Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Rozobojnik zasnal a ja lece nastawic pranie

Dzis byla w odwiedziny znajoma z synem - 1,5 roku roznicy - ale przynajmniej
Patryk nie wył i byl dosc grzeczny

Sniegu oczywiscie nie ma

emilia1
- pobudka Natalki o 5, nie zazdroszcze

Gosiaczek
- podrzuc sniegu, bedzie ładniej wyglądało

• Mamusie
Ja już całe mieszkanko posprzątałam , ugotowałam obiad i uprałam pościel 🙂 Lenka wstała wiec dam jej obiadek i idziemy się bawić bo przez te porządki strasznie ją zaniedbałam 🤢 no ale najważniejsze że potrafi sama się sobą zająć 😉

wercia no widzisz jedni nie mają śniegu a drudzy mają go aż za dużo 😉 a co do znajomych kurcze fajni ludzie poznaliśmy się na Rodos i do tej pory utrzymujemy kontakt raz w miesiącu my jesteśmy u nich a oni u nas. Mają córeczkę 3 miesiące młodszą od Lenki 😜 To są prawdziwi znajomi którzy zadzwonią i zapytają się co u nas a nie jak większość nie odezwa się jak ja nie zadzwonię...a szkoda gadać 😉

jak sie ciesze,ze ten dzien sie juz konczy 😁
A i paczki z Polski dostalam az dwie i Zuzia ma nowe fajowe zabawki 🙂 i te rybki na magnez tyle,ze do wody i w wannie zrobila show 😁

• Mamusie
witam Was

Gosiaczek pozazdrościć takich znajomych!! i posprzątanego mieszkanka!

MajaCh u nas dziś dzień jęczydupek 🙂 byliśmy w odwiedzinach u kuzyna bo urodził mu się syn, byliśmy z moim bratem i jak zawsze Paulinka się ładnie bawi z Oskarkiem to dziś na zmianę ryczeli, cały czas jacyć niezadowoleni, jakby spać chciali a spali jak zwykle, ale mnie dziś też cały dzień głowa boli, może coś wisi w powietrzu 😠

a mój mąz kochany śpi na kanapie w kurtce, masakra, nie pamiętam kiedy go widziałam w takim stanie, wypili 2 butelki wódki 0,5 l w trójkę czyli nie jest to dawka zabójcza (dla nich, bo dla mnie tak:woohoo 🙂 a normalnie się przewracał, nawalony jak nie wiem, z auta go pół godz wyciągałam, w koncu go dobudziłam i nie umiał z niego wysiąśc, jak wszeł do domu to prosto na kanapę i chrapie 🙂 nawet go nie budze, tylko zdjęcia porobiłam, żeby jutro widział w jakim był stanie... a jutro idziemy na bal i będzie dużo jego znajomych ale już zdecydowałam że jutro piję ja a on kieruje 🤪 a znając go to też będzie za tym bo na drugi dzień nigdy nie potrafi pić 🙂 tyle dobrze...
ale kurcze jestem na górze i aż tu słyszę jak chrapie 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
no Paulinka zasnęła 🙂 mogę się zabrać za sprzatanie, a dawno takiego bałaganu w domu nie miałam;( wieczorem na bal 🙂

Maja no nawalił nawalił, dziś mu głupio i prosił żebym pojechała z nim na komisariat zbadać się alkomatem bo miał rano do klienta jechać, na szczęście wyszło mi 0,0 więc jeździ 🙂 ale mu głupio i się wypytywał bo końcówki nie pamięta 🤪 o 3:30 wyrwałam go do łózka, cały czas spał na kanapie w kurtce 🤪 🤪 dobrze mu tak 🙃

upiekłam sernik jutro obiad u mamy...Marceli śpi mały banditos... taki spokojny jak śpi lubie patrzec wtedy na niego bo w dzień lata jak strzała i ciężko go uchwycić 😁

🙂 Zuzia znow ze mna spala ale to dlatego,ze nie chcialo mi sie co chwila do niej wstawac.
No i deszczowo dzis planow jako takich nie mamy chcialam ja na plac zabaw zabrac ale deszcz tu uniemozliwil...

Hej Kochane
nie było nas wieki wieki całe ,ale podczytuje od czasu do czasu 🙂

najpierw Majach artykuł o "porodzie" facetów - bezcenny 😉

U nas w sumie bez zmian większych, Maksior rozrabia niemiłosiernie, włazi na meble kiedy się tylko da, broi ile wlezie, ale jest straszny maminsynek 🙂 lata za mną, tuli się do mnie, głaszcze i buziaczki sprzedaje. Nie gada za wiele, raczej jest leniuszek, bo doskonale wiem ,że bardzo dużo rozumie 🙂 z drugiej strony Ewcia tez długo nie mówiła zbyt wiele . Także z tym czekamy 🙂 Wagowo mamy ok 14,500 na liczniku, wzrostem to w sumie nie wiem ubranka nosi 92/98 , bluzeczki już głównie 98 , ale spodenki raczej 92 (za wąski w bioderkach jest 🙃 ) . Szczepienie ostatnie załatwione, teraz ospa i bilans dwulatka w najbliższym czasie. Ortopeda przed nami jeszcze. Tyle z nowości 🙂

Popodczytuje jeszcze Was w wolnej chwili 😁 choć dzieciaki jakoś ostatnio dużo bardziej absorbują, pozdrawiam cieplutko wszystkie szkraby i mamusie 😉

🙂 Kinia chlopaki takie sa leniwe , nie Ty pierwsza to piszesz,mojej dobrej kolezanki synek w wieku Zuzy tez ma swoj swiat 😁 a dziewczynki to juz razem lalami sie bawia i miedzy soba rozmawiaja po marsjansku 🙂

• Mamusie
witam Was
przelotem bo zasypiam ale musiałam przeczytać 🙂

Kiniek zaglądaj częściej, no i moja też za wiele nie mówi, zaczyna powtarzać ale tylko to co jej się podoba....

Megan moi rodzicie też byli na drogówce i mówili że oblesne, szczególnie mama, w ogóle jej się nie podobało, a mieliśmy też iść i teraz już zrezygnowaliśmy...

jutro napiszę więcej, papa

McDa postaram się 😁 Maksior też powtarza jak ma kaprys a że ma rzadko no to jest jak jest 🤔

MajaCh Maksior jedyne co robi "razem" to podtyka taki gwizdek z rozwijanym papierem na końcu (nie mam pojęcia jak to się profesjonalnie nazywa) - sylwerkowy gadżet, no z tym jest niezmordowany ...sam niestety nie umie dmuchać przez swój maleńki defekt, no i lubi "brum brum" samochodem swoim jeździkowym, najlepiej jak mamusia go na tym wozi 😁 więcej kooperacji nie ma, chyba że zabawa w ganianego po domu, ale to zawsze kończy się zderzeniem ze ścianą/stołem/podłogą , staram się to ograniczać 🤪 pewnie na pełne zdania to ja sobie jeszcze dłuuugo poczekam :] ale jest tak słodki jak się patrzy tymi swoimi wielkimi patrzałami ,że i tak mnie zawsze kupi :]

dobra zmykam spać ,jutro mam wizytę w szkole córki zobaczymy jak sobie poradziła z pierwszym semestrem 🙂

• Mamusie
Witam po udanym weekendzie 🙂

Wczoraj byłam tak padnięta że o 22.30 to smacznie spałam no ale zawsze jak znajomi do nas przyjeżdżają czy my do nich jedziemy to Lenka śpi z nami w pokoju i wtedy ja prawie nie śpię 🤢

Kinia fajnie że zajrzałaś i zaglądaj zaglądaj 😉

McDa no to mąż pojechał po bandzie najważniejsze że skrucha była na drugi dzień 😉

Dziewczyny na początku nie wiedziałam o co Wam chodzi z ta drogówką myślałam że policja Was złapała i byłyście w programie Drogówka hehe kurcze a to przecież film taki nakręcili 😁

hej 🙂
Ja tez nie wiedzialam o tym filmie ale polecam wam "Poradnik pozytywnego myslenia" wlasnie dzis skonczylam ogladac i godny uwagi. Poschizowany troche tak jak lubie 🙂
Zuza za to dzis w nocy temp miala i pol nocy rozmawialysmy sobie.....

• Mamusie
majach. i my czekamy na paczkę z Polski. Zabawki już zapakowane w kartony , tylko na przewoźnika czekamy.

kinia nie martw się , nie tylko chłopaki moja Lilia tez ciężka w mowie, dużo rozumie, nawet wszystko. ale mówić nie chce. Czasem nas tylko zaskakuje, np wczoraj , mąż się pyta gdzie jest jego metrówka a ona odwraca głowę do nas i mówi nie wiem. Lub rozmawiałam ze przydały by mi sie nowe okulary ona słucha i mówi kujaji. Ale jak żeby coś powtarzała nie chce. Czekamy na własny rytm.

wczoraj się też dowiedziałam ze dzieci które, szybciej ząbkują,zaczynają jeść szybciej domowe stale pokarmy nie zmielone, i żuchwa przegryza, ćwiczą w ten sposób aparat mowy. A u nas mala w tygodniu na słoiczkach, domowe obiadki tylko na weekendy.

macda ach to co mąż zaszalał hehe.
JA z moim z 13 lat razem ale jego nigdy pijanego nie widziałam. Abstynentem nie jest,po prostu nie lubi takiego stanu, wie kiedy przestać. cale szczęście 😉 😉 😉.

Ja mam wolny tydzień, wzięłam urlop na ferie zimowe. Z dziećmi pospędzam trochę czasu. i trochę domowych obowiązków nadrobię. Moze tez serniczka upiekę ,jak megan 🙂
Lilia do wczoraj psika i z noska jej leci. Mam nadzieje ze te przeziębienie się nie pogorszy.

gosiaczek ja odniosłam podobne wrażenie jak o tej drogowce zaczęłam czytać 🙂 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/404/img0009mo.jpg/][IMG]http://img404.imageshack.us/img404/3391/img0009mo.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/62/img0018br.jpg/][IMG]http://img62.imageshack.us/img62/3836/img0018br.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/585/img0029hd.jpg/][IMG]http://img585.imageshack.us/img585/8571/img0029hd.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/189/img0031xv.jpg/][IMG]http://img189.imageshack.us/img189/2264/img0031xv.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/827/img9989k.jpg/][IMG]http://img827.imageshack.us/img827/6164/img9989k.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
no i jestem 🙂

Anja to witaj w klubie, mam nadzieję że przyjdzie na nich czas i zaczną tak gadać że będziemy tęsknić za tymi czasami 🙂 choć Paulinka cały czas głośna jest ale po swojemu 🙂 czasem też się jej uda jak Lilce 🙂

no ja w końcu odespałam po balu, bo pierwsza noc nie za ciekawa, przyszliśmy o 4 a o 7 Paulinka strasznie płakała na górze tylko mama i mama to poszłam po nia i spała ze mną na kanapie 🙂 bo sypialnia była zajęta przez szwagierkę z chłopakiem bo bawili 🙂 no i myśmy z mężem na kanapie musieli spać, także w ogóle się nie wyspałam, po południu godzinkę z Paulinką spałam a potem do teściowej na urodziny, także przyszłam padnięta 🙂

a przed chwilą dzwoniła kuzynka z zaproszeniem dla Paulinka na bal przebierańców kinder party, dzieci ma być 10, tylko nie wiem w co ją przebrać, bo już jutro także nie zdąże nic kupić;( mama ma poszukać moich przebran z balów jak byłam mała 🙂 heh ciekawe w jakim będą stanie po 20 kilku latach 🙂

no i delektuję się feriami 🙂 2 tyg wolnego 🙂 oczywiście wolnego od szkoły bo mam długą listę zadań do zrobienia 🙂

dziewczyny jescze jedno, czy byla któraś w parku wodnym w Krakowie??? bo szukamy gdzie pojechać na weekend i znalazłam to, ale nie byłam tam nigdy i nie wiem czy tam jest wystarczająco ciepło dla Paulinki 🙂