Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Sto lat dla Anny Marii i Michałka 🙂
Aniołek
masz śliczną córunię 🙂 do twarzy jej w różowym 🙂
Justyna trzymam za Was kciuki może znowu Norbiego ta kolka męczy jak przysypia i tak nagle się wybudza, Tosia też tak miewa.......

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
U nas nocka w miarę ok. Tymcio spał 4 godziny uprzednio bardzo marudząc.
Po 6 zanieśliśmy małego teściowej (mąż zrobił sobie wolne bo zarwał dwie nocki i chodził nieprzytomny), która się nim zajęła a my poszliśmy spać. Ja spałam do 13 😜 a m. do 14.
Dziś przyszedł Sab Simplex, mam nadzieję, że pomoże 🙂

Ja zaraz jadę na zakupy, bo też nie mam w co się ubrać.

STO LAT DLA TOSI, MICHAŁKA, ANI I ELENKI POXI. DUŻO ZDRÓWKA 😘

• Mamusie
😉ja tez mocno sciskam i caluje solenizantow 😉 😉
dzisiaj znowu dostalam caly worek ciuszkow dla Lilki, i mimo ze wiem ze znacznej wiekszosci jej nie zaloze ( zreszta te co sa w szafie to juz za duzo) to i tak wszystkie sie piora 😉 😉 i beda prasowane...nie moge sie oprzec to wszystko jest tak sliczne 🙃 🙃 🙃

• Mamusie
Dziewczyny mam pytanie:
Czy to możliwe, że Tymkowi może nie smakować moje mleko?
Do wczoraj było ok, a dziś od rana jak tylko podaje mu butelkę z odciągniętym mlekiem, to jak tylko poczuje smak to płacze i się wykrzywia. Próbowałam kilka razy. Po czym podałam mu mm i jadł ze smakiem. Podczas następnego karmienia sytuacja się powtórzyła. To nie wina butelki, bo je z tej samej. Do tej pory moje mleko zajadał i czasami był dokarmiany mm.
Wczoraj zjadłam tortille z serem i salami, czy to może być tego wina?

Ja też życzę wszystkiego dobrego naszym dzisiejszym solenizantom 😘 😘 😘
Inez - ja też uważam, że wczorajsze twoje jedzonko nie przypasowało Tymkowi. Ej, mama zmieniaj menu bo ci bobas zastrajkuje.
Ej, młoda wrzeszczy, lecę

Przespalam sie 3 godzinki.Od razu lepiej.A maly teraz wstal i znowu marudzi.Oby w nocy ladnie spal.Jeszcze nie doczytalam ale widze sliczna Julcie w awatarku 🙂
marta Julka ma 2 miesiace,jak duzo zmienilo sie w ciagu miesiaca w jej rozwoju? Bo bardzo ciekawa jestem co moj skrzat bedzie robil nie dlugo 🙂 jak narazie nadal czekamy na pierwszy usmiech,oj przydalby sie w takich dniach prezent dla mamusi 😜 ale przewraca sie juz z boku na plecki i odwrotnie,wogole tak sie rusza ze w nocy jak sie budze to w poprzek lozka juz lezy 🙂

Inez zaszalalas z jedzonkiem 😁 Tymek chyba nie jest jeszcze gotowy na takie smaki 😉
daniela nie przejmuj sie wydzielina 🙂 pomysl sobie ze nie takie rzeczy gin widzial 😉 jestes mloda sexi mama a nie jakas 80-tka 😁

aniolek82 napisał(a):

Justynka twój mały juz sie przewraca sam???????????? 😲 😲 😲 😲 Oj kurde, moja Oliwka jest jakas leniwa 🥴

tak,mi sie wlasnie wydaje ze to troche za wczesnie 🤔 juz tak od kilku dni
na brzuch sie jeszcze nie jest w stanie przekrecic,zreszta i tak nie lubi tej pozycji
aniolek ty sie naprawde nie masz czym martwic,Oliwka do wszystkiego dojdzie w swoim czasie,kto wie moze jak sie juz rozpedzi to jeszcze wszystkich przescignie 😁

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
aniolek82 napisał(a):

Justynka twój mały juz sie przewraca sam???????????? 😲 😲 😲 😲 Oj kurde, moja Oliwka jest jakas leniwa 🥴

tak,mi sie wlasnie wydaje ze to troche za wczesnie 🤔 juz tak od kilku dni
na brzuch sie jeszcze nie jest w stanie przekrecic,zreszta i tak nie lubi tej pozycji
aniolek ty sie naprawde nie masz czym martwic,Oliwka do wszystkiego dojdzie w swoim czasie,kto wie moze jak sie juz rozpedzi to jeszcze wszystkich przescignie 😁

Mam nadzieję. Chyba już starczy niespodzianek z jej strony 😜 😜 😉 😉

• Mamusie
Justyna pytałaś co Julka robi już. No więc uśmiecha się kiedy widzi mamę 🙂 🙂 🙂 lub innego gadającego do niej osobnika (ona uśmiechała się nawet do pielęgniarki ze szczepionką) 😁 😁 😁
Gaworzy, jak do niej mówię ona mi odpowiada 🙂 Śmieję się i gada do zabawek i karuzeli. Szuka wzrokiem osób lub grającej zabawki. Reaguje na swoje imię (hehe łatwiej zrobić fotkę). Łapie rączką coś co ma w pobliżu (zabawkę, pieluchę) i przyciąga do buzi 🙂

Co do przewracania się z brzucha, czy z boku na plecy. Kiedyś moja Majka (mając 4 tygodnie) zrobiła tak u lekarza (ja byłam zachwycona) a lekarka szybko mnie ostudziła. Powiedziała ze w tym wieku maluchy przewracają się przypadkiem, na świadomy przewrót trzeba poczekać.
Tu jest kilka ciekawych faktów o rozwoju malucha 12 miesięcy.

Marta jaka elegancka Jula w awatarze 🙂 do gina wybiorę się w nast tyg bo muszę zadzwonić i się najpierw zarejestrować.
Ja jeszcze na większych zakupach byłam. Tosia wykąpana śpi 🙂
To mnie Justyna rozśmieszyłaś 🙂Jem kolacyjkę, idę się ogarnę i trza się walnąć do wyrka jakaś wymęczona jestem