Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
moniczek napisał(a):
marta-lion napisał(a):
moniczek napisał(a):
właśnie usunęłam hihi bo a nuż jeszcze mnie podkusi 🤪 🤪 🤪
Hehe tzn że się spóźniłam 😁 😁 😁

no mam nadzieję że to nie problem Martuś 😎 pisz gdzie się da hihi
Nie spoko.
Hehe ja na brzuszek też już się nie wybieram 🙂
A kiedy ty masz wizytę u gina? Ciekawa jestem co poleci twój lekarz?

• Mamusie
Cześć dziewczynki 🙂
Daniela jakie masz śliczne córunie 🙂
Widzę, że piszecie o kolorze włosków. Mojej Hani też zaczynają jaśnieć włoski i z czarnych robią jej się brązowe 🙂 Ale u Norberta też tak było. Po pierwszym obcięciu odrosły mu jasne blond, a potem coraz bardziej ciemniały i teraz jest ciemnym blondynem 🙂
Marta jeśli mogę ci pomóc to ja mam jeszcze konto na brzuszku. Też nie mam zamiaru tam wracać, ale zostawiłam je sobie przez sentyment 🤪 🤪 🤪

Paninka, lydzia,justyna, daniela dziękuję za info odnośnie katarku.
siehankoa ta kopertówka to przyciąganie łokcia prawej ręki do kolana lewej nogi i lewego łokcia do prawego kolana?
A u nas nawet spoko nocka pobudka o 23.30, 2.30 i 6
Kurde Nadia wczoraj nie zrobiła kuposzki tylko takie pstryknięcia w pieluszkę raz wieczorkiem i 2 razy w nocy.
Od rana morduje się i męczą ją pierdzioszki 😞 właściwie wczoraj wcale nie pierdziała 😞 chciałam jej nawet ten koperek podać ,ale ona nie chce pić bo dopiero pojadła więc poczekam do następnego razu, 6teraz spałą na brzuszku i właśnie pierdy ją obudziły 😞 oj boże ładnie narobiłam ta papryką 😞 😞

• Mamusie
Dzień dobry
U nas nocka oki ale ranek znów z prężeniem na kupę. Wczoraj wieczorem pierwszy raz podałam koperek i mam nadzieję, że pomoże, bo tak mi szkoda mojego maleństwa jak się męczy.
Jak będę na spacerze to zahaczę o sklep i kupię kminek. Oby on i koper pomogły przy kupkach...
Pogoda mnie nie zadowala, bo u mnie lekko pada deszcz ale do południa jeszcze kilka godzin i na spacerek mam nadzieję troszkę się przejaśni.
Idę zjeść śniadanko :-)

Miłego dnia życzę

• Mamusie
dziewczyny może chciałaby któraś zakupić sobie kosmetyki ? Niedrogie a dobre,nasze polskie 😉
jest możliwość zakupu o 30% taniej od cen katalogowych.Poniżej wklejam linki do katalogów:
http://www.mariza.com.pl/files/katalog1.pdf
http://www.mariza.com.pl/files/katalog2.pdf
Jeśli któraś byłaby zainteresowana to piszcie do mnie 😁

pati, ta kopertówka to noszenie dziecka tak pod ręką, jak nosi sie torebki kopertówki. dzieciaczka obejmujesz ręką w pasie, plecki przylegają do twojego boku. i tak raz w prawej rece, raz w lewej. łatwo wtedy wyczuć czy któraś strone ma słabszą - przy silniejszej stronie dziecko będzie napreżone i ładnie będzie unosiło główke, a przy słabszej będzie leżało bardziej swobodnie. W takiej pozycji dziecko ćwiczy mięśnie 🙂
pewnie i tak nie bardzo zrozumiałas o jaka pozycje mi chodzi, bo ja sama bym siebie nie zrozumiała, jak bym tego nie widziała 😁 to postaram się pózniej wrzucić fotke 🙂

siehankowa napisał(a):
pati, ta kopertówka to noszenie dziecka tak pod ręką, jak nosi sie torebki kopertówki. dzieciaczka obejmujesz ręką w pasie, plecki przylegają do twojego boku. i tak raz w prawej rece, raz w lewej. łatwo wtedy wyczuć czy któraś strone ma słabszą - przy silniejszej stronie dziecko będzie napreżone i ładnie będzie unosiło główke, a przy słabszej będzie leżało bardziej swobodnie. W takiej pozycji dziecko ćwiczy mięśnie 🙂
pewnie i tak nie bardzo zrozumiałas o jaka pozycje mi chodzi, bo ja sama bym siebie nie zrozumiała, jak bym tego nie widziała 😁 to postaram się pózniej wrzucić fotke 🙂

to czekamy na fotkę bo ja też jestem ciekawa 🙂

• Mamusie
daniela napisał(a):
U nas okropnie wieje, wiatr porywisty i lodowaty 😞
Ann a jak Ty się dzisiaj czujesz??

U nas pogoda też okropna, na dodatek pada deszcz 😞
Dzięki Daniela 😘 Trochę lepiej - chyba antybiotyk zaczął działać. Najgorszy jest kaszel 😞
Na dodatek w nocy maleńką sama nim budzę. Mam nadzieję, że się u nas wreszcie skończy ta plaga chorób. Bo bez przerwy ktoś chory i zaraża resztę.

kurcze, a Ksawier co zje to zaraz go czyści 🤨 dzisiaj już 3 kupki zrobił, wodniste i śluzowate 😮 i przez to częściej na cycu wisi, ale tylko po 5-10min... a tak ładnie już miał unormowane jedzenie...

• Mamusie
Dzien Dobry!

u nas wieczorem Lilke troszke brzuszek meczyl ale jak usnela o 23 to o 2 obudzila sie glodna potem o 7 i teraz...myslalam ze jest glodna to jej butelke zrobilam i wzielam na reca a ona...usnela...poprzytulac sie chyba troszke chciala 🙂 🙂 🙂teraz na brzuszku spi w lozeczku...

jej wloski nie jasnieja ale z jednej zstrony z boku tak sobie wytarla ze lysy placek ma 🤪 🤪

Pati Lilce na ten katar oprocz soli, wody morskiej i fridy stosowalam nasivin ( pediatra kazala przez 3 dni) ale on niewiele pomogl...skuteczniejsze bylo jak po kapieli smarowalam jej plecki klatke piersiowa i stopki oliwka wymieszana ze spirytusem...po 15 minutach mogla swobodniej oddychac...i mascia majerankowa jej troszke pod noskiem smarowalam...jak chcesz to sprobuj moze wam pomoze 😘 😘 😘

Justyna mi lezaczek tesciowa w komisie za 100zl kupila...tez na nowy nie byloby mnie stac a ten nie wyglada jak wyjety prosto z pudla kolorki juz troszke wyblakly ale dziala ( zreszta ja i tak pieluche flanelowa albo kocyk klade bo mimo ze wszystko wyprane to jakos nie mam zaufania 😮 ) pytalas jakie mleko podojemy...polozna nam polecila nan pro mimo ze mala w szpitalu dostawala bebiko...twierdzila ze jest lzejsze i lepiej przyswajalne...

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
kurcze, a Ksawier co zje to zaraz go czyści 🤨 dzisiaj już 3 kupki zrobił, wodniste i śluzowate 😮 i przez to częściej na cycu wisi, ale tylko po 5-10min... a tak ładnie już miał unormowane jedzenie...
Niestety choroba wszystko rozwala 🙂
A moja Majka dopiero wstała 🤪 🤪 🤪

A Magda nie ma dostępu do mamusiek 😞

• Mamusie
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Niestety choroba wszystko rozwala 🙂
A moja Majka dopiero wstała 🤪 🤪 🤪

A Magda nie ma dostępu do mamusiek 😞

musimy przetrwać zmiany na serwerze 😉 - admin obiecał że niedługo to potrwa 😎

• Mamusie
siehankowa napisał(a):

siehankowaTy dziewczyno masz instynkt, od razu przeczułaś że coś jest z Ksawierem nie tak. Trzymajcie się cieplutko i niech mały szybko wraca do zdrowia.

Wogóle wszystkim chorującym mamusiom i dzidziusiom dużo zdrówka życzę