Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
niedawno skonczyłam prasować 2 godziny masakra jakaś już po spacerku z psem teraz chwila tv i sen jak mały pozwoli 🙂
co do jazdy samochadem z dzieckiem to ja swoim nie moge bo mam za krótkie pasy 😮 w sumie to i tak bym się bała nim jechać z małym bo jest tak stary że co chwila coś odpada albo się psuje 😜 dlatego wozi nas m (prywatny kierowca :silly 🙂

Siehankowa możliwe że za dużo wody dałaś ale ogólnie nie spodziewaj się super smaków, jednak to kasza na wodzie 😉
Anya u mnie też jakieś krótkie pasy 😮 zapinam małą na styk
Ja też uciekam i strzele se karmi 🙂 ☺️

DOBREJ NOCKI MAMUSIE I DZIDZIUSIE[/color]

• Mamusie
Cześć Mamuśki
Dawno mnie tu nie było ale jakoś nie mogłam się ogarnąć...
W ciągu dnia nie mam czasu na komp a wieczorkiem to ze zmęczenia już go nie włączam. No ale mam nadzieję, że to już się zmieni i wieczory będą dla mnie a nie poświęcone na pranie czy prasowanie...
U nas wszystko oki. Większą połowę września spędziliśmy u teściów, bo zaproponowali pomoc w tym początkowym okresie, no a że oni mieszkają w domu, a my w bloku to się zgodziłam. Spacerowaliśmy więc kilka razy dziennie a Mateuszek bardzo to polubił. Od czwartku już jesteśmy u siebie i też nie jest źle tylko spacerki rzadsze, bo raz a konkretnie. Kolek jak na razie mój synek nie ma i oby się nie pojawiły 🙂 Jutro idziemy do lekarza bo od kilku dni mały ma w nocy zapchany nosek, co prawda w dzień jest wszystko w porządku ale wolę by go lekarz obejrzał, będę spokojniejsza.
Postaram się doczytać co tam u Was słychać ale nie wiem kiedy uda mi się nadrobić te 200str 😆

Tymczasem bardzo Was pozdrawiamy 😘

daniela napisał(a):
Siehankowa możliwe że za dużo wody dałaś ale ogólnie nie spodziewaj się super smaków, jednak to kasza na wodzie 😉
Anya u mnie też jakieś krótkie pasy 😮 zapinam małą na styk
Ja też uciekam i strzele se karmi 🙂 ☺️

DOBREJ NOCKI MAMUSIE I DZIDZIUSIE[/color]

hmm, jutro spróbuje z mniejszą iloscia wody 😉
hehe, to chyba wszędzie te pasy takie krótkie, bo ja tez zapinam na styk 😜

chyba wszystkie mamusie pouciekały spać 😉 toi ja wyłączam kompa... mój m. juz słodko lula, Ksawier też, ale jadł 3 godz. temu, więc pewnie zaraz obudzi się na cyca 😉
zajrze jeszcze do lodówki, skubne cos do jedzenia 😁 ostatnio mam jakiś meeega apetyt, mogłabym jeść i jeśc 🤪 😁

dobranoc i spokojnej przespanej nocki życzę 🙂

• Mamusie
Witam mamuśki 🙂
u nas też nocka całkiem całkiem pobudka o 2 na 5 min o 4 na 10 min i o 6. teraz mam chwile dla siebie bo tatuś dziś ma wolne więc trzeba to wykorzystać na maxa i gworzy z michałkiem 🙃
Wszystkiego naj dla Kaswierka i Szymonka 😘

Miłego i słonecznego dnia mamuśki 😘

• Mamusie
Dzień dobry
Wszystkiego naj dla naszych rocznicowych bobasów 😘 😘 😘
Ja sobie radze dobrze, dzięki dziewczyny weekend był fajny no ale był mąż, który pierwszy raz wziął małą na ręce, w końcu 🙂 a wczoraj mała miała chyba zły dzień, w dodatku cały czas męczą ją te kolki, puszcza dużo bączków i płacze przy każdej kupie a u nas jest ich sporo dziennie, w dodatku ja trzymajaca scisła diete skusiłam sie na kanapke z masłem, bo już nie moge tego suchego i oczywiście mała przez cały dzień ulewała i ja wysypało, dziś już troche znikło. W dodatku babcia troche mi ja rozpieściła nosząc na rekach i mam efekty.

Dzień Doberek

Nocka w miarę dobra. Jak Tosia usnęła ok.21 to wstała o 1 i 3.30 następnie walnęła kupkę wodnistą i musiałam ją całą przebierac bo aż na koszulkę poleciało 😮 godzinkę pobuszowała do 4.30 i obudziła się o 6.30 i wstała przed 8 🙂

No i mmay problem bo kluczyków od auta ten gamoń znaleźć nie może a był tylko jeden na dodatek w środku miał jakiś czip i nie wiem co my teraz zrobimy. Jestem wściekła 😠 😠 Ja rok jeździłam tym samochodem i nic a ten wziął na 1dzień i co narobił?? 😠 😠 😠

STO LAT DLA DWUMIESIĘCZNYCH DZIDZIORKÓW 🙂

Idę się za łazienkę biorę póki Tosia coś podsypia

Dzień dobry,
Daniela, głowa do góry. Kluczyki może się jeszcze znajdą. A jeśli nie to skontaktuj się z jakimś ciemnym typkiem - na pewno pomoże otworzyć auto i poradzi jak dorobić klucz 😉
W serwisie też pewnie ci coś doradzą, w końcu takie sytuacje czasem się zdarzają.
Mój znajomy zamknął sobie kluczyki w bagażniku. Na jego nieszczęście miał taki bagażnik, że jak już się go zamknęło (spuściło klapę) to już bez klucza ani rusz 😁
Nie miał również centralnego zamka, więc wszystkie drzwi do auta też były zamknięte 😁

A jeśli chodzi o przypinanie pasem fotelika w samochodzie to wydaje mi się, że wszystkie pasy mają standardową długość - ja też zapinam na styk 😉

Diviana - moja Hania też chce być przez cały dzień na rękach. I jest bardzo skuteczna w egzekwowaniu swoich potrzeb 😁 😁 😁
Na pocieszenie - jak mała zacznie się interesować zabawkami, nie będzie potrzebować tak dużo noszenia i pewnie będziesz ją mogła zostawić na jakiś czas na macie edukacyjnej albo puzzlach piankowych. Ja to już przerabiałam ze starszą córką i teraz mam znów to samo. Jak to mówią - historia lubi się powtarzać 😉
Póki co, życzę wytrwałości.
No a twój mąż jest naprawdę wyjątkowy - po miesiącu odważył się wziąć córkę na ręce - hi, hi - gratuluję odwagi 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
HEJ 🙂
Można powiedzieć, że już w miarę doszłam do siebie po chrzcie. Wczoraj byłam tak zmęczona, że weszłam na chwilkę do was, troszkę poczytałam, ale nie miałam siły by pisać i po 21 poszłam spać.
Chrzest wypadł ok - przede wszystkim udała nam się pogoda i Hanusia mogła bez problemu prezentować się w sukienusi 🙂 Jak szwagierka zgra mi fotki to coś Wam wrzucę 🙂 🙂 🙂
Byłam też wczoraj na bioderkach - wszystko jest ok, za sześć tygodni mamy się zgłosić do kontroli 🙂
Hania właśnie się uśpiła więc zabieram się za sprzątanie 🙂 Ale będę zaglądać 🙂
Acha i życzę wszystkiego najlepszego Julii, Ksawierowi i Szymonkowi 😘 😘 😘

właśnie oglądam DDTVN i mówią o handlu kobiecym mlekiem 😮 kurde, ludzie nie znają granic... zrobią wszystko dla kasy... nie ma co się dziwić, że w Polsce nie ma banku mleka, bo po co oddawać za darmo, jak można sprzedać 😮

Ann ja również czekam na fotki 🙂
Jo-aneczka mój mąż jest mechanikiem także poradzi sobie na pewno 🙂 On już obmyślał co tu zrobić żeby ten kluczyk dorabiać ale się okazuje że to nie takie proste. Trzeba wyciągać jakiś komputer itd itp. Wczoraj sprzedaliśmy auto i została nam się tylko ta Sienka po Gabi trzeba jeździć do przedszkola a tu nie ma czym 😮 🤢 a auto stoi otwarte.......
Sama się przejdę na ten warsztat i poszukam tylko czekam aż Tosia się zbudzi. Przy okazji zaliczymy spacer.
No i mój małż to przypadek beznadziejny 😞 niedługo głowę swoją zgubi......ech

Uffff właśnie zadzwonił małż że znalazł kluczyki 🤪 🤪 🤪 ale nie uwierzycie gdzie one były.....on mnie nie przestanie zaskakiwać UWAGA w................................................................Gumowcu tzn się w kaloszu.......................... 🤔 🤔: 😁

• Mamusie
dzień dobry 😆

sto latek dla Julci,Szymka i Ksawiera 😘 😘 😘

ann super że chrzciny udane - my uroczystość błogoslawieństwa planujemy na koniec października 🙂
Justyna891 jak miło być obdarowanym kwiatami 🤪 ja to niestety nie pamiętam takowej sytuacji heh...
Daniela się uśmiałam z tego kalosza 😮 🤪 🤪 🤪

a ja wczoraj na pierwszy trening i po powrocie ZONK 😮 - mój m chciał nakarmić Tosię i do butelki założył smoczek Bartka 🤨 skończyło sie tak ze Tosia ledwo nadążyła łykać mleczko,zapowietrzyla się po czym wychlusnęła wszystko buzią i nosem na tatę - no zgroza 🤢
zastałam dziecię moje mega zapłakane ale w ramionach mamusi szybko sie uspokoiła...ech z chłopami
miłego dzionka

daniela napisał(a):
Uffff właśnie zadzwonił małż że znalazł kluczyki 🤪 🤪 🤪 ale nie uwierzycie gdzie one były.....on mnie nie przestanie zaskakiwać UWAGA w................................................................Gumowcu tzn się w kaloszu.......................... 🤔 🤔: 😁

hahahahah 😁 😁 😁 😁