Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry dziewczynki,
Siehankowa, ja do tej pory nie widziałam potrzeby, żeby Hani kupować kocyk - przytulankę, ale jak widzę twojego Ksawka, który wydaje się być taki zadowolony, to sama się zastanawiam.
Może też się skuszę.
No i rzeczywiście, masz rację, trzeba patrzeć na wymiary.
Bo moja starsza córa dostała kiedyś taką przytulankę, ale w rozmiarach mini. W sumie to nawet nie wiedziałam jak to ma służyć dziecku ☺️ Bo przytulić się do tego to raczej się nie dało 😉

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry Mamusie 🙂

marta-lion dziękuję za link do łóżeczka 😉
Fajne tylko rzeczywiście dopiero od 6 miesiąca nadaje się do użytku?
Bo już w grudniu by się nam przydało...

U nas raz lepiej raz gorzej, bo jednak brzuszkowe problemy nas trapią...
Nie wiem od czego to zależy, bo mimo stałej "diety"
jednego dnia jest idealnie innego boleśnie...hmmm
Weekend spędzamy plenerowo i z Tatusiem więc humory dopisują 🙂
Wszystkim życzymy pięknej niedzieli 🙂

Szukam zawieszki do wózka 🙂
Macie coś godnego polecenia?

siehankowa Maciuś też zwija sobie i przytula się do pieluszki 🙂
ciekawe czy spodobałaby mu się przytulanka 🙃
Ksawierek śliczny i jaki on zawsze wystrojony 🙂

A ja z mężem wzięliśmy się za sadzenie tulipanów i innych wynalazków 🙂 w tygodniu nie ma czasu a już pleśń zaczęła je dopadać. Tosia się wietrzy ale bardzo niespokojnie śpi co chwilę się wybudza 😞
Zjemy obiadek i po Gabi będzie czas jechać.....

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Posiedziałam sobie na urodzinach 3 godziny i wróciłam do domu. Nie mogłam z tęsknoty ☺️
Jeszcze malutek tak się na mnie smutno patrzył jak wychodziłam i jak powiedziałam ''papa'' to się rozpłakał. Myślałam, że nie wyjdę 😞
Na urodzinach było tyle pyszności, których nie mogłam zjeść (bigos, zrazy, paszteciki z pieczarkami, sałatki). W sumie to jadłam tylko sałatkę, którą sama zrobiłam i chleb 😞 I skusiłam się na tort.

Za to mój m. to pobawił się na całego i dziś tego żałuje 😜

Nocka była w miarę w porządku, teraz maluszek również śpi. A pogoda u nas OKROPNA! Leje strasznie, a myślałam, że na spacerek wyjdę...

Miłego Popołudnia

• Mamusie
Cześć dziewczynki 🙂 U nas upał trwa 🙂 A moje malenstwo cierpi 😞 skończył się espumisan a sab simplex jeszcze nie doszedl 😞 I kolka 😞 cały dzień na brzuszek płacze i wczoraj też 😞 Nawet na spacerku w wózku nie chce leżeć. Poprostu padam na twarz. I kupki zrobić nie moze.Normalnie tak mi go szkoda. Od wczoraj podaje te kropelki które mi Crazy poleciła ale narazie efektu brak.

Ja używam pampers active 🙂
Siehankowa ten Twój synus to bosssski jest 🙂

jolajola81 napisał(a):
Witajcie.
a ja mam pytanie których pampersów uzywacie?
active baby czy premium care?
czy może wogóle innych?

Jola, my używamy Premium Care. Wg mnie są lepsze - bardziej chłonne i cieńsze. W międzyczasie zużyłam też jedną paczkę tych klasycznych (zielonych), ale między nóżkami szybko rósł balonik z siuśków 😉
Wróciliśmy więc do Premium Care

• Mamusie
jolajola81 napisał(a):
Witajcie.
a ja mam pytanie których pampersów uzywacie?
active baby czy premium care?
czy może wogóle innych?

my używamy active baby?
a jaki rozmiar uzywacie? Bo ja mam jeszcze ponad 50 szt. 2 ale co chwile jest posikany ( w nocy to ostatnio aż 3 razy musiałm go przebierac 😮 )wczoraj kupiłam 3 są troszke za duże ale przynajmniej sucho ma 🙃
musze kolejny raz się pochwalić mały po 4 dniach zrobił kupe chyba się przestraszył jak usłyszał ze pojdziemy do lekarza jak nie zrobi 😜 no i jak na zawołanie 😁
mały śpi a ja mykam na spacer z psiakiem 🙂

A ja z Ksawierem byliśmy dzisiaj na wsi u moich rodziców 🙂 mój m. kończył kominek w domu, więc nie chcielismy mu przeszkadzać 😜 tak więc cały dzień bylismy na powietrzu 🙂 Ksawier był mega zadowolony i taaaaki grzeczniutki 😉 widać, że wieś mu sprzyja (chyba po mamusi to ma 😜)
teraz już słodko śpi 🙂
co do pampersów to na poczatku mieliśmy premium care, pózniej baby activ a teraz sleep & play 😉 a to dlatego, że takie podostawaliśmy w prezencie 😜 a co do rozmiaru to my już 3 😉 no ale Ksawier już 6,5 kg waży 😁

daniela napisał(a):
Ja nie wiem co mojej Tosi się stało. Śpi chwilę, budzi się, płacze, uspokaja się ale nie zasypia.....macha energicznie rączkami......masakra.....uciekam bo padam na twarz......... 😞
DOBRANOC

daniela, a może to z przemęczenia? może jest az tak zmęczona, że zasnąć nie może?

Cześć dziewczynki

U nas dzień taki sobie... Jagoda marudziła a o 17 podobnie jak u Tosi Danieli zaczęła się mega kolka.. maleństwo tak płakało, że mi łzy leciały.. bratowa przyszła mi pomóc ją trochę na rękach nosić, bo już sił nie miałam.... jejku, jak te dzieci się męczą... szkoda mi ich strasznie...

Co do pampersów, to my mieliśmy i jedne i drugie ale osobiście zgadzam się z j0-aneczką, że premium są lepsze i bardziej przewiewne...

U nas w domu nerwówka straszna więc i Jagodzianka też to wyczuwa i nie jest spokojna.. masakra, jeszcze na dodatek m pożarł się dziś strasznie ze swoją siostrą i stwierdził, że nie chce jej na chrzestną, choć już wiedziała że manią być... no masakra jakaś... ostatnie dni to dla mnie pasmo niepowodzeń... szkoda gadać...

mam nadzieję, że u was jest lepiej...

AAAAAa. i mam pytanie - czy dopajacie dzieciaczki czymś?? Bo ja się zastanawiam, czy może Jagoda tak często chce jeść, bo odczuwa pragnienie a nie głód??? Jeżeli tak, to jakie herbatki polecacie??

Nic... uciekam spać, bo nie wiadomo co przyniesie noc....

Dobranoc kochane 😘

Dzień Dobry!

U nas nocka spokojna. Jagódka wstała tylko dwa razy ok. 1.00 i po 4.00, pewnie spałabym razem z nią do teraz ale musiałam się wyszykować, zanim wstanie, bo dziś jedziemy we dwie kupić pralkę. Niestety stara chyba nie dała rady z praniem tyle razy dziennie i szlaban ją trafił, woda spod niej cieknie tak , że to szczęście, że jeszcze nie zalaliśmy sąsiadów a chodzi głośno jak młot pneumatyczny 🤢 🤢 🤢

Mam nadzieję, że Jagódka dzielnie zniesie dzisiejsze zakupy...

Miłego dnia dziewczynki...

aaa i od piątku nie jestem blondynką, tylko mam czekoladowe włosy... po tym moim nieudanym farbowaniu fryzjerka nie mogła nic zrobić jak tylko na te rudości walnąć czekoladowe pasemka i kazała czekać na odrosty... wtedy znowu powrócę do starych barw 🤪

Dzień dobry 🙂
u nas nocka rewelacyjna i początek dnia też (żeby tylko nie zapeszyć 😉 ) Ksawier jak zasnął wczoraj ok 19.30 tak dopiero o 3. wstał na karmienie 🙂 ja oczywiście nie skorzystałam z tego że aż tyle spał, bo byłam przekonana, że wstanie koło 23/24 a tu taka niespodzianka 😜 tak więc ja położyłam sie dopiero koło 24, po 1. Ksawier zaczął powoli się wybudzać, ale zareagowałam smoczkiem i poszedł spać dalej i tak do 3 🙂 następna pobudka była o 6.30, zjadł, pogadał i posmiał się do 8. a teraz przysypia w łóżeczku 🙂 a co najważniejsze, jak zawsze między 5 a 6 stękał, prężył się, denerwował, podkurczał nóżki, tak dziś chwilke stęknął, brzuszek tylko leciutko sie naprężył, puścił pare bączków i spokój 🙂 nie wiem czy to po prostu zbieg okoliczności czy zasługa Sab Simplex 😜 poczekamy, zobaczymy 😉

• Mamusie
Witam 🙂
Foga udanych zakupów 🙂
kurcze Wasze pociechyb coraz ładniej i dłużej spią w nocy i mniej macie pobudek a u nas nocka taka sobie tzn. mały wstał o 2 po 4 po 5 i po 6 te otatnie 3 razy to tylko na 5 min karmienie i zasypiał więc odkładałm go do łóżeczka i po godzinie znó głód go męczył 🤢
dziewczyny wy karmicie na siedząco czy na leżąco? ja na leżąco a może jakbym w nocy karmiła na siedząco to by dłużej jadł bo by tak szybko nie zasypiał? 🤔
teraz mały ogląda karuzele 🙂
kurcze dziś pierwszy raz ide na areobik o 20 mam nadzieje ze mały bedzie grzecznie spał i że nie będę musiała wracać na sygnale 😁
teraz śniadanko i kawka 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 😎
U nas nocka wg standardowego schematu. Pobudka o 3:30 i 6:30 🙂

Po pełnym zgrozy sobotnim wieczorze, niedziela minęła nam milutko i ceiplutko. Mieliśmy wczoraj piekne lato tej jesieni, dziś też zapowiada sie piekny dzień.

Anya ja karmię na siedząco. Ale ja poprostu na leżąco nie umiem. Mowię że mam za krótkie cycki 😁 😁 😁
i musiałabym sie chyba położyć na dziecku, żeby dostało 🤪 🤪 🤪
Ja nawet tuż po porodzie (jeszcze na łóżku porodowym) siadałam i karmiłam na siedząco.

Foga kup dobrą pralkę 😉

Aniołek pamiętam i trzymam mocno kciuki 🙂

Miłego i słonecznego dnia 😎