Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
kinga pocieszę cię 😉 u mnie dzis tez brzydka pogoda i nawet na spacer nie wyszłyśmy. Zimno, wietrznie i deszczowo 😞 a to mój pierwszy i ostatni w tym miesiącu wolny weekend 😠 oby jutro było ładniej 😉 dobre z tym fuj fuj 😁 😁 kochane są te nasze urwisy 🙂

Dziś Natalia wstała juz o 5,10 🙂 i od 8,30 spała aż do 11,15 🤪 Zostawiłam ja z synem i zdążyłam oblecieć gina i targ no i zakupy zrobić .Przyszłam a ona jeszcze spała 🙂 Teraz zasnęła przed 20 tą 🙂

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kinia charakterystyczne dla AZS są zmiany skórne w okolicach zgięć łokci, czy kolanek... Na ciałku to późniejsze fazy. Tak czy siak, nasi znajomi podobne plamki na ciałku obserwowali u swojej córy, było podejrzenie AZS,ale okazało się alergią na ryby- a są fanami sushi i całej reszty wodnych potworów 🙂

Boziu, ja dziś znów po szkole, kolejny egzamin z fizykoterapii 😮 Wydaje mi się,że dobrze poszło, ale zobaczymy... 🙂 Poza tym tego przedmiotu uczy nas facet, w dodatku bardzo równy, dzisiaj pokazywałam mu moje krwiaki na plecach, masował mi je chwilę na ławce szkolnej 🤪 😁 Powiedział,że dobry masaż powinien je zlikwidować 🙂 A reszta dziewczyn miała taki ubaw,że ho ho ☺️

Wiecie co, jajo to pikuś! Olek od środy na picie woła ,,PIPA, PIPA" 😁 😁 😁 Nie reaguję na to i poprawiam, co by nie utrwalił sobie tego słowa ☺️

Tilii u nas też deficyt,ale idzie co nieco wyłuskać... Trzeba te ,,widoki" pozasłaniać ☺️ Kostka na taras dojechała,ale polecieli sobie w kulki, bo biały odcień pomieszali i musimy wymienić 😠 Poza tym Mąż dziś z ogrodzeniem walczył, na dniach ma przyjechać znajomy mierzyć balustradę 🙂

Wercia niestety wariatów nie brakuje, nie wiem czy słyszałyście, w tamtym roku chyba na jesieni kierowca zabił matkę z małym synkiem, szli spacerkiem po chodniku... Czyste skurwysyństwo, nic więcej! W poniedziałek wracaliśmy od kuzynki, na obwodnicy był zamknięty ruch, pijany Rosjanin wywrócił się tirem na drodze, miał 2,8 promila we krwi!!! Dzięki Bogu,że nikomu krzywdy nie zrobił! Nam nie potrzeba wojny, sami się wytłuczemy powoli...
Co do mieszkania w mieście- są plusy i minusy. Mi dobrze na wsi, ale tęsknię za sklepami pod nosem ☺️ Klubami fitness, barami... Na szczęście mamy niedaleko 🙂

Zmykam, bo jeszcze pouczyć się muszę i Olka do spania ogarnąć 🙂 Dzisiaj był na randce 😁 Wiecie, te klimaty w piaskownicy... 😉

Spokojnego wieczorku 🙂

Emiliaeem wiem wiem że w zgięciach, ale u nas w tych miejscach nic nie ma, ma malutkie plamki na nogach , dwie, no i tylko ta buzia stąd moja nadzieja 🙂 być może to po prostu dość ostra reakcja alergiczna a ze względu na umiejscowienie wygląda na pokarmową ,bo kontaktową miałby też w innych miejscach, teraz wyczekuje terminu do innego alergologa , póki co leki swoje robią i dobre to 🙂
"pipa,pipa" - kapitalne 🤪
przynajmniej nie masz jak ja z Ewką ... w parku do obcej starszej pani podleciała i haps ją rączkami za piersi i woła "cycki" ... jezu jak mi się zrobiło od razu gorąco 🤪 na szczęście babcia wyrozumiała kobieta tylko głową pokiwała i się pouśmiechała .

• Mamusie
Kinia to tak ja ja z Olkiem jakiś tydzień temu w przychodni miałam akcję 🙂 Poszliśmy na wizytę kontrolną do chirurga, Mąż stał w kolejce do rejestracji, a Olek oczywiście strzelał popisówę na pół przychodni 🙂 Biegał jak szalony, buntował się, aż w końcu podbiegł do informacji,a tam w tym samym czasie zbliżyła się murzynka, w dodatku czarna jak smoła! Olek oczywiście z impetem rozpędził się na nią,ale że to nie były ,,mamine" spodnie, zatrzymał się, patrzy w górę, szuka mnie wzrokiem (ja Go z boku obserwowałam), ten palucha na kobietę, zdziwienie ,,Ooooo" strach w oczach i ,,Mama dziaaa..." A dzia to u nas dziad, którego niemiłosiernie się boi 😁 Także rasizm od podszewki 😁 😉

Ja już po szkole, dziś oddałam część prac, jeszcze jedna do ogarnięcia i ruszają egzaminy pełną parą... ☺️
Pogoda paskudna, ale jak nasze krzaczory podrosną 🙃 Przespałam się trochę i chodzę rozbita... 🥴

Kurcze, przeczytałam na fb wpis dziewczyny chorej na białaczkę, która pilnie poszukuje dawcy szpiku... Kinia ogarnięta jesteś może w tym temacie? Chyba bym spróbowała się zarejestrować, ale jakie to skutki uboczne może mieć dla mnie???

• Mamusie
Witam dziewczyny 🙂

Weekend udany ale dzisiaj od rana męczy mnie ostra migrena więc dzień do bani 😠 🥴 znajomi wyjechali godzinę temu a ja zamierzam iść lulu o 21 bo ledwo żyję 🤔

Znajomi powiedzieli że schudłam 🙃 to mnie bardzo cieszy...czyli widać 🙃 ale z racji że nie chcę już gubić kg bedę ćwiczyła tylko wieczorem co drugi dzień 😜

emilia no to przynajmniej łatwo się dogadujesz z Natalką 😜

emiliaeem
na pewno będzie 5 albo 6 bo ty zdolna jesteś 😁

Maja śliczny awatarek 😉

a i sprzedałam kanapy 🤪

Zmykam. Dobranoc

Hej 😁
Emilia nie rasizm jeszcze, dzieci widza roznice miedzy ludzmi,gruby,chudy,czarny czy bez reki ale to Twoja reakcja jest najwazniejsza bo on bedzie mial to juz zawsze w podswiadomosci jak reagowali rodzice.
A ,ze dziad 😁 swietnie sobie to wymyslil hehehehhe
Gosiaczek fajnie,ze udalo sie kanapy sprzedac 🙂
my jakas komedie ogladamy ,parodie 🙂
Ja dzis popralam wykladziny mala mi bardzo pomagala 😁 piaaaanaa szal 🙂 juz spi tak sie zmeczyla 🙂

Emiliaeem wszystko co chciałabyś wiedzieć w tym temacie 😉
http://www.fundacjauj.pl/taking.php?l=pl
a z "dziadem" uśmiałam się do łez xD tez masz agenta, ale będzie się działo jak dorośnie Ci do 3-4 lat ,wtedy to dzieciaki mają gadane, kolejną anegdotę sprzedam, kiedyś Ewka mała leży na łóżku i tata pyta, "Ewa mogę się położyć obok" a ona "nie bo jesteś stary" ja parsknęłam śmiechem , bo taka rezolutna odpowiedź, a Ewa dodała ... "tak jak mama" ... podobno moja mina bezcenna 😎

Dziś lece spać wcześniej, wczoraj była ciężka noc, także dobranoc Kobiety 😉

• Mamusie
witam Was
ja przelotem w domku, mała śpi, a za godzinę jadę na promocję szkoły do jednego gimnazjum;( no cóż, trzeba walczyć o uczniów, takie czasy, tym razem padło na mnie 🙂

Kiniek ale się uśmiałam, córa miała gadane 😉 dzieci są kochane, już się nie mogę doczekać jak Paulinka będzie tam mówić, a znając ją pewnie nie jedną taką sytuację śmieszną nam zapewni 🤪

Emiliaeem ja mam podobnie 😉 najlepsze było wczoraj, byliśmy przed domem i podeszła sąsiadka, miała plastry na piętach, Paulina pobiegła i pokazała palcem i mówi Bee bee i krzywiła minę 😉 a mi było głupio 🤪 a ostatnio mąz się kąpał, weszlam po coś do łazienki, mała też wbiegła, podeszła do wanny i woła: oooo jaja! myślałam że pęknę ze śmiechu 🤪 a potem opowiadała: tata pupci jaja 🤪 (czyli że w pupci mam jaja 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Majaa super że się wybawiłaś, ja czesem też lubię poczuć się jak dziecko 😉

ja wczoraj ćwiczyłam skalpela, jejku nie robiłam wszystkich ćwiczeń tyle razy co chodakowska, nogi mi wysiadały, a dziś w szkole ze schodów nie mogłam zejść 😉 przyszłam z pracy, mała była akurat na dworze i zaraz mnie do rowera zaprowadziła że chce jechać, to posadziałam ją do fotelika i kawałek sie przejechałam, a nogi bolą jak nie wiem 😉 zaraz po promocji muszę skoczyć na zakupy z mamą i Paulinką, potem jutro i weekend 😉 niestety szybko przeleci a maj ciężki w pracy bo będzie miała dodatkowe dwie grupy z kursów i w środy i czw.będę do 18 w szkole;( a potem już prawie wakacje 😉

McDa nie no rewelka z "jajami" xD 🙃 🤪 🙃 🤪 a Ty mówisz ,że moja miała gadane ?! no ciekawa jestem co Wam powykręcają dzieciaczki za numery, ja to i na Maksia akcje czekam, choć on jest bardzo do obcych nieufny i to chyba przez te wszystkie szpitale ... także tu może nie być tak z polotem dlatego chętnie posłucham Waszych opowieści 😆
Co do ćwiczeń, jakoś mnie zmotywowałaś na nowo aż to dziwne jakieś jest, ale zachciało mi się poćwiczyć więc idę kuć żelazo póki gorące, dzięki 😉

• Mamusie
😁 Dzieciaki mają cudowne pomysły 🙂 U nas w rodzinie jest sporo maluchów, więc Olek prowaderów będzie miał przednich 🙂
Do dzisiaj wspominam opowieść (wtedy 3 letniej) córki znajomych, która nam tłumaczyła jak się rodzą dzieci 😁 Pamiętam,że najpierw trzeba zasadzić ziarenko w piasku! 😁 A później stary dziadziuś je podlewa 😁
Mama tez opowiadała jak była z moją siostrą w kościele, w trakcie podniesienia leciał dym z kadzidła,a ona na cały głos ,,Mamo kto tak zamiata!?" 😁 Albo ksiądz ,,Oto Baranek Boży", a ona na środek kościoła, patrzy i krzyczy do nas ,,nie widzę baranka! " 😁

Mąż mi leczo pichci, nie wiem jak znajdę siłę na ćwiczenia ☺️ A muszę, bo mi zadek rośnie, po okresie złapałam trochę...

Dzięki Kinia za artykuł, odczuwam wewnętrzna potrzebę oddania szpiku, naprawdę, ale strasznie się boję... ☺️ Rodzice mi odradzają, Mąż się boi,że przy moich warunkach, mogę ciężej dochodzić do siebie...

Ps. MajaCh cacuśne fotki 🙂 😘

McDa odnośnie jaj, moja kuzynka jak zobaczyła niechcący swojego tatę w trakcie kąpieli, płakała,że też chce mieć taki sam ogonek jak tatuś! 🤪

• Mamusie
a u nas po południu się rozpogodziło i było bardzo ciepło szkoda tylko ze pogoda w kratkę i weekend majowy też 🤢

McDa o kurcze to musiało wyglądać śmiesznie 🤪

emiliaeem jej co ty mówisz napewni nic Ci nie rośnie chyba że w twojej wyobraźni 😉

a ja dzisiaj wracam do ćwiczeń bo od piątku nie ćwiczyłam 🤢 dobrze że chociaż mam długie spacery 😜

Lenka właśńie założyła kurtkę i mówi tam tam ale tam nie idziemy bo dopiero wróciłyśmy 🙃

Emiliaeem wiesz co , po tym jak zapytalas o ten szpik oniemialam, to jedno z moim wewnetrznych marzen zeby oddac szpik, to takie odlegle zawsze bylo ,sadze,ze teraz do zrealizowania ale chcialabym jesli mam wybierac w Polsce oddac w sensie,zeby trafilo do rodzimego kraju. Bo to juz glebokie uczucia obejmuje cala ta sprawa.
Musze poczytac jak to sie w UK odbywa.

a ja turbo chcialam zrobic ale z 10 minut dalam rade bo oddechu mi brakowalo 😮 😁 wiec przelaczylam na skalpel i zrobilam caly i jeszcze jakies smieszne baletowe cwiczeniaz tiffany 😁
dobranoc 😁

Czesc 🙂 Gosiaczek u nas tez zimno wiatr zimny !! w sloncu fajnie ale jego jest jak kot naplakal...a tu moje sloneczko ,zeby cieplej bylo 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/11/kopiapl.jpg/][IMG]http://img11.imageshack.us/img11/6779/kopiapl.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

A ja znalazłam na boczki i polecam, dziś chodze jak potłuczona a to zaledwie 10 minut
http://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ&list=PL7FBF8677083EFB59
a tu macie ciekawy abs jakbyście chciały 😉
http://www.youtube.com/watch?v=wyRaOUbibG0&list=PL7FBF8677083EFB59

• Mamusie
Za dużo czytania nie miałam.Obijacie się 😉
MAM tyle zdjęć że nie mogę się zdecydować które wywołam. Najlepiej wszystkie 😉

Wercia To straszne co napisałaś. Kto takim wariatom daje prawo jazdy
Niestety ciepło się robi to będą szaleć

Kiniek Sabinka tak często robi a jak nie zwracam uwagi to mnie całuje przytula się, przylepa mała

McDa Ale się uśmiałam z tych jaj. Hehe.

Maja Śliczna ta Twoja Zuzia. Takie ma ciemne oczka

Podziwiam was za te ćwiczenia.. Ja potrzebuję wieeeelkiego kopa w du**