Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie

witam

Gosiaczek witaj w klubie, u nas taka sama nocka, co chwilę płakała i stękała, a rano dziwna kupa, no ale myślę że to z wczorajszego rosołu teściowej, miała z kury swojej i był jakiś tłusty, a mała mi nie chciała jeść pomidorowej i nie miałam jej co dać, to wzięłam od teściowej a dopiero jak zjadła to pomyślałam że mogłam jej tam wody nalać żeby to nie miała takie tłuste 😞

Tedit opowiadaj jak było i czekam na zdjęcia!

no a moja Paulinka ma ostatnia straszne napady złości, teraz np. przyszła do laptopa i mi zaczęła naciskać, odsunęłam jej i wrzask jak nie wiem, rozmawiałam z mamą przez tel ijak zawsze daję głośnomówiące, bo wtedy mała też opowiada i zabiera mi tel, fajnie gadała a po chwili zaczeła rzucać tel i biła mnie jak wzięłam go i do ucha przykładałam 😠 a jak się czymś bawi i coś nie wychodzi to piszczy a potem wrzeszczy i rzuca tym, też tak mają wasze dzieciaczki??

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Emiliaeem teraz mi się przypomniało że Ci nie odpisałam jak pytałaś o drzwi 🙂 więc zamawialiśmy razem zewnętrzne i wewnętrzne bo dostaliśmy większy rabat 🙂 same drzwi wewnętrzne kosztowały 320 zł no i oczywiście plus ościeżnice, za wszystkie wewnętrzne (9szt) płaciliśmy 5105 zł, z tym że drzwi do wiatrołapu są szersze (100), pozostałe to 80tki. no i ościeżnice regulowane na dole, na górze stałe, regulowane kosztowały 281, 326 i 407 zł, w zalezności od grubości muru, na ścianach nośnych grubych oczywiście najdroższe 😞 a ościeżnice stałe to 130 zł plus opaski 30 zł... w sumie się 5 tys nazbierało 😞 a drzwi mamy takie: http://stoldrew.com/produkty/drzwi_wewnetrzne/95-modele_drzwi_wewnetrzne/176-vermont.html
ja chciałam te http://stoldrew.com/produkty/drzwi_wewnetrzne/95-modele_drzwi_wewnetrzne/173-belize.html ale mężowi się nie podobały no i musieliśmy wybrać takie które i ja i on zaakceptowaliśmy 🙂 a zewnętrzne pokażę w przyszłym tyg jak będą zamontowane 🙂

• Mamusie
Witamy!

Zacznę od początku 🙂

Loty super, Lenka spała całą drogę. W Anglii pierwszego dnia była marudna, ale jak poszła spać o 18 to obudziła się następnego dnia o 6. Była zmęczona, rozbita i stąd te zachowanie.

Pogodę mieliśmy przepiękną. Słońce 26-30 stopni. Byliśmy na wiejskim festynie. Ludzie zrobili tam konkurs na najlepszego stracha na wróble...tak życie jest jakieś weselsze niż u nas.

Zakupki zrobione, obkupiliśmy się a Lenka jak zwykle ma najwięcej. Od chrzestnej dostała naiki, kalosze ze świnką Peepą, spódniczkę z nexta, sweterki itd. My jej kupiliśmy m.in. kurtkę, bezrękawnik, spodnie, bluzki, piżamki, rajstopki, czapki i wiele, wiele innych.

Lenka jeszcze nie chodzi, ale za to wścieka się jak Paulinka i Lenka- to ten wiek chyba.
Nie da się uczesać bo zaraz ściąga gumki lub spinki.

A fotki dodam na FB, bo mam problem z dodaniem.

Gosiaczek gratulację dla Lenki, ślicznie chodzi!
wercia trzymaj się kochana! jestem z Tobą!
emilia jak Natalia znosiła szczepienie?

• Mamusie
tedit super że wypad udany no i że Lenka przespała lot 🙂 kurcze ja tak dobrze nie miałam ale i tak była grzeczna zobaczymy jak tym razem będzie 😜 oj jak tak piszesz o zakupach to już nie mogę się doczekać specjalnie mało zabieram rzeczy żeby z powrotem wrócić załadowana 😁 już kaskę z projektów odkładam ☺️ 🙃 No i pogoda Ci sie trafiła ja chcę tylko żeby nie padało 😉 Ja nie mam fb wiec może dodaj coś na nk to sobie pooglądam 🙂

• Mamusie
Tedit i Gosiaczek zazdroszczę Wam tego shoppingu! ja byłam w Londynie 2 lata temu z pracy na wycieczce ale nie mieliśmy zbyt dużo czasu na zakupy, zdaję się godzinę, więc co to jest??? !!! no i Paulinki jeszcze nie było 😞 no i Tedit super że Lenka była grzeczna i dała mamusi spokojnie zakupy porobić 🙂 no i że pogoda się udała!

Gosiaczek to przywieź też coś dla nas 🙂 zapłacę Ci za towar i wysyłkę 🤪

• Mamusie
Czołem!

Dopiero co neta nam włączyli 😮 Taka wczoraj burza się rozpętała, że szok 🤪 Błysk i trach! I tak z godzinę! 🤪
Poza tym Olek był nie do zniesienia 🤢 Robił wszystko, aby wqrwić mamusię ☺️ A spał jak ptak na gałęzi po 20 min. 🥴 Za to dziś odkupił winy 😉 jak padł o 11 tak wstał o 14 🙂 😎
Byłam też u neurologa z tym kręgosłupem i bez rewelacji- jestem za młoda na leki,więc fizykoterapia 🥴

McDa drzwi bardzo ładne. Ale też i kosztowały nieźle. My w sumie tylko trzy pary braliśmy więc po 420 zł +stałe ościeżnice,mamy takie tylko w kolorze ciemnego orzecha http://www.radom.drzwi.pl/katalog/drzwi-wewnetrzne/erkado/lista/drzwi-irys-1.html , za wejściówki daliśmy 2000 zł,ale i tak okna najdroższe 🥴 W następnym tygodniu wpada babeczka na pomiar mebli kuchennych. 🙃 No i troszkę zmieniłam projekt łazienki, a w dodatku podarłam się z mężem,bo chciałam całkowicie zmienić płytki na czerń i czerwień,ale tak mi siadł na banię,że sobie darowałam 😠 Padalec wredny! 😉

Edytka no właśnie widziałam na fb jaka Lenka szczęśliwa 🙂 Kciuki były warte trzymania 😉 😘

Emilciu pytałaś czy Olek ruszył dupsko 😁 Absolutnie powoli 😉 Przy meblach tylko ☺️

hejka 🙂 haaaa a ja widzialam Edytki zdjecia na FB 😁 super sa widac zadowolenie i szczescie 🙂))
Wercia jestem z Toba kochana myslami pisz jak sie masz....
Emiliaa1 kurde u nas tyz zeby ja mecza, jeczy i jest drazliwa okropnie.
McDa piszesz,ze Paulinka jazdy ma? hehehhe zebys Zuo moje zobaczyla.........jak ona wymusza jak sie prezy jak szarpie reke bo chce siama jak sie demontracyjnie DRZE zeby ja wypuscic z fotelika w aucie albo spacerowka .......nie cierpi jak ja sadzam prezy sie piszczy krzyczy no diabel wcielony ale wiem,ze to glownie spowodowane tym rozdraznieniem przez zeby......a buzia juz prawie zagojona a ona dzis znow rypnela i znow krew sie polala ale troche na szczescie no niefortunnie na to samo miejsce upada....
A my dzis bylismy zobaczyc krag Stonehenge w koncu ,moje marzenie spelnione odhaczone jestem zadowolona spelnij moje oczekiwania 🙂 ale zmeczeni podroza jestemy mimo,ze to tylko godzina drogi od nas......

• Mamusie
HEJ KOBITKI 🙂

Natalia zasnęła o 19 tej 🙂 A wczoraj jak się położyła przed 19 to wstała dopiero o 5,30 🙂 Kręciła sie dwa razy to za pierwszym dałam pic a nad ranem mleczko 😉

gosiaczek i tedi u mnie szczepienie trwało pol minuty 😉 Natalia nie płakała zresztą jak zwykle tylko strasznie niecierpliwa była bo nie usiedzi w miejscu ☺️ po szczepieniu pokazała pa pa i wyszłyśmy, nie gorączkowała i nie była marudna 😉

tedi super że wypad się udał no i że zakupy udane a zdjęcia piękne 🙂

mcda hehe nic nie zrobie jak Natalia zaśnie tylko kuchnie ogarnę no i usiądę na neta ( jak mam jeszcze siłę ),a o 20 zazwyczaj juz spie ☺️ no ale pobudka do pracy o 5 😉 😁

emiliaeem daje Olkowi jeszcze z 2 tyg i ruszy dupsko na całego 😉

gosiaczek i Maja ja tez bym juz chciała ,żeby te zębiska wyszły bo jak widzę te dziąsła spuchnięte to aż żal 🥴 😉 No i nocki przez to gorsze 😞 chciała bym żeby w ogóle w nocy się nie budziła 🙂

dziś pierwszy raz Natalia pila soczek ze słomki 🤪 Kupuje kek w biedronce te soki za 1,99 sa cztery w opakowaniu i wlewałam jej do butelki a dziś dałam ze słomki i zatrybiła 😁 😁 😁 Nic duzo by pisać ale spać się chce dochodzi 20 ta 😜 dobranoc 😘 😘 😘

• Mamusie
Emiluś śpisz? 😁

Moja Gangrena mała jeszcze dokazuje,ale już coraz bardziej senny 🙂 Właśnie patrzy jak dziubię w guziki na klawiaturze 😁 i myje zębiska 🙂

My mamy szczepienie 30-go sierpnia ☺️ I pewnie będzie ryk. Ale Mąż z nim idzie 😜 Ja nerwowo nie wyrabiam 😮
Zresztą jeszcze pewnie opiernicz dostaniemy za wagę 😁 pewnie ponad 13 kg 😲
Mąż się śmieje,że Olo będzie duży chłop jak zacznie dreptać 😁

Zuza w trybie chodzenia
http://www.youtube.com/watch?v=qXAohxKgRVM&feature=youtu.be
mam nadzieje,ze odtworzycie jak nie to cos tam zmienie w ustawieniach, a jeszcze mam jej taniec nagrany ale tez slaba jakos bo tel.....
http://www.youtube.com/watch?v=BSwEYxYpCXA&feature=youtu.be

• Mamusie
witam!
niech już te cholerne zęby wychodza!!! nocka znów z kilkoma pobudkami i płacze, wstała o 7.15 bo obudziła ją kupa, oczywiście znów wodnista, przebrałam ja i znów kolejna 😞 a wczoraj nic innego i nowego nie jadła... jeszcze się zastanawiam nad mlekiem, bo od 3 dni daję 3.... zobaczę jeszcze kilka dni, najwyżej spróbuję znów dać 2.

• Mamusie
Witam

Ja wczoraj poszłam z mężem do kina na 21.30 i wróciliśmy o 24 Lenka ładnie spała przebudziła się dopiero o 1 potem o 3.30 i wstała o 7 😮 a ja wstałam z takimi napuchniętymi oczami jakbym do 4 balowała 🥴 no i głowa mnie boli 😠

tedit śliczne zdjęcia 🙂

maja super filimiki 😉

emiliaeem
drzwi bardzo ładne sama takie chciała w brązie ale mężowi spodobały się takie z cienkimi szybkami 😉

McDa Paulinka da radę moja nawet nie zdążyła zapłakać 🙂

Miłego dnia 😉

hej u nas 2 pobudki w nocy i rano wstalam zeby na playgrupe isc to takie male przedszkole kilkugodzinne ale przypomnialo mi sie,ze dzis akurat nie ma spotkania...
McDa troche jezdze jak nie ma meza w domu bo on do mnie mowi jak jezdze a tak sie nie da i jak mala spi bo ona chce ze mna jezdzic .........wiadomo o co chodzi.
a natym filmiku jak tanczy slychac jak spiewa bo to piosenka JLS i oni spiewaja takie urywane o o o i ona z nimi a jak jej puszczam ten filmik to dalej tanczy hehehe

jeja McDa to moze rzeczywiscie mleko...ja zmienilam Zuzi na 1ke po roku i tez miala masakre kupa za kupa wiec spowrotem do tego 6-12 miesiecy.wogole u nas mowia lekarze zeby juz odstawic mleko i dawac krowie....moze i tak zaczne powoli robic ale to kolejna rewolucja dla brzuszka i bardziej smierdzace kupy sa po krowim czy kozim bo Zuzia juz je dostawala..

• Mamusie
Gosiaczek ja wczoraj też poszłam spać po 24 i jestem baardzo spiąca dalej 😞 o 1 była pierwsza pobudka, potem 3, 5 i o 7 wstała 🥴 ale siedziałam na allegro i oglądałam firanki do domu i lampy, a potem jeszcze łazienek szukałam i zeszło 🙂

a mała płacze w łóżeczku, chyba znów do niej pójdę 😞

• Mamusie
U nas nocka też tragedia, mam wrażenie, że nie spałam. Ewidentnie zęby. rano zrobiła praktycznie pod rząd - trzy kupki.

Poza tym mam pytanko, co może oznaczać nieprzyjemny zapach z ust, taki ropny? Już jakiś czas Lenka go ma i nie mija 😞

Zaczynam się martwić.

Wczoraj moja mała zrobiła dwa kroki sama 🤪 Czyżby początki chodzenia ? 🤪

Tedit napewno poczatki chodzenia! gratuluje,a ten zapaszek.....nie wiem ,zadzon do pediatry najlepiej...chyba,ze widzisz,ze cos sie dzieje z dziaselkami albo cos jadla ciezkiego i nadal siedzi z brzuszku..