Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
a ja mojego się nawet nie pytam czy nasz telewizor to ma bo wystarczy że przesiaduje przed tabletem i iphonem na zmianę jeszcze by mi tv okupował 😁

A ja już po ćwiczonkach 🙂 zauważyłam że to już jakiś nawyk tylko czekam aż przyjdzie pora ćwiczeń 😜

Teraz oglądam Top model mam już swoje dwie faworytki 😁 oby za szybko nie odpadły 😉

Dobranoc 😘

• Mamusie
Dzień dobry
Gosiaczek o top model to u nas w domu tylko mój maz pamięta. Ja ogarniam ważniejsze sprawy. 😉 😉 😉 plan na dzis rachunki.
Nocka tez ok do 9 h , na śniadanie tylko wcisniety danonek, dobre i to.
Na obiad wyjelam łososia moze macie jakieś pomysły na obiad z łososia dla niejadka.

Anja ja tez mam niejadka a lososia jje tylko w formie z sosikiem z maslem i cytryna lekko doprawiony,plus marchewka z zasmazka na máce .tylko w taki sposob go jje.
A ja wlasnie z zakupow wrocilam sama poszlam zimno jak diabli.. i wiedzialam. Kupilam malej pomidorki koktajlowe i juz pol paczki zjadla. Ona ma fazy takie jje okresowo banany na full , jogurty na full, ziemniaki na full i pomidory. i to tak sie powtarza jak jedno sie znudzi to drugie chce. Teraz akurat ma przesyt totalny bananow.

• Mamusie
Dziewczyny moja z kolei nie ma żadnych problemów z jedzeniem je wszystko 😮 hehe pewnie po tatusiu 😉

anjaP co do łososia to ja Lence doprawiam go nacieram cytryną i smażę.

a ja mam coś z laptopem allegro nie chce mi sie uruchomić 🤢

Zamierzam w weekend zrobić ciasteczka owsiane 🙂 tylko najpierw muszę kupić produkty 😜

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!

Dzisiaj dzien minal mi bardzo szybko

Bylam u ortopedy i potem pozalatwialismy z mezem pare spraw

Poszlam tez w koncu do fryzjera bo wygladalam juz jak kocmołuch, wyprostowalam sobie dodatkowo wlosy prostownica i od razu mniejsza szopa

Musze kupic sobie nowa prostownice bo ta ktora mam jest za slaba na moje wlosy, nie sa "wyprasowane" i lsniace tak jak u fryzjera - a kobita nie uzywala żadnych srodkow przy prostowaniu 🥴
Uzywacie moze? polecacie jakies?

Pisalyscie o Allegro - mnie nie dziala od wczoraj albo dziala zle- jak sie juz glowna strona zaladuje, ew. da sie zalogowac to
potem wszystko siada
Czytalam ze atak byl na Allegro wiec pewnie dopiero "naprawiaja"

A planowalam kolejne zakupy - bidon dla Patryka bo coraz sprawniej pije przez slomke wiec moze uda sie chociaz z bidonem
skoro z niekapkami nie wychodzi zbyt rewelacyjnie... 🙃
Na dodatek psuje mi sie komorka wiec musze pomyslec czy jakiejs innej nie kupic

anjaP-
super ze tak szybko udalo Wam sie kupic lodowka

McDa
- niestety nie moge zobaczyc co kupilas na Allegro, nie otwiera mi sie link

Gosiaczek
- wow ale Lenka dlugo spala, Patryk obudził się przed 7-ma i tak sie ostatnio budzi
u Nas tez Allegro nie dziala - a jesli to bardzooo dziwnie - mezowi na jego laptopie dzialalo a mnie nie - a siedzialam obok niego

MajaCh
- widze ze Zuzia ma fazy zywieniowe 🙂
u Nas zas jest jazda ze sniadaniami- pieczywo zawsze mu podchodzi
ale dzem, wedlina, jajka czy ser raz jest ok i je a potem jest bleeee i wypluwa i nie chce jesc
albo wyrzuca szynke z kanapek albo przynosi, tak fajnie trzymajac w paluszkach plasterki szynki

• Mamusie
witam
mi też wczoraj i przedwczoraj się sypało allegro, a teraz otwiera 🙂 no i dziś wylicytowałam jeszcze to: http://allegro.pl/show_item.php?item=3134156464 🙂

Maja mi na szczęście paulinka na razie wszystko je, nawet się domaga, jak chce jeść to woła JEŚ, nawet wrzeszczy po mnie, czasem pytam czy chce pić a ona NIE, JEś! aż się boje 😉

Sliczne poncho Magda 🙂
A ja Wam sie nie pochwalilam 🙂 kilka dni temu Zuzie nauczylam pic z kubeczka plastikowego zwyklego, niekapki juz swoja droga ale teraz pije ze zwyklego 🙂 jestem taka z niej dumna 🙂 juz coraz zadziej rozlewa 🙂 a uwielbia pic z niego. I jeszcze odkrecilam jej z lozeczka strony ze szczebelkami teraz ma typowe toddler bed, podlozylam obok zapasowa koldre zeby w razie upadku sie nie potlukla, w dzien miala drzemke to musialam przy niej byc az usnela bo uciekala z lozka ciagle to samo wieczorem. No nic na nowo ja poprzyzwyczajam ale dam rade ,a maz sie wyklocal ze mna,ze jeszcze za wczesnie 🙂 wygram 😁!!!
I stare lozeczko juz dzis Pani odebrala 🙂 ciesze sie bo dorzucilam jej posciel gratis ,a widac bylo po niej,ze sie u niej nie przelewa 🙂 Wiec moje ego zaspokojone, jutro na playgrupe 🙂

• Mamusie
cześć dziewczyny 🙂 i ja witam po świętach, nadrobiłam lekturę hehe .mnie tez dopadła migrena dziś rano , ale na szczęście po ibum forte przeszło 😉gosiaczek a te tabletki co pisałas sa bez recepty, warto mieć w domu 🙂mcda śliczne ciuszki kupiłaś 🙂

Dziewczyny a u mnie w mieście tragedia zabili 1,5 rocznego Filipka cóż za okrutny jest ten świat 😞 😞 😞

Co do jedzenia to Natalia tez je raczej wszystko 🙂 po zmianie czasu zasypia moędzy 20-a 21 🙂 i spi do 7-8 🙂 przesypia mi juz całe noce daje mleczko na spiku tak około 22 i rano juz nie daje bo sie boje że sie obudzi 😉 jak wstanie to dostaje serek czy jogurt 🙂 Jak tak czytam ile wy ćwiczycie i chudniecie to zaczęłam chodzić 2 razy w tyg na fitness , minus jest taki ze mam coraz mniej czasu dla was 😞 Większość czasu spędzam w pracy, po pracy zabawa z Natalia , obiad, mycie garów , pranie a jak mam dzień wolny to nie wiem od czego zacząć , brakuje mi leżenia na kanapie 😁 😁 😁 zdrówka dla chorowitków , Natalia tez od wczoraj na Lipomalu bo kaszel był i leci z nosa , ale dziś juz lepiej , pozdrawiam wszystkich 😘 😘

• Mamusie
Emilia życzę Ci czasu na forum i leniuchowanie na kanapie 😉 i straszne z tym dzieciaczkiem, chyba nie ma kary która by uspokoiła mnie dla tych zwyrodnialców!
a ja dziś byłam na pogrzebie kolegi z klasy, masakra 🤨 w życiu nie widziałam tylu ludzi na pogrzebie, tylu młodych;( straszne to było, oby nigdy więcej! 🤨

Maja gratulacje dla Zuzi, paulinka też często pije ze swojego kubeczka ale jak jestem obok bo ona tak próbuje wciągać herbatkę i czasem za dużo połknie 😉 ale coraz lepiej jej idzie, sama chce jeśc i pić... no i czasem chce pić (przynajmniej woła piciu) a jak jej dam i nie przypilnuję to specjalnie wylewa na podłogę (czyli nie chciało jej się pić), jak nie widze że wylała to mnie zawoła i pokazę : Plapla be tu 🙂 🤪Pieron mały! ale i tak najbardziej lubi pić z kieliszka 😉 najlepiej jej się trzyma 😉

• Mamusie
Witam

Spałyśmy do 9 🙂

wercia finał spania do 9.45 był taki że nie było drzemki w ciągu dnia 🤢 Mi allegro i dzisiaj nie działa chyba mamy słaby sprzęt 😜

McDa na pewno to co wylicytowałaś jest śliczne ale mi nie dane jest zobaczyć 😠 No i zdrówka oby szybko przeszło

Maja
gratulacje dla Zuzi 🙂 moja pije z niekapka ale przez rurkę też potrafi zresztą ona szybko łapie jak się z czego pije 😉 a ze zwykłego kubeczka tylko przy mnie bo czasem kombinuje 😜

emilia super że zajrzałaś no i fajnie ze Cię zmotywowałyśmy do ćwiczeń 🙂 co do odpoczynku to kładź się na kanapie i pisz do nas 😁 a o 1,5 rocznym Filipku słyszałam zresztą co chwila mówią o jakiejś tragedii aż się w głowie nie mieści 🥴 😠

Zmykam sprzątać mieszkanko 😉

• Mamusie
Hej

Duzo zdrowka dla chorowitkow!!!!!!!!

U Nas noc jak zwykle - czyli przespana od 21 do 7, na szczescie Patryk mial tylko taki okres przez ok 2 tyg
ze doil wode po nocach, czasem ze 3 butle.

Kolejny dzien zimy, z tymze jest cieplej - tzn na plusie 😉

Od rana ćmi mnie glowa ale nie biore tabletki bo i tak sie truje innymi
na moje dolegliwosci wiec moze jakos przezyje

Ogarniam co sie da a Patryk jak zwykle rozpiernicza zabawki po calym mieszkaniu
i nie tylko zabawki - z reszta same wiecie 🙃 🙃 🙃

McDa-
fajny ciuszek

MajaCh - gratulujemy kubkowych sukcesow, u Na tez Patryk zaczyna z kubka pic
ale jak na razie duzo rozlewa i jest caly mokry, lubi tez pic ze slomki

fajnie ze lozeczko po Zuzi komus sie przyda

emili1 - slyszalam o Filipku, co chwile jakas tragedia
podziwiam Cie ze znalazlas jeszcze czas na fitness

McDa
- duzo zdrowka

Gosiaczek
- mnie tez kolejny dzien Allegro nie dziala, wrrrrr akurat jak chcialam pobuszowac
juz sie rano cieszylam - strona sie zaladowala i nawet sie zalogowalam a potem sie posypalo
maz ma wiekszy zlom od mojego (laptop) a jemu Allegro dzialalo

• Mamusie
witam Was

i jednak mnie wzięło, nos zapchany i gardło boli no i przy tym głowa, chyba wczoraj na tym pogrzebie się przeziębiłam 🤨
a sprzątać muszę bo o 17 ma przyjechać architekt do nas i sprawdzić co jeszcze nam trzeba do oddania domu, a mi się normalnie nie chce;( zrobiłam sobie moje ulubione cappucino, może trochę mnie postawi na nogi 🙂

Wercia ja doskonale wiem, bo gdzie nie stanę tam zabawki;( niekończące się sprzątanie 🙂

i się zdenerwowałam bo teraz mi teściu przyniósł awizo że 28 marca listonosz niby byl u mnie z poleconym i nikogo nie zastał, a ja byłam cały dzień w domu 😠 ale się zdenerwowałam, znów musze jechać na pocztę;( a kiedyś mi posłali też awizo, na drugi dzień odebrałam z poczty a za tydzien mi przyszlo że już 3 tyg list mój leży i za 3 dni go wywalaja że mam natychniast odebrać, ja wściekła że pewnie teściu mi awizo nie dał że znów cos przyszło a to oni się pomylili i wysłali mi ponaglenie na to co odebrałam! ani przepraszam na poczcie nie usłyszałam, tylko: aha, to już Pani odebrała w zeszłym tygodniu, nic nowego nie ma 😠 a stałam tam wtedy w kolejce chyba z 20 minut 😠

Hej Kochane
serwis allegro wysyłał informacje na maila powinniście były dostać ,ze mieli włam i częściowo niektórym nie działało.

McDa skąd ja to znam, akcja z listonoszami 🤢 ja to lepsza akcję odwaliłam, wzięłam awizo i pobiegłam na pocztę tego samego dnia(bezmyślnie bo listonosz list miał wciąż ze sobą ) a u nas poczta bez numerków, stałam ponad 40 minut w ogonie, po czym dowiedziałam się,że dopiero jutro będzie list na poczcie z powrotem ....

A tu Maksik , jedyne pozowane zdjęcie
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/856/savedpicture3.jpg/][IMG]http://img856.imageshack.us/img856/7640/savedpicture3.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie

Patryk nie śpi - chyba bedzie spal co drugi dzien po poludniu bo przed wczoraj tez nie spal 😉

McDa
- z listonoszami i poczta mozna sie wkurzyc czasem niezle
ja juz kilka razy tak mialam ze juz przesylka odebrana a za 2 dni dostawalam
ponowne awizo, a nie zawsze przeciez koperta zostawiona w domu zeby numer R-ki sprawdzic

Nasz listonosz jest humorzasty jak nie obrazajac kobita z menopauza, raz wesolutki,
dowcipny i mily na maxa a raz naburmuszony jak bufon
tez male przeboje z Nim mialam bo mu sie nie chcialo przesylek nosic, maja te swoje przepisy
i jak cos wiekszego to nie musza nosic albo jak w wiezowcu mieszkamy a winda nie dziala
to tylko do 3-ciego pietra on moze zaniesc poczte

kiedys mi palnal czy moze zostawiac przesylki zwykle przed drzwiami - od razu go zjechalam
bo jak mozna w miescie w takim blokowisku zostawic jak ciagle ktos lazi - a czesto rozne typy...
wyobrazam sobie te stanie na poczcie, u Nas goraco jak diabli na poczcie a jest automat z mumerami i na kazde stanowisko
inny przycisk i numer a ludzie i tak sie kloca...........

Kiniek
- no no no to Maksik zapozowal

o mnie Allegro zapomnialo 🙃