dłużej mam spokój hahaha. A wyciumciane wszystkie, i jeszcze wszelkie sznureczki uwielbia, przy kurtce i czapce są ciągle sine od śliny 😮